Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • .V jakém je to rozlišení? Vždyť ten PC(High) je rozmazanej! Já to hrál na maximum s GTX470 na IPS monitoru 24" 1920x1200 a tohle vypadá na 2x-3x menší počet pixelů.
    • deridon
      já bych neřekl, že nejde tak o to, porovnávat pc verzi na full s ubersamplem, ale spíš o to, které detaily u pc verze mají nejblíže k té konzolové a s tím se to srovnává...
      • Takhle to ale na PC nikdo nezapne, jelikož ty detaily a efekty zaniknou (lepší textury s výrazně nižším rozlišením prostě neuvidíš). Ve výsledku srovnáváš pouze barvičky, jako se tady ostatně děje. High tady v tom případě vypadá pak jako low end PC s kartou pod 2000Kč.
        • http://www.youtube.com/watch?v=uGX-1gUcmSI

Tady to běží na kartě za 1250Kč, k tomu mu ještě nahrávání přes FRAPS užírá polovinu FPS.
    • Veskoslav
      Tak nezapomeň, že Xbox neumí fullHD a musí si vystačit jenom s HD, navíc FPS je mnohem nižší. Tudíž museli udělat video na pc tak, aby bylo srovnatelné s Xboxem jak rozlišením, tak nastavením grafiky. Přece jenom to nemohli dát na plný kotel, protože by se jasně ukázalo, jak už je Xbox bohužel zastaralý.
      • XBox dnes 1080p umi. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 O cem mluvis ty souvisi s necim uplnym jinym.
      • exmaxx
        Muzu poprosit o upresneni, co je podle tebe fullHD a HD?

Jinak, XBOX samosebou umi 1080p (v Cechach oznacovane jako fullHD), ale precejen neni XBOX tak vykonnej a vetsina her tim padem jede v 720p (pak je obraz upscaleovan - podle me na 1080i, aby hezky pasoval na ty nase televize *4*).
        • trolo
          co to tu melete? ak vie xbox 1080 tak ja som playstation. ak vie 1080 tak to max. v menu. ziadna hra nebezi v 1080. uz v 720 maju problemy s plynulostou a stutteringom. tvoja telka moze mat aj 4k a nezmeni to nic na tom ze hry budes hrat v 720
        • Veď o to ide - zatiaľ čo na pc to bežný hráč bude hrať na 1080p, poprípade možno ešte 1050p, tak na xboxe je to 720p.
          • exmaxx
            U toho Zaklínače asi jo, pač by to neutáh. *4* Obecně ale XBOX 1080p podporuje.
            • Rozlíšenie 1080p/60 v zásade podporuje, áno.

Každá graficky náročnejšia je v 720p (alebo menej) a následne upscalovaná.
        • Veskoslav
          Skutečný fullHD Xbox skutečně neumí. Na to doporučuji koupit kabel, který to převede. Musíš hlavně přepnout přímo na tom kabelu, který si zakoupíš Je tam takový přepínač a pak když zmáčkneš na ovladači tlačítko uprostřed a vlezeš do Settings, tak tam máš video a tam budeš mít 720p a 1080i a 1080p. Ale samozřejmě hry jako Portal Virtual Tennis 3,Street Home Court jedou na 1080i, ale ne na 1080p a samotný výrobce doporučuje jet na 720p, aby to bylo plynulejší. Navíc většina her na Xbox je dělaná na maximálku 720 jako HD rozlišení, na to ostatní, jak jsem psal pomocí kabelu převod, ale občas to jde i poznat.
          • exmaxx
            Nechci se s tebou přít, ale já mám HDMI kabel z XBOXu do telky a na XBOXu mám nastaveno 1080p a na telce taky. Možná mluvíš o kompozitním kabelu (ale tam už se v detailech ztrácím).

U většiny her je v podporovaném rozlišení uvedeno 720p - takže tam není sporu, ale např. taková Bayonetta se chvástala nativním 1080p.
            • exmaxx
              Jj, ve výsledku je to jedno *4* Hlavně, že můžem zagamesit. Tož pěkný víkend *3*
            • Veskoslav
              No já měl v základu na Xboxu nastaveno 720p a televize měla 1080p, takže to vyřešil kabel. Sám jsem se v tom moc neorientoval ze začátku co a jak. Povětšinou ale stejně jedu na 720p, na televizi jsem si nastavil speciální režim Xbox a jedu na těch 720p i na televizi.To nevím, to jsem bohužel nehrál, takže nevím.
  • Muze mi nejakej konzole fanboy konecne rict proc bych nemohl pripojit metrovou plasmu k PC?
    • deridon
      to nikomu nevysvětlíš.. stejně jako pc fanboyovi nevysvětlíš, že se s gamepadem některé hry hrajou doopravdy lépe než na klavesnici a myši např. :)
      • Ja myslim ze to je neco trochu jinyho. Gamepad ano/ne je otazka preferenci.
        I jako PC fanboy uznam ze se NEKOMU hraje na gamepadu lip. Ja mam svou klavesnici a nemam s ni problem.
        Ale to ze pc pripojim pres HDMI k cemukoliv je fakt a to co dole psal MiBox jak se pc hrac krci u stolu je blabol nejvetsi.
        • A je to jeste jinak, kazdy ovladac se jednoduse hodi na neco jineho. Na neco je lepsi klavesnice s mysi na neco jineho gamepad. Ale spousta pc hracu ma vuci gamepadum averzi, imho z duvodu jejich konzoloveho puvodu, coz je v podstate forma rasismu a to nevypovida nic hezkeho o zpusobu smysleni dotycnych.
          • Veskoslav
            Ano forma rasismu. Ty jsi vážně vypatel....
      • Mechwarrior_bw
        ja som PC fanboy a verejne to priznávam, napriek tomu považujem gamepad za štandartné zariadenie k hernému PC, rovnako ako myš a klávesnicu :)
        • tak tak , já měl u kompa vždycky gamepad a už nějakej ten rok i volant i když závody pařim příležitostně ... ale mlátičky ( mortal 3 jedem furt ) bez gamepadu nikdy více *3* , všecky Residenty ( teda od 2 vejš ) jsem hrál na PC a zásadně gamepad *8* *1*
    • To muzes samoztejme, ale konzoli tim nenahradis. Treba z ergonomickych duvodu.
      • Nenahradim, ani nechci. Krom pomeru cena/vykon (ciste ve vzahu k hrani) a exkluzivnich her netusim v cem by konzole mela byt lepsi.
        • Je to jine a pro me osobne lepsi. Po 20 letech vyhradneho pouzivani pc jsem si poridil k nove plazme ps3 a to jako bluray prehravac a multimedialni centrum, hrat hry jsem na tom nepredpokladal, alespon ne vyznamne, o konzole jsem se nijak nezajimal, ani jsem nevedel co je tam za hry, jaky hw a pod, byly mi fuk. Jenze jsem samoztejme vyzkousel nejaks ty dema a ziral, treba na mgs4 nebo heavy rain. A zacal si kupovat hry pro konzole. Dokonce jsem zjistil, ze me na ps3 bavi hrat hra, ktera se mi na pc nelibila a nadaval jsem na ni, na oblivion (jsem dlouholety fanousek tes). Pravdepodobne je to tim, ze byl designovan primarne pro konzole na rozdil od predchozich dilu. Zkusil jsem vic multiplatforem na pc i ps3 (fallout 3, borderlands, darksiders, batman a ted uz si multiplařformy kupuji pro ps3, i kdyz jsou drazsi i kdyz maji teoretácky horsi kvalitu a to jednoduse proto, ze me na ps3 vic bavi. Na pc hraju uz jen jeho zajimave exklusivity, treba shogun 2, kterych je ale malo a indie tituly, kterym se na pc naopak dobre dari a jsou dobre.
        • Tak nemas tam treba ty DRM vosery. Zatim teda :).
          • Na konzolich je taky mnohem vice dem a trial verzi. Ale odmitam tvrzeni, ze kupovat hru bez upirateni je kupovani zajice v pytli. Krome dem tu jsou recenze, nazory ostatnich hracu, gameplay videa, moznost podávat se u kamarsda nebo v herne a podobne moznosti.
            • Veskoslav
              Jak říkám, ty jsi "hernu" viděl tak z rychlíku: Nejčastěji mají herny tyto hry: Fifa 2011, CS 1.6 nebo Sourse, W3+datadisk, WoW, L2, LoL, HoN, CoD 2 a MW 2 a to je nečastější složení her v hernách. Kde máš ty nejnovější pecky? Herny nejsou o tom, aby ti zprostředkovali nejnovější hry.
            • A vyzkouset si nazivo multiplayer je snad k zahozeni? Maji tam ty nejzadanejsi hry, takze vetsinu to uspokoji. A netvrdim ze je to jediny zpusob, uvedl jsem radu dalsich. Stara moudrost pravi, kdo chce, ten si hleda zpusob, kdo nechce, ten si hleda duvody.
            • Veskoslav
              Kdy jsi byl naposledy v herně? Tam sotva mají něco, co nepodporuje MP......
          • Mno, kdyz vemu v potaz ze musim hrat originalky a kdyz konzoli flashnu (nebo jak se tomu dnes rika) tak nepojede online, tak mi porad prijde PC vic free.
            • Kdyz si nejsem jistej, jestli by se mi hra libila, ale presto me zajima, koupim ji s odstupem ve sleve za par supu a pak nelituju, ani kdyby to byl jen prumer. Sbohem zajici v pytli! :)
            • kostejnesmrtelny
              Tak jich buď kupuješ hodně málo, nebo máš neuvěřitelný štěstí. Good for you *3*
            • Zajice v pytli jsem si taky jeste nekoupil, ale hry si normalne kupuju. Nic na tom neni ;)
            • Nevim jak moc jsem neslusny, ale nikdy si nekoupim zajice v pytli.
            • To jiste, pro piraty... Ale tak snad sme tady vsichni slusny lidi ne? ;)
          • Veskoslav
            Náhodou takový Rayman MRDa nemá a proto jsem udělal vyjímku a už se mi hřeje na poličce:)
      • Veskoslav
        Jasně a proto mám "televizní" pc schovaný za televizi . To jsou prostě kecy konzolistů, aby to nějak okecali.
        • Ciste podle odehranych let jsem pc hrac jak poleno. Hry na pc nejsou ergonomicky designovany pro sledovani na televizi, pc a i spousta her se neda ovladat bez mysi a klavesnice, ktera se k televizi nehodi a tak dale. Proto i ty mas normalni herni pc u stolu a monitoru a nevystacis si s jednim pc schovanym za televizi. A nez mit dve PC, to je lepsi si poridit konzoli, ktera je k tomuto zpusobu uzivani urcena a designovana a vcetne veskereho software prizpusobena.
          • veskoslav: muzes mi vysvetlit jak tva plastova klavesnice s kterou pises ve vane souvisi s ergonomii? Nechapu co se tim snazis rict. Mas pravdu, gamepad s klavesnici jsem neuvazoval,protoze by me ani ve snu nenapadlo, ze by nekdo mohl vazne myslet ze to je urceno na hrani pc her a ze se to ergonomácky vyrovna normalni klavesnici s mysi. Uz jsi nekdy neco takoveho zkousel pouzivat? Vazne jsi zase pobavil :-).

Robotron: nevim jak ty, ja klavesnici pouzivam pri ovladani pc intenzivne. A ono je uz odvazne i tvrzeni, ze gamepad dokaze ergonomicky nahradit samotnou mys. Jak nesouhlasim s tvrzenim, ze klavesnice a mys mohou nahradit gamepad, tak nesouhlasim s tvrzenim opacnym ergonomie techto ovladacu je jina a vzajemne nenahraditelna. Zkus si predstavit ovladat gamepadem na pc uvedrnou magicku nebo chamspace. Magicka je akcni, tu proste hrad nezvladnes, nebudes jednoduse dostatecne rychly, spacechem asi jo ale pri citlivosti gamepadu to bude desny opruz, takze ten gamepad brzo poleti z okna. Jednoduse ergonomie v tahu. Vsechno to nadavani na konzolove ovladani u pc her je ve skutecnosti nafavani na blbou ergonomii ui neprizpusobenou klavesnici s mysi a naopak to bude fungovat totozne.

Vsak ja netvrdim, ze neco na pc nemuzes, ale ze to nebude ergonomicky. Mimo jine jsem uvadel, ze se u pc prakticky neobejdes bez klavesnice, coz mi sam potvrzujes. Zadna nahrada klavesnice s mysi neni univerzalne adekvatni. U konzole se bez klavesnice s mysi docels dobre obejdes, protoze je tak komplexne designovana.

Lugal: tablet? Tim myslis tu cernou placku na ktere prave pisu z vany a kvuli ktere mam tolik preklepu a zdlouhave je opravuji? Tak to jsi to s tou ergonomii opravdu vyhral. :-)
            • Nejak si pri tech urazkach zapomnel odpovedet na otazku :-). Takze ty tvrdis, ze spousta lidi ma pc pripojeno k tv, lezi na pohovce (sedi v obyvakovem kresle) a hraje na specialni chladici gelove klavesnici polozene na nohach? A povazuji to za lepsi nez hrat u poradne klavesnice na stole a s monitorem? Muzes toto tvrzeni nejak dolozit? A jak to maji s mysi?
            • Veskoslav
              Nebude to ergonomické.....Proboha to je vážně směšné. Existují speciální gelové klávesnice, co si můžeš položit na nohy, příjemně chladí a psaní je na tom docela pohodlné. A to, že ty o tom neuvažuješ neznamená, že to spousta lidí nevyužívá. TO jenom ukazuje rovnici: CO NEZNÁM, NEPOUŽÍVÁM, TO PROSTĚ NEEXISTUJE A KDO DĚLÁ OPAK JE D*BIL.
          • robotron: nemuzes, protoze gamepad nema tolik tlacitek co klavesnice, myslenka ze gamepad vzdy muze nahradit klavesnici s mysi a se stejnou ergonomii neni spravna, ale jsem ted zvedav, jak se s timto vyrovnaji pc fanatici, kteri by za normalnich okolnosti neco takoveho odmitli pripustit.

