Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DLC je oproti klasickému datadisku mnohem dražší, obsahově chudší a většinou naprosto nekvalitní a zbytečné. Mnohdy je DLC vykleštěním z původné verze hry, tedy to co jste měli dostat už v plné verzu hry za jedny peníze. DLC typu nová zbroj, nová zbraň nebo nová mapa do MP jsou nehorázným taháním peněz za něco co bylo dříve zdarma. Na PC podobné věci naštěstí stále zdarma jsou díky modařským komunitám. Proto tahají peníze z konzolistů.
    Smutné je že místo toho aby se konzolisti bouřili, spokojeně si chrochtají jak je to super. A někteří jsou na tom tak špatně, že tomu říkají "péče o zákazníka". Pravé znění ale je, že vývojáři dělají "pi*e ze zákazníků".
    • souhlas
  • trolo
    "A jak fenomén DLC vnímáte vy?"

ako dalsie svinstvo so zamerom vytiahnut zo zakaznika este aj ten posledny gros za uplnu kktinu....cest vynimkam (co napocitam na 1 -2 prstoch)
    • Tak, tak. Přijde doba takových DLC jako třeba "Start New Game", "Save Game", "Load Game", případně "Uninstall Game"... No nekup to!!! *1*
      • Mechwarrior_bw
        tiež si myslím, že tá doba nevyhnutne nastane - jedna zbraň v základe, ostatné ako DLC, poplatok za každý nový level alebo časový úsek alebo ne/prítomnosť rôznych efektov ktoré hráč odomkne stiahnutím príslušného DLC. Hry jednoducho idú do kopru, taká stagnácia ako nastala v posledných rokoch tu ešte nebola a skutočne neviem čo sa bude musieť stať aby sa situácia zmenila.
        • Co se bude muset stát? Budou muset vymyslet způsob, jak omladit mysl člověka na 15-16 let, v té době je každá hra úžasná, pak z toho někteří "vyrostou" a mylně to vnímají jako klesající kvalitu her.
  • DLC jako rozšíření příběhu (fallout) nejsou špatná věc.
    DLC jako oblečení atd. jsou nepodstatné,neserou mě
    DLC jako vystřižené mise jsou hodně špatné věci!
    DLC jako mappacky za třetinu ceny původní hry jsou naprosto nejhorší věci!
  • Kvůli stažitelným přídavkům jsem přestal kupovat hry v době vydání (výjimku jsem udělal v případě Zaklínače 2 – ať žije CD Projekt (RED );).

Dávat 1000Kč za hru + za DLC dalších 500 - 1000Kč? To už je pro mě za jednu hru příliš. To si radši rok počkám na dodělanou hru v podobě "GOTY" verze, případně na to až hra zlevní na přijatelnou úroveň a DLC k ní dokoupím zvlášť. Přináší to s sebou i další plus v podobě, že hra už bude v té době opatchovaná. :)
  • Ringwraith
    Jak to vnímám?

Samotná DLC mi nevadí, pokud stojí za to a obravdu něco do hry přináší. BFBC2: Vietnam bylo skvělé DLC za rozumnou cenu.

Ale asi nejprodávanější DLC, tady 5 map do CoDu za 15€ rozhodně není skvělé...
  • smejki
    DLC je velmi vágně definovaný pojem, takže se tak nazývá v podstatě kdeco, co není "v bedně", tudíž se o tom těžko mluví.
    • filias
      Co si mám pod DLC představit? Nějaké virtuální oblečení? 4 hodinové rozššíření?
      Je to jen otázka poptávky a nabídky. Jediné co mi na tomhle vadí, že často člověk neví co kupuje - recenze na to zrovna nějak moc nevznikají.
  • Hry kupuju, ale DLC stahuju.
  • Masa-san
    No ten narůst je dle mě ovlivněn tím, že více her je rozkouskováno na DLC méně těch kompletních a né tím, že by se DLC staly výrazněji populárnější. Toť můj skromný názor.

Další věcí je ono zmíněné vydání hry po částech. Př. vzhledem k popularizaci coopu, když se vydá coop až jako DLC (už se i stalo) spoustu lidí si pořídí toto DLC přesto, že jde o rozkouskování hry a doposud bylo považováno za normální aby byl součástí hry.

Takže, to dodáno ke zmíněným zkušenostem vydavatelů.
    • Absolutne suhlasim. Ved je logicke, ze ked sa stale vydava viac DLC, tak sa ich aj viac predava, na to nepotrebuje clovek dizertaciu z ekonomie. Ved v poslednej dobe vychadzaju DLC uz par dni po vydani hry, tak nech mi nikto nehovori, ze to stihli za taky kratky cas na novo vytvorit.
  • este jedna vec ktora sice uplne nesuvisi s DLC. Vydavatelia nariekaju na piratenie a klesajuce prijmi. Netvrdim ze sa nepirati ale tak nejak ma zaraza ze ani trochu neuvazuju o moznosti (a to ani novinari/media) ze hraci proste povedzme dany titul nekupia/ignoruju. Aku mam moznost ja ako hrac vyjadrit sa k danej hre ak sa mi nepaci ? V podstate jedinu na ktoru moze vydavatel aj zaregovat - nekupit si jeho vyrobok. Nikde som v mediach som necital clanok ktory by rozobral aj moznost ze uz su hraci otraveny z vecne nedorobenych titulov, stale technicke problemi (dnes uz byva standardom ze to niesu drobnosti ale vela krat sa hrac citi ako betatester zadarmo) a preto si proste dany titul nekupi. Odkial je ta modla ze predaje musia iba rast a drh je blby a bude stale len konzumovat a kupovat ? Ako nerobim si iluzie a znovu netvrdim ze sa nepirati ale o tomto postoji sa nikde nepise.
  • Je to smutná statistika a pro mě, dost alarmující! Lidi zapomněli ( lépe řečeno, nechali se zblbnout od PR ), že by za své těžce vydřené peníze měli dostat hotovou věc?! Nejsmutnější na tom je to, že tyto polotovary lidé kupují na Zemi s úsměvem na rtech. Pro mě je to nepochopitelné. Jako kdybych prodával motorku bez řídítek. Sice motorka vydává zvuky, vypadá to jako motorka, ale nezajezdíte si, dokud si k tomu něco nepřikoupíte. Z DLC se vytratila "nadstavba" a stalo se z toho nutná přísada k vychutnání si hry ( dohrání ), tak jak ( možná ) autoři zamýšleli. Já hry, které ještě ani nevyšly a už mají ohlášené DLC automaticky nekupuji. Možná proto, že pamatuji dobu, kdy jsem kupoval hotové produkty. V tomto případě hry. TW6

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit