Přejít na výpis diskuzí
Prototyp Steam Machine od Valve se předvádí v uživatelském videu
16.12.2013 | Aleš Smutný
221 příspěvků
-
asi je to neco ve stylu prodavat pitnou vodu ve flaškach. totalni blbost ale lidi to kupujou
-
toho se dost desim.. popravde ty tlacitka me porad prijdou dost z "ruky" chtel bych si to osahat :(
-
no ten prodej bude zajimavej.. chtelo by to nejakeho velkeho hrace aby se o to zacal zajimat.. u nas treba Alza mimozemstan.. Valve to samo asi neprotlaci.. :(
-
diky, tohle rika vic nez video ;) jinak konecne konzole s poradnou grafikou ;) .. sakra bych nejraci stahnul SteamOS do kompu.. porad nemam odpoved na otazku.. pujdou na tom LibreOffice nebo ne... grrr :D
-
Taky se nemůžu dočkat. Hlavně na ten jejich ovladač.
-
Jsme na tom tedy podobne. *3* Uz od zacatku mi to moc nevoni.
-
Myslím, že nejdůležitější na tom všem je SteamOS. Podle mě je to evidentní a překvapivě je to dost podceňovaná součást trojkomba Steam Machines-Steam OS-Steam Controller. Považuju to za promyšlený tah a začátek dlouhodobého plánu postupně nahradit Windows v PC segmentu. Microsoft se vydává trochu jiným směrem a spoléhat na to, že Windows budou nadosmrti jediným operačním systémem na PC vhodným pro hraní her nelze.
Jenže přijít na trh JENOM s novým operačním systémem by imho moc úspěchů nesklidilo. Proto je potřeba to podpořit něčím zajímavým, proto Steam Machines a Steam ovladač. -
http://imgur.com/a/l4Yav
-
Jsem vazne zvedav, jak to nakonec dopadne. Pro me osobne nema toto zarizeni moc velky smysl.
Ale prodeje tvori predevsim bezni konzumenti, kteri preferuji "zapoj a hraj" a nejake specifikace a jine parametry zpravidla vubec neresi, takze treba tahle krabicka jeste prekvapi.
Osobne tomu moc neverim, ale na druhou stranu si nemyslim, ze by to Valve nemeli promyslene a treba vidi neco, co vetsine unika.
Ale pokud by se podarilo udrzet 3 zakladni modely lisici se HW specifikaci a vyvojari zacali na dane 3 modely optimalizovat sve hry a v konecnem dusledku by hry bezeli lepe, nez na beznem PC o obdobne konfiguraci, pak bych si dovedl predstavit, ze tohle reseni by mohlo zaujmout nemale mnozstvi hracu.
A pokud by se hypoteticky tohle zkombinovalo s AMD Mantle (coz je taky porad velka neznama), pak by to mohlo byt hodne zajimave.
Ale to je spousty "pokud".
Kazdopadne to bude zajimave sledovat. -
Podle mě se nikdy SteamBox nedostane do normálního prodeje, že bys to viděl vedle PS4 a XboxOne. Spíš bych to viděl na objednávky z netu a e-shopy.
-
Sorry, ale to prostě neni. Jakýkoli PC s Windows je líp přizpůsobený ke hrám a to jsem Linuxák, ale takhle to prostě je. Kdyby to šlo fakt jakože hodně dobře, linux se windows ohledně her může rovnat až za několik let, když ho budou vývojáři podporovat, když bude tolik kvalitních nástrojů jako na Windows. Nejsem si jistej, že Valve je tak mocná firma, že všechny ty další firmy přesvědčí, že tohle má budoucnost. Byl bych rád, ale jsem skeptik.
-
Nejsem si úplně jistý jestli je tohle správný tah od Valve. Vemte si že teď se plně prodávají nové PS4 a XBONE. Kdo by si Steam Machine koupil? Neberte mně špatně nechci říkat nějaké nesmysly s tím že PS a Xbox jsou lepší než tohle, ale jde o to že tuto konzolopc věc si koupí max tak hráči. Za prvé bude pravděpodobně o dost dražší než obyčejná konzole (Titan se nezapře) a za druhé pro obyčejné smrtelníky je to nepotřebná věc protože velká část lidí (především USA) si konzole kupuje jako multifunkční přístroj do obýváku. Hry budou mít PS4 a XBONE stejné jako tohle. A když přijde takhle rodinka do prodejny a podívá se na konzoli za 500 $ protiv konzoli za dvakrát tolik s tím že rozjede hru s 50 FPS navíc tak je mně dost jasný co si vyberou. I když kdo ví můžu se taky mýlit a zadělat si na pěkné ostudě. Valve prodávat umí a určitě vědí co dělají. Jen chci říct že zrovna v tuhle chvíli vydávat novou konzoli není nejlepší nápad.
-
Je to stejně exkluzivní jako kterákoli jiná konzole :). Je to prostě počítač uzpůsobený ke hrám, nevim proč si na to furt stěžovat :).
-
Zase mimo, jako vzdy. Ale zkousej to dal, jednou to vyjit musi. *3*
-
A kdo by si kupoval do herniho PC Titana? Kdyz chcu top, tak koupim 780 Ti, ktere je levnejsi nez ten Titan a vykonejsi.
Titan ma smysl pouze pro nekoho, kdo vyuzije 6GB VRAM - tedy specializovane pouziti. -
už aby se to začalo prodávat
-
Steam Machine se musí rovnat výkonu PS4 a vyšší. Jinak nemá šanci, dle mého názoru. Popravdě sestava medium toto splňuje.
-
To není zcela pravda pokud chceš tak PC lze dát v pohodě do obýváků a není to vůbec složité.
-
To je prave paskvil, PC tvarici se jako konzole... exkluzivitu tam zadnou nevidim.
-
Kdyz ale nehejtuji, jen proste zatim a nejspise i u toho zustanu. Toto ne. Prestal bych vyuzivat oznaceni konzole to neni na miste mozna...