Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Robotron3
    Na to je jednoduché vysvětlení. Záleží kdo si tu studii objedná a zaplatí ;)
  • Veskoslav
    Studie jsou jako řetězové kokotiny na FB. Člověk je podle nich těhotný lenochod, vraždící nenarozené děti, sexu s tukanem se oddávající, na počítačových hrách závislý, slatkostmi se dopující pobuda, který bydlí u rodičů a zároveň vlastní zánovní zámek ve Skotsku.

Přijde mi, že "vědci" mají kostku a podle čísla jaké hodí se rozhodnout jakou "studii" veřejnosti představí. Tudíž jeden rok čteme, jak hry pomáhají zlepšovat sostředění a paměť a další rok od těch stejných vědců se dočítáme, jak nám to škodí.
  • Robotron3
    Tyhle věci byly super, a nejenom tohle, viděl jsem třeba zpětně reportáž, kde povídal nějakej borec o internetu, ještě než existoval :) Ono ale tehdy byla taková ta odborná skupina lidí, v klubech mladých, nebo jak se to jmenovalo, měla poměrně vysokou úroveň, i když to bylo za komančů a domácí počítače tu mělo jen pár vyvolených. Hlavně na začátku se hry braly jako výuka programování, že se tim děti hodně naučí a kdo tohle pamatuje, určitě si živě vzpomíná, jak přemlouval rodiče, táto, mámo, kupte mi ZX Spectrum, budu se učit programovat, budu mít výhodu ve škole :) Paradoxně tak podle mě dřív měly hry lepší pověst, než teď, protože to byla záležitost intelektuálů a bláznů do matematiky a informatiky.
  • http://www.youtube.com/watch?v=_HwCtvX_q3s&feature=results_video&playnext=1&list=PLAD73EB8AD9AA6081
    To je stejně nejlepší *1*
  • Název?
  • Články tohoto typu je to jediné, co má Hrej.cz a vy ne. Nechte si toho externistu na maso a mlíko a budete nejlepší. *4*
  • moc dlouhý než abych to četl :) ..... to si jdu raději přečíst knížku
  • Robotron3
    Teď jsem si teprve všiml toho obrázku u článku a to je docela dost vtipný, protože když se na to podívám blíž, tak ono to vypadá, jako když ten kluk je vyděšenej a už hrát nechce, a máma ho tahá za triko s výrazem, hraj! střílej! ještě jeden level! :))
  • Jo a stejně tak je to s MW 3!!!!! *1*
  • Amylee.Anderson
    http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/06/killing-nazis-grandpa.jpeg
  • Říkejte si co chcete, ale hry nepochybně mají velký vliv na agresivitu.
    Každej přece ví, že Call of Duty 2 nevzniklo podle Druhé světové války, ale Druhá světová válka vznikla podle Call of Duty 2!!!
  • Robotron3
    Na tu dobu si pamatuju a taky jsem hodně hrál při škole. Ale moji rodiče teda neměli moc ponětí, co hraju, protože to ani neviděli. Jen jim vadilo, že u toho sedim každý den, co přijdu ze školy a třeba do noci a už ani s kamáradama nezajdu nikam ven... (a měli pravdu, samozřejmě). Z té doby si ale pamatuju spíš kritiku časopisů a celé té herní scény u nás, viz kultura kriplů od Radovana Holuba.
  • calwin
    myslím si že v dobách pred 10-15 rokmi to bolo horšie... vtedy to bolo ako s mikrovlnkami a objavila sa prvá štúdia o zlom vplyve hier pričom rodičia sa išli zjančiť tak ako moji keď zbadali že hrávam jak 14 ročný? dooma alebo hororovku blood...
  • Robotron3
    Asi jsem divnej vzorek hráče, ale mě tyhle (možná stále víc) občasné propuvídky v médiích nijak nevadí. Když se o hrách ze studií dozvíme něco pozitivního, dobře, když naopak něco negativního, taky dobře. Člověka nejvíc ovlivňuje prostředí a pokud někdo podlehne počítačovým hrám do takové míry, že je hraje třeba 14 hodin denně, je logické, že to na něj bude mít vliv. Ač sám WOW nehraju, několik známých se mi přiznalo, že je ta hra pohltila natolik, že s tím opravdu měli problémy. Co je pak špatného na tom, že tu a tam se z médií ozve, hry jsou špatné, pozor na to, atd. Je to jen varování, nic se nemá přehánět, protože ať se přehání cokoli, to je škodlivé. Byly doby, kdy se tohle říkalo o sledování televize, o poslouchání rádia, dokonce čtení knížek. Kdo moc čte, přijde o oči!, dokonce ztratí kontakt s realitou! Ale odradí to snad čtenáře, diváky, hráče her? Ne, jen si třeba někdo dá pozor, safra, už u toho sedim fakt dlouho. Navíc každý ví, že média všechno přehání :)
  • calwin
    pekne vyslovený názor... s článkom úplne súhlasím a posielam srdečné AHOJ! :)

dneska som si tak stál na križovatke v aute... tiež som rozmýšlal či tú babičku na prechode naberiem ako v carmageddone... ale tak :D nevyšlo no...
  • Hezké. Bude autor nadále přispívat, nebo to je jen jednou a konec? :)
  • Amylee.Anderson
    Hodně dobrej článek :D Ale ta první fotka mi strašně připomněla Novinky :D
  • ZvacA
    To je právě ono. Nějakému chuji rupne v bedně nebo postrádá selskej rozum a vyvede fatální kravinu. Kauza se trochu rozmázne a zjednodušeně přenese na tu příčinu, která bude vyhovovat současným veřejným standardům a už ve stejném pytli lítá zbytek komunity. A následují různé teorie a fundovaný studie o společenském a bezpečnostním armagedonu ze strany lidí, kteří si jen přisednou k monitoru a zapnou nějaký titul. Na pozitivní stránku věci se hází bobek a bez špetky vědomostí buduje dogma o časovaných bombách na každým kroku, které se slinou u pusy hledí jen před sebe, nežijou a jsou sociálně v řiti, přestože většinová praxe mluví jinak. Ale co člověk očekává, dnešní doba přeje těm, kteří si nejsou schopni vytáhnout hlavu ze zadku, danou problematiku pochopit hlouběji a naopak na tom ještě těžit. Na změnu si ještě dlouho počkáme, bohužel.
  • Heej, díky za článek, ty občasné vtípky mě fakt roztrhaly *1* *1*

Taky je tu problém ten, že se stane, že jeden hráč umře v herně, druhý se zabije k vůli hraní WoW a pod. a hned je celý svět v nebezpečí, protože je tu šance 1:8.000.000.000 (cca, -1 mrtvý), že se to stane znovu. No dobře, šance je o dost menší, ale co kdyby se náhle všichni dostali ke kompu?
    Radši kdyby se zaměřili na něco užitečnějšího. Třeba jakou kampaň udělat proti tomu, aby nenechávali rodiče hrát a remcat děti na netu, jak se (dětem) zachce *7*
  • A přitom máme rčení: Kdo si hraje, nezlobí. *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit