Přejít na výpis diskuzí
Prokletá obtížnost – když standardní nastavení kazí herní zážitek
3.8.2017 | Adam Homola
93 příspěvků
-
Ono s tou obtížností je to nebude jednoduchý. Stačí se podívat na trofeje (u PSka) a je vidět že gámu dohrálo do konce třeba jen polovina lidí.... a na nejvyší obtížnost třeba jen 0,2 procenta z celkovýho počtu prodaných kusů.
Takže ano mraky hráčů jsou děti, gumy, nebo si chcou prostě vyrelaxovat a neopakovat některé pasáže x krát. -
-
To, ze hry dohrava tak malo lidi, nemusi byt nutne dano obtiznosti. Spis tim, ze je proste prestanou bavit. Takze bych mezi to nejakou jednoznacnou zavislost (krome jasnych extremu) nekladl.
-
-
Přesně tak, ono zase na druhou stranu, ne každý se vyžívá v tom, že opakuje stejnou úroveň x-krát dokola a nechává se zabíjet dokud nenajde tu správnou cestu nebo než zjistí že předtím udělal někde chybu a měl si postavu vylevlovat jinak.
-
-
Stačí se podívat na GamesPlay, když hraje Pavel Dobrovský ( sorry Pavle) *1*
-
-
Retro Jagged Alliance 2 byla nejsmutnější věc, co jsem kdy viděl, když nepočítám bouračky.
-
-
to jo...Jagged Alliance 2 a Crusader: No remorse byly nejhorsi videa :))
-
-
-
-
Musim se autorovi omluvit !! Gomennasai Homola Sensei !! a upozornit ostatni co take resi obtiznost Diabla 3 jako spatny priklad, ze u prvni postavy na uctu je podle vseho Expert to nejvice co hra dovoluje nastavit a to skutecne neni nic extra *4* Tak nejak vsichni automaticky bereme torment6, ale opravdu jde jen expert *7*
-
-
Když už transkribuješ japonštinu, udělej to pořádně...
HOMORA SENSEI!
-
-
Absolútne súhlasim,paradoxne v poslednej dobe sa mi zdá, že sa situácia zlepšuje, posledné dve hry ktoré som hral, Prey a Horizon majú obtiažnosť nastavenú dobre a myslím, že aj Fallout 4, ktorý som nehral mal nejakú bonusovú obtiažnosť čo je chválihodné keďže Skyrim som svojho času prestal hrať kvôli nízkej obtiažnosti a modovať si ju nemám záujem. Extrémista bol v tom Ubisoft ktorého AC ani obtiažnosť nemali ak sa nemýlim a teda boli extrémne lahké. Osobne ma extrémne fascinuje ako si nechávajú vývojári zabiť 1/2 designu hry zlou nastavenou obtiažnosťou.
-
Nízkou obtížností trpěla i jinak dokonalá Persona 5.
Na prvních 2 obtížnostech člověk jenom spamoval tu nejslabší první schopnost, protože nic jiného nebylo potřeba k poražení nepřátel... to už klidně mohli přidat možnost přeskočit souboje, protože ta nuda mě vůbec nebavila. -
-
Možnost se vyhnout soubojům. Myslíš jako třeba v rpgčkách? :)
-
-
Jediná hra v mé dlouhé herní historii, kde jsem musel sáhnour po easy byla Bound by Flame. Ne proto, ze by byla težká, ale proto, že souboje byly tak dlouhé s nudné, že mně to prostě nebavilo. Naštěstí to v Technomancerovi vyvážili dobře.
-
-
U téhle hry mě přišlo že ji spíš spoustu lidí neumělo hrát... A tím opravdu nechci vyvolávat nějaké žabomyší spory, ale příkladem může být i zdejší gamesplay s Alešem, kde se totálně opomíjeli spousty možností co zdejší boj nabízel a na základě toho se pak vynášely soudy o kvalitách celé hry, což byl opravdu Smutný pohled na herní žurnalistiku.
-
-
Bound by Blood je tragická i na captain difficulty. Jsou špatný hry a pak jsou ještě hry jako tahle.
-
-
-
Zajimavy a kvalitni clanek. Podle mne nemuzou dat ale na vyber, protoze mainstreamove publikum si chce pripadat cool kdyz hraje experta (I kdyz ve skutecnosti hrajou easy). Je to to same jako by jste lehkou obtiznost nazvali "pro batolata" a normalni "pro nooby". Proste by se hraci urazili a hru by nekoupili.
-
-
P.S.
Ale je dobre ze i fanboj jako adam, zacina pomalu chapat, co za firmu Blizzard ve skutecnosti je.
-
-
Ja teda nevim, co autor delal, ale me jde od zacatku navolit az torment 6 obtiznost, na 70 lvl pak az torment 13, kde hra teprve zacina
-
-
Kdyz zacnes hrat od zacatku tak mas opravdu jenom Normal, Hard a Expert. Pokud ktera koliv tva postava dokonci kampan odemkne se Master (a tusim ze i Adventure mod). 60 level odemkne Tormenty.
Tohle se deje kdyz hrajes na zbrusu novem uctu. -
-
aha, ja mam postavy uz z roku 2012, kdy jeste bylo inferno, tak ani nevim, ze to chtelo nekdy nejaky omezeni pro tyhle novy obtiznosti...
-
-
v roce 2012 hlavne byla i ta zakladni obtiznost dost drsna, pokud hrac nemel nakoupeno z aukce. pak to v nekolika dalsich patchich zkrouhli. kdyby to autor hral tehdy, mluvil by jinak (hlavne pribeh trojky je asi nejslabsi z cely serie). kdyz se chci k necemu vracet, tak je to bud Grim Dawn nebo Path of Exile, D3 to rozhodne neni.
ale jinak souhlas s ostatnima - clanek absolutne o hovne. jsou lidi, co chteji pribeh a jsou lidi, co chteji vyzvu - a vetsina her jim tohle nastaveni umoznuje. pro dalsi existujou mody. takze tak nejak nechapu, proc z toho delat bouri ve sklenici vody.
-
-
-
-
Nejhorší je, že veškerá obtížnost je daná jen číslem zdraví/útoku/odolnosti vůbec nejde o to jak toho a toho bose zabít, chcete větší obtížnost fajn nastavíme nepřátelům 2x víc životů a hotovo *11* a přesně pokud je ve hře nějaké AI obtížnost se pořeší tím, že podvádí takže má neomezeně zdrojů / startuje s plno plno surovinama oproti hráči s 0 atd. *11*
-
S obtížností je na tom za posledních pár let nejlépe zcela bezkonkurenčně Darkest Dungeon...taky podle toho vypadají negativní recenze na STEAMu...veskrze uplakaná děcka podle kterých je hra "moc těžká, zabugovaná, závislá na náhodě".
To že ty čísla, statistiky, powerupy, resistence etc. nejsou pro okrasu budižkničemům jaksi nedochází -
-
Je to skvělá hra ale nalij si čistého vína...je až moc závyslá na náhodě.......pro mě je mnohem lepší varianta Renowned Explorers která je taky těžká ale když máte smůlu stále můžete schopnostma něco uhrát ale v DD to nejde když máte smůlu tak to prostě nejde.....
-
-
Super článek .