Přejít na výpis diskuzí
Prokletá obtížnost – když standardní nastavení kazí herní zážitek
3.8.2017 | Adam Homola
93 příspěvků
-
Obě jsou to arénové multiplayer fps, uznávám, tim veškerá podobnost končí :)
-
Ty na to ale koukáš jen z pohledu toho jak to celé skončí, ale víš jak se to říká i cesta je někdy cíl :)
-
Je to season char, takže s prázdnou. Ancient legendary mám zatím jen 2
-
Po 4 dnech hraní. Paragon na to ani nepotřebuješ, stačí vhodná výbava.
-
otom ses ale nikde nezmiňoval, měníš téma jak se ti zlíbí aby si nevypadal jako pako :)
-
Myslím že je zbytečné se snažit někomu vysvětlovat něco co sám nechce pochopit, ale napsal si to hezky.
-
to je ta dnešní mládež, nemají k ničemu respekt :D
-
U téhle hry mě přišlo že ji spíš spoustu lidí neumělo hrát... A tím opravdu nechci vyvolávat nějaké žabomyší spory, ale příkladem může být i zdejší gamesplay s Alešem, kde se totálně opomíjeli spousty možností co zdejší boj nabízel a na základě toho se pak vynášely soudy o kvalitách celé hry, což byl opravdu Smutný pohled na herní žurnalistiku.
-
Quake a Overwatch byl do jedný věty nedával. :D
-
Ano cetl a proto jsem napsal co jsem napsal. S pointou clanku se da souhlasit, ale priklad Diabla 3 je proste hodne nepovedeny.
Pokud si zalozite novou postavu na nejtezsi mozne obtiznosti (torment 6), tak nema sanci hrat zpusobem jaky autor clanku popisuje, protoze by jednoduse receno umrel po prvni rane. Pokud by mel skill a vsemu se dokazal vyhnout, tak by prvni elitni pak rezal 10 minut *1*. Pokud by prisel i se zazracnym buildem, ktery by dokazal sundat elitni pak stejne rychle na obtiznosti normal, tak se dostane na level 70 behem hodiny a hrani a nestihne dokoncit ani prvni akt.
Zaroven obrazek napovida, ze autor nehral na obtiznost torment6, ale pouze torment1. Tady se tedy muzu plest, protoze je mozne, ze u prvni postavy na uctu vas to nepusti na vyssi obtiznost, nez torment 1. Nicmene porad si troufnu rict, ze u takoveho hrace, ktery hraje D3 prvne plati to co jsem psal u tormentu6. Tedy pokud prezijete, tak vam vse bude trvat dlouho. -
nejhorší když je to lehký a ještě nevyvážený viz poslední Zaklínač, kde výzvu dostaneš na pochod a to jenom na jednu kapitoly, pak už je to leháro.
-
Jediná hra v mé dlouhé herní historii, kde jsem musel sáhnour po easy byla Bound by Flame. Ne proto, ze by byla težká, ale proto, že souboje byly tak dlouhé s nudné, že mně to prostě nebavilo. Naštěstí to v Technomancerovi vyvážili dobře.
-
postava od nuly a s prazdnou chestou?
alebo s postavou co mas vyskilovanu, skompletizovany gear po xy hodinach hrania :) -
2 Anonym
no....slyšel a co má bejt? hrál jsem samozřejmě i ARMY........ale od dvojky mě to přestalo bavit (guerillové boje, kdy nahánim s dvěma speciálama v nějakym Tádžikistánu jedno zatoulané BTRM s třema ručníčkářema mě fakt nebavilo) a editor mě přestal bavit asi po roce
O trojce se už vůbec nebudu vyjadřovat - to je nudná guerilla na druhou. ARMA 3 je v tomhle SUBJEKTIVNÉ ještě horší.
Bavili mě tankové souboje Abramsů a T-80, Shilky proti Cobrám, rozsáhlé bitvy co do počtu nasazené obrněné techniky i pěšáků. ARMA 3 toto nenabízí.......sice se leskne jak psí kulky, ale lítáte si s Kiowou nad kýčovitym ostrůvkem a lovitě dva blby v pick-upu s DŠKM na korbě.....zíííííííííív.
Malden, Everon a Kolgujev byly lepší ostrovy.....chladnější, ponurejší - mělo to kouzlo studenoválečného konfliktu. Simulací balistiky a větru tu Armu nezachráněj, když zvolili (pro mě) debilní scénář.
V tomhle je opravdu lepší ten Ghost Recon. Proto sem záměrně napsal Operation Flashpoint Cold War Crysis a Resistance a ne ARMA 2 a 3 -
Ano castecne, obtiznost inferno byla skutecne inferno, ale bylo to po pribehu to jedine dobre v zacatcich D3. I ten brekot byl castecne opravneny, protoze nektera povolani nemajici poradne imunity to mela daleko tezsi, nez treba Demon Hunter s X vterinovou imunitou na vsechno a jedina cesta k uspechu byla glass cannon build, coz pochopitelne vadilo HC hracum. Melee to meli daleko tezsi, nez ranget, ........ Krome toho vseho melo Diablo 3 v zacatku absolutne nedotazeny zpusob gearovani. Legendarky a setovky uplne k nicemu a nejlepsi cesta k ziskani gearu bylo farmeni goldu a nakup v aukci. Coz vedlko k tomu, ze kazdy kdo inferno dohral nasledne prestal hrat, protoze proc pokracovat? To, ze prestanou hrat svatecni hraci, kterym jde jen o pribeh a vse ostatni povazuji za zbytecne opakovani jiz hotoveho se da predpokladat a nezmeni na tom cokoliv co se hrou udelate. Proto Blizzard udelal to nejsmysluplnejsi co mohl, zameril se na hrace co hru hrat chteji. Obtiznost z puvodni hry zustala zachovana, ale zaroven uz nejde pregearovat a tak mate moznost riskovat a spolehat se na skill v tezsi obtiznosti, nebo jit na jistotu te nizsi. Zaroven, at udelate cokoliv vzdy dostavate vzdy dostavete odmenu ve forme paragon levelu, ktere vam i bez stesti na dobry loot pomuzou se posunout dal. To vsechno drzi hrace u hry a odmenuje ty co hraji lepe a casteji .....
-
Pokračování Flashpointu... A single poslední Army teda nic moc.
-
Absolútne súhlasim,paradoxne v poslednej dobe sa mi zdá, že sa situácia zlepšuje, posledné dve hry ktoré som hral, Prey a Horizon majú obtiažnosť nastavenú dobre a myslím, že aj Fallout 4, ktorý som nehral mal nejakú bonusovú obtiažnosť čo je chválihodné keďže Skyrim som svojho času prestal hrať kvôli nízkej obtiažnosti a modovať si ju nemám záujem. Extrémista bol v tom Ubisoft ktorého AC ani obtiažnosť nemali ak sa nemýlim a teda boli extrémne lahké. Osobne ma extrémne fascinuje ako si nechávajú vývojári zabiť 1/2 designu hry zlou nastavenou obtiažnosťou.
-
Retro Jagged Alliance 2 byla nejsmutnější věc, co jsem kdy viděl, když nepočítám bouračky.
-
Četls to vůbec? Problém D3 je ten, že nováček má na výběr jen obtížnosti, na který se nedá umřít. Jedinej rozdíl v obtížnostech pro novýho hráče je doba, jak dlouho se s monstrama páře a ta je na tu nejvyšší otravně dlouhá, ale pořád bez jakýkoli výzvy.
Z části je to určitě problém hraní za WD/Necra, ale ne výhradně. Já hrál kampaň za DH a v pozdějších fázích už byla trochu zábavnější, ale v tý době už jsem měl za sebou cca 20 hodin zívání a multitaskingu. Po doexpení na 70 už je to fakt uplně jiná hra, jenže to je přesně to, co Adam psal a pak jsem si to rozhodně užil, ale už jsem hře věnoval jen zlomek času, kterej bych v ní pravděpodobně strávil, kdyby mě přes 30 hodin neznechucovala. -
Nejhorší je, že veškerá obtížnost je daná jen číslem zdraví/útoku/odolnosti vůbec nejde o to jak toho a toho bose zabít, chcete větší obtížnost fajn nastavíme nepřátelům 2x víc životů a hotovo *11* a přesně pokud je ve hře nějaké AI obtížnost se pořeší tím, že podvádí takže má neomezeně zdrojů / startuje s plno plno surovinama oproti hráči s 0 atd. *11*