Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jn ale zapominas ze sociologove jsou predevsim velice duleziti v oblasti stravovani:D hlidaji aby se nepripalil hamburgr zatimco filozof vedle soli hranolky
  • prosim pouc me, najit jsem to nedokazal
  • tak tenhle byl dobrej - takovou skolu bych chtel videt v provozu :D:D
  • Neviem koľko máte rokov, ale vzhľadom na to čo ste napísali. Vo vašom záujme dúfam, že málo a ešte pochopíte akú hlúposť ste vypustili do sveta. Filozofia bola prvá veda, ktorá obsahovala zložky matematiky, prírodných a spoločenských vied. Filozofia je láska k vedeniu z akejkoľvek oblasti. Len hlupák môže napísať, že uznáva jednu vednú disciplínu a druhú nie. Hlavne v tom prípade keď tá, ktorú uznáva primárne vychádza z tej, ktorou pohŕda. Nikto, kto študuje sociológiu sa ďaleko nedostane bez elementárnej znalosti filozofie. Filozofia posúva hranice ľudskej mysli. Nie je niečo čo sa dá naučiť, dá sa len učiť a poznávať. To čo ste napísali, by nikdy nenapísal človek, ktorý čítal s pochopením Sokrata, Platóna, Aristotela či filozofiu renesancie alebo starovekej Číny. O novodobých dielach ako Teória tretej vlny, Koniec dejín či Stret civilizácií atď. nehovoriac.
  • MickTheMage
    Jop, s prvou CONference som mal tu cest aj ja, ta posledna mi bohuzial nevysla casovo ani pasivne (teda ako ucastnika - posluchaca). Co ma samozrejme stve, ale co narobim. Budem musiet do buducnosti nejako preukladat svoje akademicke povinnosti :)), pretoze podobne akcie maju svoj zmysel.
  • "...srovnávat fyziky, filozofy a umělce je jak srovnávat Sims, Battlefield a Gran Turismo."

.))) Tak tohle je nejvtipnější přirovnání, jaké jsem za poslední dobu slyšel.
  • Psychotic
    Realita je objektivní, to její chápání je dvojaké.
  • Jakým jiným směrem? Bavím se o "důkazu", kterým podepíráš svůj původní, zbytečný a zcestný příspěvek.
    Naopak, já se tě (mimo jiné) ptal, jestli jsi to psal ty a jestli víš, že je to hovadina. GRE je něco jako české NSZ (které jsem dělal třikrát, pokaždé s jiným výsledkem) a z toho se jen tak IQ vypočítat nedá a i kdyby to nějak jednoduše šlo, pořád to není nic směrodatného. A speciálně GRE zahrnuje jakýsi algoritmus, který během testu určuje obtížnost.
    A vůbec, srovnávat fyziky, filozofy a umělce je jak srovnávat Sims, Battlefield a Gran Turismo.

A fajn, taky mě nebaví se bavit s trollem.
  • Cahir
    ale ono to je opravdu běžné. Většinou proti sobě stojí několik proudů, které koexistují současně a každý z nich razí to svoje.

Faktem je, že realita je ambivalentní, nikoliv objektivní...
  • Cahir
    Můžeš se plácat rukou do hlavy kolikrát chceš, ale tenhle tvůj nesmysl užívá sociologickou metodu... Přišel jsi nám sem zanadávat na sociální vědy a jako páku jsi použil metodu sociální vědy... Mimochodem, víš jaký "typ" vědců stojí za iq testy? Hádej třikrát, ty inteligente. *1*
  • Cahir
    *1* .
  • Cahir
    Wau, podle tý tvý stupidity jsem na tom lépe než chemik. *1* Ve skutečnosti ale stojím ještě nad fyzikou.
  • Studie prokázaly, že narozeniny mají pozitivní vliv na vaše zdraví. Lidé s větším počtem narozenin se dožívají vyššího věku.
  • Cahir
    *1* Z které planety jsi nám přiletěl?
  • Veskoslav
    A ty studuješ co? Vysoká škola debility, co má jako rektora Jejdáska, fakultu trapnosti vede Jidříšek atd.?
  • Veskoslav
    To ano. Ale přijde mi zvláštní, když tři týmy vědců během týden publikují tři rozdílné publikace na jednu věc:)Chápu, co jsi chtěl říct. Jenom miprostě přijde, že neustále otáčení teorií o 180 stupňů je nesmysl. Pochopil bych, kdyby třeba za rok řekli, tak a tak a proto to musíme otoči o 180 stupňů. Ale když to za rok otočí zase zpátky a použijou argumenty, kterými předchozí teorii vyvrátili, tak mi to přijde úsměvné:)
  • Cahir
    Chyba není nikde. Vědci pouze předkládají modely, kterými se snaží popsat skutečnost. O newtonovské mechanice taky mysleli, že je perfektním modelem reality...

A platí rčení, že teorie, která je potenciálně nevyvratitelná, je naprosto k ničemu, jelikož nesplňuje ani základní pravidla vědecké teorie.
  • Veskoslav
    Víš co hlupáčku? Zjisti si, co třeba dělá takový zkušený sociolog a jak moc je pro společnost potřebný. Tady jde vidět, že máš rozhled asi jako 2leté dítě:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit