Přejít na výpis diskuzí
Potřebují hry fotorealismus, aby se vyvíjely?
2.8.2012 | Aleš Smutný
88 příspěvků
-
Hry jsou interaktivní. Filmy ne. S tím souvisí, že je u obou medií nutnost postupovat rozdílně, pokud chceme dosáhnout stejného efektu.
A mimochodem, jestli tak moc chce fotorealistickou grafiku, tak může začít dělat interkativní filmy. To je zrovna žánr, který nám tu chybí ;) -
Jestli jednou taková grafika bude, tak to bude hezký. Ale že by dnešní a mnohem starší grafika zabraňovala vyjádření citů? To zní jako kdyby ten pán nehraál žádnou hru :) Na druhou stranu je pravda, že při porovnání mimiky lidí z L.A. Noire a ostatníma obličejema, jsou ti ostatní jenom plastoví panáci :D
-
Ten člověk asi nehrál Machinarium. Ta hra ve mě vyvolala tolik silných emocí, jako dlouho už žádná. Byl jsem dojatý a to tam není ani fotorealistická grafika, ani dialogy.
-
Když čtu podobné úvahy, vždycky si vzpomenu na sérii Fable.
-
souhlasim s hartmanem... ne bezvyhradne, ale souhlasim
-
Jasně že hry vyloženě fotorealistickou grafiku ke své funkčnosti nepotřebují a celkově mi přijde bezpředmětné řešit takové "otázky" , ale myslím že ač hry dokonalou a fotorealistickou grafiku sice nutně nepotřebují tak (a to je velké ALE) když tam je, tak to hře ještě více může (to může je tam důležité) pomoci podkreslit onen děj, samosebou to musí být kvalitní děj a záleží na řadě dalších faktorů protože když ta hra bude mít stupidní děj a bude to stupidně vyprávěné tak to nezachrání ani grafika ala Crysis :).
Prostě grafika je takový katalizátor toho všeho, není nutné aby byla dokonalá protože kvalitní hra může existovat klidně i bez ní, ale když kvalitní hra ještě disponuje kvalitní grafickou podobou, tak je to taková ta "třešnička" na dortu plném dokonalosti.:))
A samosebou taky záleží na tom co to je za žánr, třeba u detektivních her jako je La Noire nebo válečných her ala Arma ta fotorealistická grafika má své místo. To je můj názor. -
dnes je plno hier ktoré demonštrujú že aj bez potreby fotorealizmu sa dá vysekať perfektný dej a emócie. hlavne okrem spomenutých sa mi vybavuje original war... mám taký dojem že veľmi veľkú rolu zohral typ rozprávania a nesmrtelný český dabing kde herci vedia vinikajúco nadabovať situáciu a vložiť do nej miestny humor... vôbec to nie je o grafike... všetky tie hry ktoré sa mi vybavujú majú rozprávača hlavnú postavu ktorá vkladá samú seba do hry a nerobí z nej iba trápnu koridorovku...
-
https://twitter.com/notch/status/230927673441013760
následně
https://twitter.com/notch/status/230927883470794753
Souhlasím s Notchem... -
myslím že nejvíc pocitů ve mě zanechala hra Planescape Torment ... a slova jako "fotorealismus" nebo "nextgen grafika" opravdu nejsou na místě ... jen líbivý marketingový slovíčka
-
jo, potrebuji, sry