Přejít na výpis diskuzí
Přehled astrálních znamení a další info z fanstránky The Elder Scrolls Online
2.3.2014 | Redakce Games.cz
174 příspěvků
-
Mne sa tiež hra veľmi páči. No nie som zastánca mesačných poplatkov, nie kvôli tomu, že by som nemal 13€, ale kvôli tomu, že hrávam možno 15 hodín mesačne. Potom mám pocit, že keď nehrám, tak mi idú peniaze do vetra.
Bolo by lepšie keby sa kupoval kredit na hracie dni. Respektíve, keby prebrali model GW2 alebo Eve Online - buď neplatiť mesačné poplatky, alebo neplatiť za vytvorenie účtu 60€ (choré)
Isté chyby táto hra má:
v prvých leveloch nie je žiadna interakcia medzi hráčmi... je to slabý solo odvar Skyrimu...dúfam, že neskôr sa to zmení
Imperial Class je rana pod pás asi pre každého
dodge roll je úplne hrozný, dúfam, že ho ešte odladia
Quest šipky úplne kazia dojem z hry... questy sa dajú plniť bez jediného prečítania quest logu
Inak som spokojný so všetkým... aj s combatom, ktorý sa zdá všetkým taký nešikovne zanimovaný.... berte to tak, že na MMO je to stále najlepší combat na trhu... na single player hry to pravdaže nemá... lenže problém s pingom sa v dnešnej dobe pri takejto hre vyriešiť nedá -
-
15 hodín mesačne. No ako to povedať, zdá sa, že MMO nie je typ hry, pre teba. Tam je potrebné investovať min 15 hodín týždenne, ak chce človek mať nejaký postup.
Pri 15 hodín mesačne, kde to je jedna hodinka každý druhy deň, resp. 2 hodiny v sobotu a nedeľu, bude postup chabý.
Na druhej strane 13€ za 15 hodín je veľa? Keby také ceny boli v kine, tak to beriem ihneď. -
-
aha
-
Jaký postup? Proč musí MMO tlačit hráče do toho, aby měl nějaký předem nadefinovaný postup? Já nikdy nepochopil tu honbu za levelama a gearem. Že to někoho baví, dobře, ale rozhodně by hra samotná neměla hráče nutit za čímkoli spěchat. Tohle by mělo platit dvojnásob u MMO ze světa TES - ta hra by měla být o vlastním tempu, o prozkoumávání, o silném vlastním příběhu atp. Měsíční poplatky právě hráče nutí k té honbě a to je špatně.
Jsme v roce 2014 a pomalu by se měla MMORPG začít měnit. Mělo by se zapomenout na grindovačky typu WoW a rozjet fakt něco nového. Nevidím důvod, aby MMO hry byli jen pro grind blázny, co musí (MUSÍ!!!) trávit ve hře co nejvíce času. MMO by měla být o sociálních kontaktech, o spolupráci apod. a ne o nutnosti hrát tolik a tolik času měsíčně. Mělo by být naprosto v pořádku si jít hru zahrát nikoli z povinnosti ale jen, když chci a to třeba jen pár hodin týdně. -
-
Na socialni kontakt mas siti myslim dost. Na online hrani dnesich MMORPG nepotrebujes byt ani v guilde,ani u hry stravit x hodin denne . Klasicke dungeony s pugy jsou uplne v pohode a onen mnohokrat zminovany ''end game obsah'' stejne polovinu hracu nezajima nebo nudi.
A ja jsem mozna extrem,ale me kecani o nesmyslech na teamspeaku atd(pripadne i v guild chatu) pri hrani hry nejen ze neprijde jako neco kvuli cemu hraji MMORPG hry,ale vylozene mi to kazi zazitek z hrani. Cest vyjimkam, ktere jsem za ty leta taky zazil. -
Každý môže hrať hodinu denne. Hra nikoho netlačí hrať čo najviac hodín mesačne. Hráči tlačia hráčov hrať čo najviac hodín.
Chceš vytvárať komunitu medzi ľuďmi? Ako asi vybuduješ komunitu s malo časom? Navyše ak chceš hrať svojím tempom. Hráč A hra 1 hodinu ráno, hráč B hra 1 hodinu poobede a hráč C hra 1 hodinu večer. Všetci traja sú v jednej guilde. To je ale komunita.
Každý si môže hrať svojím tempom. Len potom tu vidíme príspevky typu: ja nebudem platiť 13€ mesačne, keď to hrám len hodinu denne. Ak si myslia, že 0,44€ na deň za hranie je veľa, tak to nemám slov.
Možno by mali spoločnosti spraviť alternatívny dobrovoľný systém platenia. Určia, že hráč priemerne hra denne 3 hodiny, čiže 30 dní krát 3 hodiny sa rovná 90 hodín. Čiže 90 hodín hrania bude stáť 13€. A každý bude spokojný. Tí čo hrajú veľa, budú mať predplatné, tí čo hrajú hodinu denne, tak budú radi, pretože za 13€ budú hrať tri mesiace, čo je trikrát viac ako predplatiteľ. -
-
prečo mám platiť za hru ktorú som si už raz kúpil za 60€?
keď si kúpiš inú hru, musíš za ňu mesačne platiť?
Taký Battlefield by skrachoval....
A tvoj argument ohľadom komunity je trápny... nevzťahuje sa na mňa a nič to pre celkovú komunitu neznamená
A tvoj argument, ktorý mi napíšeš teraz - údržba serverov niečo stojí - je už mnohokrát vyvrátený kopou hier.
Najviac, Guild Wars 1,2 -
-
Ano battlefield by zkrachoval.. proto vydava kazdejch ctvrt roku placeny dlc kde je 5 novejch map..
-
Ako ja neviem, čo ti mam napísať. Prečo máš platiť, lebo taký systém si určili. Nepáči sa ti platiť? Máš 30 dní za tých 60€. Je to málo, nekúp hru vôbec, alebo zaplať ďalších 13€ za 30 dní. A opäť, prečo? Lebo taký systém si dali.
Tvoj pocit, že 13€ za 15 hodín je veľa, je presne to, čo si napísal, tvoj pocit. Opäť, nesúhlasíš s podmienky, nekúp a nehraj. Ak bude málo hráčov v hre, možno prejdú na f2p.
Ty si snáď jasnovidec, že vieš, čo napíšem? Samozrejme, že je to o peniazoch. Kto by nechcel peniaze. Všetky ich argumenty sú druhoradé oproti jednému hlavnému cieľu, zarábať. Opäť, nesúhlasíš s podmienkami, počkaj až bude f2p.
-
-
"Hraci tlaci hrace"? Nesmysl. Je to jen o tobe. O tvych prioritach a tve volbe. Pokud mas pocit ze te nekdo do neceho tlaci, najdi si jinou guildu. Existuji i pratelske
-
-
-
-
-
Tak názor jsem si už udělal minulej beta víkend a tenhle jsem vynechal, může někdo říct jestli mezitím došlo k nějakejm změnám?
A názor je ten že jsem nenašel nic novýho/extra co by mě lákalo přejít z jiné tuctové MMO k této (kromě zasazení do TES světa - což samo o sobě nestačí...). -
-
jelikoz je to porad stejny build tak samozrejme zmeny nejsou... otazka je jestli u hracu jako jste vy muze dojit ke zmene v mysleni a tento fakt konecne pochopit.. ale zatim to nevypada.. bohuzel...
-
-
Hráči hodnotí to, co mohli hrát. Otazka je jestli u hracu jako jsi ty muze dojit ke zmene v mysleni a tento fakt konecne pochopit.. *7*
Mimochodem, velmi dobře si pamatuju dobu, kdy vyšlo jedno z prvních ne-li přímo první video z TESO a hned se objevila poměrně velká kritika animací postavy. Následně přišlo prohlášení jak od vývojářů, tak od fanboyů (od nich ještě dříve jak od vývojářů), že budou animace úplně jiné a že je to jen alfa. No a v betě ty animace byly stejně špatné. *7* -
-
hraci hodnoti to co muzou hrat.. jenze vetsina hracu hraje alfu ( napr dayz), betu (ESO) tak ze je to finalni hra a jediny co, tak nadavaj na bugy atd
-
-
A vetsina dmntu jako ty nedokaze pochopit, ze za mesic to startuje do ostryho provozu => NIC se NEZMENI. Toto JE FULL hra. A presne takto to bude fungovat. A ja bych fakt chtel videt vyvojare, kterej by ukazoval 1/2 roku starej zabugovanej build ... aby nalakal zakazniky ... lol lol lol
-
-
-
-
Já jsem to tento víkend zkusil znovu a je až poděs, jaký rozdíl je mezi Ebonheart Pact a Aldmeri Dominion, co se týká questů a prostředí. U EP mě to moc nebavilo, u AD to nebylo tak špatné. Nebylo to něco jako, wau, tohle je to nejlepší mmo, co jsem hrál, ale byl to lepší zážitek než za Ebonheart. Na druhou stranu jsem se setkal s takovým množstvím bugů a latency dropů, že se to dneska vůbec nedalo hrát. (Ale to je betou, předpokládám)
Co už betou není je celkem suchý výběr předmětů, vždycky jsem ujížděl na tom, že mám z čeho vybírat, a ne že pro jeden národ budu mít 3 typy brnění a tím to končí. Tohle mě dost překvapilo, čekal jsem mnohem větší různorodost. Co jsem hrál PvP dneska, tak pro mě nehratelné, kvůli neuvěřitelným lag spikům, které běhaly přes servery, ale věřím tomu, že PvP může být sranda. -
-
Jinak simulátor běhání jako prase, hlavně v Cyrodiilu. Nevím, jaké je to s koněm, ale vzhledem k tomu, že nejlevnější stojí 17k, tak se obávám, že bych to dřív než do lvlu 20 tak jako tak neměl možnost zkusit.
-
-
-
Tak hra neni spatna. UI a ovladani je hodne inspirovany Skyrimem. Mapy jsou pomerne maly, par bugu jako ukoly a detekce. Snadna anglictina. Myslim, ze hra by pozdeji mohla byt dobre odladena. Akorat skoda, ze ja jsem spis prilezitostni hrac.
-
Tak jelikož jsem čekal že je to týdenní beta tak jsem se hře nevěnoval. Při spuštění kupa lidí vybrali všechny truhly a monstra možná proto jsem dosáhl asi jen lvl 3 pokud vůbec. Boužel při druhém spuštění někdy kolem 8 ráno hra padala tak jsem si jí ani neužil jen jsem všude ležel mrtví když to padlo. Když už hra jela tak my nepřišla moc zajimavá, nevím proč ale něco my v ní chybělo. Možná kdybych jel jen hlavní příběhovou linii tak bych se dostal dál. Taky jsem nepřišel jestli jde nějak vyvolat kurzor myši abych odešel z party, musel jsem hledat menu kde to jde. Nejsem si jistý jaký vliv má různá zbraň, za Mága jedna byla na "mráz" a další elektrická a u té jsem získal asi skill blesk ale moc jsem to nepochopil, moby lvl 2 se my zdáli celkem vytrvalí (asi jsem moc zviklí na to že když jedu mága tak mob ke mě nestihne doběhnout na tak malích lvlech). Nejsem si jistý ale z bet co jsem hrál tak u téhle jsem měl smůlu že v jeden den určitou hodinu padala cca co 2min. Osobně hra podle mě přejde na Free to Play a jak to bude tak to možná vyzkouším a snad to bude lepší.
Je celkem škoda že ve sněhu nezůstávají šlápoty. -
-
Kursor mysi jde .. ruzne, v hitech ti to obcas rekne ze "teckou (pokud mas default)" => jsou to tak zdatni programatori, ze si ani neumej precist tvoji aktualni konfiguraci a dat ti do hintu realnou klavesu. Ovsem pokud ti to prijde retardovany/nelogicky/... tak zjevne nejses packar.
V hlavni lince se nedostanes pres lv 10... protoze to proste nefungovalo dal.
To ze UI ruzne mizi a zjevuje se ... ber jakou soucast hry ... mel bys to prece moc jednoduchy, kdyby ti to ukazovalo tech 5 abilit furt ... ;D. -
-
Tooltipy se mění podle toho co tam máš. Měl jsem přebindováno alt na tab a nikdy se mě alt neobjevil. Spíš bych řekl, že to byl nějaký bug.
Hlavní linka je vypnutá pro stress test, v closed betě funguje.
Stačí se podívat do nastavení a to skrývání UI jde vypnout... hrál si tu hru vůbec, nebo trolluješ z patra? -
-
Ja narozdil od tebe tu hru nehral, ale testoval, v tipech je (temer doslova) 'show cursor . (with defaults)' => rozhodne se tam NEZOBRAZUJE aktualni konfigurace.
Hlavni linka muze bejt 100x vypnuta, takovej test je leda khownu a tvrdit, ze to nekde funguje umi kazdej blb, specielne, kdyz to nevidel ... lol.
A narozdil od dmntu jako ty, ja testuju tu hru tak, jak mi ji vyvojar predlozil. Zvyraznit si hracsky postavy ... neumis co? Ja jo, ale to neznamena, ze budu nekomu tvrdit, ze "to prece jde", kdyz na to potrebujes externi upravu. -
-
já stále nechápu, v čem máš problém s rozlišením stress testu od normální bety :)
pokud se nemýlím, tak za pár týdnů by se měl client opatchovat na poslední aktuální verzi a dalo by se říci, že udělají open betu finální verze před releasem...takže ano...do té bety se máš jít podívat a pak vysvětlovat, jakým že způsobem ty "testuješ hru", protože podle toho, co tak píšeš, nevíš ani o čem mluvíš, ale to je jen můj ubohý ponížený názor ;) -
-
x: ty seš hloupej až je mi tě líto, have a nice day ;)
-
x: blbej jsi ty, když tady pořád píšeš, že je to finální podoba hry. Jenže pro demen.a jsou demen.ní ti okolo, že ???
-
A jen tak mimochodem, takovej "test" kterej popisujes se dela tak, ze si pustim 100000x script, kterej simuluje klienta ... v kazdym pripade ovsem potrebuju, aby mi na serveru bezelo naprosto vsechno, jinak je to zcela khownu.
A ver tomu hosku, ze zatezovy testy ruznych appek jsou muj denni chleba. -
2kennyB: Jak muze bejt nekdo tak blbej, to opravdu nechapu ... tvle... jak asi tak vygenerujes zatez, kdyz vsechno povypinas ...??? Jak asi tak bude ten srv fungovat ??? To je asi tak stejny, jako kdybys pustil hrace do wotka a vypnul spotting a zakazal jim strelbu ... zatez na serveru 00prd, a muzes si vesele odskrtnout "funguje to" ... lol.
-
x: ty pořád nechápeš smysl stress testů. Jde o to, jestli servery vydrží nápor přihlašujících se a hrajících hráčů. V tomto testu, také nefunguje vše, co bude ve hrách v plné verzi. Mohli klidně hráče nechat jen tak libovolně běhat po ostrově, kde neuvidíš jediné npc. Tohle NENÍ finální produkt *7*
-
lol ... za jakych par tydnu? O cem mluvis zjevne ani netusis ... TY. Zadna jina "open beta" nebude, prave tyhle vikendovy testy JSOU open beta - sak klicu se vsude vali neurekom. Bude jeste tak jedna ... dve dost tezko. Ale nic se nezmeni na tom, co vsechno nefunguje ... ta hra bude spustena presne v tom stavu v jakym je ted ... protoze NIKDO nebude riskovat ZADNOU zasadnejsi upravu mesic pred launchem.
Teoreticky by se jeste mohlo stat, ze za 14 dnu vyhlasej odklad o 1/2 roku ... ale to by je PR sezralo. A prave ten +- 1/2 rok je tak doba, za kterou by se to mozna dalo spravit a uvest do pouzitelnyho stavu.
Uz se tesim ... az platici hraci budou psat po webech ... jak si zacalovali svych 60 babek ... a po jednom vikendu skejsli nekde u lv8-12 .... protoze dal nefungujou qsty, nespawnujou se mobove/bedny/... a budou cekat mesic ci dva ... nez to nekdo spravi ... aby po par hodinach skoncili o par lv vejs ...
-
-
-
-
-
-
Take jsem si TESO vyzkousel, je to velice pritazliva hra a ma dobre questy, ale hodne me zamrzelo, kdyz jsem 45min skakal po jedne urovni a hledal predmet v truhle ktera tam byla, ale nesla otevrit. Az kdyz jsem se odhlasil a znova prihlasil, tak bylo najednou vse ok ale tech 45min uz mi to nevrati :(. Jinak to bylo docela fajn
-
-
Byla to beta, měl jsi to nahlásit... Kvůli tomu jsi ten přístup vlastně do té hry dostal...
-
-
A co z toho bude mit ... kdyz to uz nekolikrat hlasilo tisice lidi ...a nikdo to nespravil? Protoze o neotevritelnych bednach se v chatu resilo uz pri minulych testech.
-
-
Tos mel IMO celkem kliku.... osobne sem minule reportoval podobnych beden asi 20 (nebyly qstovy), a ted sem se na ne sel podivat, a otevrit nesly furt.
-
-
Naj bolo ze kazdy treti NPC pokec sa sekol a neslo ho ukoncit, tolko x som /reloadui este v zivote nezdaval.
-
-
-
http://www.myelderscrolls.de/news/265-closed-beta-patchnotes-v0-18
Tady jsou ty patch notes z closed bety, která se velmi liší od toho co jsme hráli přes víkend. -
Pro ty, kteří si ještě neudělali názor.... https://www.youtube.com/channel/UCuQxnShXp48vzRjRlzIeQHA
-
-
njn dal jsi si praci, ale poslouchat se to neda :)
-
-
:D Tak bohuže nejsem profík ;) možná je i lepší se na to kouknout bez zvuku, ono se tam toho z hlediska mluvení moc neděje ;)
-
-
-
I já jsem tomu nedával naději a musím přiznat, že jsem se od toho neodlepil.
Ta hra má neuvěřitelnou atmosféru, zábavné questy a docela hard dungeon :D
Hamba mi, že jsem ji před tím tak hatoval... -
Beta byla výborná, a hru jsem si užil. Má dle mého docela solidní potenciál. Skill tree v pohodě, crafting zábavný, soubojů ani hodně ani málo, tak akorát, krásný svět The Elder Scrolls, a i ta grafika je pěkná a na PC nenáročná (šli jen střední detaily textur). Jediné co není úplně košer jsou animace, které skoro nenavazují a jsou hodně strojové, ale to třeba časem dodělají, o bugách nutících k relogu se nebudu rozepisovat, je to beta. Celkově pět a půl pračky virpůl.
Jediné, co mě od hry asi odradí budou měsíční poplatky. Ví někdo, jestli jsou potvrzené? Jestli ano, kope si bethesda malinko hrob. Poplatky si dnes snad nikdo nemůže ani dovolit, snad jen WoW, které se potýká se stálím odlivem hráčů. Uvidíme, ale ten potenciál tam je. -
-
Poplatky jsou naprosto jisté.
-
-
Nuž potom není co řešit *4*. Do roka a do dne skončí v nejlepším případě jako Secret World, v tom horším jako Age of Conan nebo SWToR, ale to by to dřív Bethesda raději utla kompletně. Škoda, škoda, hra je to celkem dobrá. Nic revolučního, ale v oblasti dnešních mmorpg, dobře odvedená řemeslná práce.
-
-
-
Tak po vyzkoušení bety si hru asi vyzkouším a to jsem si říkal že na žádné mmo už ani nepáchnu.
-
-
koukám, že tvá vůle je pevná a neotřesitelná, když tě zpátky natáhlo zrovna tohle mmo *1*
-