Přejít na výpis diskuzí
Prokletá obtížnost – když standardní nastavení kazí herní zážitek
3.8.2017 | Adam Homola
93 příspěvků
-
To je super článek a s většinou toho, co Adam napsal, se plně ztotožňuju.
Až teď jsem si uvědomil, že Arnie zabil predátora quick time eventem. -
však to ani nehrál, zbytečné si ho vůbec všímat
-
dřív byly fps o skillu, pak se začly dělat na konzole a gamepady a šlo to do háje, ale pořád zůstaly MP arénovky jako Quake, Unreal nebo Overwatch
-
Na T6 dám Malthaela jednou ranou :)
-
Částečně? Já ti nevim, ale v základu mělo D3 jen čtyři obtížnosti a ta čtvrtá způsobovala brekot na fórech. Takže hra měla výzvu i základní obtížnost pro nováčky. Bohatě stačí. Jenomže proč balancovat, když stačí jen zvedat furt dokola hp / damage potvor a přidávat levely a itemy..
-
OF i Hidden byl dobrý, teď jsem si ho zrovna koupil na GoGu, ale ruku na srdce, ta AI spolubojovníků bývala kolikrát hodně jalová a člověk strávil hodně času vydáváním příkazů, kdyžto dneska AI dokáže o něco lépe fungovat sama o sobě i na pohé "follow me" jinak jak už bylo zmíněno OF žije dál pod názvem Arma, Hiddena už se asi nedočkáme . *9*
-
Přesně tak, ono zase na druhou stranu, ne každý se vyžívá v tom, že opakuje stejnou úroveň x-krát dokola a nechává se zabíjet dokud nenajde tu správnou cestu nebo než zjistí že předtím udělal někde chybu a měl si postavu vylevlovat jinak.
-
A u FPS to hodně zabijí autoheal, kdy vás často zabije až soustředěná palba několika vojáků nebo když náhodou naběhnete pod kuloment, ale jeden nebo 2 vojáci vás většinou nezvládnou zabít dřív, než sundáte je.
-
To je pravda jen castecne, takto si diablo 3 muze zahrat kazdy, tak jak chce. Nekomu staci normal a kdo chce extrem da si t6. Diablo 2 by se nehralo xx let diky skupine lidi, ktera si jen projde pribeh, ale diky skupine lidi, kterou to bavilo a ta ted ma v D3 moznost nekonecneho grindu a nekonecne obtiznosti.
-
Co mi vadí nejvíc je to, že ve většině případů je obtížnost řešena jen cheaty pro hráče nebo pro AI. Zejména u některých strategií je to problém, když třeba zlikvidujete AI regulérní zdroj surovin, ale ona si stejně generuje zdroje dál nebo spawnuje jednotky.
-
Presne taky mi prijdou, ze ty lidi prskaj s tormentama jen aby se mohli s nekym hádat a pointu uplně vypouští....
-
Bože pri prvnim hraní máš asi jen čtyři obtížnosti na výběr a pokud ani ta nejtěžší z nich nevyzaduje aspon trochu hracovo pozornosti, tak je neco hodne spatne.
Ja hrál za křižáka tehdá prvně a nešlo mi umřít https://games.tiscali.cz/diablo-iii-12502/ctenarske-recenze/diablo-iii-732/
S tema vasema tormentama se jdete zahrabat pac asi ocividne vubec nechapete pointu co se tu řeší... -
Já nevím.....slyšel si někdy něco o takový tý český hře...no, jak se jmenuje, není moc úspěšná....ARMA!
-
Argumenty typu 'hrál si to aspoň na Torment 6" jsou fak úsměvný. Jen to dokazuje inflaci obtížnosti hry, kterou Blizzard způsobuje svým od začátku nepromyšleným designem...
-
Hardcore je joke v online only hře. Modlit se, abych nepřišel o stovky hodin hraní díky lagu, je fail. To můžou hrát jen sebemrskači...
-
Urcite autor hral D3 na T6? nie nahodou len T1? Hravam D3 nejaky cas, ale zeby som t6 obtiaznost hraval ako popusuje autor si nepametam.
Inac suhlasim, obtiaznost dnesnych hier aj na vyzsom stupni, je hlupa. Dnesnym hracom chyba skill a vyrobcovia to akceptovali a vydavaju vo vacsine Lahke dokoncitelne hry. Aj ked clovek zvoli obtiaznost Hard. TU s porovnanim -10 rokov obtiaznost hard, znamenala potenie krvi pri hrani.
Takisto suhlasim s XCOM, tak vyzsia obtiaznost je uz naozaj prehraca, ktory uz od hry ocakava nejaku vyzvu -
A jaký maximální level Greater Riftu dal prosím autor článku v Diablu? Každopádně pokud není Necro neskutečně OP, tak se taktéž kloním k tomu, že autor nemohl s úplně novou postavou a účtem hrát na maximální torment.
-
Říkal sem to furt. To nastavení obtížností v D3 je katastrofa. Chápu, že jde o to dostat do hry nový hráče, jenomže ty první 2 obtížnosti snad ani nejsou pro člověka... to Blizzard trochu přehnal. D2 normal bylo jak D3 expert. Hlavně, že je Torment 13. Jejich herní design už nějakou dobu postrádá zdravý rozum...
-
Konečně taky někdo kod vidí tu dementnost obtížnosti u Diablo3. Mě to zkazilo celou hru.
-
No skoro jiste si troufnu rict, ze Diablo 3 na nejvyssi moznou obtiznost nedohral, protoze Troment 7+ se otevre, az po 70 *1*
Nejvyssi moznou obtiznost je tedy torment 6 a tady si opet troufnu rict, ze s novou postavou a bez paragonu a znalosti vychytavek, ktere u autora nepredpokladam, by nemel nejmensi sanci hrat zpusobem, ktery popisuje *1*
Pokud tedy autor neprepnul a nechal si obtiznost torment, tak mozna mohl hrat zpusobem jaky popisuje, ale opet je to hodne nepravdepodobne hrat takto i na torment u postavy, ktera nema zadne paragony a boosty *3*
Jakkoliv muzu s pointou clanku souhlasit, tak tady nekdo nejspis tvrde narazil *1*