Kockopes: mit klavesnici s mysi jinde nez na pracovnim stolu ci jeho obdobe neni ergonomicke. Ja nepopiram technickou realizovatelnost, ale ergonomickou, chapes?
            • Ani mu nehovorte, že pc sa dá plnohodnote ovládať aj pomocou tabletu. *15*
            • Veskoslav
              No má to Blue Ray mechaniku v základu (ps3). Ale že by to byla výhoda:)
            • Sak nemusim mit klavesnici ve vzduchu. Na konzoli jsou jenom hry na gamepad. Ja si muzu pripojit PC k tv a hrat hry co se daji hrat na gamepadu. Hry co maji kl+mys muzu hrat u stolu.

Porad tu nevidim neco co konzole muze a PC ne.
            • Na ovladani pc jako s mysi ale prec nepotrebujes mnoho tlacitek, s gamepadem s vystacis v pohode. A ktere hry vyzaduji mnoho klaves, co by se na gamepad nevesly? V dnesni dobe? Vzdyt vse je maximalne zjednodusene prave, aby tech ovladacich prvku nebylo tolik. U akcnich her, autaku, sportu, dokonce i adventur, akcnich adventur, si prece s gamepadem vystacis krasne. Problem by snad mohl byt u PC strategii, ale to tak ci tak stejne nejsou moc vhodne hry na hrani na TV.

Jeden cas jsem presne takhle pc pouzival. Pripojeny k tv a ovladal jsem ho gamepadem a hral par PC her a emulatory. Bezproblemu...

Je to cele o tom, co komu vyhovuje, takze se divim, ze takovymu starymu hraci jako tobe, vubec stoji za to, se o tomhle dohadovat ;)
            • Veskoslav
              No ty toho o ergonomii ještě nevíš. Mám plastickou klávesnici, se kterou si můžu psát i ve vaně a stejně bude fungovat. Pc gamepadem může ovládat, jelikož existují i zabudované s klávesnicí (stejně tak na PS3) a nedostatek tlačítek není problém. Spíše to vypadá, že prostě nevíš, co existuje a jaké jsou možnosti a pak z Tebe vypadne toto.
          • U nas zname neco jako kabely. A neni problem mit pc s monitorem u stolu a kablem si tahnout obraz k TV. Mame i bezdratovy klavesnice a mysi. A bezdratovej gamepad by myslim taky nebyl problem.

Takze jestli chces situaci popisovat stylem "nemam ridicak tak neexistuje auto" tak prosim. *1*
            • Evidentne nechapes vetu: PC s monitorem u stolu a televize pred sedackou? Meles ho.na.
              Zadnou vyhodu nemazu, komp muze byt polozenej vsude kde konzole, muze mit gamepad, muze byt pripojenej ke kazde televizi atd. Neni nic co by neumel.
            • Jejdasku. Jako starsiho hrace (takovyho herniho dedka) te uplne chapu. Ale nemel bys tak kategoricky rikat ty svoje pravdy, kdyz proste ty ses ten, co nevi. Na PC muzes gamepade ovladat cokoli. Steam myslim jde ovladat gamepadem uz v zakladu. A kdyby ne, porad mas i free programky na tohle, i dokonce aby sis nadefinoval jakykoli tlacitko na klavesnici. Na PC jsou zkratka moznosti neomezene :)
            • U nas rovnez mame kabely.
              Sedet u ergonomickeho pracovniho stolu s klavesnici a mysi na ergonomicke pracovni zidli nebo kresle muzes, ale to pak uz muzes klidne hrat i na monitoru. Protoze tim zcela mazes vyhodu hrat v obyvaku a jeho relaxacnim pohodli. A chci vas u toho stolu videt ctyri :-).
              Bezdratova klavesnice a mys na tom nic nemeni.
              Jak budes gamepadem ovladat pc? A jak budes gamepadem ovladat hry jako magicka nebo spacechem?

Ne timto stylem popisovat nechci a ani nepopisuji. Mluvim o necem jinem, asi je to tezke k pochopeni.

veskoslav: ty jsi proste prizdisrac ktery se schovava za ostatni a smejes se sve vlastni hlouposti, akorat o tom nevis.

kockopes: poridil jsem si rozumne maximum sve doby, vykonny a zaroven tichy herni pocitac, dobre mi slouzi dodnes. I kdyz se stavim proti hlouposti nekterych pc fanatiku, neznamena to, ze bych pc nemel rad a nehral na nem.
            • Veskoslav
              On jednou vyjmnovával:-D Dvě konzole, netbook, 2 notebooky, tablet, pc za 40 000. No smáli jsme se dlouho:-D
            • Tak drahy? Tak to nechapu, za to by mel 6 konzoli, kazda tak dvakrat lepsi nez to PC. *1*
            • Veskoslav
              Proboha to je Jejdásek, ten co má pc za 40 000 a je to "odborník" na srovnání konzole vs pc.
          • Veskoslav
            Co to kecáš? Proboha takovou snůšlu nesmyslů, to už jsem dlouho nečetl.
          • Ty ale kecáš somariny. Ale v jednom máš pravdu - si poleno.
            • Rikat vsem co nemaji stejny nazor ze se pletou je patent na pravdu. *7*
            • kockopes: nemam patent na pravdu, ale kdyz se nekdo plete, vysvetlim mu v cem a jak to je doopravdy, i ja se muzu zmylit a pak z toho muze byt rozumna debata. Nereaguji zpusobem "je ty jsi blbecek, nic neznas", bez jakychkoli argumentu. Vnimas ten rozdil?

