Přejít na výpis diskuzí
Prokletá obtížnost – když standardní nastavení kazí herní zážitek
3.8.2017 | Adam Homola
93 příspěvků
-
kde jsou doby Hidden&Dangerous a Operation Flashpoint Cold War Crysis.
Když nad tím tak přemýšlím, byly to hezké časy bez autohealu, bez zmateného kurzoru, co se roztáhne přes půl obrazovky, když zasáhnete, bez radaru a bez optickejch efektů, kdy Vám červený čáry ukazují, z které strany dostáváte zásahy. Moderní FPS mi přijdou debilnější a debilnější.
Žádná hra neuměla tak dobře a věrně simulovat pocit z boje, taktiku, rozkazy týmu, jako to uměl například Flashpoint Resistance a Cold War Crysis.
Mohli jste si nastavit, že Vás bude číslo 1 krýt z kopce vleže se sniperkou a vystřelí až na Váš pokyn. Číslo dva a tři Vás následovali v kleče se zajištěnými zbraněmi. Číslo 4 a 5 jste poslali do AH-1 Cobra a dali jim za povel konrolovat horizont atd. atd. atd. Desítky příkazů pro polohu střelce, postup a taktiku až do cca 12 vojáků. Co nabízí ty dnešní ptákoviny?? Follow me, cover a stay here......taktika jako prase že Ghost Recone *6* -
-
OF i Hidden byl dobrý, teď jsem si ho zrovna koupil na GoGu, ale ruku na srdce, ta AI spolubojovníků bývala kolikrát hodně jalová a člověk strávil hodně času vydáváním příkazů, kdyžto dneska AI dokáže o něco lépe fungovat sama o sobě i na pohé "follow me" jinak jak už bylo zmíněno OF žije dál pod názvem Arma, Hiddena už se asi nedočkáme . *9*
-
Já nevím.....slyšel si někdy něco o takový tý český hře...no, jak se jmenuje, není moc úspěšná....ARMA!
-
-
2 Anonym
no....slyšel a co má bejt? hrál jsem samozřejmě i ARMY........ale od dvojky mě to přestalo bavit (guerillové boje, kdy nahánim s dvěma speciálama v nějakym Tádžikistánu jedno zatoulané BTRM s třema ručníčkářema mě fakt nebavilo) a editor mě přestal bavit asi po roce
O trojce se už vůbec nebudu vyjadřovat - to je nudná guerilla na druhou. ARMA 3 je v tomhle SUBJEKTIVNÉ ještě horší.
Bavili mě tankové souboje Abramsů a T-80, Shilky proti Cobrám, rozsáhlé bitvy co do počtu nasazené obrněné techniky i pěšáků. ARMA 3 toto nenabízí.......sice se leskne jak psí kulky, ale lítáte si s Kiowou nad kýčovitym ostrůvkem a lovitě dva blby v pick-upu s DŠKM na korbě.....zíííííííííív.
Malden, Everon a Kolgujev byly lepší ostrovy.....chladnější, ponurejší - mělo to kouzlo studenoválečného konfliktu. Simulací balistiky a větru tu Armu nezachráněj, když zvolili (pro mě) debilní scénář.
V tomhle je opravdu lepší ten Ghost Recon. Proto sem záměrně napsal Operation Flashpoint Cold War Crysis a Resistance a ne ARMA 2 a 3 -
Pokračování Flashpointu... A single poslední Army teda nic moc.
-
-
-
Co mi vadí nejvíc je to, že ve většině případů je obtížnost řešena jen cheaty pro hráče nebo pro AI. Zejména u některých strategií je to problém, když třeba zlikvidujete AI regulérní zdroj surovin, ale ona si stejně generuje zdroje dál nebo spawnuje jednotky.
-
-
packovace nemaj vykon na ai, sotva staci na 30fps a zombies
-
A u FPS to hodně zabijí autoheal, kdy vás často zabije až soustředěná palba několika vojáků nebo když náhodou naběhnete pod kuloment, ale jeden nebo 2 vojáci vás většinou nezvládnou zabít dřív, než sundáte je.
-
-
dřív byly fps o skillu, pak se začly dělat na konzole a gamepady a šlo to do háje, ale pořád zůstaly MP arénovky jako Quake, Unreal nebo Overwatch
-
-
Quake a Overwatch byl do jedný věty nedával. :D
-
-
Obě jsou to arénové multiplayer fps, uznávám, tim veškerá podobnost končí :)
-
to je ta dnešní mládež, nemají k ničemu respekt :D
-
-
-
-
-
No skoro jiste si troufnu rict, ze Diablo 3 na nejvyssi moznou obtiznost nedohral, protoze Troment 7+ se otevre, az po 70 *1*
Nejvyssi moznou obtiznost je tedy torment 6 a tady si opet troufnu rict, ze s novou postavou a bez paragonu a znalosti vychytavek, ktere u autora nepredpokladam, by nemel nejmensi sanci hrat zpusobem, ktery popisuje *1*
Pokud tedy autor neprepnul a nechal si obtiznost torment, tak mozna mohl hrat zpusobem jaky popisuje, ale opet je to hodne nepravdepodobne hrat takto i na torment u postavy, ktera nema zadne paragony a boosty *3*
Jakkoliv muzu s pointou clanku souhlasit, tak tady nekdo nejspis tvrde narazil *1* -
-
Četls to vůbec? Problém D3 je ten, že nováček má na výběr jen obtížnosti, na který se nedá umřít. Jedinej rozdíl v obtížnostech pro novýho hráče je doba, jak dlouho se s monstrama páře a ta je na tu nejvyšší otravně dlouhá, ale pořád bez jakýkoli výzvy.
Z části je to určitě problém hraní za WD/Necra, ale ne výhradně. Já hrál kampaň za DH a v pozdějších fázích už byla trochu zábavnější, ale v tý době už jsem měl za sebou cca 20 hodin zívání a multitaskingu. Po doexpení na 70 už je to fakt uplně jiná hra, jenže to je přesně to, co Adam psal a pak jsem si to rozhodně užil, ale už jsem hře věnoval jen zlomek času, kterej bych v ní pravděpodobně strávil, kdyby mě přes 30 hodin neznechucovala. -
-
Ano cetl a proto jsem napsal co jsem napsal. S pointou clanku se da souhlasit, ale priklad Diabla 3 je proste hodne nepovedeny.
Pokud si zalozite novou postavu na nejtezsi mozne obtiznosti (torment 6), tak nema sanci hrat zpusobem jaky autor clanku popisuje, protoze by jednoduse receno umrel po prvni rane. Pokud by mel skill a vsemu se dokazal vyhnout, tak by prvni elitni pak rezal 10 minut *1*. Pokud by prisel i se zazracnym buildem, ktery by dokazal sundat elitni pak stejne rychle na obtiznosti normal, tak se dostane na level 70 behem hodiny a hrani a nestihne dokoncit ani prvni akt.
Zaroven obrazek napovida, ze autor nehral na obtiznost torment6, ale pouze torment1. Tady se tedy muzu plest, protoze je mozne, ze u prvni postavy na uctu vas to nepusti na vyssi obtiznost, nez torment 1. Nicmene porad si troufnu rict, ze u takoveho hrace, ktery hraje D3 prvne plati to co jsem psal u tormentu6. Tedy pokud prezijete, tak vam vse bude trvat dlouho. -
-
Jenže to prostě hrát na torment nemohl. Kdysi jsem si to pořídil i na PSko, že si zahrajeme s kamarádama na velký TV a po půl hodině jsme to vypli, protože jsme u toho usínali.
-
-
-
-
Konečně taky někdo kod vidí tu dementnost obtížnosti u Diablo3. Mě to zkazilo celou hru.
-
Argumenty typu 'hrál si to aspoň na Torment 6" jsou fak úsměvný. Jen to dokazuje inflaci obtížnosti hry, kterou Blizzard způsobuje svým od začátku nepromyšleným designem...
-
-
To je pravda jen castecne, takto si diablo 3 muze zahrat kazdy, tak jak chce. Nekomu staci normal a kdo chce extrem da si t6. Diablo 2 by se nehralo xx let diky skupine lidi, ktera si jen projde pribeh, ale diky skupine lidi, kterou to bavilo a ta ted ma v D3 moznost nekonecneho grindu a nekonecne obtiznosti.
-
-
Částečně? Já ti nevim, ale v základu mělo D3 jen čtyři obtížnosti a ta čtvrtá způsobovala brekot na fórech. Takže hra měla výzvu i základní obtížnost pro nováčky. Bohatě stačí. Jenomže proč balancovat, když stačí jen zvedat furt dokola hp / damage potvor a přidávat levely a itemy..
-
-
Ano castecne, obtiznost inferno byla skutecne inferno, ale bylo to po pribehu to jedine dobre v zacatcich D3. I ten brekot byl castecne opravneny, protoze nektera povolani nemajici poradne imunity to mela daleko tezsi, nez treba Demon Hunter s X vterinovou imunitou na vsechno a jedina cesta k uspechu byla glass cannon build, coz pochopitelne vadilo HC hracum. Melee to meli daleko tezsi, nez ranget, ........ Krome toho vseho melo Diablo 3 v zacatku absolutne nedotazeny zpusob gearovani. Legendarky a setovky uplne k nicemu a nejlepsi cesta k ziskani gearu bylo farmeni goldu a nakup v aukci. Coz vedlko k tomu, ze kazdy kdo inferno dohral nasledne prestal hrat, protoze proc pokracovat? To, ze prestanou hrat svatecni hraci, kterym jde jen o pribeh a vse ostatni povazuji za zbytecne opakovani jiz hotoveho se da predpokladat a nezmeni na tom cokoliv co se hrou udelate. Proto Blizzard udelal to nejsmysluplnejsi co mohl, zameril se na hrace co hru hrat chteji. Obtiznost z puvodni hry zustala zachovana, ale zaroven uz nejde pregearovat a tak mate moznost riskovat a spolehat se na skill v tezsi obtiznosti, nebo jit na jistotu te nizsi. Zaroven, at udelate cokoliv vzdy dostavate vzdy dostavete odmenu ve forme paragon levelu, ktere vam i bez stesti na dobry loot pomuzou se posunout dal. To vsechno drzi hrace u hry a odmenuje ty co hraji lepe a casteji .....
-
-
Myslím že je zbytečné se snažit někomu vysvětlovat něco co sám nechce pochopit, ale napsal si to hezky.
-
-
však to ani nehrál, zbytečné si ho vůbec všímat
-
-
-
Presne taky mi prijdou, ze ty lidi prskaj s tormentama jen aby se mohli s nekym hádat a pointu uplně vypouští....
-
-
jo D3 ma pitomě udělané obtížnosti. Sám dávám z crusaderem T11/12 při critu dávám nějakejch 13 bilionu dmg a sám umřu na dvě rány. jedinej rozdíl v obtížnosti je vždy HP a DMG mobek. takže na experta vás nic nezabije, ale na T10 a víš vás smete kdejakej pšouk
-
-
A davas to na pc nebo na konzoli. D3 je primarne konzolova hra a mozna s ovladacem to tak lehke neni.
-
-
Na ps4
-
ayy, skoda, ze tu neni zadna wall of fame/shame, tento by se tam hodil
-
Primárně konzolová hra lol...
-
-
-
To je super článek a s většinou toho, co Adam napsal, se plně ztotožňuju.
Až teď jsem si uvědomil, že Arnie zabil predátora quick time eventem. -
V diablu3 je asi 20 obtiznosti. Imo dobre kvuli progresu a at si kazdy vybere tu co je akorat. V modle jmenem diablo 2 jste mohli dohrat normal s modrejma vecma. Vyzva prichazela az s dalsi obtiznosti. Ale furt budete prskat na d3. D3 me omrzi po dvou trjdech hrani takze dokonala rozhodne neni ale i tak tam mam vic hodinnez v ostatnich arpg dohromady.(poe,grm dawn, torchlight , ty vikingove atd) uvedomte si ze ta hra je 6 let stara a furt je novy obsah a kotel hracu. Kde je takovej torchlight dnes? Jedinej kdo drzi krok je poe ale tam me mrzi ty otresne animace a grafika. Uvidime grim dawn jak bude pokracovat. Zatim me to bavi....minule me to omrzeli na lvl 30. Ted sem to projel na veteran jak nuz maslem. Final boss velke zklamani jinak v celku good. Az na ty otravne questy(nevi nekdo jak zrusit quest?
-
S leccčím se dá souhlasit, ale jednu věc bych vypíchnul a postěžoval si, a to sice, že vyšší obtížnost bývá často zoufale nenápaditá (chápu, že ladění i tak není sranda) - miluju model, který nakousnu např. s Thief 2, chce to prostě rozvinout mechaniky. Mám rád fps - u nich ze zásady nastavuji vysoké obtížnosti a právě tady ponejvíce narážím na problém, který popisuju.
-
-
Např. novej Doom na nejvyšší obtížnost byl spíš o melee než o střílení, protože bez glory killů jsem byl za chvíli bez nábojů. Možná se to v pozdějších fázích mění, ale odinstaloval jsem to po cca hodině, takže nevim.
V Bioshock Infinite mi taky docházely náboje, když jsem nepoužíval schopnosti, který mě moc nenadchly a když jsem vyzkoušel všechny komba, tak jsem je už vůbec nepoužíval, protože to s nima bylo moc jednoduchý a v 1999 modu to bylo skoro zase jen o nich, takže pro mě fakt opruz. A takhle bych mohl pokračovat. Starší FPS timhle vůbec netrpěly. Tam na to prostě máš skill nebo chcípneš. -
-
Ve starym Doomovi na nightmare si byl taky bez nábojů... a bez glory killů. :D
-
-
-
Proti Adamovi nic nemám, ale tohle je článek uplně o hovnu, holt okurkovka