Přejít na výpis diskuzí
První DLC k Battlefieldu 4 bude zdarma a zavede vás do Číny
22.5.2013 | Aleš Smutný
63 příspěvků
-
Spíš by mě zajímalo jestli oznámí v době předobjednávek Premium, vážně se nechi spálit jako minule ...
-
Spíš co si teď říkám... Asi si zruším předobjednávku, a objednám si to někde co nejlevněji BEZ DLC, a pak si koupím Premium. Proč bych měl platit za jedno DLC 2x, to fakt nechápu...
Buď by měli dávat Premium bez tohoto DLC, nebo by měli dát těm co už to DLC mají slevu. -
Abych tomu dobře rozuměl, DLC je tedy zbytkovým uložištěm nápadů, protože ty měly tu smůlu, že se s nima přišlo pozdě během etapy vývoje, kde už jisté platformy nedovolují velký změny, ale zároveň je možný je tímto způsobem zapracovat paralelně se hrou? V takovém případě opravdu loupák, u kterýho se pekárna poněkud pozapomněla zamyslet nad jeho konceptem dřív než šel do pece a mák si holt člověk dokoupí až k tomu. Něco na ten způsob?
-
Ještě to ani nevydaj a už tam cpou DLC *facepalm
-
Protože návrháři dostanou zaplaceno za hru, a na DLC by pak už makali zadara. Nějak je zaplatit musí.
Navíc jak myslíš, že chlap co kreslí artworky pomůže při programování fyzikálního enginu? -
Nemůžeš mít někomu za zlé, že chce vydělávat.
Modifikace vznikali, protože firmy neměli čas a peníze dělat další content, a navíc ho nešlo moc dobře rozesílat. Když se ale podíváš, tak sem tam vznikali malé Map Packy do Doom, Duke Nukem, Starcraft a UT, ale prodávali se na CD, takže o nich moc lidí nevědělo. Díky digitální distribuci je to pro ně lehčí, tak radši zablokují tvorbu map, a udělají své vlastní.
Jak sem říkal, DLC nemůže být přímo s hrou, kvůli schvalovacímu procesu na konzolích. To co je klasifikováno jako HRA má delší proces, než to co je klasifikováno jako DLC, takže to nazvou DLC, a mají to schválené rychleji.
Jo a taky konzole ti nedovolí dávat uživatelský obsah. PS3 to umožňovalo myslím u UT3, ale to je tak všecko. Prodávat mapy zvlášť je výhodné jak pro vývojáře, tak pro konzolisty, kteří nemusí řešit složité stahování a kopírování souborů z PC do konzole.
Já neříkám, že módovaní nebylo lepší, je to teď nahouby, ale snažím se vysvětlit PROČ to tak je, a proč to vývojářům nemůžete mít za zlé. Být v jejich pozici, dělám to samé. -
A je to tu opět...hra ještě ani nevyšla ale už se oznámilo DLC....co to kur*a je? Ano, přečetl jsem si komentář czlukase ale pořád mě nejde do hlavy, proč teda to nedají zdarma? Pracovali na tom přece ještě behem vývoje. Nebo proč na DLC opravdu nezačnou dělat AŽ po dokončení hry ? Ať si dělají návrhy a koncepty ale ať se soustředí na hlavní celek. Hra pak bude s minimem bugů, vývážená a třeba vyjde i rychleji. Jenže to by se zase špatně kasírovali hráči. Mě nevadí dlc které vyjde po dělší době (jako například DLC CITADEL k ME3) ale tyhle oznámení Day One-DLC mě hrozně lezou krkem. Ono to je jako kdyby mě říkali: "hele díky že jsi zaplatil přes 1000kč za hru ale víš my jsme jí vlastně nevydali kompletní....no ale neboj za 200kč ti tam ten jeden kousek přihodíme." A pokud to oznámí ve fázi vývoje tak to je ještě mnohem horší: "Hele hru kterou děláme vám NEPRODÁME celou. Ani to neplánujem. Ale nebojte, za 200 korun si můžete dokoupit to na čem tady Lojza s Pepou dělali o pátcích." A samozřejmě, že piráti (i když zrovne né v případě battlefieldu) jsou za vodou protože si to prostě stáhnou zdarma.
-
Problem je ze tohle lze aplikovat jenom na PC only tituly. U konzoli musis projit schvalovacim procesem kterej je narocnej casove i financne a kazdou vec kterou by jsi pridal do hry znamena bud odsunuti schvalovani, nebo to schvalit znovu, proto se delaji DLC.
-
A to si vem, jak můžeme věřit člověku z interního? Byla by tendence prásknout fakt, že to mohlo být jinak? Klidný srdce druhýho fakt nestačí...
-
Takže DLC je tady vlastně proto, protože se kolem her ochomejtá celej barák od bosse po uklízečku. Bomba, nádherná manufaktura. To je tak, když na hře dělaj všichni zvlášť, nevýjimaje další boční věci, a ve výsledku každej ví o tom druhým ho*no, hlavně že se to splácá a vydělá. Ale buď jsem to nepochopil a nebo mi pořád uníká, jakej může být problém v tomto případě zapracovat pár vozítek, pár map a pár zbraní do původní hry s původním návrhem? Nemluvě o tom, proč vlastně? A jestliže je to tedy velkej problém, tak ať to přenechaj nějakýmu johnymu, kterej si z koníčku po práci sedne k modifikačním nástrojům a urobí si pár map z hecu pro fandy. To by ale ztratilo tu pointu, že jo. :)
-
nechci srovnávat, ale díky bohu za Planetside 2...Od poslednho dílu mám z Battlefieldu kopřivku!
-
Krasa ... hezky vysvetleno :)
-
To ZvacA:
Mam Mafii 2 v zivotopise (tolik k tem kontaktum :D ) a tak muzu s klidnym srdcem rict ze vse co bylo v DLC nemelo byt v puvodni hre a DLC se delala kdyz uz byla Mafia 2 byla v podobe jake vysla, tedy se nic navic ani pridavat nemohlo. -
Prosím všechny co tu nadávají na First Day DLC, aby se podívali na toto schéma:
http://i.imgur.com/xwqXpw2.png
Hezky vám vysvětlím, proč máme First Day DLC:
Hra se vyvýjí ve 3 základních cyklech. Návrh, Produkce a Testování. Návrh dělají návrháří, kteří kreslí artworky, a prostě nějak ucelují jak hra bude vypadat. Jakmile je návrh hotov, grafici a programátoři ji začnou programovat. Jakmile je hra hotova, začne se testovat a dolaďovat.
Ale pozor! Toto Dělají 3 různé teamy. To znamená, že v každém cyklu vždy pracuje pouze 1 team. Co tedy dělají ostatní? Při návrhu hry produkční team dělá na poslední DLC na předchozí hru a testovací team testuje předposlední DLC. Jakmile je návrh hotov, Produkční team začne hru programovat, Testeři testují poslední DLC, a Návrháři? Ti začnou navrhovat PRVNÍ DLC pro novou hru. Jakmile je hra hotova, začne se programovat První DLC.
Jaktože ale první DLC vyjde zároveň s hrou? Hra je poněkud složitější na produkci a testování, navíc má delší schvalovací proces u konzolí, než DLC. Proto ji testeři stihnou dotestovat tak, že jde do schvalování sice později, než hra, ale hra i DLC jsou schváleny téměř naráz. Proto při prodeji hry mohou přibalit i DLC.
Proč ho tedy nemohou dát dohromady se základní hrou? Protože by muselo projít schvalovacím procesem pro hru, a ne pro DLC, takže by se celá hra musela odložit, než bude DLC schváleno. A to, že to zpoplatní lidem co si hru nepředobjednali už je jen takový pokus donutit co nejvíce lidí, aby si ji předobjednali.
Co sem tím vším tedy chtěl říct? First Day DLC NEMŮŽE být zároveň v původní hře. Starší hry to tak měli, protože na hrách nepracovalo tolik lidí, a 1 team hru navrhoval, programoval i testoval. Toto DLC tím pádem není odštěpek celé hry, protože bylo navrženo až po tom, co byla vůbec navržena původní hra. -
No mě tam určitě nezavede ... nehodlám si BF4 pořizovat. Pokud bych chtěl hrát FPS tak si ještě hodně dlouho vystačím s BF3 a nebo Planetside 2
-
Jako u BF3 "Limitky", koupíš předobjednávku a pak stejně ty 4 mapy dají do Prémia, ve kterým jim to zaplatíš znovu!!! *16* *16*
-
To je jen proto, aby si dopředu zajistili maximální možný prodej. O nic jiného než o prodeji a penězích to není. Když to dají zadáčo do hry, tak si to můžeme koupit ve slevě, ale tak ve slevě nebude to DLC, které je must have. To dá přece rozum ne?
-
Až se čongové naserou, tak už je nezastaví nic. Však se neříká jen tak, že nás umlátí čepicema :)
-
Core-product a tisíc další p*covin k dokoupeni....to uz je jak O2 *11*
-
Předobjednám,pár dní před vydáním zčeknu recenze a buď zaplatim a vyzvednu nebo to zrusim/nevyzvednu.