lugal: to ja ovsem nezpochybnuji, nemusis mi to tudiz rikat. A v tom designovani se pletes, design her se prizpusobuje rozliseni i relativni velikosti bodu. Proto se pc hry na televizi budou hrat blbe, pokud tu televizi budes pouzivat jako televizi a nebudes ji pouzivat jako monitor.
            • Už ti to tu bolo x krát vysvetlené ty trolko.

PC môžeš pripojiť k akejkoľvek hdtv/projektoru, ovládač môžeš použiť aký chceš a hry nie sú nijako "designované" na hranie na hdtv. Len sú prispôsobené zastaralému hardvéru v konzolách.

Pokojne troluj ďalej, pochybujem, že ťa tu ešte niekto berie vážne, polienko.
            • Rika nekdo kdo ma patent na pravdu *15* ono je to pak tezky pane moudry stary a zkuseny jejdasku.
            • Aha, koukam ze pan je teenager plny testosteronu. Nema vychovani, znalosti ani zkusenosti, ale zato je plny sebevedomi. Cemu jsi na me odpovedi nerozumnel?
    • protože by ti ji musel tatínek koupit
    • Asi mozna proto, ze by ti treba tata s mamou a segra vynadali, ze prece nebudou chodit na facebook na TV. Jinak nevim :)
      • V jakém je to rozlišení? Vždyť ten PC(High) je rozmazanej! Já to hrál na maximum s GTX470 na IPS monitoru 24" 1920x1200 a tohle vypadá na 2x-3x menší počet pixelů.
      • No kazda gf za posldnich snad 5 let ma dva DVI.
  • Grafika ve smyslu efekty není důležitá,. Důležitá je stylizace. Stylizovaná grafika jakoby nestárla. Hrál jsem teď z GOGu XIII a musím říct, že zatímco grafika byla stále ok, lokace, hlavně interiéry byly tupě prázdné a naddimenzované a to už se je věc designu a designové prvky, ty na hrách buď stárnou nebo zrají.
    • Lepsi je mluvit o vytvarne strance, ale jinak mas pravdu. Na takovy syndicate se da uplne v pohode divat dodnes a clovek ani nema pocit nejake zastaralosti.
      • Jak na kterej. PC verze mela rozliseni neco jako 720x co pouzivala konzolova radka DOSU, v omezenym poctu barev asi 16. A na to se i dneska da koukat. Ale vsechny ostatni verze, treba na Amize, co meli 320x200, na to uz se moc koukat neda.
        • Pravda, mluvim o pc verzi, ostatni platformy me mijely, ale za to si pamatuji, ze mela rozliseni 640x480. A na radu her v tomto rozliseni se koukat neda. Ale vytvarne zpracovani syndicate je nadcasove.

Proto vytvarnou stranku grafiky povazuji za mnohem dulezitejsi nez technickou. Mladsi hraci s malo zkusenostmi si to zpravidla neuvedomuji a nebo mezi tim ani neumi rozlisit, ono je to dnes tezsi.
          • K editu: To ale zjednodusujes. Nekdy muze vytvarna stranka primo souviset s urovni technickou. Neda se to takhle primo zobecnit.

ps: vsechno je dulezity ;)
            • Ja prece zadnou souvislost nevylucuji. Jen uvadim, ze vytvarna stranka je vyznamnejsi, ma vyssi umeleckou hodnotu, ma vetsi vliv na atmosferu hry. Diky ni muze uncharted dostavat oceneni za nejlepsi grafiku, prestoze bezi na zastaralem hardware. Diky vytvarne strance obdivujeme nekolik set let stara dila mistru, prestoze byla vytvorena v dnesni dobe primitivni technikou. A nadruhou stranu technicka stranka veci muze te vytvarne take naopak ublizit. Viz upadek rucne malovane bitmapove grafiky na ukor vektorove.
          • To souhlas :)
  • Ringwraith
    PC verze bude vždy vypadat lépe.
    Ale na to jakej má X360 hardware vypadá X360 verze skvěle.

A to je vše.

Dál už se tady můžete pobít jak chcete, pokud máte potřebu pomilionté vytahovat PC vs. konzole.
  • Umaroth
    Na střední detail to vypadá snad i lépe (až na textury) na xboxu, díky lepšímu nasvícení a lepší barevnosti, Ale záběry z tábora na PC high nastavení jasně ukazují, že ubox je tu už 7 let.....ale zase nadruhou stranu jsem necekal ze z xboxu dostanou tak neco dobre vypadajciho *5*
    PS: V pondělí mi dovezou 40'' Ful HD Led 100hz TV, a zaklínače 2 na x360 mam předobjednaneho.....o mě nikdo hodně dlouho neuslyší *3*
    • takže to máš jenom 50hz a do 100hz to máš dopočítané... takovou bych nebral :-)
      • Umaroth
        Sharp LC-40le530e, aneb tyhle fake 100Gz dela smasung a LG, sharpky to maj poctive *3*
        • Tak za prvé - Zaklínač dvojka ti tak či tak z xboxu pôjde len na 720p, do 1080p to jednoducho tie zvyšné pixely "dopočíta." A za druhé - aj tie zvyšné snímky do 100 ti dopočíta tentokrát tvoja telka (2-3x zobrazí ten istý). Lebo nič tak také ako 100/120Hz input na hdtv ešte nie je a rozhodne nie cez hdmi. A taktiež aj preto, lebo Zaklínač 2 ide z xboxu natívne na 30fps.

Takže jediné na čo sa môžeš tešiť je, že keď si sadneš tak 3,5m od telky, tak tú interpoláciu možno nespoznáš. Input lag ale áno.
          • Umaroth
            ja jsem reagoval na kolegu nahoře, ten mluvil pouze o Tv samotne. To co pises je samozrejme pravda, ale zase nadruhou je nesmysl si kupovat 50hz Tv na hrani (kdyz uvazim ze uz se blyska na next gen, tak to je 50hz tv jeste vetsi nesmysl). Ale o tom moje PS nebylo, moje PS byl spíše o tom, že se opravdu těším až si to na tom metrovém obraze užiji...
          • ...

Ale, zase jsi vedle. Napsal jsem sem spatne odpoved na jiny prispevek, tak jsem ji vypustil. Ale aspon se muzes zamyslet nad tim, proc a jak reagujes na veci, ktere si sam domyslis, ktere nikdo nerekl a ktere si ty samprojektujes na diskusniho oponenta. V podstate reagujes sam na sebe.
            • Umaroth
              lugal: je spousta ''100Hz'' Tv na trhu, které ve skuečnosti vůbec 100Hz nemají, používají to jako reklamní trik, protože se skutečnosti jsou to pouze 50/60Hz panely a uváději 100Hz truemotion (nebo podobne vymysly)...coz je nejaka funkce ktera to dopocita aby to bylo plynule jak u 100hz
            • Len si bodkuj *15* , všetko sú to fakty, ktoré si môžeš overiť na stránke výrobcov, či už hdtv, xboxu alebo hry.

Len toľko k tvojmu "argumentu."
  • To je zase porovnání... To je snad jasný, že 10 let starý HW nemůže konkurovat naplno nejnovějším pc, ikdyž se jich drží neskutečně... škoda že neudělali okýnko, jak se pc hráč krčí u stolu a monitoru a Xbox hráč pohodlně leží v posteli a vychutnává si velkou plazmu :)
    • Najnovším pc? Najnovší pc ti dá tw2 ľavou zadnou na 1080/1200p na max (okrem ubersamplingu) a v 3d - a nie v 720p na medium ledva s 30 snímkami za sekundu.

Len si ďalej vychutnávaj veľkú plazmu a interpolované 720p - keď sa od nej posadíš 5m a viac, možno si to ani nevšimneš.
    • misho8723
      Ja som vyvalený na gauči v mojej izbe a hrám na PC v HD kvalite na 23' monitore a nemenil by som
    • Mechwarrior_bw
      už nežartuj ... o akých najnovších PC hovoríš ? W2 rozbehneš na slušných detailoch aj s 3 roky starou GK... keby bol W2 šitý skutočne na to najlepšie a nemusel by sa pri výrobe brať ohlad na to, že bude bežať na konzolách vyzeral by ešte podstatne lepšie. A pokial sa ty u PC krčíš za stolkom tak to je tvoje problém, väčšina pc hráčov sedí pohodlne v kresle...
    • exmaxx
      Naopak, to srovnání ukazuje, že i na XBOXu to vypadá velmi solidně.
    • Asharak
      to je zase porovnání... proč neudělali okýnko, kde se PC hráč pohodlně houpe v křesle a Xbox hráč sedí skrčený na pohovce a drží gamepad *2*
      • Ty se u hraní houpeš? I kdyby, pořád čumíš do malého monitoru atd..

Tím jsem chtěl říct, že každé má něco do sebe. Někdo prostě řeší každou texturu a kupuje co chvíle nový hw, jebe se s instalací a dalšíma chujovinama. A někdo prostě jen chce zapadnout do postele, zapnout a hrát...

Hratelnost > grafika. To je nepsaný zákon. Každý ať si vybere to, co mu vyhovuje líp... já už si vybral ... a podotýkám že mám zkušenosti z obojího od dob prvních her na pc.
        • Mechwarrior_bw
          "I kdyby, pořád čumíš do malého monitoru atd.. "
          fakt ? :) ta za prvé: velkú plazmu o ktorej hovoríš má minimum konzolistov, za to aspoň 24" lcd má pomerne veľa pc hráčov, za druhé na plazmu/tv sa pozeráš z niekolkých metrov, na monitor z cca metra, čiže zdanlivá veľkosť obrazovky je u PC často väčšia ako u televízora. Nehovoriac o rozlíšení.

"jebe se s instalací a dalšíma chujovinama"
          - tak keď človek nevie ani nainštalovať hru a nejaký ten patch tak potom mu asi naozaj nič iné ako konzole neostáva.

"Hratelnost > grafika. To je nepsaný zákon. Každý ať si vybere to, co mu vyhovuje líp"
          - a tým si chcel čo povedať, tá hra je po stránke hratelnosti rovnaká na oboch platformách. *1*
          • vlastik.plaminek
            Ono to není o tom že neumí, ale je rozdíl mezi půlhodinovou instalací (a neříkej mi, že se ti nic takového nikdy nestalo) a jednoduchým insert and play, kdy se do hry dostaneš okamžitě. A ano, vím, že hry na konzoli se taky instalujou dlouho (samozřejmě jenom některé), ale není to nutnost pro hraní.
        • Asharak
          Doufám že si před chvílí vstal a ještě se neprobral, protože tvoje narážka je úplně mimo.

Jen jsem chtěl říct, že jsou PC hráči, co sedí správně, špatně, na židli, v křesle a pod. a hrají na 17" monitoru, 22", 27", nebo maj připojenou TV, a jsou xbox hráči, kteří leží v posteli/na pohovce nebo maj na tv do pokoje, sedí u toho (taky shrbení, nebo taky pohodlně usazení), stojí na hlavě a pod. a hrají na velké plazmě, ledce nebo mají starou CRT TV, vše různých velikostí.
        • Veskoslav
          Mám 24 monitor. To je malé? Tvé představy o hraní pc her jsou jako představy 2letého dítěte o sexu.
          • 24ka je malá. Optimální je 27ka.
          • Mam rad svickovou a nechutna mi koprovka. Ja zase miluju koprovku a svickovou bych nemoch. Asi takovou hodnotu maji tyhle debaty konzole vs. pc :)
            • exmaxx
              Palec nahoru *3*
            • Asharak
              FUJ koprovka! Jak ji můžeš jíst?! A svíčkovou ne? Svíčková je lepší *16*
            • Veskoslav
              Já raději špenát:)
          • a já 42" plazmu a ? evidentně vůbec nechápeš. Někteří mi tu připomínají sebe před x lety :) zbytečné řešit ..
            • Spades
              A já mam xbox připojenej ke svému 21" monitoru ... Your argument is invalid :D
            • To vieš, on stále čumí do "malého" monitoru, ale aspoň od neho nemusí sedieť 3 a viac metrov, aby na ňom nevidel pixely.
              *15* *15*
            • Veskoslav
              Evidentně jsi to nepochopil ty. Já se klidně můžu připojit na svou 42 palcovou televizi ve fullHD (což ty rozhodně ne), ale proč bych to dělal? Každému vyhovuje něco jiného.
    • Veskoslav
      Docela směšné představy. I já můžu hrát na plazmě, ale proč bych to dělal.....
      • EuroSamurai
        MiBox:Nemám rád zdejší arogantní pc rádoby elitu ale jinak hraju jak na pc tak na playstationu a kupodivu se u pc nehrbim páč u něj mám velký kožený křeslo a co se plazmy týče tak stačí abych nebyl uber líny prase a propojil ji s PC jednoduše pomocí DVI/HDMI kabelu.
  • Asharak
    Tu jde vidět, jak je ÚČINNÉ udělat port z PC na konzoli... fandím všem studiím co se do toho pustí takhle "naopak" *4*
    (pokud jde jakože o grafiku. RPG inventáře zatím nekomentuji, moc dobrých příkladů jsem neviděl, rolovací menu mě ultimátní nepřipadá)
  • No, prostě CDProjekt vytvořil plnohodnotnou a velmi pěkně vypadající hru! Někdy jsou barvy PC verze takové sytější a lepší do dané situace a někdy naopak ne, ty rozdíly vskutku skoro nejsou vidět.
    • Asharak
      nejhorší u takových videí je, že nikdy nevím, které nastavení barev se mi líbí víc... chladnější jsou real ale barevné zas taky pěkné *13* *1*
      • Na PC monitoru ta hra vypada vzdycky stejne jako na videich, ale na TV to muze byt ve vysledku barevne taky trosku jine.
    • No tie farby nechápem ani ja, niekde to pôsobí naozaj nepatrične - napríklad tá scéna v lese.
  • Veskoslav
    Proč to nedali na maximální detaily? To je jako srovnávat rychlost Porche a Felicii, ale Porche nesmí jet více jak 100 km/h...Tudíž nechápu to srovnání. Spíše to vypoadá, že Xbox má grafiku na úrovni střední grafiky na pc, což ještě hůře vyzní pro Xbox...

