Přejít na výpis diskuzí
Případ Reflex aneb lži o zadržení vývojářů Arma 3 v Řecku
27.9.2012 | Dan Vávra
314 příspěvků
-
Starosta je samozřejmě úřad, ale je něco jiného vyhlásit nepřátelství a něco jiného poplakat si v televizi (nebo v jiném médiu). Navíc když starosta je očividně v hierarchii nejníž (pod armádou a vládou, kteří s Armou III nemají žádné problémy), tak proč jej brát zbytečně vážně?
Podle tvého příkladu bych se já teď musel bát vrátit domů (do ČR). Celé prázdniny pracuju Norsku, ale původem jsem z Opavy (to jeto město smrti, jak celou republiku informovala Nova), měl bych se bát vystoupit v Praze z letadla? Protože by si mohli myslet, že všichni lidi z Opavy rozlévají kolem sebe metynol. Já si myslím, že se bát nemusím, ale přece jenom, byl jsem médii varován, že? (ao kvalitách zpravodajství tv nova nejde, jde o to, že to bylo ve zprávách).
P.S.: Taky mi zpráva o vývojářích na dovolené evokovala Bláznivou střelu - "Proč ten případ nevezmou Steinberg nebo Smith?" "Protože jsou na dovolené... spolu." Jenže člověk se nad tím zamyslí, zapojí rozum a své zkušenosti, a uvědomí si, že jezdit na dovolenou s kamarádem z práce, i když oba mají (asi) své rodiny, není neuvěřitelné. -
A kdyby sem se sparala v Recku, ve svym analu, taky by mne zavzeli ??? *7*
-
Do Řecka nikdy nepojedu, už mě fakt leze krkem jejich styl uvažování - "Ééééé, Evropó, máme hovno, všechno sme prošustrovali, dajte nám! Šetřit nebudem, to bysme se museli přestat chovat jak banda rozcapenejch spratků."
Prostě Řecko a Řeky ne, tahle byrokratická šikana je definitivní tečka pro mě - až jim na ten jejich blbej a uprděnej ostrov začne jezdit víc lidí, protože tam ve hře udělali nějakou skvělou misi (pamatuju si, jak sem to měl s "objevováním" míst v ArmA 2), budou najednou pohostinnost a srdečnost sama. Banda jedna pokrytecká...
Takže do Řecka nikdy, Řekům přeju jedině Turky (narozdíl od Řecka se uměj chovat zodpovědně a stát jim nekrachuje) a ArmA 3 si jednoznačně koupim, abych celej ten blbej ostrov moh srovnat se zemí a starostu postavit ke zdi *16* *16* *16* -
Článek Jana Antonína Nováka, vědce/novináře/potápěče, udržuje nasazenou laťku jeho předešlé tvorby, a neměl by tedy nikoho překvapit ani vytočit. I neinformovaný člověk, který zavítá na stránky tohohle polyhistora http://www.novakoviny.eu/knizni-publikace, rychle pochopí, že Jan Antonín rozumí prakticky všemu a je tedy zbytečné s ním polemizovat.
Zajímavá je bezelstně upřímná pasáž o dnešní novinářské praxi z jeho životopisu, která mimoděk zcela vystihuje jeho reflexní článek: "Zatímco dřív se do příloh psal jeden až dva rozsáhlé a kvalitní články týdně, dnes to jsou dva až tři články denně - pochopitelně na tomu odpovídající úrovni." V téhle souvislosti by mě zajímalo, jestli se člověk broukem Pytlíkem už rodí, nebo je to automatická transformace při nutnosti produkovat množství článků o věcech, o kterých nemá ani páru.
Zapomeneme-li ale na pana Nováka, který na své novinářské pouti za sebou trousí malé bobečky úhledných bludů, tak by mě zajímalo, jestli informace o průběhu té nešťastné události na Limnosu (natáčení z letištního taxíku, 14 závadných snímků, zatčení na hotelu) jsou už potvrzené z nějakého jiného zdroje než od advokáta zatčených. -
Dane jen do nich do krys! Ten casopis je plny arogantnich z*rdu
-
ackoliv s vavrou normalne nesouhlasim,tak v tomhle ma pravdu. reflex uz dlouho nekupuju a diletantsky clanek jako je tento me jenom presvedcuje ze delaam dobre.
-
Ale oni moc dobre vedi co pisi. Nemaji cvicene opice (i kdyz...) Clanek urcite prosel pres nekolik lidi. Pokud by sme meli porad nekoho upozornovat jak to ma delat tak nedelame nic jineho...davejte do parku maso, nemyjte to maso octem, neztacejte ty kilometry atp.(muzes si domyslet milion dalsich veci vcetne her)
Kazdy kdo vede nebo zaklada firmu si musi rozmysle jestli to dela pro prachy nebo aby se mu lepe "spalo"...
Jsou tu dulezitejsi veci nez nekoho neustale umravnovat a staci mnohdy mnohem min i nez je ten text v komentari -
No hlavne me zarazi, jak vlastne ti rekove prisli na to, ze ti chlapi neco natocili. Jestli jeli autem a pak je vyhmatli na hotelu, tak budto to video nekomu ukazovali a ten je prasknul nebo je pravdepodobnejsi, ze o jejich navsteve rekove vedeli, na blind je zatkli a pak u nich teprve hledali co jim prisit.
O mistni policii na takovym zaprdenym ostrove mam svoje mineni (bratranec bratrance starosty atd.). -
oprava: osobne bych to videl na tech nekolik mesicu vazby + odskodne ve forme tucne pokuty.
-
osobne bych to videl na te nekolik mesicu vazby + odskodne ve tucne pokuty. *16*
-
v cem by jste pak byl lepsi nez onen piselek?
-
to je prave zajimave, ziji z turistiky a pokud chteji si delat reklamu "zavirame do vazby na rok - prijedte na rocni dovolenou" tak si podle mne moc nepomohou.
to jedine mne na celem vadi, at jsou vinni nebo nevinni je to proste nesmyslne moc dlouho.
toto se muze stat komukoli, kdo sleduje vic prirodu nez nejake znacky.
sam jsem se s podobnym zakazem setkal a kdyby mi to kolega nerekl, tak bych musel spolehat na to, ze nedelam svetozname hry *13*
ALE dalsi foceni na "bezpecnych mistech" uz melo nadech houbareni v lesich u zapadnich hranic za dob totality.(nalada proste v haji) -
pokud ne ne rekove nemaji neco vic, tak bych se moc nebal. i kdyz u soudu nikdy clovek nevi jak se vyspi soudce(to ani u nas).
vic bych se bal x mesicu ve vezeni.
jiste je, ze i kdyby je osvobodili uz ted, tak pocit nespravedlnosti zustane.
kdo vi treba pak uz rekove ve hre nebudou hrdinove ?
*3* -
Dan Vávra je přece taky grafik a grafiky zaměstnává. Přece se nebude trmácet přes republiku na husitský hrad jen proto, aby si ho pak vyfotil z okna jedoucího auta, tak se AAA hry nedělají... Je potřeba vystoupit a udělat několik detailů každé textury, nejléle profesionálním foťákem.
-
Je to ubohé, není o čem psat tak se vymýšlí témata, překračující se fakta a vše se usposobuje tomu aby se to dobře četlo udělalo skandál ale pravda? Ta pravda? na co?
Ale oje to hlavně o pohodlnosti je tu reakcí kolik 50? 90 ? Kolik lidí redakci reflexu napíše že jsou lháři? 1? možná 5? Jde o to že pokud lidé budou tohle přímat pak si zanadávají jací jsou to pitomci ale nic neudělají tak se nic nezmění.. Však on to udělá někdo jiný..a přitom " stačí napsat slušně " Dobrý den Po přečtení vašeho článku jsem usoudil že tisknete ne jen že nepravdu ale dokonce povyšujete novinářské řemeslo na bulvární již tímto ukončuji kupování vašeho časopisu dokud se nezmění jeho politika...how. Nebo cokoliv....
Ale hlavně nemlčet..a nebo vlastně jo...ono je to pohodlné. -
Když tu budeme všichni křičet, že jsou nevinni, tak to pomůže čemu?
Já bych pustil toho staršího, má doma malýho prcka a fotka v úvodu článku vzbuzuje lítost. -
Její autor komunikuje s našimi i řeckými úřady a smysl to podle mě určitě má. Když se za někoho postaví o deset tisíc lidí, možná člověku docvakne, že by mohl mít ostudu, když ho bude šikanovat.
-
V dnešní "civilizované" sploečnosti je to k smíchu. Vzpomeňe např. na Hitmana a jeho misi v Bílém domě nebo CoD a jiné hry, které popisují skutečná místa viz fikci. Tento případ mi případadákdy dva "týpci" si fotí něco do hry mi přijde absolutně vyhrocen. Už jen to, že předchozí hry se odehrávali v "reálných" prostředí (viz. Arma a polostroov, který znázorňuje přesnou kopii území ČR). Každopádně jestli pánové budou chtít nějak finančně či jakkoliv jinou formou (petice,...) pomoci. Jsem pro.
-
V naěí zemi zahynulo v průběhu války přes 300.000 osob. Skoro 30.000 z nich v boji. To je na počet obyvatel víc, než třeba ve Francii, kde by ti přesto za podobné kecy dal každý Frantík pár facek. Mohl bys nám sdělit, co ti ty lidé udělali, že máš potřebu je urážet a znevažovat jejich oběť?
-
Hodně dobrej článek :D ,ale stejnak si myslím že to natočili schválně ,já bych si to taky chtěl natočit :)