Přejít na výpis diskuzí
Příběh Middle-earth: Shadow of Mordor v kontextu Tolkienova díla
27.2.2015 | Václav Pecháček
152 příspěvků
-
Zase jsem dostal chut si precist tu recenzi z Rudeho prava 1977 :) Me zas budou bolet brisaky *1*
-
-
Tak je hezké, že soudruzi kvůli téhle recenzi vydali v roce 1977 barevné Rudé Právo...
-
-
Je to retro výňatek v jinym časopise LOL ...
-
-
Aha *15*
Ale stejně je to fake....
-
-
-
http://imgur.com/En0dxYn
-
Ve skutečnosti z Práva není. Je polská a v českém překladu poněkud "vylepšená".
-
-
skvela prace!
-
Nejmenovali se ti dva modří náhodou Alatar a Pallando?
-
-
Jmenovali, ale pokud vím, tak to ve Středozemi nikdo neví :)
-
-
Moc pěkný článek, díky za něj. Škoda že se na něj dostalo až se zpožděním, v době vydání hry bych ho uvítal více. Ale i tak bylo fajn si oživit vzpomínky.
-
S elfím přízrakem nemám nejmenší problém. Cca 2 měsíce nazad jsem četl silmarilion a není to s ním nijak v rozporu.
-
Nemůžu se ubránit pocitu, že Tolkien, když vidí co se s jeho dílem děje, se už ve svém oxfordském hrobě dávno prorotoval až někam na Nový Zéland.
-
-
To je asi pravda, ale máme jeho dílo nechat shnít? Protože ani Tolkien není bez další pozornosti věčný a lidi na něj zapomenou. Jak velkou službu udělali jeho dílu třeba filmy Pán prstenů, které byly také velmi nepřesné a zjednodušené? Podle mě velkou! Lidé znovuobjevili Středozem.
-
-
Kdy konkrétně lidi zapomněli na Chaucera, Blakea, Thackeraye nebo Eliota? Filmy mu udělali službu, domnívám se, medvědí, protože ho dezinterpretovaly; zbavily kontextu, bez kterého Tolkienovi těžko porozumíš. nebo jinými slovy: Tolkien byl klasik dávno před Jacksonovými adaptacemi, ty z něj udělaly v očích většiny jen žánrového autora. Čili brak.
-
-
+ taky bysme se mohli ptát, co vedlo k oživení zájmu o Tolkiena v 60. letech. film to zjevně nebyl, videohra taky ne...
-
-
Jo jo, proti tomuhle asi nemám moc co namítnout. Ale dobrý pocit z toho rozhodně nemám.
-
-
-
Jak jsem tak pochopil, celkem se povedl LOTR online...jak je tedy mozne, ze se neprosadil? Asi pekna skoda...jako SW galaxies
-
-
V lotru bylo málo hráčů na to jak obrovský svět to je. Je pravda, že čas od času tam hráč potkal hráče v místech, kde by je fakt nečekal, ale ve městech bylo spíš plno NPCček než hráčů, a to málo co se zrovna zdržovalo ve městech nemělo potřebu spolu moc komunikovat. Je to škoda, hrál jsem to přes rok a platil si VIP. Hra je moc pěkná, ale něco jí chybí. Vrátil bych se k ní možná jen kvůli těm i přes starý engine parádním lokacím.
-
Já myslím, že LOTRO se prosazovalo celkem dobře. Bohužel nezájem respektive špatný přístup ze strany vydavatele a samotného tvůrce tuhle hru pohřbil a hrají to už jen a pouze skalní fandové popř. příležitostní hráči.
-
Mozna proto, ze ma (nebo mel) dopraseny f2p model. Me osobne odradil. Jinak je to solidni hra.
-
-
Výborně napsaný článek a souhlasím. To jde vidět, že to nepíše fanatik, který plive úplně na cokoliv, co není originál. Ono to chce být trochu víc open-minded.
Na to, že je to mainstream AAA titul, který se nesnažil být přesně podle předlohy, tak dopadnul ještě skvěle. Je to vždycky o přístupu člověka. Myslím, že dost věcí se povedlo dobře zakomponovat do příběhu a něco muselo ustoupit herním mechanikám. Je to přecejen akční adventura. -
-
open-minded *1* tohle je spíše alternativní Středozem, která má společného jen ten název
-
-
Tak urcite. Originál je vždy jen jeden a konverze kniha/film/hra ve většině případů nefunguji v poměru 1:1. Já nemam problém s alternativním příběhem a nemyslím si, ze tam bylo vylozene něco mimo mísu. A teď nemyslím hranicare, který zabije za hru stovky až tisíce skretu. Ono akcni hra, kde by jich zabil jen 50, by asi nebyla moc zabavna
-
-
-
Já si tedy myslím, že Glum opravdu nemá v příběhu co dělat. Sauron přeci právě dosáhl své síly pomocí prstenu a ten až během třetího věku po Sauronově pádu nalezne jistý příbuzný Hobitů Smeagol a promění se v Gluma sílou právě onoho prstenu. Opravte mě prosím, jestli se mýlím, rád bych si v tom udělal jasno :)
-
saruman, sauron, oko zla.... *15*
To jsou věci. Nejvíce komické bylo jak slavný čarodej Gandalf vyčaroval naprosté kulové. Ve filmu nic. Pouze nějaké světlo a to ještě nebylo jen tak. To je čarodej jako prase.
Oko zla? Co to jako je? Proč to nikdo nezničil napořád a vůbe ty potvory (všechny) nezničli napořád. Kladných hrdinů je na to podle knih dost. Vžy v malém počtu pomohli zničit velké počty ale nikdy to nedotáhli do konce aby navždy zničili nějakou hrozbu.
Zase to byla pohádna tak co. -
-
Gandalfovi zakázali bejt hustej jeho nadřizený (Bohové ve Valinoru) protože chtěli, aby si to lidi mezi sebou vyřídili sami, protože když se do toho předtim pletli, přineslo to jen další potíže.. takže měl v podstatě hlavně radit a vést a dostal tělo britského divadelního herce v důchodovém věku, aby si nehrál na Arnolda.. když při souboji s Balrogem zemřel, vrátil se zpátky do Valinoru, tam ho ressli a dalu mu porádnej buff na Gandalda bílýho, aby přecijen nebyl takový chcípák a vrátili ho zpátky do ME
no a zlo nejde vymýtit proto, že když Eru Illuavatar svojí hudbou tvořit svět, začal se mu do toho montovat Melkor se svym punkem a celý do podělal -
-
Bohové? *15*
Kde byly bohové když se tam bojovaly zásadní boje? Je to celé postavené na hlavu. -
-
Pokud jsi nečetl tak napovím, ORLI!!! Byli k vidění i ve filmech, poslal je sám Manwe nejmocnější z Valar, protože když Valar naposled zasáhly do válek smrtelníků tak se polovina kontinetu potopila tak asi tak *3*
-
Jsi vážně tak hloupý nebo jen začátky trolingu? :-) *7*
-
-
Dej mu čas, zatím nedorazil leporelo.
-
-
-
-