Přejít na výpis diskuzí
Průzkum prozradil, že obliba konzolí v České republice roste, hraje na nich celá rodina
26.2.2015 | Aleš Smutný
298 příspěvků
-
Chtel bych reagovat na pana Veskoslava,tipat obrazky,je funkce,ktera je k prdu,a hned se preji,kord,kdyz si ten obrazek,muzu dat na cokoliv jineho,nez na zarizeni na kterem jsem ho poridil.Share factory je pro lidi co je bavi delat s videem,ale pro me take zbytecny.Pro me by byli uzitecnejsi veci v obyvaku jak toto.Lepsi internetovi prohlizec,vice fomatu videa,protoze,co predvadi moje sonka,to je katastrofa,co se prehravani videa tyce.A hlavne at sony do ps4 udela menu jak ma ps vita,to by bylo supr,takovy slozkovy a prehledny menu co ma ps vita,by se do ps4 hodilo.A take by se vyuzila dotikova plocha.Misto dotikoveho displaye.Furt hledam hry,co se mi stahli,a pak zjistim,ze jsou v naky blbi neprehleny knihovne,takhle bych si vytvoril bublinu,vse bych do ni nahazel,a po ptakach.
-
-
Kdyz microsrot muze mit dlazdice,tak proc ps4 nemuze mit bubliny,pekne 3 sekce po 10 bublinach,ktery mezi sebou muzu kombinovat,a jsem spokojen.Ponevadz menu co ma ps vita sneslo samo nebe,lepsi menu na konzolich neexistuje.A kdyby takovi mela moje tv,tak se taky zlobit nebudu.
-
-
A přitom na předchozí generaci bylo tolik exkluzivních her, že prostě časem to byla "nutnost" si ji pořídit. Jako popravdě Xko jsem si koupil hlavně kvůli Halo sérii, ale časem jsem tam dojížděl zbytek exkluzivních her. Ale teď? One má polovinu her i na pc a na PS4 je tolik her, že je i více druhů černé jako barvy než titulů kvůli kterým kupovat novou generaci konzolí. V dnešní době se na pc ani nevyplatí pirátit, maximálně jako "demo". Hry nejsou drahé a mít plný servis včetně aktualizací atd. je mnmohem příjemnější než stahovat patche z torrentů atd. Předchozí generaci má v mém okolí skoro každý. Ať už PS3 nebo Xbox 360. Ale tu současnou? Dva kamarádi mají po PS4 a dva po Xbox One (z toho jeden dovezený z Německa). Ale zbytek? Vesele hraje na pc a staré generaci.
Na současné generaci je totiž něco hodně shnilého. PS3 i X360 byly v době vydání vyšší třída. Porážely průměrné počítače a jejich výkon byl na tu dobu skvostný. Taky si za to nechali slušně zaplatit. K tomu první rok o 100% více exkluzivních her, které nedostavaly průměrná hodnocení. Ale teď? Mobilní jaguar, kdy střední třída (i5+970/R9 280X) pc je naprosto zdrtí, co se týče výkonu a her ještě bídněji. -
-
i5+970 = kolem 15.000 Kč. To není moc střední třída. Přidáš další potřebné věci aby to vůbec fungovalo a máš to za 25.000 Kč. Jasně máš poté 60 FPS při nastavení hight apod. ale tohle sotva kupuje většina.
Dnes to drtí hlavně levné AMD které mají více jader. Ty mobilní křápy mají jednu výhodu. Hodně jader a dobře dělí práci (musí). Ale levné AMD má 6+8 jader a navíc frekvenci o které se mobilnímu křápu ani nesní. Intel zase skvěle využívá ty jádra které má i když je jich méně. -
-
Tak to by ses divil, kolik lidí má PC za zmiňovaných 25k a čím dál víc se to posouvá, stačí pohledat na netu. Samozřejmě mám na mysli lidi, kteří na PC nejen pracují, ale i hrají.
-
Tak si tam práskni 770 nebo obdobnou kartu za 6-8 táců. Ono taky 20-25 za pc vyhodíš, ale máš na X let nejenom herní stroj, ale pracovní nástroj, což se o herní konzoli říct nedá.
-
-
"Kamarádi" a "Německo"
Tak si zpátky... -
Ale lidem nedochází že minulá generace tu byla 7 let a aktuální generace tu je 2 roky :) pořád se rozjíždí nemůžeš to srovnávat. Když tu byla ps3 tak dlouho jako ps4 tak taky neměla tolik exkluzivit.
-
-
Ale PS3 neměla první rok tak bídnou nabídku jako PS4! Navíc PS3 v době vydání nebyla narozdíl od PS4 zastaralá, co se týče střev. Ušetřit za každou cenu.....a pak to dopadá, že 60 fps a sliby, co dávalo Sony před představením zmizely do propasti.
A Order? Stejný případ jako WD. Na prezentaci na E3 vypadala naprosto famózně a výsledek? Osekané modely, menší dohled atd. A skvěle to vypadá, ale vypadalo to mnohem lépe při prezentaci. Mimoto starý Crysis i Crysis 3 vypadají lépe a to mají obrovské lokace. -
ne vše se odvíjí jen od výkonu, podívej se jak vypadá například The order nedívej se na hratelnost nebo jak by napsal pc hráč "hratelnost" ale pohleď na grafickou stránku hry je to třída a to musí uznat i hráč který hraje na pc celej život. Minuska do mě
-
-
Aby taky ne, když je to spíš film než hra...
-
-
Ty si asi nepochopil jak jsem to myslel :) ano tušil jsem že se někdo takovej objeví. Hraješ tam nebo ne ? Hele nemá cenu se hádat někoho baví to a někoho zase to :) . The order je Hra kde je hodně filmečku ale pojem hra tam furt je protože to nesleduješ celých 8 hodin ale také tam hraješ. Hlavně tu nezačni srovnávat cenu i když by Order byl jenom film tak za 1300kč dostaneš 8 hodinovej film parádní podotýkám a dnes koupíš film na bluray za 800kč a má sotva 2 hodinky.
-
-
-
Však zmínil "časem", ale vzápětí na to dál v textu pozapomněl.
-
-
-
Všici PCtardi si museli dát pauzu od cpaní peněz do dalšího projektu na failstarteru, hraní omalovánek, utrácení prachů za další barevné oblečky a od hraní miliontého klonu nějaké rádoby survival zombie hry a slétnout se sem, bojujíc proti větrným mlýnům. Boj bratři, boj.
-
-
Ačkoli by se mě to podle následujících slov mělo týkat taky, tak jak článek se věnuje tématem převážně konzolím, tak taky nechápu, jak vůbec prvními horlivými přispěvovateli byla nějaká guma s bílým paňácou v ikonce a vzápětí zmatenej rohlíkovej alpinista. No a s Veskoslavem, to je dalších 40 lidí, takže to je potom už jasný...
-
-
Smutné na tom je, že tito "PCčkáři" akorát dělají normálním slušným PC hráčům ostudu. Nevím, jak stará je ta nenávist vůči konzolím, hádám jen že od nějaké neúspěšné petice o PC verzi konzolové exklusivity. Naštěstí, tyto lidi člověk potká jen na diskuzi pěkně v anonymitě. Sám mám PC a znám spousty pcčkářů, ale nikdo z nich není takový šílený anti konzolový fanatik jako tady na games. Je to tu skutečný výkvět a byl tu i v době, kdy jsem na games začal chodit a nepsal do diskuzí.
-
-
Konzolisti jako ty a Hnisavec dělají dobré jméno vid? Konzolisti jsou jen takovýhle a jiný ne? ... ale nebudeme se dohadovat just sayin...
-
-
-
-
Je samozřejmě nesmysl nařknout někoho, že je průměrný tupec jen kvůli tomu, že má konzoli. Někteří lidé nemají na hraní moc čas a chtějí si jen po práci trochu pohrát. Ženskou nemají, tak zkusí rozžhavit alespoň tu konzoli.
-
-
Možná je to náhoda, ale první konzoli jsem si naopak pořídil až když jsem měl rodinu a vybavoval barák.
-
-
Lidi, jestli na Vás nereaguji, tak Vás prostě nevidím a jste v detrolleru, takže prosím, nepiště mi maily, je to fakt zbytečné mi psát něco o zbabělosti a proč nereaguji v diskuzi:) Prostě jste se stali vyvolenými Velkým Uchem, mistrem zakladatelem a tvůrcem detroleru:)
-
-
Well now they know
Let it go, let it go
Can't hold it back anymore
Let it go, let it go
Turn away and slam the door
I don't care
*5* *5* *5* -
si normální???
-
-
mě PC brdzí trh, když kouknu na pc-exluzivity - tak jsou to oprorné hry, technologicky zaostalé(Wasteland 2, Divinity atd, simulátory bůh ví čeho apod.), pak si tvůrci na konzolích řeknou: Když tohle stačí Pc-blbečkům, tak to bude stačit i konzolovým blbečkům..
-
-
Vanishing of Ethan Carter, Elite, Planetside 2, Arma 3, DCS atd.. ignorujeme co?
-
Simulator chleba. *1*
-
-
Na konzole pokud vím.
-
-
-
No uz jsem tu stravil 3h,je cas prestati,ale byl bych rad,kdyby nekdo opsal prava fakta o ps4 ze stranek sony.cz,at se zbytecne nehani vykon next gen konzoli.
-
-
Nepřemýšlel jsi o tom, že by jsi začal pro games psát recenze? Zrovna teď hledají nové externisty. Myslím že by stálo za pokus se jim ozvat.
-
Když už píšeš takhle, mohl bys použít občas i odstavce tebe to nezabije a ostatní tolik trpět nebudou díky.
-
-
Je škoda, že debata je pouze pro registrované.
Chybí, zde vytříbené trolování, provokativní vtipy a další prvky. Tedy krom tapetování citacemi z knihy Mein Kampf. To zde rozhodně nechybí
Prostě debata jak má být. Bez většiny omezení. Nikdy jsem nepoužíval nějaký detroller atd. To zcela křivý zkutečnost a člověk pak debatuje v kruhu který si vytvořil -> nakonec debatuje s přáteli, protože ho neštvou a tedy je nemá na "black listu". Živelná debata je nejlepší stejně jako debata u piva v hospodě. *5* Ano, jako debata u piva nic nevyřeší.
Sice to někdy naštve, urazí ale je to tak, jak to je. -
-
Nebaví je to banovat/promazávat a ani se jim nedivim... svoboda slova ano ale redukce urážlivých a otravujicích anonymů ano. *4*
Je to takový malý odpor/ochrana pro diskuze ( zavést by se mohli i razantnější řešení atp... ale nebudeme rozpitvávat ne). -
Já ho mám spíše kvůli ostatním než sobě. Dokázal jsem se do krve hádat s GGG a spol. jenom proto, že jsem pak kazil ostatním diskuzi. A proč se rozčilovat s lidmi jako jsou oni. V debatě v hospodě můžeš dostat či dát přes hubu, když se do tebe někdo naváží nebo opačně, ale hádat se virtuálně? A těch pár GGG lidiček, co tam mám, tak ti rozhodně za debatu a moje znehodnocení diskuze nestojí.
A na to, abych se díval, jak GGG opět nadává na pc scénu a tvrdí, jak hraje na pc (přitom neuměl ani říct, co má za počítač) či Hnisavce, který je v tomto ještě horší, tak promiň, ale tohle fakt za tu "volnou" diskuzi nestojí. Je to taky dáno tím, že se neumím ovládat a jsem v těchto věcech tupec a klidně se pohádám s koněm, že je to kráva, když o tom budu přesvědčený. Bohužel u nich člověk nic jiného než hádnou nakonec neskončí a je tedy zbytečné je vidět kvůli pár rozumným příspěvkům, co napíšou. -
-
Jestli to náhodou není tebou. Nahodím myšlenku: Dle mého jsi totálně vylízaný mogor, který prosazuje jednu platformu na úkor lží, konspiračních teoríí, flamu, hejtu a bůh ví čeho.
-
Je to koneckonců volitelné, tak každý si to udělá podlé svého. Já jsem asi více masochista :)
-
-
-
Až tam půjde zapojit k+m tak se rád přidám ke stádu. Grafika mě víceméně nezajíma ale gamepad bytostně nenávidím. Více frustrující ovladač snad neexistuje.
btw. Vidím, že gggho klub ještě pořád parazituje na tomto webu. Ten "člověk" by měl dostat permanent ban, ty jeho žvásty jsou na úrovni schyzofrenického a autistického psychopata. -
-
tady není diskuze o čutálistech, co tady děláš?
-
to chceš na konzoli psát eseje nebo proč chceš připojovat psací pomůcky k hernímu zařízení. Nechápu *8*
-
-
NIC lepšího, než myš, ZATÍM nikdo na celém světě nevymyslel! *3*
-
-
*15* vtip roku
-
-
*7* *15* ...jednou pochopíš.
-
-
pokud jsem tě urazil, tak jsem trefil hřebíček na hlavičku upocený myšaři,,
-
Buď jede na vlně nostalgie, nebo to bude v něčem jiném *4*
Hele užívej své, já též. Opravdu nevím, kdo je tady doopravdy zapšklý..
EDIT: Nic, ale absolutně NIC proti gamepadům nemám, jen mne "akatosh" vytáčí, neustálými urážkami na všechny strany. Takže jsem si dal facku, že jsem sem vůbec něco psal a mizím. -
*15* vidíš, jak jsou ty konzole povznášéjící? Ty budeš navždy spoceným, shrbeným myšařem, pokud teda nevyrosteš. Víš co je horší než mladý, spocený myšař? Starý, zapšklý myšař, který jede na vlně nostalgie a nevrací se ke svým prvním láskám, ale ke své první hře či RPG, z těchto lidí je mi do breku...
-
...je smutné, že k osobní hygieně, tě donutily až konzole.
Každopádně se jim nedá upřít pozitivní vliv, na naše mladé, průrazné pulce! *4* -
Popravdě jak jsem přešel ke konzoli, tak jsem se ohololil pod paží a vůbec se nepotím, takže smrad nechavám myšařům *15*
-
Chápu, raději budeš spoceným pižlačem kloboučků...
Tak to jsem rád, že máme jasno *4* -
dar být spoceným myšařem? Ne, ten nemám...
-
Co se dá dělat. Tak to pochopíš až třeba v 60. Každý nemáme ten dar...
-
*15* věkem. Hele třináct mi už znovu bohužel nebude, takže PC-Retard Race fanklub už mě nečeká...
-
..věkem *3*
Řekněme něco ve smyslu: gamepad je supr fajn ale bez myši se neobejdeš. A ano, všichni už víme, že máš obojí..
Dokonce i když vezmu v potaz "Holografické Rozhraní", tak práce s myší bude snadnější, protože se nemusí tak hýbat s rukami. Snad až přímé napojení k tělu bude účinnější, než myš. -
kdy? *8* mám už na PC a na myši něco nahraného a popravdě nechápu, jak jsem mohl tak dlouho ignorovat gamepad, nic lepšího nevymysleli...
-
-
-
-
Připojím si staré dobré ovládací zařízení jako se používalo vždycky a nemusím se učit novému nepraktickému ovladači. Navíc mám z toho křeče v prstech takže preferuji k+m.
-
-
nic proti, ale gamepad je herní zařízení od nepaměti, K+M dobrá tak na RTS. Takže pořád nechápu proč připojovat psací zařízení ke konzoli? *8*
-
-
Keby si chcel hrat RTS? Konzole su ako chudak ak pride na strategie, prave kvoli gamepadovemu obmedzeniu. Ale tak niekto sa obmedzovat necha a dokonca to povazuje za vyhodu.
-
Tvoje paměť nesahá moc daleko. Ale na tetris je to fajn no.
-
-
-
-
-
Jinak to je jak za komančů že se kouká na tv třeba celá rodina, tak v čr podobně jako v Emerice už dokonce hraje na (nejen) Xboxu celá rodina *1*
Kdo nepochopil nevadí, já jen že už se tento trend donesl až sem, což se divím že dříve hráli na Xboxu jen zřejmě samotáři a ted už hraje celá rodina... sakra pokrok nezastavíme.
Gaučing + konzole - nová zábava u televize. Ještě by mohli udělat průzkum kolik lidí má konzoli také namísto přehravače a jsme doma. Tedy chci říct bude to dokonalé. (V Americe tak Xbox mají ne, nwjenom na hry). -
-
To má bejt jako špatně? Lepší pro tebe, když jsou všichni zalezlí někde sami a ani se spolu nebavěj? Jestli se celá rodina baví u her, tak jedině dobře.
-
-
Je zabava a zabava. Nekdy proste chces se bavit, ale mas vlastni chute a vlastni moznosti a tak je reseni si najit skupinu lidi, kteri holduji podobnym vecem (komunikace pres net,nebo s nekterymi v blizkem okoli, pokud je moznost).
A nebo je to pak otazka kompromisu a hraje se, jestli to vubec jde a schvaluji to vsichni zucastneni, co si muzes zahrat. Pokud existuje pripad, kdy se vsichni dokazi shodnout na nejakem titulu a ani jim nevadi, ze ostatni se jen divaji "mozna se nudi".
Ja osobne mam problem sehnat v okoli lidi, kteri by meli podobne zaliby/zamereni jako ja. A co se tyce rodiny a blizkych pribuznych, tak tam je to jeste vetsi katastrofa. -
Přesně jak říkáš :) *4*
-
-
Nějak mi uniká ta pointa *4*
-