P.S: Na druhou stranu je fajn, že se to dalo i Xboxářům a kluci z CD projektu se snažili, aby to vypadalo na Xbox pěkně a vypadá to. Ale prostě pc verze s maximálkou je mnohem lepší:)
    • Načo? Veď je jasne vidno, že i tak to na pc vyzerá lepšie. A ešte je tam aj rozdiel minimálne takých 10-15 fps.
    • Podle me to vypda neco mezi medium a high. A nahodou to pro Xbox360 vyzniva vice nez dobre. Predstav si, jak by Zaklinac 2 vypadal na pc hardwaru z roku 2005 ;)
      • Veskoslav
        No přepínali tam mezi hight a medium. Ale po pravdě mi občas přišlo, že když srovnávali hight pc a Xbox, tak na Xbox mi přišli ty barvy takové mdlé. Jinak mám pc z roku 2007, jenom grafiku novější a jedu na plné koule. Problém je ten, že to pc by teď stálo nějakých 2000 celkově, ale Xbox pořád stojí dráž:)
        • Na plné koule s PC z roku 2007...:-DDDDDDDD Výborný! :-DDD
          • Nname...ty vole ty si vůůl :)) je dobře,že máš super nadupanej komp a můžeš si všechno pustit na very high,ale nějak nechápu, proč máš v paličce makovičce zakodovaný, že na PC z roku 2007 budeš hrát současný hry na 10 fps. Pro tebe je priorita asi paření her, tak tomu holt dáváš v utrácení financí prioritu, ale představ si, že spousta lidí si při pohledu na blbečka co rve prachy do PC poklepe na čelo- bez urážky. Pro mě je pc na třetí koleji, všechny prachy rvu do svýho sjezďáka,nájmu,úvěru,paušálu atd.....a na tuning PC už holt nezbejvá. A ted ti napíšu co mám za sestavu-poserete se z toho smíchy všichni pánové :-D Intel Pentium IV Hyper Threat( jednojádro!!! :-D) 3300Mhz, 3GB DDR2, Nvidia 9800GT 512MB a hardisk 120GB :-D joo je to stará šunka,ale mě to nějak netrápí A představ si Nname, že sem na tom hral bez problému Deus Ex:Human Revolution na medium, Crysis 2 na high, Zaklínače 2 sem taky spustil bez problému, Skyrim sem hral dokonce na plný detaily-bez škubání!( U Skyrimu to cukalo jen když sem osvobozoval pevnosti od Císařskejch a mydlilo se tam pak najednou třeba 30NPC) a celkově tak vůbec se s tim daj hrát současný hry s rozumnym FPS-samozřejmně musim hrát na 1280*1024 a AA vypínám,hraju na medium,ale dá se. Já si poklepu na čelo, když vidim kluky, co si kupujou každej rok nový PC, no a spousta lidí si zas poklepe na čelo, jak můžu bejt tak blbej a koupit si za 10 000kč FOX DHX 5.0,nebo vyplaznout 10 900kč za Troy Lee Design D3 Carbon Steve Peat Replica. Prostě je to o prioritách a ty má každej jiný. Ale neposmívej se někomu, že má starý PC,v tom si hlupák.
          • Problém? Pretaktované core2duo (alebo quad) a nvidia gtx560ti/ati 6870 a ideš na max okrem ubersamplingu.
            • Spades
              Bohužel xbox je tak na úrovni GT8800, která Z2 moc dobře nerozchodí...
            • Takéto pc dá zaklínača dvojku na 35-40fps v pohode, a aj to je viac ako 30fps xboxového portu.

Aha, a ešte jedna vec - dá to na 1080p, aky by si chcel napodobniť xbox, tak si to hoď do 720p a hneď tam máš 60fps stabilne.
            • OK, beru. Je to ale hodně individuální, protože třeba já osobně nerad hraji při 10 fps. Samozřejmě nemám nic proti lidem, kterým to vyhovuje.
  • To asi ne(topinkovace totiz nesnasam), ale i tak prvni crysis ma do dnes nadhernou grafiku(PC verze). jinak drzim CDP Red palce a jen tak dal.
    inak(možno by fakt stálo za úvahu navštíviť očného. ) zas trotl co sa snazi o zbytecne flame.
    • reakce na Mechwarrior_bw@tiscali.cz

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit