Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevedel jsem o te hre nic predtim a nevim ani ted. Creepove? Cozeto? A o cem ta hra teda je? Komu je ten clanek urcenej? Pro lidi co to znaj mi to prijde moc povrchni a ukecany, pro lidi co to neznaj jako ja je to nesrozumitelnej burtgulas.
    • Moja prva reakcia na clanok bola rovnaka. A to mam v DOTA 2 odohratych asi 800 hodin, prisiel som si clanok precitat so zaujmom. Chcel som vediet ako tuto hru predstavia sirokej hracskej verejnosti. No ale riesit na 3 odstavce denying... Ach...
      • Diky za tenhle prispevek.
        • NZ. Keby ta to nahodou zaujimalo tak, pre mna osobne bola DOTA vzdy fantasy "simulaciou" epickeho vojnoveho konfliktu dvoch stran, ktory trva niekolko dni (striedanie dna a noci). Dve strany spolu bojuju so svojimi armadami (posielaju na seba vo vlnach jednotky). No a do nich po svojom zasahuju hrdinovia, ktori sa pocas tych niekolko dni zlepsuju, az nakoniec dovedu svoju stranu k vitazstvu.

Ked zapnem DOTA, tak sa citim ako Achiles dobyvajuci Troju, alebo Gandalf prichadzajuci na pomoc pri obrane Helmova zlabu. Takto tu hru vidim ja. Vo vsetkych clankoch na internete sa riesi akurat zlozitost hry, hrozna komunita a to, ze je to velka vec. A pritom moze DOTA ponuknut obycajnemu hracovi spustu hodin zabavy s AI protivnikmi, ak ju bude hrat ako obycajnu hru. A ak zisti, ze ho to stale neprestava bavit, posunie sa na dalsi level a zacne riesit tieto drobne nuancie. A ak nie, tak skonci s tym, ze si uzil 20-30 hodin skvelej zabavy s hrstkou vykusanych hrdinov, ktori mu prisli sympaticky. DOTA sa nemusi brat uplne vazne.
          • Zajímá mě to hodně, protože je to k věci a dozvídám se z toho, co mi ta hra může dát. Dík!
    • zdeeneek
      Kdyby mel kazdej clanek vysvetlovat uplne zakladni veci, tak by musel mit milion znaku. Coz neni moc realny. Veci, ktery ti nejsou jasny si muzes vygooglovat.
      • Vygooglovat si můžu úplně všechno a v libovolné úrovni detailů. Čtu tyhle články, abych ušetřil čas. Proto taky existují.

V tomhle případě se ty úplně základní věci na sto procent dají popsat v jednom krátkém odstavci.

Ale rozumím tomu, že teda zřejmě nejsem cílovka. Jenom to trochu klame tělem (a názvem).
        • Overwatch
          Články existují proto aby šetřily čas? Třeba zrovna "creepové" nejsou nějaká novinka z Dota 2, je to termín, který se používá třeba v MMOčkách, nebo některých strategiích už x let. Chápu že ne každý zná všechno, ale jak píše zdeeneek, to bysme potom museli třeba v každé recenzi na RPGčko vysvětlovat všechny základní pojmy. A nejen v recenzi, i třeba v každé novince, každých dojmech, každém preview. Pak by články zbytečně bobtnaly o "slovníček", který, podle mého názoru, asi většina lidí navštěvujících takovéhle herní weby, zná.
          • >>Články existují proto aby šetřily čas?<< Samozřejmě. Nemám čas procházet všechny weby a skládat dohromady informace z nich, nemám čas experimentovat se hrama, abych zjistil, která z nich stojí za to hrát. Od toho jsou herní novináři. Stejně jako ostatní lidi nemají čas dělat právní rešerše a studovat, jak se píšou smlouvy. Od toho jsem zase já, abych ušetřil čas jim. Spíš mě zaráží, že to zaráží tebe. Co se týče těch nešťastnejch creepů, nebudu pošestý vysvětlovat, že to bylo myšlený jinak než jako povinnost vysvětlovat každej pojem. Kdybys tu diskusi celou přečetl, nemohl bys psát o "slovníčku".
            • Ačkoliv souhlasím, že třeba onen Level to mohl mít lépe napsané, neznamená to, že vysvětleno musí být vše a všude. Místo několik A4 argumentů v komentáři jste mohl ušetřit 5x více času a napsat kombinaci What are creeps in Dota 2 a jistě by něco vylezlo. Nevím jak vám, ale neustálé handrkování v komentech Vám peníze nevydělá. Navíc jako inteligentní jedinec jste již jistě koukl na YT na video How to play dota in 4 minutes. Je tam nastíněn problém a základní pravidla hry opravdu v pár minutách. Pokud vás zajímají konkrétní postavy, www.dotafire.com je to pravé místo.
            • Overwatch: To už je na jednom každým, co je ochotnej přijímat za bernou minci a co už si raději vygooglí sám. Já třeba tomuhle serveru celkem důvěřuju.
            • zdeeneek
              :overwatch - dworkina nema cenu presvedcovat, ja uz to vzdal, nemam na to cas ani silu *1* hlavne nejak nechapu o co mu jde. Kdyz narazi na tema o kterym vubec nic nevi (jak sam pise) tak na 100% narazi na veci, kterym proste nebude rozumet a bude si je muset zjisti nekde jinde. A neplati to jen v clancich o hrach, ale vseobecne.
            • Overwatch
              Jo, trošku mě to přeci jen zaráží - čas by ti měly šetřit spíš návody, tipy a triky, nebo takové ty polopatické rady, které tě základními mechanismy hry provedou krok za krokem. Tohle není ani jedno. Jsou to jen dojmy, nic víc.

Třeba tady máš typický (a fakt parádní) spořič času: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=124278228#20849
          • Tushan
            creepuje se od dob war 3 žadna novinka
        • zdeeneek
          Popsat se urcite daji, ale to by pak clanky musely byt nekolikanasobne delsi nez jsou. Kdybych si cetl recenzi na nejakej leteckej simulator, tak v nem taky nebudu rozumet spouste veci, ale necekam, ze mi je nekdo bude v clanku vysvetlovat - co nevim, tak si najdu bez problemu sam.
          • Shodou okolností jsem se před několika minutami v LEVELu pročetl až ke článku Aleše Smutného o DOTA 2. A tam jsem se dočetl, že jsou dvě strany, každá má svoji základnu, kterou se strany snaží navzájem zničit, k cíli vedou tři hlavní cesty, které jsou stráženy věžemi, které musíte zničit. Obě strany navíc dostávají vlny NPC potvor (creepů), z nichž primárně padá zlato a zkušenosti. Přijde ti to jako "milion znaků"? Já jen, že v článku, pod kterým diskutujeme, se tyhle základní principy jednoduše nedozvím. Napřed jsou čtyři odstavce o tom, jaká osobní muka zažíval autor, než se ke hře vůbec dostal, a potom už šup šup hrdinové, co-op, džunglování a nashledanou příště.
            • počkej ve hře, hráči DOTA jsou vyhlášení tím že používají milion odborných výrazů, ale zásadně ve formě zkratek, takže většinou uvidíš zprávy jako "go bot w PL, buy TP" což zhruba znamená "go bottom line with Phantom Lancer and buy scroll of Town Portal" *1*
            • tonnymontana
              Dworkin: absolutne stebou souhlasim. kdyby byl clanek urcenej pro hrace doty a pojednaval o nejake staregii nebo novinkach nereknu ani prd. ale clanek je urceny pro hrace kteri by treba do doty chteli jit a v podstate jsem nerozumel hromade vyrazu. Absolutne zbytecne me jako cloveku co se rozhoduje zda hru zkusit mi to nic nereklo, stejne tak to mohl napsat v polstine.

dokonce i v casopisech kde je rec o nejake MMO je skoro vzdy tabulky s vysvetlenim pojmu a to i zakladnich ktere zna vetsina hracu. Nejake specialni pojmy co pouzivaji hraci DOTA2 jsem nikdy neslysel a ani neuslysim. Kdyby tu byl clanek o hre kterou neznate a byla tam hromada pojmu od hracu one hry uz vidim jak si stezujete.

takze za me mas + napsal si to pekne a byt tebou nehadam se o tom je to fakt, cejtim to stejne jako clovek co dotu2 nikdy nehral. nechapu na koho je teda clanek mirenej. na hrace co hru hraji uz nejakej ten cas? pochybuju ze ty bude zajimat jak ve hre zacit
            • zdeeneek
              Asi nechapes, ze se daji napsat clanky ruznym stylem. Jestli je clanek v Levelu napsanej stylem aby hru pochopil i nekdo kdo o ni nikdy nic neslysel, tak je to ok. Tady ten clanek je zase psanej stylem u kteryho uz se predpoklada alespon zakladni znalost moba her. Pokud se k nemu dostane ctenar, kterej o tom nic nevi, tak ma bohuzel smulu a musi si potrebny informace dohledat sam - a nevidim duvod proc autorovi vycitat, ze nevysvetluje kazdej pojem. Neni chyba clanku, ze v nem neni popsana cela hra od A do Z.
              Navic mi prijde usmevny kdyz napises v jednom prispevku, ze ti clanek prijde povrchni a zaroven, ze o te hre nic nevis - jak muzes vedet, jestli je to povrchni kdyz o tom nic nevis?
            • zdeeneek: Ty seš na ty termíny neuvěřitelně fixovanej a dokud nepochopíš, že problém je někde jinde, těžko si porozumíme. Problém je ve vysvětlení základních pravidel. Představ si, že chceš laikovi vysvětlit, o čem DOTA 2 je, a máš na to půl minuty. Za tu dobu stihneš jen základní myšlenku té hry. Kdo proti komu hraje, jaký je cíl hry, co k tomu používá, co mu stojí v cestě. A to jsou přesně ty informace, které začátečníkovi něco řeknou. Denying mu neřekne nic, ani kdybys mu ho za tu půlminutu nakrásně vysvětlil.
            • zdeeneek
              Asi nema cenu s tebou o tom diskutovat. V zadnym clanku, ve kterym se pouzivaji specificky terminy nejsou vsechny vysvetleny - ctenar, ktery se o dany tema zajima je bud zna a neni teda potreba je porad dokola vysvetlovat. Pokud je ctenar nezna a neni linej, tak si jejich vyznam dohleda. Ze v clanku, kterej vysel v Levelu to vysvetleny zrovna je neznamena, ze to musi byt vysvetleny i tady v tom clanku. Vubec bych se nedivil kdyby v clanku v Levelu byl zase nejakej jinej pojem, kterej tam vysvetlenej neni - protoze jak jsem psal, neni mozny v clanku obsahnout do deilu uplne vsechno.
    • Co delas tady na tom portalu, kdyz nevis co jsou creepy ? To je jak kdybys lezl na onadnes a nevedel co je to manikura.
      • V LOTRo jsou creepové živí HRÁČI, co hrají PvP za Angmar. Je to taky fantasy RPG, je to online a přesto ten pojem znamená úplně něco jiného.
      • Představ si, že neznám celou herní terminologii včetně slangu. Vsadím se s tebou, o co chceš, že ty taky ne. Prostě máme každý ty svoje oblasti, kde se chytáme, a pak zase další, kde ne. A společně bychom se mohli posmívat hráčům, co nevědí, co je "lag", protože prostě nehrajou po síti. Ale byla by to neskutečná pakárna, něco takovýho dělat. Nicméně můj komentář nesměřoval k tomu jednomu slovu, to mělo jenom demonstrovat, že autor počítá s tím, že čtenář zná spoustu věcí, zároveň to píše jako pro začátečníky a z mého pohledu je někde na půl cesty.
        • zdeeneek
          Jsou trreba v recenzich na rpgcka vysvetlovany zakladni pojmy jako stamina, willpower, haste atd? Kdyby mel autor clanku tohle vsechno vysvetlovat, tak by krome recenze musel zaroven psat i navod na hru. Je jasny, ze clovek nemuze znat vsechno, ale snad neni problem si v dnesni dobe zadat do googlu termin, kterej ti neni jasnej a zjistit si, co znamena.
          • Za prvé, je odpovědností autora psát text tak, abych do toho Google nic psát nemusel. Samozřejmě pod podmínkou, že jsem cílová skupina (což, jak opakuju, možná v tomto případě nejsem, i když napsat na začátek větu "Já vám zatím můžu nabídnout jen první dojmy někoho, kdo s Dotou neměl žádné zkušenosti a teprve začíná." a potom mě zavalit detaily, aniž by mi vysvětlil základní pravidla hry, je pro mě jako pro čtenáře trochu nefér). Za druhé, a musím se bohužel opakovat, mířil jsem na něco jiného, než konkrétní pojmy, i když jejich vysvětlení je samozřejmě součástí problému.
            • zdeeneek: Nepochopil jsi moji pointu. Z toho, že jiní ji pochopili bez nejmenších problémů, cosi plyne, ale protože jsme to doteď udrželi v civilní rovině, nechám to být. Ovšem poznámky o lenosti googlit si nech od cesty; jsem dost starej na to, abych pamatoval, jak Google začínal, a pracuju s ním doteď prakticky každej den. Ale dělám to v práci a pomáhá mi to vydělávat peníze. Kdybych měl rešeršovat všechno, co mě zajímá, nedělám celej den nic jinýho.
            • zdeeneek
              Ja te presvedcovat uz dal nehodlam, akorat tady vsemozne okecavas svou lenost si o hre zjistit neco vic, co ses nedotecetl v clanku. Pokud mas problem si zjistit par zakladnich pojmu, pripadne obecnou definici moba her a ocekavas vsechno naservirovany na zlatym podnose, tak se tehle hre radej obloukem vyhni. Zakladni mechanismy tehle hry sice nejsou nijak slozity, ale hooodne casu musi clovek venovat vyberu hrdiny, studiu jeho schopnosti, volbe predmetu. Na tyhle veci muzes bud zkouset prijit sam (sbohem spolecensky zivote vzhledem k velkymu poctu hrdinu, jejich schopnosti, kombinaci predmetu atd) nebo budes muset hooodne googlovat a to ty nerad.
            • zdeeneek: "Samozřejmě pod podmínkou, že jsem cílová skupina". Tuhle část jsi nějak přeskočil. Je pochopitelně rozdíl mezi textem pro naprosté začátečníky, pro středně pokročilé a pro odborníky. Pokud jsem začátečník a čtu text ve druhé a třetí kategorii, je na mě, abych dohnal náskok a všemu porozuměl. Pokud je text pro začátečníky napsanej jako text pro pokročilé, je to chyba autora a to velká.
            • zdeeneek
              "je odpovědností autora psát text tak, abych do toho Google nic psát nemusel" - promin, ale to je blabol. Kdyz teda v recenzi na novou fifu 14 napise autor, ze se mu nelibi jak je v ni reseny piskani offsidu tak by mel rovnou vysvetlit co offside je? Nebo tam rovnou prekopirovat cely zneni fotbalovych pravidel ne? Lenost nekterych lidi me fakt udivuje. Pokud te tema moba her tak zajima, tak neztracej cas diskuzema o nicem a dohledej si informace, ktery ti nejsou jasny.
              Ja nedavno vybiral LCD TV a pri procitani recenzi jsem narazil na spousty pojmu, o kterych jsem vubec nevedel co znamenaji. Ale ani v nejmensim by me nenapadlo vycitat autorovi tech clanku, ze jsem se v nich nedozvedel, protoze ty pojmy nevysvetlil - to, ze se v tom neorientuju je/byl muj problem. Ale rozhodne nebyl neresitelnej - proste jsem si v druhym okne vygoogloval neznamej pojem a hotovo.
  • Dotu a LoL budu mít vždycky zařazené mezi hry, které jejich komunita bere až příliš vážně. Pokud do něčeho mám investovat svůj stále vzácnější volný čas, pak rozhodně ne do hry ve které na mě bude ječet děcko pro které je očividně výhra jediná cesta k životnímu uspokojení či co.
    • Tohle se ale týká snad každé MP hry a nejen her, ale i některé komentáře tady stojí za to.
      Tady je vidět, jak si někteří najdou i sebemenší hovadinu, aby mohli mít něco proti nějaké hře.
    • Ještě že obě hry obsahují mute/ignore popřípadě report.
      • a team ranked...
  • Flamewar alert, DEFCON 1
    • Kirov reporting. *12*
      • Battlecruiser operational. *8*
        • Tesla Tank Platoon Awaiting Orders
  • když vas tak ctu, tak zacinam mit pocit ze v tehle hrach se schazi pekna snůška pitomcu *12*
    • Tushan
      amen *2*
  • Kr.Pa
    Koukám, že nesmyslný národní flame sdílejí všechny MOBA hry:
    Centralni Evropa nenavidi Vychodni
    tu Centralni zas nenavidi Zapadni
    a Amerika zvysoka kasle na celou Evropu ...

ja se jen smeji, lidi radeji hazeji spinu na Polaky, Rusy nez aby si priznali sve chyby ...
    • a jake chyby ? pracuju v Anglii a Polaky a Rusaky tu maji radi jen oni sami, zrovna vcera jsem s jednim polakem delal a kdybych dnes nemel volno, asi bych mu zalepit hubu izolepou a hodil do toho drtice odpadu a to jsem clovek, ktery vychazi skoro s kazdym, pakistanec, cernoch je to jedno
    • Já chybu přiznám a vím že v ledasčem nejsem dobrý, ale zároveň znám své přednosti a snažím se je použít k poražení protivníka.

Rusové mi nevadí, Němci taky ne (naopak jsou v průměru mezi nimi nejlepší stratégové) ale Poláci mi vadí hodně - pořád jen žvaní a píšou naprosto o všem jen ne o hře samotné a taková je drtivá většina, tyhle boží omyly bych nejraději ze hry vyfiltroval a udělal jim nějaký soukromý server kde si můžou žvanit do nekonečna...
    • Ale něco na tom pravdy bude. Například více lidí z východní Evropy se snaží podvádět. V Lineage 2 to na Evropských serverech bylo strašně rusů s botama to samé jinde.
      Anebo Číňané. Tam to tak prostě funguje a pak to zkoušejí i jinde. To je jejich mentalita a moc nepřizpůsobí.
    • Nenávist? K tomu mám daleko, ovšem jsou národy, který v MOBA nerad potkávám. Ano, jsou to Rusové a Poláci, jinak národy, jejichž kulturu uznávám, mám rád jejich literaturu a mano á mano mi nevadí.

Faktem je, že když je potkám ve hře, tak je vzhledem k tomu, kolik jich je, velká šance, že to bude idiot, kterej svým přístupem zkazí hru.

Neházím všechny do jednoho pytle, ale vlastní zkušenost mi tak velí to popsat.
    • Asi tak nejak. :)
  • "Dota 2 je prý těžká, s přísnou komunitou a hromadou hrdinů, ze kterých můžete vybírat. To na milé uvítání nevypadá." :D To je to nejmilejsi uvitani co v dnesnim svete "click to win" her muze bejt.
    • Komunita neni prisna, jen je plna nervnich chudacku co reportuji za kazdou malickost a samy jsou 1/9. Nebudme politicky korektni.
      • Veskoslav
        No až na to, že v LoL či HoN jsou poněkud horší komunity. Nemluvně, že za 3 chybné reporty, co hlásíš ty, tak jsi přeřazen do nižší "ligy", kde jsou hráči s nižší prioritou, aby se zabránilo zneužívání reportu:) Navíc u nováčků to samo Valve řeklo, že hlášení ignorují, pakliže se nejedná o zcela prokazatelné ničení hry ostatním:)
      • co to je za reakci do p*dele ? ja mluvim obecne
  • InfidelBro
    Mám +-1100 her, lvl 34 a musím říct, že pokud Dotu 2 chcete hrát sami, tak se na to rovnou vyserte. Z 10 her vás bude bavit možná tak jedna, protože ty ostatní skončí v 5. minutě, jelikož se někdo odpojí a nebo chytnete trolli či ignoranty. Hrajte jen s kamarády, opravdu.
    • tak to buď absolutně kecáš nebo si moc fandíš, pokud sleduješ nějaké streamy i profesionální hráči si často zahrají random match bez žádných přátel a jsou spokojeni, je to o tom , že jak seš dobrý takové dostáváš spoluhráče i když třeba jednou z pěti to nevyjde
      • InfidelBro
        Aha a napadlo tě třeba to, že asi nejsem na úrovni profesionála ? Takže pokud Dotu nehraju 8 hodin denně a nestanu se profesionálem tak nebudu mít nikdy decentní sólo hru, je to tak ? Sólo Dota 2 prostě neni hraní pro zábavu, je to až příliš frustrující a nestojí to za to ... musí se hrát s přáteli. Člověk si nemůže říct "hmm, mám hoďku času, dám si Dotu" NOPE.
        • Dobrý, no *1*
          Ta hra je venku 2 měsíce, tys odehrál 1100 her *7* *7* *7* , tos nehrál 8 hodin denně jako profesionál, ale nějakých 10 ...
          • trolo
            lol...dota neni vonku 2 mesiace.
            • A jestli si teda myslíš, že se v plné hře nějakým způsobem měnil matchmaking, tak o tom dost silně pochybuju.
            • Hry se přenáší z bety, takže nevím, proč se tady oháníš tím, že tolik her nahraných mít nemůže, plus ještě píšeš, že se bavíš o plné hře. O té se tady nikdo nebavil, jenom ty.
            • A jak dlouho? Bavíme se o plný verzi, to že se rok a půl hrála beta mě nezajímá. To není kompletně hotová hra.
        • Musim se priznat, ze mam v Dote nahrano +- 400 hodin solo her a dokonce jsem se odvazil u toho i bavit. Pokud nezvladas hrat solo hry s tim, co je s nima spojene, je to tvuj problem a rozhodne to neni treba zobecnovat do podoby, ze je Solo Dota nehratelna.
    • Keyz
      Jo to je "bohužel" pravda. Zatím to snad žádná podobná hra nevyřešila, jak to udělat aby topodobné lidi to neházelo k lidem co chtějí hrát. To samé World of Tanks a další hry kde máš náhodné zápasy. Prostě náhoda....

Pak jedině v kladu s /kámošema ale , to je zase většinou časově náročnější.
  • noob report
  • Veskoslav
    Nováček si hlavně pořídí českou lokaci, aby vůbec věděl, co předměty a kouzla dělají:) Ono hrát to anglicky bez znalostí předchozích hrdinů, schopností a kouzel mi přijde docela jako nesmysl. Tudíž se pokaždé divím, že někdo říká, jak je to složité se to "naučit" a když mu člověk řekne, že Dota je i česky, tak se šíleně diví.

P.S: Není Rus jako Rus, ale je pravdou, že Rusové jsou nejhorší na spolupráci a naprostá ignorace. Navíc píšou azbukou a to mě fakt seje. Neříkám, že bych jim zakázal vstup ve vyhledávání. Ale oni jsou všude kromě "svého"....
    • Zayl
      Co má angličtina společného s dotou? Pokud umíš anglicky a neumíš dotu, je výsledek naprosto stejný jako když ji hraješ česky a neumíš dotu.

A tou češtinou bych byl opatrný i tak, protože naučit se správné lingo je důležité.
      • Veskoslav
        Názvy schopností a předmětů jsou v angličtině;) Navíc je poněkud lepší kombinace: neumím anglicky a neumím dotu a hraji ji česky než neumím anglicky, neumím hrát a hraji ji anglicky:-D Poznáš to mnohdy hned, když vidíš, co si nějaký hráč kupuje za předměty (včera jel BH na inteligenci například:-D)
    • mno upřímně znalost hrdinů, schopností, a předmětů z puvodní doty ti moc nepomůže půlka z toho je nová a druhá půlka je změněná, alespoň z mého pohledu, naposledy jsem hrál někde kolem verze 6.47 a když sem dostal do ruk razora tak sem si řekl jenom WTF
    • Kr.Pa
      oo, ten popis schopnosti a predmetu je napsany ve staroanglictine ze si to clovek se zaklady ang. nemuze prelozit?
      • Tak oni jsou ty popisy schopností někdy docela dlouhé a když to má člověk číst když už hra běží, tak je vždycky rychlejší to přečíst česky, než anglicky :), toť výhoda češtiny pro nováčky :)
      • Veskoslav
        Spousta lidí si tu stěžuje, že neumí anglicky;) Navíc pro nováčka je to mnohem lepší to mít ihned v češtině, včetně názvů předmětů. Povětšinou ty složitější předměty, co mají text přes "půl" stránky nepochopí nováček ihned. Navíc to nejsou jednoduché předměty jako v LoL, kdy najít aktivní předmět dá zabrat. Nemluvně o předmětech, co mění schopnosti (navyšují damage ultimátky atd.)
        • Kr.Pa
          wow, tak to me prosim posli nejaky dota predmet, ktery ma dlohy popis, rad bych se podival, co tam je za odstavce textu
          • Veskoslav
            Proboha...Myšleno v rámci hry. Ale chápu, prostě ty jsi znalec nad znalce a všichni takoví být musí;) Mimoto třeba Mjollnir, Manta Style či Bloodstone mají delší popisy, kdy člověk bez znalosti angličtiny naprosto nepochopí, co předmět dělá.
        • trolo
          predmety nesu prelozene ani by to nedavalo zmysel. krvavy kamen, bojova zurivost atd? lol wut.

navyse neviem co je tazke na anglictine co je pouzita v dota 2. ak tomu clovek nerozumie tak pravdepodobne to aj tak nebude vediet hrat viac na urovni kedze hra vyzaduje myslenie apod.
          • Tak jedná se o fantazy, tak proč ne fantazy názvy. Pro anglána je to prakticky to, co pro tebe ten "Krvavý kámen", což je skvělé jméno pro předmět takové moci. Já s tím obecně nemám problém. Jiní jistě také ne. :)
    • No, k tý azbuce... předminulej semestr jsem se začal učit rusky a ta azbuka v MOBA byla jedna z mála věcí, za kterou jsem Rusům děkoval, protože jsem ji piloval při hraní a bylo celkem zajímavý najednou vědět, co si mezi sebou píšou.
      • Veskoslav
        Tak to věřím:) Problém je ten, že ačkoliv abecedu umím napsat v azbuce, tak než bych si to přeložil, tak je konec zápasu *1*
  • Valve musí rychle dodělat AI pro všechny boty a zavést systém kdy za hráče co leavne přebere kontrolu Hard AI, nebude to dokonalé, ale aspoň něco, ideálně taky zpřístnit postihy pro leavery, klidně 24h ban pro lidi co leavnou hru víc než 3x za den
    • MM v dotě ti hází do hry se stejnýmá lidma jako jsi ty tzn. jsi low tak máš leavery. Nemůžeš leavnutého člověka nahradit botem, protože kdyby hráli nováčci a jeden leavnul tak by je hard bot rozsekal :D
      • jasně já začal hrát dvojku docela nedávno a ještě hrajem hlavně custom hry s kámošema jako náhradu lanky, public mám odehraných jen cca 30 her, znamená to že každý kdo s hrou začíná se musí prokousat odpadem trollů, leaverů a rusáků v nízkých ligách? to není moc dobré, měli by jim udělat samostatnou scum ligu kam by tyhle mistry přesouvali, ne je nechat hrát proti začínajícím hráčům kterým zkazí první dojem
        • Veskoslav
          Ne. Jenom k Tobě dává hráče s +- stejným počtem zápasů a poměrem vítězství. Ale jakmile by jsi začal hrát s prominutím jako prase, tak tě přehodí do sekce s nižší prioritou.
          • jo tak, časy připojení mám celkem dobré takže zatím asi pohoda, snažim se hrát pro tým, neleavuju, nosím u sebe porty, healuju kámoše, kna začátku kupuju kurýra a zodpovědně se účastním všech ganků tak by to muselo být nějaké spiknutí :D
    • Asi hraješ v nejnižších MMR, protože ve very high jsem nepotkal leavera takpár měsíců, idiotů, kteří feedují nebo dělají naschvály ano, ale leaveři ne.
    • Včera vyhraná hra 4v5 díky tomu že Tidovu ultimátku jsme mohli použít kdykoliv jsme potřebovali. Kdyby to řídilo nějaký podělaný AI tak pochybuju že to vyhrajeme takže ne děkuji.
      • no ale v kolika případech tohle máš, potřebuješ někoho kdo zvládne ovládat druhou postavu, potřebuješ aby ta postava měla něco jako obří AoE šplouchanec který hodíš a nemusíš se starat a potřebuješ aby se před tím než leavne trochu vyleveloval a nakoupil itemy, protože když pošleš do lategame hrdinu s 800hp tak akorát bude víc feedovat
    • Veskoslav
      Stačí nahlásit a za 3 úspěšná jsi ihned přeřazen do sekce s nízkou prioritou, kde jsou stejní lidé jako ty. A pak klidně čekáš i 20 minut na zápas, protože systém vyhledává podobné lidi k Tobě. A co si budeme nalhávat, mnohdy prostě tu hru člověk opustí kvůli debilitě týmu, kdy je člověk schopen feednout někoho během 5 minut, tak to nemá pak už cenu, když vidíš, že má megakill a je teprve 5. minuta zápasu a další dva jejich už jsou na killing spree a ty jsi sám na středu ze scóre 0-0-0. Z cca 500 zápasů jsem takto opustil slovy 8. A 5 krát jsem opustil já zápas, protože jsem byl hlupák, špatný výběr hrdiny a špatný herní styl způsobil, že jsem měl někdy v 10. minutě 0-6-2 například. A je lepší to leavnout a být potrestaný a zbytek opustí o 5 minut později, než se trápit dalších 20-30 minut. Tak 50 zápasů někdo leavnul a zbytek se dohrál naprosto normálně. A LoL má jiný problém, nejenom nesmyslné banování hrdinů, kdy tak 1/3 zápasů ani nezačne, protože to někdo leavne kvůli tomu, že jeho hrdinu si už někdo vybral či ho vybanoval, ale mnohdy jsem dostal ban ne vlastní vinou, když hra prostě během dne vypoví službu a nebyl jsem sám. Navíc systém reportu, kdy je 50 důvodů na nahlášení nahrává lidem, co to nahlašují z nudy a z toho, že neví, co by ještě nahlásili jako prohřešek.
      • Naprosto souhlasím s kolegou, co kritizuje leaving. Pokud je hra beznadějná, není problém počkat u základny. Obvykle tohle dělají pak skoro všichni. Pokud vás někdo drtí, tak hra opravdu nebude trvat dalších 20-0 minut, ale třeba jen pět nebo deset... To se pozná při špatném lajningu... A pokud to zmastíš brutálně ty, neznamená to, že ostatní to zmastí na lajnách také... Když si dva slušně sehraní hráči začnou vybírat chytře cíle, obrat hry není výjimečný. Takto jsme prohráli hru díky jednomu hráči, kterého měl opoziční tyým a vynadaval si nás všechny.
      • Nesmysl, pro umyslne leavnuti neni zadna omluva. Ani ze mas spatneho hera a kazis to ani to, ze nekdo druhy feeduje.
        • Veskoslav
          Není omluva? Takže máš dalších X desítek minut ztrácet čas v předem ztracené hře, když vidíš, že všichni okolo z tvého týmu umírají a i když nakoupíš wardy, hlásíš chybějící hrdiny, tak přesto prohráváš během 10 minut 0-20? To není důvod pro leavnutí? Aha, já vím, někdo je masochista a má moc času na to, aby se díval na decimaci týmu:) Já tolik času nemám a raději riskuji, že budu přeřazen do her s nižší prioritou než "vyhodit" dalších 30 minut herního času. Navíc většinou v těchto případech to opustí první feeder.
          • Srry, nebudu to cist cely, ale pro leave neni omluva. Kdyz to nebavi Tebe, neznamena to, ze to nemuze bavit ostatni hrace. Nehrajes to sam, takze to svym nazorem nekaz ostatnim. Oni taky nemusi mit tolik casu. Pokud jdes hrat, mel bys pocitat s jakoukoliv variantou a prijmout ji, jako ji prijimaji ostatni. Tohle neni naskriptovanej singl.
            • To nebylo mireno (jen) proti Tobe... Kazdopadne na leave neni omluva. Dota trpi efektem snehovy koule a s tim to vsichni hrajeme. Nikdo neni zvedavy na genialniho analytika, ktery v 15min odhadne feednutyho Ursu a leavne "pac to stejne nema cenu". I kdyby to melo bavit jen toho Ursu, je slusnosti vydrzet, protoze na zacatek jdete vsechni do hry s cistym stitem a stejnymi moznostmi. Kazdy sve hry strujce :)
            • Veskoslav
              Co tu s prominutím mektáš o morálce? Nejprve moralizuješ, když se tady nadává na Rusáky (což nadávají absolutně všichni od Poláků až po Němce či Američany) a teď do toho pleteš morálku? Vzpamatuj se proboha. Já jsem vysvětlil, kdy opustím hru a to se děje opravdu jednou za uherský rok. To s nějakou morálkou nemá nic společného, tak nevím, co to sem cpeš....
            • Kr.Pa
              Veskoslav a jeho morálka... žádná.
            • Leav v dotě přesně 0, v Honku max 3 z 200 v lolku možná 15 z 2k.
            • Veskoslav
              No já za posledních 200 her ani jednoho. Tudíž pokud je máš, tak sám jsi opouštěl či jsi byl hlášen za prohřešky;) A 50%? To je lež. Pakliže je půlka tvého týmu neschopná a jejich jsou 2-3 už slušně feednutí, tak by se musel stát zázrak. v LoL možná, tak není systém ubírání peněz za smrt, nemusíš si neustále kupovat porty, lektvary a podobně. Ale v Dotě určitě ne. Pakliže máš 0-8-0 a další dva podobně, tak je to prohraná hra. Nemají peníze, levely a předměty a bez toho se to nedá vyhrát. V LoL defacto můžeš chcípnout 20krát a přesto si pak koupíš dobré věci. To v Dotě nejde.

A LoLko má nejvíce leaverů, co jsem kdy viděl a měl možnost vidět. 50-60% ranked her skončí dříve než začne, protože to někdo prostě opustí. A musíš opět čekat na další zápas a pořád dokola. Pakliže se ti Dota zdá, že je hodně leavnutých zápasů, tak v Lolku jsi se z toho musel zbláznit. Z posledních 20 zápasů jsem nedohráli do konce ani jeden. Většinou hlasování o ukončení z důvodů leavnutí hráčem.
            • No, na lolku přes 2000 her, honko to bylo 350+ a dota nwm tky tak. Prostě jsem psal že se dá vahrát 50% předem prohraných her, mám s tím vlastní zkušenosti. Navíc ignoranty můžu čekat v MULTI playeru... Prostě ze srdce nenávidím leavery, a že jich v Dotě je...
            • Veskoslav
              Proboha.....Když mi někdo dělá neustále KS tím, že zabiju téměř hrdinu, mám půl HP a on přijde a last hit, udělá to 5-6krát a ještě napíše azbukou, tak samozřejmě neopustím. Ale budu pernamentně nasraný a následně ho nahlásím za zneužívání schopností. A překládat? Jsem na servrech, kde je primární jazyk nastavený angličtina, ne nějaké přiblbá ruština, proto mají své "servry", kde je hlavním jazykem ruština. A překládat? Opravdu? Já nevím, jestli jsi tak naivní nebo jsi nikdy neviděl psát rusáky v Dotě, ale překládat je naprostý nesmysl. A pakliže týmová domluva nefunguje a 3 lidi si jedou svoje, nechávají své spoje chcípat, nechávají si prorvat svou lajnu a ještě se diví v azbuce, tak to je důvod. V LoL je "výhoda" Vote, kterou zneužívá tak 2/3 lidí. Když se jim moc nedaří, tak co chvíli otravují s hlasováním. HoN je ještě větší sranda se svým kick systémem. Možná až odehraješ stovky her, tak pochopíš, že ne vždy lze vyhrát s týmem, co je sehraný asi jako Zbrojovka Brno:)

P.S: Jak ho můžeš ignorovat, když ti třeba píše? To musíš asi v Dotě ignorovat tak 1/3 hráčů;) Ne. Normální Rus komunikuje mezi Rusy azbukou a se zbytkem angličtinou, ten zbytek jsou arogantní lidé, s kterými se nelze domluvit a co si sám neuděláš, tak to nemáš.
            • Samozrejme, ze je pro leave omluva....nez abys vyhodil pul hodiny casu do kanalu dalsim 4 lidem, protoze s tou hrou uz nepujde nic udelat, tak radsi leave. Spoluhraci jsou vetsinou jeste radi.
            • No sorry ale když mi někdo bude psát rusky tak ho ignoruju, popř. přeložím. To jako mi něco napíše, já mu nerozumím, tak leavnu? Hraju jak nejlépe umím, TF tacticy umím a přispůsobím se. Prostě pro mě to není důvod k leav ( jelikož já nikdy nelavuju, snažím se hrát, v Lolku to otočí MF, v Dotě jeden feedlí hero v teamu.
            • Veskoslav
              Ano jazyková bariéra. Nebo ty umíš rusky a umíš číst azbuku? Já ne. A proto se tomu říká jazyková bariéra. A pakliže napíšeš něco anglicky a odpověď je v azbuce, tak to znamená jazyková bariéra ty wtf....
            • Jazyková bariera? WTF?
            • Veskoslav
              Tobě se to nechce číst celé, ale to je možná prácvě ten důvod, proč to nechápeš. Možná, že kdyby sis to přečetl, tak by jsi to věděl....Důvod pro opuštění je, ale to se skutečně dělá jenom v krajním případě. Dotu hraji pomalu už skoro od první mapy ve W3 a za ty roky jsem potkal spousty lidí i typů, snesl jsem si spousty nadávek v začátcích. Ale jestli jsem opustil 1% celkových her, tak je to moc. Dohrával jsem desítky v menším počtu atd. Ale vždy se najde důvod hru opustit. Špatný tým, absolutní nespolupráci a jazyková bariéra jsou některé z důvodů opuštění hry.
          • Problem je, ze to neni o tve malickosti ale o dalsich 9ti lidech a pokud je to tak jasne, tak muzes dat votovat a cely tym se vzda. Leavovat je to nejhorsi co muzes udelat. To by jsi stejne dobre mohl leavovat ve chvili, kdy vedete 20/0 a je prece jasne, ze vyhrajete....prece nebudes dal ztracet v jasne hre. Nebo proste jen neumis prohravat ?
            • Veskoslav
              Vidíš to až moc jednoduše. Mnohdy je prostě lepšá hru opustit při katastrofálním průběhu než dalších 20-30 minut se snažit zvrátit průběh. Není to o tom, jestli jsi srab. Tupce, co opouštějí při prvním zabití nepočítám. Je to hodně individuální a nejde to takto zjednodušeně říct. Mnohdy prostě vidíš, že když máš 2/3 věžek během 10 minut fuč, finanční zásoby tvých spojenců jsou jako platové podmínky v KLDR a ty sám máš 1-1-1 a snažíš se prubnout lane sám a tví spojenci nereagují a navíc ještě řvou rusky a píšou azbukou, tak u takových mě to naprosto netrápí, když to opustím. Nikdy jsem ale neopustil hru bez toho, aniž by zásadně byl rozhodnutý průběh hry. A pakliže jedu občas solo, tak se prostě snažím spolupracovat, nenadávat, i s Rusama se domluvím, protože oni sami chtějí hrát. Ale pakliže narazíš na idiota, co ti feedne Axeho během 5 minut, kdy on je level 13 a my 7. On už má scóre 13-0-2, má už Blade Mail, Vanguarda a dostavuje Vladimira, tak to jde pak těžko. Počkáš ještě tak 2-3 minuty, kdy zabije další 2-3. Prootže má jako support Witche s hromadným stunem+Kinga s luxusním účkem a já jako Viper nemám moc možností:) A to je ten důvod, kdy třeba opustím hru. Nespolupracující tým, naprosto ignorující nákup wardek (1000 jsem vyhodil já, pak jsem se na to vykašlal) či kurýra. Naprosto nespolupracující, dva jungleři, protože se nedomluvili. Tak takovou hru prostě opustím. A je mi to upřímně jedno. Nikdy hry neopouštím, když prohráváme třeba 2-12 a všichni máme +- stejně smrtí, ale jde vidět, že to byla smůla, kdy nepříteli zůstalo třeba 100 hp atd. To nikdy, ale hry, kdy je naprosto k hovnu tým, tak prostě opustím a jede se dál.

P.S: Kdybych měl mít ban list jako mám v Dotě, tak asi nehraji ani s kamarády:)
            • Myslel jsem ze tam je, ale nikdy jsem se ho nepokusil pouzit. Navic D2 hraju jen kdyz neni dost znamych na D1. Zasada je neleavovat za zadneho stavu, jednak jsem uz vyhral i 3v5 a prohral 5v3. Proste leavujou jen srabi, kterym nevadi, ze ostatnim znici hru. A takove lidi mam na dote1 v banlistu, i kdyby hrali jak mistri sveta. Skoda ze na D2 nic takoveho neni.
            • Veskoslav
              Dat votovat? Co to je? Pokud myslíš hlasování o ukončení jako je například v LoL, tak jsi Dotu asi nikdy nehrál, co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit