Přejít na výpis diskuzí
Příští Silent Hill pro PC? My nerozhodujeme, říkají autoři
7.4.2011 | levis
137 příspěvků
-
Tak já nevím, ale 5ka na konzolích byla super. Já jsem si ji užil se vším všudy a dokonce jsem dohrál skoro všechny konce. Ale na PC to byla asi fakt, jak to čtu, zmrvenost... Špatný PC port ale nedělá celou špatnou hru :)
-
Ano, není. Malej fakt, že přes 80% všech příjmů ti utíká kvůli zlodějům v tom nehraje sebemenší roli a je hloupou výmluvou, hlavně si to nepřipustit. Tak se nad tím zamysli, dlouze, a pak ještě jednou. Vy pořád schováváte velblouda za komára. Tady padá milion argumentů, proč za to nemůže pirátství, už je tu celej roj komárů, jenže velbloud je pořád vidět, protože je to velbloud gigant. A protože nejde schovat, tak se někteří radši dívají úplně jiným směrem. AD Vývoj PC her je drahej. Ano, technologicky špičková hra je drahá. Proč ji neuděláme? Protože je drahá, nebo protože je drahá a nemá šanci se zaplatit, dokud si ji většina hráčů nekoupí, což v současný době těžko stane? To je hlavolam hned po ránu panečku *3*
-
Tak to je moc i na mě *1* Prosím už dost *1* *1*
-
Tak to je asi největší nesmysl, který jsem za dobu existence diskuzí na Tiscali četl.
-
Neni to o pirateni na PC. Vyvoj PC her je drazsi vzhledem k novym technologiim. Pro vydavatele je mnohem levnejsi jit do konzoli, protoze ty jsou svym zpusobem standardizovane a X let se na nich po vydani noveho modelu nic nemeni. PC scena upgraduje a vyvoj HW zde jde stale kupredu coz generuje spoustu prace na optimalizace a tim padem vyssi naklady.
Jedinym vysledkem bude to, ze konzolisti budou mit tuny sr*ckoidnich her a PC scena bude mit maximalne jejich spatne porty a cas od casu nejakou pecku adekvatni novemu HW. A takove hry vzniknou za vydatne podpory vyrobcu HW aby lidi upgradovali.
Dokud vyrobci HW nedojdou k nejakemu konsensu s vydavateli, budou vyvojari tvorit hry primarne na konzole, protoze tam je pro vydavatele za malo penez hodne muziky.
Zkratka jako vzdy je to o penezich a pirateni je hloupou vymluvou.
Svym zpusobem je mi konzolistu lito, protoze je konzole stavi do podobne role jako Apple sve zakazniky. "Tady mas a to ti staci". Vse je optimalizovane, vse funguje, vypada to dobre, ale moznost volby nechtej. Chces upgradovat? Tak originalni servis nebo nove zarizeni. -
Jsou dražší, ale ten rozdíl jde primárně výrobci konzole. v podstatě dotuješ levnější hw, který sis koupil. Takže ve výsledku ten producent zas o tolik víc mít nebude.
-
vsetci co kricia proti pirateniu nech si uvedomia jednu vec, keby sa hry nepiratili, stali by 2x tolko, a firmy to vedia, len hlupi honzovia kt. vlastnia konzoly a tym obhajuju svoju hlupost si to nevedia pripustit ;)
-
Já tu nehisterčím, docela se i směju. Ještě bych dodal, že můžou z PC verze klidně jít nějaký zisky, ale nemusí bejt výhodný ji dělat. Ten čas můžou věnovat další hře, která vydělá víc, můžou ladit bugy, aby si udrželi přízeň hráčů, můžou jet na dovolenou a nestojí jim to za to, nebo taky můžou bejt jen znechucený, se jich zeptejte samy...
Heleďte, já netvrdim, že žádná hra současnosti nic nevydělá. Ale vy tvrdíte, že pirátství je jen výmluva a podobný kraviny. Kdyby vám někdo vlez na účet a ukradl 80 % měsíční vejplaty, to byste čučeli. A první puboš na ulici by vám řek, že je to vaše chyba, že musíte makat tvrdějc a líp, a příště se nad vámi zloděj třeba slituje, ukradne procent 60 a vám jako šikulovi, co si vydře těžký prachy, zbyde po odečtení měsíčních výdajů pár kaček navíc. A za měsíc se situace opakuje :) To podle spousty není problém a je to jen kupa výmluv. Kdo není schopen si připustit, že ta skutečně abnormální míra pirátství je problém, a že vydavatel by si se přetrhl udělat PC verzi, kdyby mu to stálo za ten risk, tak s ním nemá cennu diskutovat. Oni páni kravaťáci nejsou neviný. Často vázne komunikace mezi jimi a studiem, jsou tu uspěchaný hry, hry kde je zničen původní koncept mainstreamovostí apod. Ale vy je viníte z toho, že nechtějí vydělávat peníze, dokud nevyjde mainstreamová hra a to jsou zase vini, protože najednou chtějí jen a jen vydělávat peníze a jdou po masách. A nejlepší je, že tomu několik lidí i věří. To jsou ti Hloupí Honzové. Co se vztekaji, že vznikají samý pikačoviny, ale stejně pak jdou a tu pikačovinu ukradnou. To je buď v lepším případě hloupost v horším pokrytectví. -
"po balení krabic" tak zrovna na to je jednoduché řešení, pouze digitální distribuce. Třeba Steam (příp. plus některá z alternativ pro natvrdlé odpůrce).
-
a proč ignoruješ fakt, že PC hráči tu sračku hrají :) (zadarmo, protože za ní ty prachy prostě nedaj). nelze všechno hodit na kvalitu titulu (stejně jako nelze vše hodit na pirátství). ale tohle vše má vliv na zisky firmy a tedy i na jejich rozhodování.
a zcela ignoruješ způsob financování titulu. když je hra nákladná, potřebuješ na vývoj kapitál. kdo ti dá peníze? investor. myslíš, že ti dá peníze na titul, když vidí, kolik lidí na PC za hry neplatí? jako příklad dáváš Blizzard. ten ale investora nepotřebuje. počítám, že hlavně díky WoW, které jim poskytuje financí celkem dost. opravdu chceš, aby každý vývojář PC her vytvořil nejdřív nějakou takovouhle hru? snad si uvědomuješ, že je to utopie, protože probojovat se v tomto prostředí do čela v dnešní době nebude moc lehké, velmi riziková investice... chtějí investoři (nebo ti s penězi) riskovat? :)
ano, vydělat na PC se dá taky, ale na konzolích je to jaksi jednodušší.
tak a teď si teoreticky představ, že nebude tolik lidí, kteří si hry pouze stahují a bude víc platících na PC. myslíš, že by do toho ten investor nešel, kdyby tam čuchal takový peníze? jasně že šel. takže kdo ovlivňuje to, jestli ty hry budou na PC? i PC hráč...
kdyby neexistovalo tolik pirátských kopií, prosím, pak by se to dalo házet jen na kvalitu a byl by to signál pro to, aby něco měnili v tom, když ale vidí počet pirátských kopií, má to na ně jaksi jiný vliv... -
Pirátsví je prostě výmluva. A co si budeme nalhávat porty z kozoli a hlavně ty od Konami stojí za prd. Přiznám se že mne tento typ her moc nebaví a herních krabiček jsem se zbavil a jsem už jen PC hráč. Radějí si zapařím na PC kde mám tunu vylepšení hry zdarma od komunity fanoušků než se trápit na kozoli jen stím co mi přinese tvůrce hry. Stokrát raději si zahraju Fallout, Vietcong a nebo Flashpoint než ty super čuper nové sračky. Jediné co by snad stálo za hřích jsou vyloženě konzolové pecky jako LittleBigPlanet a serie Tekken.
-
"Jako poslední věc- PC hráči jsou většinou hardcore hráči..."
Velice zabavne. Nejhorsi je ze ty a tobe podobni tomu veri. Mysli si jak jsou ten vrchol. Ale ceho? Hrani her? :-D -
*exluzivitu ... stejne uz na to nevidim...
tim nechci rict, ze by jim to za zisk stalo. Do toho vidi jen Konami. -
Ja tedy nevim, proc tak hystercis...
Dobre hre se opravdu ten port vyplati, zvlast v pripade unreal enginu. Treba chapu, ze gears of war sice byla dobra hra, ale nakonec vyvoj financoval microsoft, stejne jako Alana Wake, takze tam to bylo pochopitelny, ze to nezaplati dal. Oni normalne za ekzkluzivitu plati, v tomto pripade nemusi, jeste usetri a maji reklamu na xbox :D To neni jen o piratstvi, ale hlavne o kvalite titulu. Pokud novy Sillent Hill bude vypadat dobre, urcite by to na pc nechaji. Ale pokud to proste Vatra jako svuj prvni titul neda, tak ten dodatecny vyvoj nezaplati nikdo. Zas tak velky cisla se opravdu nejedna - v pripade singlu hrstka lidi jen na par mesicu. Akorat se prekope ovladani a trochu se to prizpusobi. Na grafiku se zas sahat nemusi. Staci se podivat na seznam her na unreal enginu a fakt to neni o tom, ze by vyvojari byli jen banda ublizenych poslapanych idiotu, kterym nikdo nechce platit vyvoj... -
Bezva, ale to neodpovídá na problém. Proč když jsou to tupý hry přes kopírák, proč proboha je tolik pcčkářů přesto krade. Pláčeš na špatným hrobě. Mimo to, ani když přijdou s něčím wow, tak tvůj recept nezaručuje úspěch, viz. Crysis. Handrkuješ se tu o pár her a fakt, že pirátství je naprosto úděsný jsi zapomněl už na začátku diskuze. To si pak jazyk vyplazuj na koho chceš, klidně na mě, klidně na kravaťáky. Ale víš k čemu ti to je ;)
-
Jen ještě dodej, že ty pikačoviny hrají bohužel i naši hardcore PCčkáři, jen za ně neplatěj, ale stahujou je. Což jim podle mě tak nějak bere právo si stěžovat. Kdyby to nekupovali ani nekradli, byl by to jasnej vzkaz vývojářům a plně bych s nima sympatizoval :)
-
Jak Hloupý Honza za komára velblouda schoval
Byla nebyla, země nezemě. A ta se milé děti jmenovala čechy. Nemyslete si, nebyla to jen tak ledajaká země. V malebné dědině, v domečku vedle snědého kočovníka z klanu Všechnovzal, žil Hloupý Honza. A ten dělal mamičce túze starostí. Celý den se díval na stupidní média plná polopravd, polobrit a polozpráv, a nedbal moudrých rad rodičů. A jako správný jura digitálního věku hrál rád videohry. Po večerech usedal na pec ke svému PéCé a hrál a hrál a hrál. Nedbal výhružek vývojářů, nevšímal si statistik, které tvrdily, že míra zločinnosti přesahuje baj voko i 80 %. Až jednou krajem roznesla se zpráva, že Silent Hill na PC nebude. I chopil se Honza klávesnice a šel si stěžovat. A co se jen nedozvěděl! Pán kravaťák sedmihlav na Twitteru vystoupí před poctivé publikum a dovolí si zvracet lži o tom, proč nechce jeho firma financovat vývoj PC verze Silent Hillu. Zlo nemůže zůstat nepotrestáno. Rozkaz lidu zní jasně. To nesmí projít za žádnou cenu. Není čas zkoumat, co je co a kolik je čeho. Tímto prohřeškem proti lidskosti je následně zlý sedmihlavý kravaťák shledán viným z trestného činu blbosti a prolhanosti. Není divu, chytrák by přeci investoval do PC scény, která ho vítá s otevřenou náručí. To jen hlupák se brání těm miliónům, co se klepou na to, až přiskočí na účet. Jasná věc, říká si Hloupý Honza a naštvaně leze na pec, majíc celou noc zkaženou zlými sny o prolhaném kravaťákovi.
Než začnete někomu nadávat, zameťte si před vlasrtním prahem, což je v tomhle případě PC scéna jako celek. Až bude krást minimum lidí, vztekejte se nad nekvalitou her a neochotou vývojářů pro vás něco kuchtit jak jen chcete. Do tý doby jsme odsouzení na oněch pár vyvolenejch titulů, co se nějakým způsobem dokázaly prodrat z rudejch cifer (ovšem stále s řádnou dávkou pirátství) a ubývající spoustu konzolovejch portů. PS: Neschovovávejte velblouda za komára, jak to dělal náš Honza. Vypadá to hloupě :) -
Možná to bude znít, jako klišé, ale je nepopíratelný fakt, že lidi ty primitivnosti na konzole kupujou, hrajou je, a očividně je i bavěj. My PCčkáři pak vždycky začneme prudit, že takový sračky mohou bavit jen idioty. Ale víte, kdo z toho vychází jako vítěz? Právě ti "idioti", protože oni se bavěj, a my ne.
PS: Jsem zarytý PCčkář, a jediná konzola, které se mé ruky dotkly, byla stará SNESka asi před 15-20 lety, ale nedokážu vystát lidi, kteří si nechají zkazit náladu, a dokážou se hodiny a hodiny přít o takovýchto *s prominutím* p**ovinách. -
sry jinam...ale asi je jasne kam to je .)
-
Tak ted uz se ale jen chabe branis... Tohle uz neni moc k veci.. To mluvi jen Tve ego... On by hele Heroes ani treba ten Total war nemeli tolik pokracovani kdyby to nefungovalo.. A ano.. Vzkaz je jasny.. makejte tvrde a sazejte na nejistotu!! Kdyz me chces poucovat o necem, tak si nejdriv uvedom, ze presne takhle to v podnikani chodi *3* A ja na ekonomicky zamerenou skolu nepolezu to se neboj...Cas skoly mam nejakej patek zasebou.. Ty se ale hlavne nesnaz nikdy podnikat .. Protoze podle me, kopiraku kteri jdou v necich vyslapanejch cestach je dost a diky takovym lidem nas rozhodne zadnej pokrok neceka *2*