Přejít na výpis diskuzí
Producent DayZ vysvětluje komunitě, že hra je stále ve vývoji
9.9.2014 | Aleš Smutný
95 příspěvků
-
Moc se v techto vecech nevyznam, ale nemyslim ze je nutny porizovat hned cely engine. To je jedna z vyhod Bohemky ze ma vlastni a proto si muze dovolit tak rozsahlou podporu modarske komunity. Byla by skoda tuto vyhodu zahodit. Navic jejich engine umi pracovat s obrovskymi mapami.
Engine ma ale soucasti a ty lze nahradit, implementovat modernejsi. Mozna programatori Bohemky maji na to udelat lepsi grafiku a nasviceni, napriklad Arma3 vypada pekne. Ale docela pochybuji ze maji na to udelat i fyziku a animace alespon na soucasne standardni urovni. Napriklad CryEngine vznikl pred 7 lety. A to jak uz v te dobe umel fyziku, interakci s prostredim a animace... Kez by se DayZ alespon priblizil teto urovni. Jak to vsechno hladce a uveritelne funguje u Rockstaru radsi ani nepisu. -
Tak v tomhle stebou souhlasim hned jak dostali tak velkou financni injekci asi bych si licencoval engine kde pridas jiz existujici funkce velice rychle a jak rikam uz i to je divne ze to studio neudelalo. Je to logicky krok ktere si mohlo dovolit. J akoukal na nejake nopve videjka ze hrani dayz a bylo to silene nedokazu si predstavit ze bych to hral a i kdyz je to alfa a i kdyby se ted do toho studio opralo tak jak rikas budes to jen prelestenej chaos. Treba takovej unreal engin si muze dovolit hodne studii i s mensim rozpoctem tzn kdyby jim slo fakt o to dokoncit hru a vyuzit penize vybrane z prodeju neceho nehratelneho uz tam mel bejt davno. zatim jsem cetl jen jak do hry pridavaji nove druhy jidla na vareni atd coz mi prislo k zasmani to je uplna hovadina ktera vubec ted neni na miste. Bud maji nejaky genialni plan nebo proste cekaji na konkurenci kam prejdou hraci a oni to vtichoucku odstavej do mrazaku i kdyz si myslim ze uz to tam je jen zavrit dvere.
samozdrejme to nemusi bejt jen unreal engine je jich hromada, tento jsem zminil diky jednoduchosti vytvareni obsahu a volnosti. Je hromada lidi na internetu kteri v tom ukuchti hratelnou hru a to je jen jeden clovek. -
Tak ja napriklad nemam dojem, ze vyvojari DayZ nedelaji nic. Penize otevreli moznosti, nabirali dalsi lidi a nez se tym konsoliduje to chvili potrva. DayZ postupuje dopredu, to je videt. Jenomze chaoticky a nekoncepcne, to je problem ktery hraci vidi a ozyvaji se.
My tu placame jenom pohledy zvenku, mozna to ma rad a smysl ktery nevidime, muze bejt. Jenomze tomu prestavam verit. Uvedu priklad. Od pocatku bylo do oci bijici ze fyzika, interakce, system animaci je velice diplomaticky receno prehistoricka vykopavka. Cekal bych ze prisun financi umozni prechod na modernejsi systemy. Misto toho se snazi tu vykopavku lestit a vylepsovat. Podle me marna prace. Nekde jsem cetl ze i za blbost zombiku muze taky animacni engine. Dospeje se pak za rok, dva k rozhodnuti ktere uz melo prijit hned na zacatku? A bude se zase vsechno znova ladit, upravovat... Cim vic bude noveho obsahu a funkci, tim vetsi bordel a chaos pak bude s jeho preklapenim na systemove zmeny. -
Uber těch opiátů.
-
wtf ... vždyť je to stále Alfa? Proč teda píšeš od Alfy?
-
nebylo to zadarmo kazdej zaplatil a kdyz na jednu stranu vahy das cas,penize a na druhou progress ve hre a realne dokonceni ver ze vaha vyrovnana nebude a to asi ty lidi stve. Komunita je podporila dala jim daleko vice nez bylo v planu ale postup se spise zastavil coz asi nikdo z kupujicich necekal. At se pak studio necuduje ze je na ne opravnena kritika ktera vyusti ve spatnou reklamu a to ze si od nich E. Acess u pristi hry poridi asi jen nejvetsi optimista s vytetovanym nazvem studia na cele.
-
:D kdyz jsem psal u E. Acessu at to lidi nekupuji ze velky zisk = v podstate zastaveni vyvoje a prechod na jiny titul kde bude zase zisk kazdej solidne nadavl a jak koukam je to pravda. Proc vrazet penize do neceho co uz kazdy zaplatil to by byl naklad navic, nic neprinasejici. Nova hra prinese daleko vic penez i kdyby se to jmenovalo dayz2. Ja jen doufam ze si vetsina lidi uvedomi co znamena dat vyvojarum penize pred betaverzi hry. V drtive vetsine pripadu je ztrata motivace dokoncit hru a ja je chapu taky bych si radsi koupil poradny auto s barakem pro rodinu:) pokud priste budete kupovat misto E acess, napady co si nacmrka vyvojar do blocku za 80e tak sebudte prekvapeni kdyz jedine co dostanete behem let budou uzasne prepracovane nazvy kapitol:D
je to skoda hru jako takovou jsem mel na zacatku moc rad ale hold asi poslouzi uplne jinemu ucelu pokud to lidem dockvakne coz se taky stat nemusi:D -
No já nevím, ale když musejí producenti/vývojáři vysvětlovat své vlastní (zcela evidentně totálně natvrdlé) komunitě, že tohle není finální gold verze hry, tak ty early přístupy asi nemají valný smysl... Opravdu by mě nebavilo brouzdat fóry kde na mě házejí sra***, protože jsem někomu zpřístupnil build. Nechápu.
-
super *1* *1* *1*
-
Kdyby se udělal MP v State of Decay, tak bylo po starostech.
-
Od vydani alfy se nic zasadniho nezmenilo a nebudu jediny komu pripada ze u vyvojaru na to z vysoka sere pes. Daleko odladenejsi a variabilnejsi je tedkom treba Dayz - OverPoch mod do Army2... ktery tvori z dobre vule par lidi z komunity, a ne banda profesionalnich vyvojaru-pijavic, ktera uz zinkasovala za 2 miliony prodanych kopii 60 000 000 eur, coz znamena Pul druhe miliardy Korun Ceskych ! Mozna jim krivdim, treba se jenom valeji za nase prachy nekde na plazi v Karibiku a hru dodelaj az dojdou prachy..
-
taky se těšíte na PS4 verzi? *1*
https://www.youtube.com/watch?v=F05Hj5U8D9E -
Tak napisu to presne a byl bych rad kdyby si redaktoři dali upominku do kalendáře. Protoze jestli se dayz bude vyrábět jeste 2.5-3 roky to neznamená nic jiného ze na začátku nového roku začnou pracovat na dayz pro nový engine. A rok po vydani téhle srajdy na starém enginu (na kterém už teď pracuje pres 100 lidi WTF) ohlasi nove dayz a za to bych dal i svoje per* do ohně...
-
Stejně to bude pořádně hratelné až půl roku po vydání s několika patchi, vždyť je to od Bohemky *1*
-
"co se hernich mechanik tyka, tak uz ted je svinsky daleko pred Armou 3"
Haha, ty jsi komik. Chtěl bych vědět alespoň jednu. -
To je tak když je Lead developer moder a ne profesionál. Arma 3 má jasný postup vpřed zatím co u Dayz je to naopak...
-
Hej, tohle mi pripomina jedno ceske studio. Bohemian interactive se jmenuje. Oh, wait.
-
vsak se taky ale bavime o Bohemce a ne o profesionalnim studiu... tento postup je u nich bohuzel lety proverena praxe... kdyby meli profesionalni rizeni teamu a vyvojoveho procesu, mohli bejt uz davno jinde... ale zaspali jako mnoho prilis rychle se rozvijejicich firem...
-
Mne nevadi ze je hra porad nehotova, s tim se pocita. Ale jak pise ten hrac. Desiva je ta nekoncepcnost a chaoticnost s jakou se vyviji. Na pocatku to byl slepenec ktery drzel tak tak pohromade, znate ten stav ze hrajete neustale s pocitem ze se neco posere, ze porad neco drhne? No a za ten rok je to v principu stejny, jenom je tam pridano noveho obsahu a funkci.
Ja se zacinam bat, ze toho BISackeho syndromu amaterismu, jako ze je neco delano na kolene v garazi, se ta hra nedokaze zbavit nikdy. Pokud chcete udelat uspesny a dobry produkt je urcite potreba nadseni. To asi vyvojari zatim maji. Jenomze jsou potreba i dalsi veci. Dobry nastroje a profesionalita. Nevim, nevim, zatim to asi postradaji. A snad nejdulezitejsi je dobre navrzeny a dopredu promysleny i odzkouseny system.
Treba nemam pravdu a je vsechno jinak, ale zatim to pro mne vypada jako kdyz vezmete stary kram a zkousite na nej nalepit co znese, pak neco upadne, navrtate diry, date sroubky, pak neco drhne, tak zase kus urezete, potom neco privazete, nedrzi, tak naplacate lepidlo, to vam ale zalepi i neco jineho... a takto za pochodu porad flikujete. Timto zpusobem nikdy neudelate profesionalni produkt. -
...tak člověk jim důrazně řekne, že "to NEMAJÍ kupovat, pokud, pokud..." a oni to stejně koupí. Když si člověk nepřečtu u instalace programu EULA a pak se vzteká nad důsledky typu "neznalost neomlouvá", pořád je to menší debilita než případ s DayZ *15* Vývojářům držím pěsti, zatím mi dělají radost a asi si to zahraju zase za půl roku nebo až budou vozidla. Však oni to za mě otestují ještě "rádi" (nemuseli by, že?) jiní, naštvaní *2*