Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Možná to bude znít, jako klišé, ale je nepopíratelný fakt, že lidi ty primitivnosti na konzole kupujou, hrajou je, a očividně je i bavěj. My PCčkáři pak vždycky začneme prudit, že takový sračky mohou bavit jen idioty. Ale víte, kdo z toho vychází jako vítěz? Právě ti "idioti", protože oni se bavěj, a my ne.

PS: Jsem zarytý PCčkář, a jediná konzola, které se mé ruky dotkly, byla stará SNESka asi před 15-20 lety, ale nedokážu vystát lidi, kteří si nechají zkazit náladu, a dokážou se hodiny a hodiny přít o takovýchto *s prominutím* p**ovinách.
    • Jen ještě dodej, že ty pikačoviny hrají bohužel i naši hardcore PCčkáři, jen za ně neplatěj, ale stahujou je. Což jim podle mě tak nějak bere právo si stěžovat. Kdyby to nekupovali ani nekradli, byl by to jasnej vzkaz vývojářům a plně bych s nima sympatizoval :)
      • Ty veci o kterych on mluvi nikdy nebyly portovany, takze je my pc hraci tezko muzeme krast... a to me desne stve teda... :)))
  • Některý zatvrzelý uživatele fakt nechápu. "Zase to svádí na piráty". To je pořád, že se nezapočítávají digitální prodeje, teď zase Blizzard má na PC příjmy, protože asi hry dělat umí nejlíp či co...

Vy si fakt myslíte, že kdyby vydavatel měl celkem slušnou pravděpodobnost návratu investice a nějakou vidinu rozumnýho zisku z PC verze, že by ji neudělal? Která firma by kdy tohle odmítla A která by to odmítla v dnešní nejistý době, kdy se spousta společností topí v dluzích? Navíc to pro ně není ani skoro žádná práce, oni zkrátka poskytnou peníze vývojářům navíc a tím to končí. Marketing už zajišťujou u konzolí, stejně jako distribuční síť už mají zčásti zmáklou.

Ano, oni lžou, nerozumí tomu, protože na PC se tolik nekrade a ještě tupě odmítají peníze, který jim PC komunita cpe.

AD kvalitní hra se prodá. Omyl, prodá se především hra, jejíž náplní je převážně multiplayer, kterej nelze provozovat jinak než s originální verzí. AD na konzolích se taky krade. Ano, ale vyžaduje to úpravu HW v případě Xboxu, a ze strany Sony vám s jejich přístupem pravděpodobně hrozí anihilace. Nekradete a štve vás to? Tak běžte zmlátit sousedova pepika a vysvětlete rodičům, že jejich ratolest krade.

Nevim, nejsem z herní branže, ale kdyby tu byla nějaká rozumná ziskovost z PC verze, tak věřte, že ji distributor skutečně neodmítne. S takovým přístupem by zaniknul dřív, než by vůbec začal.
    • Vetsina titulu pouze pro konzole jsou stejne pekna p*covina, takze to ze nejsou na Pc me ani nemrzi. Co me mrzi je, ze schopny lidi misto toho, aby pracovali na originalnich hrach delaji CoD 75, MoH 12 a jim podobny veci.

Na PC trhu se da normalne vydelat, spousta firem to neustale dokazuje, ale holt na kazdy ma mozek, aby si to uvedomil.
    • Zayl
      Ano, oni lžou. To je naprosto normální, říká se tomu marketing. Případně PR.

Ano kvalitní hra se prodá. ME (1)2(3?) nemá multiplayer, DAO nemá multiplayer, většina hardcore titulů od Stardocku nemá multiplayer, přesto se prodávají. Co se týče multiplayeru u pirátských verzí, kde je lan, je. Už od pradávna.

Jde jen o to že releasovat hru na PC podle nich škodí prodejům na konzolích- proto taky třeba AC:B vyšel až po takové době. Jako poslední věc- PC hráči jsou většinou hardcore hráči = nevděčné publikum které se, narozdíl od konzolistů, nenechá uchlácholit sedmdesátým Zeldou, padesátým osmým Sonicem nebo miliontým Mariem.
      • "Jako poslední věc- PC hráči jsou většinou hardcore hráči..."
        Velice zabavne. Nejhorsi je ze ty a tobe podobni tomu veri. Mysli si jak jsou ten vrchol. Ale ceho? Hrani her? :-D
      • Oni nejsou uplne "nevdecny", ale jak jinak se maji chovat, kdyz tvurce roky basni o paradni grafice a pribehu a nakonec z toho vyleze jalovej pribeh a grafika co byla uz pred 5 lety.
      • PR lže, ale ven, nelžou sami sobě. Pokud by z PC verze koukaly peníze, co stojí za zmiňku, hru portují. Možná jednou někdo v rámci nějaký podnikový strategie, ale dlouhodobě prostě ne. Může jim bejt fuk, jestli si hru koupí na konzoli nebo na PC. Na konzoli je dražší, ale jen pro hráče. Pokud se něčeho bojí, tak je to možnost, že na PC hru snadno lidi ukradnou, a pak ji nebudou mít potřebu kupovat na konzoli, kde si drží čistý konto. Nebo to klidně může bejt faktem, že pilují konzolovou, výdělečnější verzi, a pak se zabývají lazením PC portu. Pokud nevíš, jaká je situace vevnitř, můžeš jen hádat a domejšlet si.

To se Zeldou je nesmysl. Je to jen HW v jiným obalu, spotřebitel je to, co rozhoduje. Mám kamarády, co jsou casual hráči, a světe div se nemají konzoli, a už vůbec nehrají Zeldu ani Maria. A není jich málo, vlastně drtivá většina.

DA a ME jsou multiplatformní. Zajímalo by mě srovnání konzole vs. PC. To by asi zabolelo...
        • Pritomnost "piractvi" nijak nedeformuje scenu, to co ji dela tak posahanou jsou lidi v kvadrech co timhle porad straseji.
        • Jezis vzdyt meles ... Myslis, ze takovej Shogun 2 je levna hra??? Proc sakra myslis, ze by do toho nekdo ty prachy cpal, kdyby vedel, ze mu ji pirati ukradnou a ze na ni nevydela????
    • Jasní a inteligentní příspěvek... *THUMB'S UP*
    • Pak mi teda nejde do hlavy, ze se s tema PC hrama teda vubec nekdo sere?? Muzes mi to nejak vysvetlit?? To delaji lidi jen z lasky k PC ?
      • Tak jasně, že se něco prodá. Jenže je tu pár velkých ALE. Jednak na PC z velkorozpočtových áček vychází prakticky jen porty, což je první velká úspora. Pak se ušetří i na portu samotným. Konzolový menu, konzolový tlačítka, nulový nastavení grafiky a všechny dobře známý neduhy, často doprovázený celkem vyšší HW náročností. Stolní PC jsou vklidu, notebooky se i po tolika letech existence konzolí můžou potit. A protože z konzolový verze jsou příjmy poměrně jistý, může u PC trochu zariskovat. Případnou ztrátu mu pokryjí konzole. Navíc to zlepšuje vnímání společnosti veřejností, že na nikoho nezapomněla a to může v budoucnu ovlivnit zběhlíky na konzole, i když dnes už ani ne. No a pak jsou v poslední době pořád častější případy, že hra na PC nevyjde vůbec. RDR např... Jestli chceš lepší vysvětlení, napiš třeba do EA czech a neptej se laika. Já ti jenom jako myslící bytost můžu na tuty říct, že kdyby z PC verze koukaly chechtáky, nebudou váhat ani vteřinu. I v definici podnikání je pasáž "za účelem dosažení zisku", to je cíl č. 1.
        • Tak ted uz se ale jen chabe branis... Tohle uz neni moc k veci.. To mluvi jen Tve ego... On by hele Heroes ani treba ten Total war nemeli tolik pokracovani kdyby to nefungovalo.. A ano.. Vzkaz je jasny.. makejte tvrde a sazejte na nejistotu!! Kdyz me chces poucovat o necem, tak si nejdriv uvedom, ze presne takhle to v podnikani chodi *3* A ja na ekonomicky zamerenou skolu nepolezu to se neboj...Cas skoly mam nejakej patek zasebou.. Ty se ale hlavne nesnaz nikdy podnikat .. Protoze podle me, kopiraku kteri jdou v necich vyslapanejch cestach je dost a diky takovym lidem nas rozhodne zadnej pokrok neceka *2*
          • Bezva, ale to neodpovídá na problém. Proč když jsou to tupý hry přes kopírák, proč proboha je tolik pcčkářů přesto krade. Pláčeš na špatným hrobě. Mimo to, ani když přijdou s něčím wow, tak tvůj recept nezaručuje úspěch, viz. Crysis. Handrkuješ se tu o pár her a fakt, že pirátství je naprosto úděsný jsi zapomněl už na začátku diskuze. To si pak jazyk vyplazuj na koho chceš, klidně na mě, klidně na kravaťáky. Ale víš k čemu ti to je ;)
            • Pochybuju, ze se sem jeste vratis.. ale jestli si vazne myslis, ze Crysis je necim WOW .. Tak uz prosim Te na me nereaguj a ani ja na Tebe nebudu reagovat! Crysis... Vazne jsi me rozesmal!! *1* Nechci Te urazet tak uz radsi mlcim !
          • sry jinam...ale asi je jasne kam to je .)
        • Coz uplne vysvetluje proc se porad jeste vyvijeji hry pouze na PC...
          • Psychotic
            Surikata: Dík, žes mi dal podnět pro srovnání prodejnosti exkluzivit :-)
            Dělal jsem to pro vlastní potřebu, ale jestli to někoho zajímá:
            Nejprodávanější exkluzivity od r. 2007 (kdy existovaly všechny tři hl. platformy)
            X360: Halo 3 - 8,1M (vydáno v září 2007)
            PS3: Gran Turismo 5 - 6,5M (v. listopad 2010)
            PC: Starcraft 2 - 4M (v. červen 2010)
            Když člověk přidá, že konzolovky jsou o 50% dražší...
            • xMort
              Jsou dražší, ale ten rozdíl jde primárně výrobci konzole. v podstatě dotuješ levnější hw, který sis koupil. Takže ve výsledku ten producent zas o tolik víc mít nebude.
          • A že jich je... Starcraft 2? Mulťák jako Brno, nemožnost na konzole kvůli ovládání. Stalker? Stalker 2 míří i na konzole. Zaklínač 2 míři na konzole, Gothic 4 a Risen (pravej Gothic 4) šel na konzole, Metro moc výdělečný nebylo, jestli vůbec. Co jsem slyšel, tak prodeje nic moc. Metro 2034 nevím, jak to s ním bude , budgetovky sem netahat, 100 kopií za 3 stovky v tescu zaplatí vývoj (nadsázka, pointu prosím) a pak tuna MMORPG, kde se měsíčně platí. Crysis 2 šel na konzole, Diablo 3 bude i na konzolích, The Sims 3 to zkoušely na konzolích. Všechno dřív PC only hry. Uff, ono by se toho ještě našlo. A teď ty, vem to z druhý strany. Co vzniklo jen na PC, ukradením neztratilo smysl a ideálně se chystá i další díl, protože hra vydělala dost.
            • Za prvé je velká lež, že jim je jedno, kolik se hry ukradne. Není. Tobě by to taky jedno nebylo a pokud ano, nelez na ekonomicky zaměřenou školu. Ušetříš si dost trápení. Vzkaz zdejší komunity vývojářům je jasný. Makejte tvrdě, vsázejte na nejistotu a riskujte, že váš inovativní přístup víc lidem nesedne než sedne. Pokud přijdete s veřejností kladně přijímaným titulem, přehlídněte, že klidně tři čtvrtiny lidí hru ukradlo a buďte rádi, že jse si něco vůbec vydělali. Pro vás makat je radost, já bych se o takový spotřebitele klidně i popral :D
            • No a jsme u toho... Tech par vyvolenych totiz umi udelat PORADNOU HRU a je jim u prdele kolik lidi si to ukradne... oni vedi , ze na tom stejne vydelaji... Ale musi se vic snazit a musi vic premyslet... Proto rikam.. jediny proc vychazi tolik her na konzole a ne na PC , protoze konzolista je min narocnej a sezere kazdy hovno... Tak mi tady nevykladej neco o piractvi a o tom , ze se na PC neda vydelat... Da... ale proste musis makat..a ne jen kopirovat s horsim vysledkem nez ma kopirovanej obsah!
            • Strategie a konzole si moc netykají. Ovládání je na pendrek. Že hry migrují ve většině na konzole si člověk může ověřit lehce. Stačí číst všude ty nářky, že na PC se někdo vykašlal, a pak ty téměř neexistující nářky, že se někdo vykašlal na konzole. Mě to taky netěší, já jsem PCčkář jak Brno. Ale když je na konzoli snadno dosažitelnej zisk, a z PC aby ho horko těžko dolovali s nejistým výsledkem... Že se pár vyvoleným povede na PC vydělat není moc motivující. Štve mě to, ale chápu to. Já bych v jejich kůži taky sakra dobře zvažovla, kam ty peníze dám, a kam ne.
            • Z toho jedine plyne, ze lidi co umeji udelat kvalitni hru na PC jsou presvedceni o tom, ze ho zvladnou udelat kvalitni i na konzole. Skoda, ze to neni i opacne
            • No znalosti mas kotel... ale tak treba Heroes??? Nechce se mi googlit, ale urcite neni sam .) Ze strategii toho jsou docela kotle si myslim...
      • Ako sa rozhodnúť, či vyvýjať hru? Sčítaš očakávaný zisk, odčítaš od neho očakávané výdaje... Niekomu vyjde dostatočne veľké číslo na to, aby vydal hru, niekomu nie...(veeeľmi zjednodušene povedané ;) )
  • ked už robia tie takzvane multiplatformové hry tak nech ich robia aj na PC nie Iba na konzoly to je pre všetkych vydavaťeľov !!! :D sice tu si to prečitaju len obyčajní ľudia. :)
  • mmrrxx
    takto lacno sa to zase zhadzuje na piratov ? slabe predaje PC ? opytajte sa blizzardu ze ci prestane robit pre PC *3*
    • Samozřejmě jsou hry, které na PC uspějí - MMORPG mezi ně zrovna patří. Faktem ale je, že naprostá většina her, co není primárně zaměřená na multiplayer, má výrazně větší šance vydělat na konzolích než na PC. Můžeš tvrdit, že to není pirátstvím, pak jsem ale zvědav na tvoje vysvětlení tohodle jevu.
      • Co treba kdyz je to tim, ze konzolisti utratej prachy za sracku za kterou PC hraci ty prachy proste nedaj a pro studia je proto vyhodnejsi delat hry spis na konzole, protoze se to rovna udelat min prace za vice penez *2* ( ja vim ja vim.. my jsme ti hrozni PC elitari ) *11*
        • ucho
          a proč ignoruješ fakt, že PC hráči tu sračku hrají :) (zadarmo, protože za ní ty prachy prostě nedaj). nelze všechno hodit na kvalitu titulu (stejně jako nelze vše hodit na pirátství). ale tohle vše má vliv na zisky firmy a tedy i na jejich rozhodování.
          a zcela ignoruješ způsob financování titulu. když je hra nákladná, potřebuješ na vývoj kapitál. kdo ti dá peníze? investor. myslíš, že ti dá peníze na titul, když vidí, kolik lidí na PC za hry neplatí? jako příklad dáváš Blizzard. ten ale investora nepotřebuje. počítám, že hlavně díky WoW, které jim poskytuje financí celkem dost. opravdu chceš, aby každý vývojář PC her vytvořil nejdřív nějakou takovouhle hru? snad si uvědomuješ, že je to utopie, protože probojovat se v tomto prostředí do čela v dnešní době nebude moc lehké, velmi riziková investice... chtějí investoři (nebo ti s penězi) riskovat? :)
          ano, vydělat na PC se dá taky, ale na konzolích je to jaksi jednodušší.
          tak a teď si teoreticky představ, že nebude tolik lidí, kteří si hry pouze stahují a bude víc platících na PC. myslíš, že by do toho ten investor nešel, kdyby tam čuchal takový peníze? jasně že šel. takže kdo ovlivňuje to, jestli ty hry budou na PC? i PC hráč...
          kdyby neexistovalo tolik pirátských kopií, prosím, pak by se to dalo házet jen na kvalitu a byl by to signál pro to, aby něco měnili v tom, když ale vidí počet pirátských kopií, má to na ně jaksi jiný vliv...
      • mmrrxx
        Sims je multi ? neviem , nehravam, skus pozriet kolko sa predalo na PC, dalej sa mozeme bavit aj potom co vyjde Diablo 3 ze kolko preda PC, dalej neexistuju relevantne statistky online predajov, iba krabic, ale preco nezhadzovat vsetko na piratov, ved je to take easy ;)
        • diablo 3 bude konzolovka kamo...
          • Bude I na konzole..a on tu snad nekdo psal, ze ne?
        • The Sims bych z toho vynechal. Moje skromná teorie je A) hra běží pomalu i na netbooku, takže si ji může koupit i konzolista (trojka je i na konzolích), protože se ovládá mnohem mnohem líp a limitace výkonností hw je prakticky nulová B) je to hra určená především (=nejen) pro menší holky, a ty spíš než aby hru kradly způsobem, kterej neznají, tak řeknou rodičům C) tuna předraženejch datadisků s relativně malým počtem obsahu, rovněř převážně zaměřená na "malý princezny"

Než do mě někdo začne hustit, že některý holky umějí s počítačem líp než kluci (ano, znám kluky vemena a holky profíky), tak se si v hlavě projděte lidi ze svýho okolí a klidně si zkuste udělat dotazník. Procentuelně to myslím vyjde jasně *4*
        • Pssst.. budes v pristim podcastu oznacenej za retarda *3*
  • lol takze duvod je piratstvi a to, ze predchozi hra byla zabugovana sr..ka, kterou nikdo nechtel
    • Ne důvod je že předchozí hra je sračka a nikdo ji nechtěl takže pokračování je moc riskantní.... pirátství je výmluva pro blbečky co nechápoj jak fungují vydavatelé.
      • Tak a teď ještě tu pohádku o Šípkové Růžence... *3*
        • p řed dávnými časy žili král a královna a ti si každého rána říkali: „Kdybychom tak měli děťátko!“ I stalo se jednou, že královna zrovna seděla v koupeli, když tu z vody vylezla žába, přihopkala k ní a pravila: „Tvoje přání se splní, dříve než uplyne rok, narodí se ti dcerka.“ Co žába řekla, to se stalo; královna povila děvčátko, které bylo tak krásné, že král se samou radostí neudržel a uspořádal velkou slavnost. Pozval na ni nejen své příbuzné, přátele a známé, ale také sudičky, které měly dítěti přinésti do vínku rozličné ctnosti a nadání. Sudiček bylo třináctero do počtu, král měl ale jen dvanáct zlatých talířů, ze kterých měly jíst, a tak musela jedna z nich zůstat doma.

http://pohadky.org/index.php?co=pohadka&pohadka=356

Néní zač.
    • ja Hlavne nechapu proc se obraci na piratstvi Znam desitky lidi co smazi Cracklej X-box a uz i nekolik co masi HACK ps3...A Cracklej Gears of War na X-boxu jsem osobne hral...tak co se vymlouvaji na piraty na Pc scene...
      • pan asi srandista, chce porovnavat stovky stazeni cracklych konzolovek / u ps3 jsou to desitky / s x tisicama co se pirati na pc... podivej se na torrenty kolik se ceho stahuje...
        • No treba takovy Pirate Bay zverejnuje kazdy rok seznam nejstahovanejsich souboru (nebo to aspon driv delal, ted uz to nesleduji) a v prvni petce jsou vetsinou 2-3 veci na xbox. Sveho casu to dokonce "vyhrala" xboxova verze Bioshocku... Takze klidek s tim zobecnovanim.
  • Sillent hill velmi dobrá hra jak z hlediska grafického provedení ,ale hlavně příběhové linie,ale jedna věc chybí a to,že není na pc :( z mého hlediska dělají vydavatele nebo kdo? Velkou chybu škoda *10*
    • jak vis ze je dobra? pro me byla dobra jeste 3, 4 nic moc a 5 sracka... a tomudle vetsi sance nedavam...
      • Dlaha
        Tak já nevím, ale 5ka na konzolích byla super. Já jsem si ji užil se vším všudy a dokonce jsem dohrál skoro všechny konce. Ale na PC to byla asi fakt, jak to čtu, zmrvenost... Špatný PC port ale nedělá celou špatnou hru :)
  • Stejne to ma sestupnout tendenci v kvalite. Dvojka bude dal na trunu a pochybuju ze se to nekdy zmeni. *1*
  • Ale tak tohle by si meli umet obhajit, nehlede na skutecnost, ze portovat unreal engine na PC by je nemelo nic stat. Takze i ta zminka o zabugovanosti je nepodstatna. A pokud to tak studio hrozne chce, tak at si maknou a predstavi jim to i s vydaji na vyvoj. Sedet na prdeli a mluvit s fanousky na forech umi kazdej... (nic ve zlym)
    • A co se tyce vreleho prijeti, to by meli zvladnout recenzemi z konzolove verze.
      Take bych to rozhodne vubec nesrovnaval s Remedy, ktery platil microsoft a zrusenou verzi na pc si zvedl exkluzivitu na xbox, aniz by za ni musel platit.
  • Haha konzole rulez.
    • Pomodli sa, buzerantko *12* Bude ti lepšie.
      • Dyt ho nech nema prachy na poradnej stroj tak masti konzole... *6* *2* *1* *1* *1*
  • Jakto ze napriklad serie Call of Duty ma jeste ten den prodeje vydelany penize na pomalu dalsi dva dily?I s tim ze posledni dil byl HOOODNE slabej a taky se to prodava...Kdyz udelaji hru na pc ktera bude stat zato a bude to AAA titul nemusi se o Prodeje Pc verzi starat bo se to proda samo...Jenze kvuli konzolim nam serviruji naprosto LEHKY stupidne KORIDORNI hry kdy rozvetveni cest se omezuje na hozeni granatu doleva nebo doprava a jeste by nejradeji jak na Konzolich dali automaticky zamerovani nepratel (to aby jsi neminul cil).Pokud by dopadl silent hill na PC jak CRYSIS II kdyz nemam ani moznost nastavit detaily hry stiny atd...tak at si ji radeji strci do špic.Konzole proste NIKDY nezvladne to co Pc tak se delaji porad horsi a horsi hry... *12*
    • Dlaha
      Hry s multiplayerem to mají jednodušší, multiplayer se prostě se vším všudy neupirátí...
      • a co crysis 2 nebo cod4
        • Presne tak Modern II, Battlefield II atd....Znam snad jen 2 hry ktery (zatim) nebyli cackly na Multiplayer.. *5*
          • Zalezi jak tu hru budou dale poporovat. Cracknout Modern warfare 2 slo, ale mam pocit, ze dneska si to nezahrajes. Krom toho ne vsechny bavi stale shanet nove cracky na nove aktualizace multiplayeru. Crysis 2 ma zatim problem s cd klici, multiplayer se prakticky ani nemusel crackovat, ale pocitej s tim, ze za par tydnu/mesicu si to s warez verzi nezahrajes.
            • mw2 si dnes nezahráš ani keď ju máš kúpenú... :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit