Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2 očima začátečníka
7.9.2013 | Adam Homola
280 příspěvků
-
No nic proti, ale ten clanek je divny. Snad v zadne hre me nikdy nenapadlo spolehat se na ingame tutorialy, vzdy automaticky hledam nejaky web, kde to je rozebrane podrobne. A k dote a dote2 jsou toho tuny. Navic autor clanku evidentne hraje SC2, kde pokud chce clovek uspet, musi take shanet informace na webu, sledovat replaye a pod. Jinak dota/dota2 neni obtiznejsi nez SC-SC2 ani omylem. Mozna to mnozstvi hrdinu a predmetu vzbuzuje dojem chaosu, ale clovek si rychle privykne na urcite postupy a kombinace itemu a pak uz jede podle daneho vzorce.
-
-
Dota 2 není nutně obtížnější než SC2, ale je (podle mého názoru) komplexnější a kvůli tomu náročnější na proniknutí. Ve hře je toho prostě víc co je nutné se naučit, co je potřeba znát, v SC2 toho není tolik. Jinak doby, kdy bylo nutné prolézat web kvůli základům (fakt základům, ne nějakým extra hardcore fíglům) jsou už snad za námi a od moderní AAA hry prostě očekávám, že mi ty základy vysvětlí. Neber to ale jako nějaký hate na Dotu, ta hra je výborná, jen ty tutorialy jsou z pohledu nováčka takové jaké jsou...
-
-
Ak je dota tazka na naucenie tak asi moja priatelka ktora ju hra uz rok a pochopila ju velice rychlo.
Odporucane itemy pre hrdinov, taktiez itemy sa skladaju same, respektive ukaze kde je shop ak daco chyba.
Takze jedine co sa musela naucit je aky hero ma ake skilly.
Itemy si skusala co robia sama, ked ich kupila.
Dota novacka vedie za rucicku. A ked to chape aj zenska :D -
naprosto souhlasím s nedostatkem pokročilejšího tutoriálu a možnosti vzdát se, je smutný kolikrát v matchmakingu narazíte na absolutně špatné picky hrdinů, třeba all carry teamy, a to je pak prohrané už na začátku, pokud na tom nepřítel není podobně...
-
Nejsmutnější na tom je, že VALVe těm tutorialům ani nekladlo velkej důraz. Přidali je prakticky 2 týdny před releasem, což je hodně pozdě a mohli to vyladit mnohem víc si myslím. Taky mohli přidat tutorialy nejdůležitější, a to ty tutorialy aby lidi naučili hráče jaké jsou role ve hře a základy wardování. Ale to člověk může psát do dev fóra do aleluja, ale Gabe neposlechne. Upřímně řečeno už mě ten jejich VALVe time a ta svoboda ve firmě přestává bavit a už to zdaleka není tak cool a efektivní jako to působilo zezačátku.
Jinak SC2 je těžká hra hlavn technicky. Člověk musí stíhat x věcí najednou a hlavně musí mít skvělý micro :). Jeden z důvodů jak jsem se já dostal k Dotě bylo to, že jsem hrál W3 a říkal jsem si: ,,Hmmm, tak micro na hraní ladderu nemám, ale ten koncept hrdinů ve hře mě nějak baví. Kéž by byla hra kde bych ovládal jenom hrdinu, kupoval mu věci a farmil creepy.'' A ona taková hra fakt byla :). -
V SC2 se musej zvladat taktiky kterejch je daleko vic nez v DOTA 2, v DOTA 2 se zas musej lidi nadrtit zpameti itemy.
-
-
Jasně. V Dotě je nejenom taktika, ale i správná kombinace. A pakliže máš tým na hovno, tak ti nepomůže ani taktika a ani předměty;)
-
Je vidět, žes dotu bud nikdy nehrál nebo hrál úplně nejhůř :D
-
-
Lvl 46 na acc, stovka to neni no.
-
-
-
-
-
"Dota 2 je podle mého ještě náročnější než SC II," WTF!!!!!
-
-
zkus si zahrát meepa borečku
-
-
Jeden hero je víc hard než SC 2???? What?
-
-
Jo :D
-
-
Ano je OP a hard ale takový bullshit jsem dlouho nesylšel -.,.-
-
-
-
-
SC:BW>SC2>>>>>>>moba
-
-
Vážně? Zajímala by mě kritéria toho řazení. "Co mě víc baví"? "Co mi dává větší pocit, že jsem chytřejší než ostatní"?
-
-
-
Mě nová DOTA připadá uživatelsky hodně přijemná, tu původní jsem začal hrát někdy okolo verze 6.28 a člověk se prostě musel všechno naučit nazpaměť (s podivem vzhledem k tomu kolik gramových jointů zapíjených kapitánem morganem při hře tenkrát kolovalo :) hlavně buildy pro hrdiny a z čeho se skládají konkrétní itemy a co je u jakého obchodníka aby to člověk hodinu nehledal.
Dneska stačí kliknout na item pravým tlačítkem a složí se sám člověk ani nemusí vědět z čeho nebo kupovat jednotlivé ingredience, má přímo na talíři 10 pro buildů ze kterých si může vybrat jedním kliknutím (a stejně je někdo schopný si stěžovat - prý že jsou blbě pojmenované lol)
a když vás někdo zabije, ukážou se vám krásně přehledně všechny skilly jeho postavy a co umí takže vás nepřekvapí nějakou haluzí. Já osobně jsem si po přechodu z jedničky na DOTA 2 připadal jako v ráji, ale na někoho je to evidentně pořád moc složité -
-
Nenapsal bych to líp
-
-
Já jo
-
-
-
No, tky vložím svůj nestranný koment... Hraju Dotu, Lolko, hrál jsem i honko + WC3 mooc dlouho.
Nechápu pár věcí - 1 NELZE porovnat Dotu a Lolko. Ano obě jsou MOBA, ale jiný styl hraní, menší mapa, detaily v designu, maličkosti. (runy, kurýr, vykoupení, masteries....) Dotu a Honko tky ne, jelikož je to prostě uplně stejné - Heores krom men a vzhledu stejné schopnosti, itemy stejné, mapa tky. TAK PROČ POROVNÁVAT!!! Každého baví něco jiného.
Komunita.... Stal by se ze mne totální hater na Poláky, nebýt Zaklinače. Ani Rusáky nemám rád ve hrách. Ale proč? Jelikož oni jsou nejrozšířenější komunita, májí tudíž nejvíce noobo. Na 1 hru potkám i 4 poláky z toho 1 skill. Sám občas (ano občas, už nějáký ten pátek hraju, snažím se zlepšovat) udělám chybu, ale když v Lolku nepostoupím do divize kvůli feederovy a já mám vždy kladné score ( přes ten jeho feed) nebo v Dotě hrajeme 3v5 jelikož nikdo neřeší leave, MÁM TOTÁLNÍ nervy a už se mi neche hrát dál....
Obtížnost je tky kravina, která se často řeší... Honko a Dota tam je to klidně i o jednom hráči který se feedne ( stačí 3 killy - 3 lv, item.) a gankne bot, pak killne zase mid, gank top a lost game. Taky často umřu během 1 stunu. Lolko je zase více hra kdy nás s kámošem gankujou na botu 4-5 v 2 (wardy to vyřeší v 2 ze 3 případech - port) jelikož MUSÍ pomoct, aby vyhráli. A oni vyhrajou.
Ok díky za přečtení, můj názor. -
-
Hodnocení skillu v dotě je zcela subjektivní, ty možná někoho považuješ za trash, ja zase považuji tebe za trash, pod moji úroveň, pro tvoji představu hrali jsme bežně zápasy vs Alliance, letošní vítež TI. Generalizovat tahle země je smešné, 90% hrářů doty každé východoevropské země(včetně ČR) jsou dementy co popisuješ, takže bych to neházel na jednu zemi. Rusů je 130 milionu Poláků 40 mil. takže statisticky jsou nejčastěji vidět.
Podle tvého způsobu vyjadřování to vidím že sám jsi noob. A to je problém Doty, každej Ydiot si myslí že právě on je ten vyvolený a ostatní dělají chyby, chce to se zamyslet nad sebou a přiznat si že jsi prostě trash, a potom se člověk zlepší. Pokud jsi zoufalý se spoluhráčema, tak určitě nejsi tak asociální abys nemohl najít 4 online kamarády. -
-
A kdo říká že jen Poláci jsou noobové? Říkám že jich je nejvíce jelikož je Poláci hrajou Lol jako národ nejvíc - více obyvatel, více noobu.... =DD lehká matika.
Nepovyšuju se, sam jak jsem psal se zlepšuju, ale už neprohrávám hry jako před rokem třeba... Já chyby dělám, ale neprohraju hru ( ani že bych feeednul, chybu tím stylem že nepřítele nechám utéct) (a ano zní to nabubřele, ale prostě ej neprhorávám, svou lajnu vyhraju, když prohravám tak si jen farmím, neumírám, říkám na gank, pushnu.) -
-
Podle způsobů vyjadřování hádám že ti je okolo 15 let, a nikdy jsi nic než public nehrál.
-
-
-
-
Je to o treninku a premysleni. Informaci je vsude hafo, tudiz nektere vytky mi prijdou trochu mimo misu. Zacatky jsou tezke ikdyz sledujete videa pripadne prenosy z turnaju. Navic cim vice vam roste rank, tim vice musite menit herni strategie. Hraci jsou zkusenejsi a je to vice zabava (nekdy).
Nicmene doporucuji vydrzet. Pac tohle je jedina hra za posledni dobu, co me opravdu pohltila. -
Krátké, výstižné video jak na to http://youtu.be/mbcmMFsmrqY howgh
-
V posledním Levelu je článek na stejné téma, ale o hodně lépe zpracovaný.
-
Končene článok ku Dote 2 ! Games ! Vy sa meníte - wow !
Každopadne super. :)
Pre SVK komunitu ludi /aj cz ak chcu/ tu len prikladam skupinu, ktorá tvorí malú časť hráčov.
sk:
http://steamcommunity.com/groups/dota2sk
a cz/sk:
http://steamcommunity.com/groups/dota2_cz_sk
gl v hre :) -
Díky bohu že to hraju s přestávkama od roku 2005. Teď bych se tím prokousávat nechtěl.
-
They're everywhere!! Well,then shoot everywhere.