Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Psychotic
    Surikata: Dík, žes mi dal podnět pro srovnání prodejnosti exkluzivit :-)
    Dělal jsem to pro vlastní potřebu, ale jestli to někoho zajímá:
    Nejprodávanější exkluzivity od r. 2007 (kdy existovaly všechny tři hl. platformy)
    X360: Halo 3 - 8,1M (vydáno v září 2007)
    PS3: Gran Turismo 5 - 6,5M (v. listopad 2010)
    PC: Starcraft 2 - 4M (v. červen 2010)
    Když člověk přidá, že konzolovky jsou o 50% dražší...
  • Za prvé je velká lež, že jim je jedno, kolik se hry ukradne. Není. Tobě by to taky jedno nebylo a pokud ano, nelez na ekonomicky zaměřenou školu. Ušetříš si dost trápení. Vzkaz zdejší komunity vývojářům je jasný. Makejte tvrdě, vsázejte na nejistotu a riskujte, že váš inovativní přístup víc lidem nesedne než sedne. Pokud přijdete s veřejností kladně přijímaným titulem, přehlídněte, že klidně tři čtvrtiny lidí hru ukradlo a buďte rádi, že jse si něco vůbec vydělali. Pro vás makat je radost, já bych se o takový spotřebitele klidně i popral :D
  • No a jsme u toho... Tech par vyvolenych totiz umi udelat PORADNOU HRU a je jim u prdele kolik lidi si to ukradne... oni vedi , ze na tom stejne vydelaji... Ale musi se vic snazit a musi vic premyslet... Proto rikam.. jediny proc vychazi tolik her na konzole a ne na PC , protoze konzolista je min narocnej a sezere kazdy hovno... Tak mi tady nevykladej neco o piractvi a o tom , ze se na PC neda vydelat... Da... ale proste musis makat..a ne jen kopirovat s horsim vysledkem nez ma kopirovanej obsah!
  • Strategie a konzole si moc netykají. Ovládání je na pendrek. Že hry migrují ve většině na konzole si člověk může ověřit lehce. Stačí číst všude ty nářky, že na PC se někdo vykašlal, a pak ty téměř neexistující nářky, že se někdo vykašlal na konzole. Mě to taky netěší, já jsem PCčkář jak Brno. Ale když je na konzoli snadno dosažitelnej zisk, a z PC aby ho horko těžko dolovali s nejistým výsledkem... Že se pár vyvoleným povede na PC vydělat není moc motivující. Štve mě to, ale chápu to. Já bych v jejich kůži taky sakra dobře zvažovla, kam ty peníze dám, a kam ne.
  • Pritomnost "piractvi" nijak nedeformuje scenu, to co ji dela tak posahanou jsou lidi v kvadrech co timhle porad straseji.
  • Z toho jedine plyne, ze lidi co umeji udelat kvalitni hru na PC jsou presvedceni o tom, ze ho zvladnou udelat kvalitni i na konzole. Skoda, ze to neni i opacne
  • Jezis vzdyt meles ... Myslis, ze takovej Shogun 2 je levna hra??? Proc sakra myslis, ze by do toho nekdo ty prachy cpal, kdyby vedel, ze mu ji pirati ukradnou a ze na ni nevydela????
  • Oni nejsou uplne "nevdecny", ale jak jinak se maji chovat, kdyz tvurce roky basni o paradni grafice a pribehu a nakonec z toho vyleze jalovej pribeh a grafika co byla uz pred 5 lety.
  • PR lže, ale ven, nelžou sami sobě. Pokud by z PC verze koukaly peníze, co stojí za zmiňku, hru portují. Možná jednou někdo v rámci nějaký podnikový strategie, ale dlouhodobě prostě ne. Může jim bejt fuk, jestli si hru koupí na konzoli nebo na PC. Na konzoli je dražší, ale jen pro hráče. Pokud se něčeho bojí, tak je to možnost, že na PC hru snadno lidi ukradnou, a pak ji nebudou mít potřebu kupovat na konzoli, kde si drží čistý konto. Nebo to klidně může bejt faktem, že pilují konzolovou, výdělečnější verzi, a pak se zabývají lazením PC portu. Pokud nevíš, jaká je situace vevnitř, můžeš jen hádat a domejšlet si.

To se Zeldou je nesmysl. Je to jen HW v jiným obalu, spotřebitel je to, co rozhoduje. Mám kamarády, co jsou casual hráči, a světe div se nemají konzoli, a už vůbec nehrají Zeldu ani Maria. A není jich málo, vlastně drtivá většina.

DA a ME jsou multiplatformní. Zajímalo by mě srovnání konzole vs. PC. To by asi zabolelo...
  • Vetsina titulu pouze pro konzole jsou stejne pekna p*covina, takze to ze nejsou na Pc me ani nemrzi. Co me mrzi je, ze schopny lidi misto toho, aby pracovali na originalnich hrach delaji CoD 75, MoH 12 a jim podobny veci.

Na PC trhu se da normalne vydelat, spousta firem to neustale dokazuje, ale holt na kazdy ma mozek, aby si to uvedomil.
  • No znalosti mas kotel... ale tak treba Heroes??? Nechce se mi googlit, ale urcite neni sam .) Ze strategii toho jsou docela kotle si myslim...
  • A že jich je... Starcraft 2? Mulťák jako Brno, nemožnost na konzole kvůli ovládání. Stalker? Stalker 2 míří i na konzole. Zaklínač 2 míři na konzole, Gothic 4 a Risen (pravej Gothic 4) šel na konzole, Metro moc výdělečný nebylo, jestli vůbec. Co jsem slyšel, tak prodeje nic moc. Metro 2034 nevím, jak to s ním bude , budgetovky sem netahat, 100 kopií za 3 stovky v tescu zaplatí vývoj (nadsázka, pointu prosím) a pak tuna MMORPG, kde se měsíčně platí. Crysis 2 šel na konzole, Diablo 3 bude i na konzolích, The Sims 3 to zkoušely na konzolích. Všechno dřív PC only hry. Uff, ono by se toho ještě našlo. A teď ty, vem to z druhý strany. Co vzniklo jen na PC, ukradením neztratilo smysl a ideálně se chystá i další díl, protože hra vydělala dost.
  • Zayl
    Ano, oni lžou. To je naprosto normální, říká se tomu marketing. Případně PR.

Ano kvalitní hra se prodá. ME (1)2(3?) nemá multiplayer, DAO nemá multiplayer, většina hardcore titulů od Stardocku nemá multiplayer, přesto se prodávají. Co se týče multiplayeru u pirátských verzí, kde je lan, je. Už od pradávna.

Jde jen o to že releasovat hru na PC podle nich škodí prodejům na konzolích- proto taky třeba AC:B vyšel až po takové době. Jako poslední věc- PC hráči jsou většinou hardcore hráči = nevděčné publikum které se, narozdíl od konzolistů, nenechá uchlácholit sedmdesátým Zeldou, padesátým osmým Sonicem nebo miliontým Mariem.
  • Coz uplne vysvetluje proc se porad jeste vyvijeji hry pouze na PC...
  • Tak jasně, že se něco prodá. Jenže je tu pár velkých ALE. Jednak na PC z velkorozpočtových áček vychází prakticky jen porty, což je první velká úspora. Pak se ušetří i na portu samotným. Konzolový menu, konzolový tlačítka, nulový nastavení grafiky a všechny dobře známý neduhy, často doprovázený celkem vyšší HW náročností. Stolní PC jsou vklidu, notebooky se i po tolika letech existence konzolí můžou potit. A protože z konzolový verze jsou příjmy poměrně jistý, může u PC trochu zariskovat. Případnou ztrátu mu pokryjí konzole. Navíc to zlepšuje vnímání společnosti veřejností, že na nikoho nezapomněla a to může v budoucnu ovlivnit zběhlíky na konzole, i když dnes už ani ne. No a pak jsou v poslední době pořád častější případy, že hra na PC nevyjde vůbec. RDR např... Jestli chceš lepší vysvětlení, napiš třeba do EA czech a neptej se laika. Já ti jenom jako myslící bytost můžu na tuty říct, že kdyby z PC verze koukaly chechtáky, nebudou váhat ani vteřinu. I v definici podnikání je pasáž "za účelem dosažení zisku", to je cíl č. 1.
  • Ako sa rozhodnúť, či vyvýjať hru? Sčítaš očakávaný zisk, odčítaš od neho očakávané výdaje... Niekomu vyjde dostatočne veľké číslo na to, aby vydal hru, niekomu nie...(veeeľmi zjednodušene povedané ;) )
  • Jasní a inteligentní příspěvek... *THUMB'S UP*
  • Bude I na konzole..a on tu snad nekdo psal, ze ne?
  • Pak mi teda nejde do hlavy, ze se s tema PC hrama teda vubec nekdo sere?? Muzes mi to nejak vysvetlit?? To delaji lidi jen z lasky k PC ?
  • diablo 3 bude konzolovka kamo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit