Přejít na výpis diskuzí
Příští Silent Hill pro PC? My nerozhodujeme, říkají autoři
7.4.2011 | levis
137 příspěvků
-
Příspěvky k tématu prosím. Pirátství se řeší na jiném ( a tisíci dalších) místě. Děkuji předem:) Co já vím tak poslední Silent Hill dělá Vatra a tedy nečekal bych od toho nijak valnou kvalitu. Jistě že Japonci to udělají mnohem více mešuge, viz poslední americká epizodka Homecoming
-
-
Proc myslis, ze Vatra musi udelat neco s nevalnou kvalitou?
-
-
Tak jako tak,pirátství je na pc zveličené,vývojaři prostě nechtějí hledat chybu na svojí straně tak raději řeknou že za to mohou piráti,koneckonců to funguje..Konzolisté a ne-pc hráčské publikum jim to spolkne,další vývojaři se přidají a tvůrci té hry jsou z obliga.Oni jsou přece ti kdo jsou oběti ne ti co hru uplně po*rali.Nikomu nevadí že ta hra (mnohdy jen port z konzolí který ale není ničím vylepšen,mnohdy naopak je mnohem horší než konzolový originál) nestála ani za tu zlámanou grešli a vyšla dva roky po té konzolové a tak je logické že se asi nebude moc dobře prodávat.
Shazovat vše na pirátství je prostě snadné a vývojaři si tím zachranují krky místo toho aby přiznali že hru odflákli..
PC hry ale vydělávat mohou,dokázal to zaklínač 1,S.T.A.L.K.E.R či třeba Valve s Half-Lifem.
A než nějaký konzolista přikvačí s hloupým dotazem proč tedy když tyto hry vydělávají ti tvůrci pokračování tvoří i pro konzole,tak na to raději rovnou odpovím..Proč??Vy by jste nechtěli další zisky??
Uvedu příklad-Kdyby jste třeba vyráběli například osobní automobil který by byl atestovaný pro použití v Eu a (hodně by vám vydělával) ale za malý (v porovnání se zisky,nicotný) poplatek by se daly uplatnit úpravy a ono vozidlo by se pak mohlo prodávat třeba i v Asii nebo USA..Vy by jste si řekli -"Ale co,v Evropě mě to vydělává dost a to mě stačí,nechám to být a zůstanu jen v Evropě"??Řekl bych že ne.Pokud ano byl by to dementní krok.Ale jde o to že i na pc dokáží být hry soběstačné a ziskové,jen nesmí jít o krávoviny na který by se ani pes "nepodepsal" -
-
A teď si představ, že v Asii, se tyto auta prodávají bez poplašného zařízení s primitivním dveřním zámkem, takže si je kdokoli může vzít, a koupí si ji jen těch pár poctivců, kterým záleží na tom, aby daná společnost v USA fungovala nadále a vyvíjela nové modely. Rázem to dostává jiný rozměr, nemyslíš?
-
-
Jenže to není pravda,je jen na tobě jak svoje výrobky budeš kdekoli prodávat..
Ale nechápu proč to tam vůbec píšeš,psal jsem to jako příklad k tomu proč vývojaři vyrábějí i konzolové verze her když dokáží vydělávat i jen na pc..
-
-
Ale samozrejme.. Pokiaľ hra nie je veľmi dobrá, nemá u PC scény úspech.. A urobiť dobrú hru je ťažké, je výhodné urobiť sračku a čakať že si ju kúpi zástup konzolových zombies... :-)
-
-
Tak vkus konzolistů je přeci jen mírně odlišný od vkusu pc hráčů..To se ostatně pojí už jen od samotného základu konzolí..Konzole je pro lidi co se chtějí prostě usadit do sedačky a hrát,aniž by museli něco dělat.Nastavovat či konfigurovat..PC je oproti tomu otevřená platforma vše se tam dá nastavit,změnit či upravit,je to celkově složitější a zdlouhavější pro provozování..A hry se pak na tyto platformy mnohdy mírně liší ve stylu na jakém jsou založeny..
Ovšem,i na konzolích nemusí jit o sračku,na konzolích jsou také dobré hry které bych na pc rád viděl (GranTurismo,Killzone,Halo či Gears of War) ale jde o to že když už nějaká taková hra je na pc opravdu portována tak většinou jde o odfláknutou kravinu
-
-
-
nevím, odkud se ta surikata vzala, ale tolik debilního spamu, co sem nasrala sem neviděl už hodně dlouho a jedna větší blbost než druhá
-
-
Pssssht, vraj to je Boby Kottick in Disguise..
-
-
prilezitost robi zlodejov a hlavne v tejto dobe relativizmu. Ak sa im nepaci nech spravia daku ochranu. Nenecham sa urazat. nestahujem a ani nekradnem. pc zije.
-
Obcas diskusia pride do stavu kedy je akykovlek argument zbytocny.. DONT FEED THE TROLL :-)
-
-
http://bios.weddingbee.com/pics/41540/dont-feed-the-troll.jpg
-
-
Podle mého názoru je několik typů pirátu ti dobří ti špatní a ti chudí:
Dobří- hře nevěří tak si ji stahnou vyzkoučí a pak si ji koupií
Špatní- hru si stahnou dohrajoou řeknou že je to blbost i když se jim to libí a hru si nekoupí i přesto že peníze mají.
Chud- ty si to prostě stahnou protože prostě třeba nemaj 800Kč na hru plus 10 000kč na dlc. A časem si ji koupěj popřípadě si koupěj třeba pokračování, i když v té chvílí se spíše přesunou do pozice dobrého piráta.
Není pirátění jako pirátění. Rozhodně mě bude míň mrzet když si hru stáhnu a zjistim že je to pičovina než abych za ni zaplatil pytel zlata a pak sem to už nikdy ani nevytah, protože mě to nebaví. Ps. Pokud ste si někdy někdo čet návody napřiklad od razzor 1911 a pod. tak je na konci vždy napsano "If you like it buy it!". A to samo o sobě dost vypovídá. -
-
Tak se to dá říci :) ..
-
-
Neni to o pirateni na PC. Vyvoj PC her je drazsi vzhledem k novym technologiim. Pro vydavatele je mnohem levnejsi jit do konzoli, protoze ty jsou svym zpusobem standardizovane a X let se na nich po vydani noveho modelu nic nemeni. PC scena upgraduje a vyvoj HW zde jde stale kupredu coz generuje spoustu prace na optimalizace a tim padem vyssi naklady.
Jedinym vysledkem bude to, ze konzolisti budou mit tuny sr*ckoidnich her a PC scena bude mit maximalne jejich spatne porty a cas od casu nejakou pecku adekvatni novemu HW. A takove hry vzniknou za vydatne podpory vyrobcu HW aby lidi upgradovali.
Dokud vyrobci HW nedojdou k nejakemu konsensu s vydavateli, budou vyvojari tvorit hry primarne na konzole, protoze tam je pro vydavatele za malo penez hodne muziky.
Zkratka jako vzdy je to o penezich a pirateni je hloupou vymluvou.
Svym zpusobem je mi konzolistu lito, protoze je konzole stavi do podobne role jako Apple sve zakazniky. "Tady mas a to ti staci". Vse je optimalizovane, vse funguje, vypada to dobre, ale moznost volby nechtej. Chces upgradovat? Tak originalni servis nebo nove zarizeni. -
-
Ano, není. Malej fakt, že přes 80% všech příjmů ti utíká kvůli zlodějům v tom nehraje sebemenší roli a je hloupou výmluvou, hlavně si to nepřipustit. Tak se nad tím zamysli, dlouze, a pak ještě jednou. Vy pořád schováváte velblouda za komára. Tady padá milion argumentů, proč za to nemůže pirátství, už je tu celej roj komárů, jenže velbloud je pořád vidět, protože je to velbloud gigant. A protože nejde schovat, tak se někteří radši dívají úplně jiným směrem. AD Vývoj PC her je drahej. Ano, technologicky špičková hra je drahá. Proč ji neuděláme? Protože je drahá, nebo protože je drahá a nemá šanci se zaplatit, dokud si ji většina hráčů nekoupí, což v současný době těžko stane? To je hlavolam hned po ránu panečku *3*
-
-
Svojho času moji dvaja kamaráti hrali Crysis warhead nelegálnu kópiu na konzoliach skôr
ako vôbec na Pc hra vyšla. Stačí ísť na hociktorý warez venovaný konzoliam a hneď vidno, že pirátenie na konzoliach je rovnako rozšírené ako na Pc a vzhľadom na vyššie ceny hier na konzoliach aj škody sú porovnateľné. Takže pravdou je, že ako policajti potrebuju zlodejov, vývojari potrebujú pirátov, aby zdôvodnili prečo robia buď multiplatformné hry. alebo pre konzoly. -
-
je to nezajímá že se na konzolích piratí víc jak na pc oni potřebují nějaký argument proč nevydávat hry na PC a taky tuny idiotů co jim to zbaští.
A taky jde o to že Mrkvosoft a Sony platí svým podřízeným firmám což je asi 3/4 vývoj. studii nemálé peníze za exluzivitu hry aby donutily lidi si koupit jejich konzoly nebo čekat rok a více na port...bohudík jim to nevychází a proto vetšina aa studii dělá multiplatforming což je v této době výhodné..... -
http://www.destructoid.com/crysis-2-huge-success-xbox-360-dominates-sales-197396.phtml
Podívej, kde se toho prodalo nejvíc. Podívej se na torrenty, kde se to nejvíc stahuje.
Crysis Warhead tuším nevyšla na konzole, CryEngine 2 není multiplatformní. Co že to vlastně tvoji kamarádi hráli nelegálního na konzoli? -
-
zajímavá snužka keců asi bych tomu veřil kdybych neviděl 4 uplně jiné výsledky na jiných forech a jediné výsledky kterým věřim sto pro nejsou z takového šmejdu jako Destruktoid :-)
-
-
a taky tohle jsou jenom výsled z UK
-
-
-
-
Prosil bych duveryhodny zdroj odkud cerpas tech 80%.
-
-
To je můj průměrnej odhad (píšu baj voko), kterej ALE opírám třeba o to, co tu nedávno Dan Vávra napsal na téma piráti. Krabicová verze Mafie II, 200k kusů. Torrenty, 3,5M kusů. Ano, není v tom digitální distribuce, ale stejně tak těch 3,5M jsou jen torrenty, chybí tu hostingový servery. Jeho odhad byl dokonce 90 %, pokud si to dobře pamatuju. Crysis se prodalo něco přes 1M kusů jako PC only titulu (finanční zpráva za 3 kvartál 2008). Kolik si myslíš, že ho hrálo lidí? Ty nevěříš 8M? Crysis 2, teď procentuelním zastoupení prodejů. 57 % Xbox, 29 % PS3 a 14 % všech prodejů na PC. Podívej na Crysis 2 na torrenty, jak je živá. Nejživější torrent PC verze (4.863 seed 9.083 peer), a teď Crysis 2 Xbox 360 (352 seed 462 peer). PS3 je třetina živosti Xboxu.
Jestli si myslíš, že je to číslo jiný, tak mě prosím oprav. Ale netvrďte mi, že většina lidí hru neukradne. To by byla snad poslední lež, která tu ještě nezazněla *3* -
-
Aha, vzit hru, ktera je podle me nejvetsi zklamani za poslednich par let a jeji "pirativost" rozsirit na vsechny PC hry. Fakt je, ze si ty cisla nahodne vymyslis, coz by mi nevadilo, kdyby ses na to odkazal v jednom postu, ale ty nas timhle smyslenim cislem krmis uz asi v 10 postu.
-
-
-
Sry, ale jsi zaujaty. Hlavne od tebe tady padaji hromady argumentu proc za to piratstvi muze. Zkratka patris k tem, kteri moc nepremysli a nazor vetsiny je pro tebe hlavni. A ano, ono to tak dnes funguje, protoze nazor vetsiny se automaticky stava pravdou. Kdyz bude 100 lidi tvrdit, ze je trava cervena, tak ten jeden co rekne ze je zelena nebude mit pravdu a bude pro ostatni idot.
Tahle problematika je mimo tvuj rank.
Zkusim priklad, ktery snad pochopis.
Budes radeji vyrabet obycejny rohlik kde mas nizke vyrobni naklady a ktery lidem staci (protoze jsi je uz presvedcil ze jim staci) nebo jim das moznost volby a budes delat celozrnny rohlik ktery ma vyssi vyrobni naklady? Ne, ty chces prachy, hned, hodne a za minimalni naklady. Takze par rohliku na zkousku udelas, ale pak je stahnes z prodeje, protoze tvuj zisk je nizsi. A kdyz za tebou prijde novinar proc si to udelal, reknes mu ze ti ty celozrnne rohliky lidi kradli. On to pak otiskne, lidi si to prectou a nova pravda je na svete, protoze tak vznika verejne mineni lidi, kteri nepremysli nad dalsimi duvody.
Zkratka si uvedom, ze nizsi zisk je horsi nez vyssi zisk. Je to jen o penezich o nicem jinem.
To ze se na PC krade je jen umela vymluva jak stopnout vydaje do draheho vyvoje a zustat na rohliku, ktery svuj ucel splni a vygeneruje vic penez. -
-
Ale nejsem, plácáš pátý přes devátý a máš problémy s barvami. 100 lidí ti řekne, že je tráva červená, ty se jako myslící bytost podíváš z okna, a vidíš, že je zelená, to ostatní lžou. Pak ti 100 distributorů řekne, že jejich výrobky hodně lidí krade, ty jdeš, podíváš se třeba na nějakej torrent, a zjistíš, že se skutečně hodně krade a že ti nelžou (pro zajímavost, v tuhle chvíli jeden z mnoha torrentů Crysis 2 4.863 seedů 9.083 peerů). To k těm barvičkám.
AD naše rohlíky. Ten příklad jsi postavil špatně, protože jsi v něm udělal z krádeží mýtus po senzaci lačnícího novináře, což ve skutečnsoti mýtus vůbec není. Hry se kradou, těžce se kradou, každej to ví. Jen se to někteří snaží omluvit bůh ví čím. Problém naší pekárny je, že lidi poptávají celozrnný rohlíky, nechtějí obyčejný pomoučněný. Ty mají samozřejmě vyšší náklady na výrobu, jenže pak si je koupí málo lidí, hodně lidí je nakrade do kapes a propašuje přes pokladnu, a tak se pekař naštve a začne dělat jen ty obyčejný, kde vsází na jistotu, aby se uživil. "Nižší zisk je horší než vyšší zisk". Promiň, teď si jedovatě rejpnu, ale nejsi ty náhodou ekonom? :) Víš, je tu něco jako konkurenční prostředí. Pokud bude mít firma finanční motivaci hry na PC vyvíjet, tak je vyvíjet bude. A aby se dokázala prosadit nad ostatními rybami v rybníce, potřebuje nějakou konkurenční výhodu. Půjde dolů s cenou, zvýší kvalitu hry, zapracuje na obsahu balení... Jenže to může začít dělat ve chvíli, kdy se jí to vyplatí. Když už teď z PC her tře bídu s nouzí, nemůže ani jít s cenou dolů, ani cpát další peníze do vylepšování, ani zlepšovat obsah balení. Skutečně, je to jen o penězích a ničem jiným *3*
Umělá výmluva? Takže oni si ty hry nakonec kradou samy vývojáři. Teda, to jsou filutové, kdo by to do nich jenom řek. *8*
Můžeš mi tvrdit, že vidím trávu červeně, můžeš mi tvrdit, že je to mimo můj rank, ale když přehlídneš tu šílenou míru zlodějiny, tak musíš bejt minimálně slepej. A promiň, od slepýho se o barvě trávy poučovat nenechám *2* Klidně se tu můžeme jak malý Jardové dohadovat o subpříčinách a subpříčinách subpříčin, ale když tady skoro nikdo, včetně tebe, nekalkuluje s faktem, že se klidně víc jak 3/4 produkce ukradnou, tak jakej význam to asi má. -
-
Nie ty nevidíš trávu červene, ty si jednoducho produkt dnešenj doby, niekto ti podsúva
tísíckrát opakovanú lož a ty ju postupne príjmeš ako pravdu. Ty si názorný príklad, ako môže fungovať ORWELL v praxi. Pravda je taká, že dnes už nikto nie je ochotný urobiť
nič čo mu neprinesie maximálný zisk s minimálnými nákladmi. O hernom, filmovom,hudobnom
priemysle rozhoduje iba počet núl na strane zisku. V každom podnikaní po celú históriu
ľudstva boli straty či z takých, alebo onakých príčin, ale ešte nikdy neboli zdrojom tak úbohých výhovoriek. Pre prípadných moralistov mám ešte jednu poznámku: Neobhajujem
pirátstvo a kupujem originálky. Môžem si to dovoliť. -
-
Už tu po mě hodili leccos, ale Orwella ještě ne *1* Bod za originalitu *3*
-
-
A nebude to třeba i tím, že konzolový trh je MNOHEM větší než ten počítačový? Vemte si: USA- hlavně konzole, Japonsko- to samé, no a západní Evropa? Tam bych si dovolil tvrdit, že je to půl na půl. Potom se fakt nedá divit, že vydavatelé upřednotňují multiplatformní tituly. Tam jde přece o peníze až v první řadě. Exkluzivním titulům pro PC už pomalu odzvonilo, pokud se objeví, tak většinou od studia ze střední a východní Evropy, kde konzole tu tradici nemají ( nepočítám tituly, které na konzolích dost dobře hrát nejde).
-
-
tak Starcraft je hlavně o multiplayeru, a tam si ( doufám že nebude za vola, SC2 nemám...) bez originálky nezahrajete. Možná, že těch PC je dost, možná ten trh je srovnatelný s konzolovým, ale vydavatelé až tak nezajímá prodej ve Střední či Východní Evropě nebo, co já vím, v Jížní Americe. Zisky se dělají jinde a to v zemích kde konzole frčí.
-
Když se na PC můžou prodat 4 miliony kopií Starcraftu 2, tak ten trh zase tak titěrnej nebude. A to je strategie. Nevím, ale podle mě zrovna strategie nepatří mezi nejpopulárnější a nejvíc masově přijímaný žánry. Velikost trhu tam může sehrát nějakou roli, ale jen částečně. Já bych skoro řek, že PC trh je minimálně tak velkej, jako ten konzolovej, ale to už je můj odhad.
-
-
seš tak blbá surikato, nebo to jen děláš? ale spíš za to může ta radioaktivita, prej to kurwí mozek...
-
-
Kdepak, to dělám čistě pro tvoje potěšení *2*
-
-
S tim strilenim cisel od boku vaze prispevku fakt neprispivas... :-)
Jsi asi tak stejny demagog jako vydavatele herni i filmovi a hudebni... nekde na torentu se objevi nova hra, u ni se ukaze 10 milionu stahnuti a oni prostym vynasobenim koncovou cenou uz vi o kolik je okradli :-))) Vzdyt je to naprosta kravina... tolik kopii by neprodali ani kdyby se piratit nedalo, ale to nema cenu omilat porad dokola...
Na Xboxu se da piratit odjakziva, na PS3 uz snad myslim taky pokud se nepletu takze vam ted prestanou vydavat hry ne? Aspon pdole tve logiky by meli... :-) -
-
Xbox zasahuješ do HW, u PS3 ti nejspíš hrozí anihilace ze strany Sony *1* Ty mají na piráty dost jasnej názor. Na Xboxu jde pirátit od začátku a na PS3 chvíli taky, jako bych to nevěděl. Tak se teď ale podívej na živost torrentů pro jednotlivý platformy (http://torrentz.eu/search?f=Crysis+2) a uvidíš, kde že se to především krade.
"10 milionu stahnuti a oni prostym vynasobenim koncovou cenou uz vi o kolik je okradli :-)))"
Jenže to je pravda. Přesně o tolik je okradli *1* Jak jinak bys to chtěl spočítat. Jo, určitě kdyby se krást nedalo, tak si všech 10M lidí tu hru nekoupí, souhlas. Ale o těch 10M je okradli, protože za ně nikdo nezaplatil. To je krádež, nebo pro to máš snad jiný pojmenování? *4*
-
-
-
a proč ty ignoruješ fakt, že kdyby tolik PC hráčů nehrálo hry nelegálně, že by měly ty firmy na PC větší zisk, tedy i větší motivaci k tvorbě her na PC... :) mám dojem, že před tím schováváš hlavu do písku a jako argument použiješ to, že většina lidí pravdu mít nemůže a že máš pravdu ty... :)
-
-
Protoze se pirati i na konzolich... a protoze PC hrac si nekoupi kazdou s prominutim sracku... dobre hry se vzdycky (nebo aspon vetsinou) prodavaji a vydelaji... kdyz vydavatel udela spatny port z konzole nemuze se divit, ze se ho malo proda... Kdyz vyda spatnou hru taky se ji malo proda... Klesajici prodeje ma na svedomi spis pokles kvality her, nez pirateni jako takove... to je dusledek spis te kvality... Protoze hru co dohraju za odpoledne si fakt nekoupim to uz ji radejis stahnu... a nerikej, ze takove hry nejsou, ja sice FPS strilecky nehraju, ale ctu recenze... :-)
-
-
AD Mr.Santa:
To je otázka, na kterou mi zatím nikdo nebyl schopen odpovědět. Proč ti chytří, hardcore, nároční, vybíraví hráči (bůh ví jak jinak se ještě titulují) ty hry potom kradou, místo aby podobným odpadem a fekáliemi vůbec ztráceli čas... Třeba budeš mít víc štěstí *4* -
Můžeš vysvětlit, proč hra, která ti nestojí za koupi ti stojí za stáhnutí? Když si hru chci koupit, tak si jí koupím. Když si hru koupit nechci, tak jí nechci hrát a ani si jí tím pádem nestahuju. Argument s kvalitou už také moc neplatí. Jsou kvalitní PC only hry, které se neprodají. Z poslední doby příklad Drakensang 2. Velmi dobrá RPG, navíc s minimální konkurencí na trhu a prodávala se tak skvěle, až z toho vydavatel zbankrotoval.
Na konzolích se sice pirátí, ale prodá se tam her o dost víc i tak. A víc se na konzolích prodávají i kvalitní hry, které vychází i na PC. Ne jenom konzoloidní sra*ky.
-
-
-
-
-
-
"po balení krabic" tak zrovna na to je jednoduché řešení, pouze digitální distribuce. Třeba Steam (příp. plus některá z alternativ pro natvrdlé odpůrce).
-
Pirátsví je prostě výmluva. A co si budeme nalhávat porty z kozoli a hlavně ty od Konami stojí za prd. Přiznám se že mne tento typ her moc nebaví a herních krabiček jsem se zbavil a jsem už jen PC hráč. Radějí si zapařím na PC kde mám tunu vylepšení hry zdarma od komunity fanoušků než se trápit na kozoli jen stím co mi přinese tvůrce hry. Stokrát raději si zahraju Fallout, Vietcong a nebo Flashpoint než ty super čuper nové sračky. Jediné co by snad stálo za hřích jsou vyloženě konzolové pecky jako LittleBigPlanet a serie Tekken.
-
Jak Hloupý Honza za komára velblouda schoval
Byla nebyla, země nezemě. A ta se milé děti jmenovala čechy. Nemyslete si, nebyla to jen tak ledajaká země. V malebné dědině, v domečku vedle snědého kočovníka z klanu Všechnovzal, žil Hloupý Honza. A ten dělal mamičce túze starostí. Celý den se díval na stupidní média plná polopravd, polobrit a polozpráv, a nedbal moudrých rad rodičů. A jako správný jura digitálního věku hrál rád videohry. Po večerech usedal na pec ke svému PéCé a hrál a hrál a hrál. Nedbal výhružek vývojářů, nevšímal si statistik, které tvrdily, že míra zločinnosti přesahuje baj voko i 80 %. Až jednou krajem roznesla se zpráva, že Silent Hill na PC nebude. I chopil se Honza klávesnice a šel si stěžovat. A co se jen nedozvěděl! Pán kravaťák sedmihlav na Twitteru vystoupí před poctivé publikum a dovolí si zvracet lži o tom, proč nechce jeho firma financovat vývoj PC verze Silent Hillu. Zlo nemůže zůstat nepotrestáno. Rozkaz lidu zní jasně. To nesmí projít za žádnou cenu. Není čas zkoumat, co je co a kolik je čeho. Tímto prohřeškem proti lidskosti je následně zlý sedmihlavý kravaťák shledán viným z trestného činu blbosti a prolhanosti. Není divu, chytrák by přeci investoval do PC scény, která ho vítá s otevřenou náručí. To jen hlupák se brání těm miliónům, co se klepou na to, až přiskočí na účet. Jasná věc, říká si Hloupý Honza a naštvaně leze na pec, majíc celou noc zkaženou zlými sny o prolhaném kravaťákovi.
Než začnete někomu nadávat, zameťte si před vlasrtním prahem, což je v tomhle případě PC scéna jako celek. Až bude krást minimum lidí, vztekejte se nad nekvalitou her a neochotou vývojářů pro vás něco kuchtit jak jen chcete. Do tý doby jsme odsouzení na oněch pár vyvolenejch titulů, co se nějakým způsobem dokázaly prodrat z rudejch cifer (ovšem stále s řádnou dávkou pirátství) a ubývající spoustu konzolovejch portů. PS: Neschovovávejte velblouda za komára, jak to dělal náš Honza. Vypadá to hloupě :) -
-
vsetci co kricia proti pirateniu nech si uvedomia jednu vec, keby sa hry nepiratili, stali by 2x tolko, a firmy to vedia, len hlupi honzovia kt. vlastnia konzoly a tym obhajuju svoju hlupost si to nevedia pripustit ;)
-
-
Ty máš dost chlapče :)
-
Tak to je moc i na mě *1* Prosím už dost *1* *1*
-
Tak to je asi největší nesmysl, který jsem za dobu existence diskuzí na Tiscali četl.
-
-
Ja tedy nevim, proc tak hystercis...
Dobre hre se opravdu ten port vyplati, zvlast v pripade unreal enginu. Treba chapu, ze gears of war sice byla dobra hra, ale nakonec vyvoj financoval microsoft, stejne jako Alana Wake, takze tam to bylo pochopitelny, ze to nezaplati dal. Oni normalne za ekzkluzivitu plati, v tomto pripade nemusi, jeste usetri a maji reklamu na xbox :D To neni jen o piratstvi, ale hlavne o kvalite titulu. Pokud novy Sillent Hill bude vypadat dobre, urcite by to na pc nechaji. Ale pokud to proste Vatra jako svuj prvni titul neda, tak ten dodatecny vyvoj nezaplati nikdo. Zas tak velky cisla se opravdu nejedna - v pripade singlu hrstka lidi jen na par mesicu. Akorat se prekope ovladani a trochu se to prizpusobi. Na grafiku se zas sahat nemusi. Staci se podivat na seznam her na unreal enginu a fakt to neni o tom, ze by vyvojari byli jen banda ublizenych poslapanych idiotu, kterym nikdo nechce platit vyvoj... -
-
*exluzivitu ... stejne uz na to nevidim...
tim nechci rict, ze by jim to za zisk stalo. Do toho vidi jen Konami. -
-
Já tu nehisterčím, docela se i směju. Ještě bych dodal, že můžou z PC verze klidně jít nějaký zisky, ale nemusí bejt výhodný ji dělat. Ten čas můžou věnovat další hře, která vydělá víc, můžou ladit bugy, aby si udrželi přízeň hráčů, můžou jet na dovolenou a nestojí jim to za to, nebo taky můžou bejt jen znechucený, se jich zeptejte samy...
Heleďte, já netvrdim, že žádná hra současnosti nic nevydělá. Ale vy tvrdíte, že pirátství je jen výmluva a podobný kraviny. Kdyby vám někdo vlez na účet a ukradl 80 % měsíční vejplaty, to byste čučeli. A první puboš na ulici by vám řek, že je to vaše chyba, že musíte makat tvrdějc a líp, a příště se nad vámi zloděj třeba slituje, ukradne procent 60 a vám jako šikulovi, co si vydře těžký prachy, zbyde po odečtení měsíčních výdajů pár kaček navíc. A za měsíc se situace opakuje :) To podle spousty není problém a je to jen kupa výmluv. Kdo není schopen si připustit, že ta skutečně abnormální míra pirátství je problém, a že vydavatel by si se přetrhl udělat PC verzi, kdyby mu to stálo za ten risk, tak s ním nemá cennu diskutovat. Oni páni kravaťáci nejsou neviný. Často vázne komunikace mezi jimi a studiem, jsou tu uspěchaný hry, hry kde je zničen původní koncept mainstreamovostí apod. Ale vy je viníte z toho, že nechtějí vydělávat peníze, dokud nevyjde mainstreamová hra a to jsou zase vini, protože najednou chtějí jen a jen vydělávat peníze a jdou po masách. A nejlepší je, že tomu několik lidí i věří. To jsou ti Hloupí Honzové. Co se vztekaji, že vznikají samý pikačoviny, ale stejně pak jdou a tu pikačovinu ukradnou. To je buď v lepším případě hloupost v horším pokrytectví.
-
-
-