Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdar hral jsem vsechny dily a na tenhle jsem se obzvlast tesil..provedeni je celkem hezke i kdyz mi vadi ze mapa je trochu neprehledna i kdyz si clovek vypne pocasi a vselijake ty blbosti..Dale co mi hodne vadi je ze odebrali system ekonomiky z predchozich dilu..Podle me to byla genialni vec ktera tahla celou hru..Ekonomicky posuvnik byl genialnim resenim jak mit skutecne pocit ze ovladate ekonomiku..nepresnost presneho nastaveni potreb reprezentovala efektivitu ekonomiky..tohle mi hodne chybi..:(celkove hru zjednodusili ale rekl bych ze nespravnym smerem..Muj nejoblibenejsi dil byla hoi 2 konkretne spise Darkest hour(vylepsena dvojka)..A souhlasim ze hrani bylo nekdy trochu zdlouhave a trochu jsem doufal ze 4ku udelaji trochu rychlejsi a jednodusi..Myslim ale ze zjednodusili ty nejlepsi veci bohuzel!Jeste dam 4 sanci ale stejne se zase nejspis vratim k Darkest hour jako sem to udelal u trojky..
  • U mě zatím docela rozporuplné, z jedné strany se mi nelíbí nedostatečné rozlišení hranic na mapě, kdy málo výrazné barvy občas dělají problém poznat kde jsou vůbec hranice, dále mi schází dost tabulek co v jiných hrách u Paradoxu jsou (výsledky bitev atd), nebo docela mrzí nedostatečný technologický strom Československa (tedy stroje tam jsou, ale schází názvy, sice to částečně řeší mod, ale proč nemohli dát u tanků rovnou LT-35, LT-38 atd), i když to nepochybně vyřeší nějaké DLC.
    Na druhou stranu se mi líbí jak velký vliv mají některá politická rozhodnutí... třeba válku ve Španělsku jsem jako Japonec obrátil ve vítězství republikánů jen tím, že jsem začal ve velkém posílat svoje staré (a již vyřazené) zbraně... kupodivu největší "úspěch" neměli dodávky tanků (těch stejně jako Japonec mám jen pár) ale stíhaček (které jsem poslal hned po začátku války a pouhá sedmdesátka dost zvrátila situaci a to šlo o vyřazený typ) a hlavně pěchotních zbraní... Teď se už těším co se bude dít jestli se bude Československo bránit a už si šetřím pěchotní zbraně vyšší úrovně pro podporu ČSR, stejně tak už mám bokem uložených pár stíhaček Zero pro ČS letectvo... *1*
  • Civilisté v HoI nejsou. Grafický efekt je irelevantní. Taktický a strategický účinék odpovídá dobové síle atomových zbraní - armádu s nimi nezničíte, i když zdecimujete její organizaci a bojeschopnost, za to prakticky eliminujete průmysl a infrastrukturu města. Politický účinek odpovídá důležitosti situace - svrhnout první atomovou bombu na důležité město nepřítele má značný účinek na jeho "národní jednotu", což má přímý vliv na podmínky kapitulace.
  • Pokud ten konkrétní "mírumilovný muslim" má názory totožné jako ta pořád omílaná "pokojná většina muslimů" co mimo jiné věří a schvaluje vraždy ze cti, zabíjení za odpadlictví a to že Bin Ládin v podstatě konal dobro - na rozporování neodpovídám, máte google, tak si najděte průzkumy ze zemí kde je islám ve většině..... Tak je ten jedinec zhruba tak na stejném levlu s našima magorama..
  • Zrzzek
    Myslíš si, že mírumilovný musilm je horší než poblázněný fanatický křesťan/ateista?
  • víš vubec o tom že atomovka není nejlepší bomba v Civ5? je tam ješte modernejší typ
  • Tilwaen
    Reálný efekt té atomovky taky není tak cool.
  • jenže to není tak cool
  • ale jen jako DLC
  • Tilwaen
    V pětce už to právě takovou paseku nenadělá. Lepší výsledek než jedna shozená atomovka zajistí poslat na místo jakékoliv moderní jednotky.
  • Tak pokud si prostudujete dějiny naší vlasti a to zejména období první republiky, tak vás jednání Beneše nemůže moc překvapovat... Beneš patřil od začátku k mírové skupině (věřil diplomacii a spojencům) to Masaryk patřil k "jestřábům"... jak ukazuje třeba válka s Polskem či Maďarskem...
    Škoda že hned na začátku republiky zemřel (nebudu se pouštět na tenký led konspirací) Štefánik ten by byl proti Benešovi mnohem lepším prezidentem a určitě by neustoupil!
  • Paulcz
    Atomový výbuch v Civkách (1, 2, 3, u novějších nevím) zničí všechny jednotky ve městě, drasticky sníží populaci, zboří většinu budov a vytvoří znečištění na políčkách okolo - to se mi zdá dost :) V jedničce to má navíc velký vliv na oteplování (opak nukleární zimy :)) a to má dost katastrofický následky.

    Jestli jedna nebo dvě bomby vyhrají válku, to je otázka. Jiné než americké zdroje říkají, že Japonci kapitulovali spíše kvůli strachu z rusů, kteří zahájili ofenzívu. A např. bombardování Tokia zápalnými bombami mělo na svědomí mnohem více obětí. A také obě města nebyli záměrně bombardovány klasickými nálety, prostě si chtěli ověřit jakou má bomba sílu. Pro výsledek války to mohlo být poměrně irelevantní.
  • Nick odpovídající dementnímu, naivnímu a sluníčkářskému názoru....to se často nevidí :D
  • nevyzkoušel, ale dovolím si hádat, že graficky efekt bude exploze hřibovitého tvaru a populaci to bude zabíjet
  • jj, když oznámili EU4, koupil jsem EU3, to samé s HOI3.
  • ve trojce to byl docela šrumec, ale bylo to velmi věrohodné. S Německem mi vyhlásilo válku i Maďarsko a Polsko. Obranu za tu chvíli nešlo moc posílit a po mobilizaci moc lidí nezbylo. Takže konfilkt na pár dní. Ale ve dvojce se prý ubránit dalo.
  • Inquisitor
    Tilwaen: No dobře, je možný, že by si s tim poradily ein, zwei. Ale kdysi jsem četl, že nakonec byli docela rádi, že to nemuseli zdolávat.
  • Inquisitor
    Tak vždy když armáda útočila na území, tak musela dobýt opěrný body jako města, hrady a pevnosti, aby ovládli okolí. Tady je to stejný. Ty náklady na armádu? Jo válka je holt drahá záležitost, nesmíš se bát pořádně se zadlužit. Vždyť si všimni kolik ma AI žoldáků po pár letech války. Bez půjček většinou větší válku vést nejde.
  • Vidíš, ono to odpovídá, CK2 celkově včetně všech DLC se prodalo 5,5mio, to je skoro jako Civilizace 5, který se prodalo 7mio, což je hra ze stejné kategorie.
  • Kdyby jsme se bránily: https://youtu.be/QDkCde5PGJU

    Asi dám téhle hře šanci. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit