Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2 očima začátečníka
7.9.2013 | Adam Homola
280 příspěvků
-
Měl by jsem jeden dotaz na Dotaře a stream: furt platí ta ochrana, že když nemáte koupenou žádnou hru, máte omezené možnosti ve steamu/free hrách? Dopadá to omezení i nějak na Dotu2 ?
-
-
Neplatí:)
-
řekl bych že ne, teď jsme to instalovali u kamaráda i se založením komplet nového steam accountu a šlo to v pohodě
-
-
Ok, přispěju do diskuze svým názorem. Hraju lolko snad už třetím rokem s občasnými pauzami (nyní jsem plat I), ale to co se teď děje v lolku je humus. Již delší dobu sleduji, že i přes jednoduchost, kterou se lolko celkem vyhupuje nad dotu, vývojáři stále pokračují v zjednodušování celé hry. Uvedu pár příkladů:
- wardy, jsou levné, od doby, co existuje wardItem, tak jsou de facto všude a je pro tým velice malou finanční zátěží wardovat alespoň půlku mapy. Tudíž jsou wardy všudypřítomné a odpadá tak efekt překvapení nebo gangu (ve většině případů...)
- oracle elixír: stojí 400g, to už je celkem dost. Jenže co vývojáři neudělali. Dříve jeho účinek po smrti hrdiny odezněl, nyní stále trvá, nějaké 4 minuty tuším. Tudíž je snadné wardy zlikvidovat. Bohužel, pokud nepřátelksý ward naleznete, je také snadné ho nahradit (viz. bod výše).
- další věc např. trinity force. nyní již nezpomalí obránce, ale zrychlý útočníka, tudíž má obránce více času na útěk...
Ach jo, lolko byla tak výborná hra. Před týdnem jsem přestal hrát, prostě mě to nebaví. Na gangy se ani nevyplatí chodit, pokud nemáte alespoň champa s gapcloserem... To je další vec, z league of legends se stává liga o tak 30 champech, kteří se hrajou stále dokola. To mě tak sere. V každý pitomý hře je Jarvan, Lee, Zed (ano každý z nich má gcl.)... žádná variabilita...
Co se doty2 týče, zkusil jsem si a rychle jsem dal pracky pryč. Dota je na druhou stranu příšerná nuda, hra je pomalá, utahaná a vyloženě mě nudí. Ale co si z té nabídky MOBA he vybrat? -
-
LoL jsem nehrál, ale Dotu2 ano. Nuda to opravdu není. Prvních pět minut, kdy se "lajnuje" možná pro někoho ano, ale starat se o kvalitní last hity, deny kills a zachovat si HP z všudypřítomného harassmentu, to opravdu není nuda a vyžaduje to um a rychlost. Po této době se hra mění naopak v rychlou taktickou akci, kdy můžete buď steamrollovat nepřátelský tým, pokud u vás existuje kooperace, nebo se naopak snažíte o odvrácení konce. A i ty hry, které jsou vyrovnané jsou nervy drásající chvíle, protože vyhrát může kdokoliv a stačí jedna větší chyba a je vymalováno.:) Navíc použitelnost všech hrdinů je parádní věc. Ano, někteří jsou více a jiní méně, ale pokud se správně kombinuje, použitelní jsou opravdu všichni.
-
U trinity force byla JISTÁ ŠANCE na zpomalení, takže pokud měl člověk smůlu, nemusel zpomalit vůbec.
Ward item má kapacitu jen tří wardů, to opravdu nestačí, na profi pokrytí mapy jich potřebuješ alespoň 10 aktivních. A 75g za ward je adekvátní tomu, že support nemá příjem z farmy. A pokud jsi byl plat. 1 jak říkáš, tak přeci musíš vědět, že supportů, kteří poctivě wardují, je jako šafránu. -
-
No na plat 1 jsou hráči už celkem dobří a vědí, co od nich tým očekává. Tudíž zde supporti hrají to co mají a wardují mapu.
U trinity stačilo zasadit 3 rány a měl jsi jistotu, že enemy je zpomalený (tuším, že šance byla 30%).
Ward Item má kapacitu 5 wardů. Ale jen tři můžou být aktivní. Tady nemáš pravdu. Na pokrytí mapy jich nepotřebuješ 10, ale 5. To jsou ty nejzákladnější, potom můžeš přihodit na jiná místa, aby jsi zvýšil svoji mapAwerness. 75g je možná adekvátní pro supporta, ale ne pro ostatní 4 hráče týmu. Prostě je to levný, každej si na lajnu koupí alespoň 1 ward. Naíc když i jungleři si staví warItemy, máš ty wardy opravdu všude. -
-
Na pokrytí mapy potřebuješ 10 wardů. Jmenovitě baron, dragon, naše red, naše blue, jejich red, jeich blue, pak min. další dva do jejich a naší jungle. Např. kvůli Twisted fate, pantheon. gangům apod. Taky se např. dávájí k těm zdem od báze, když už se tam defuje. Já vím, že je tolik wardů málo kdy ve hře, ale tři prostě nestačí. Map control vyhrává hry.
Jinak já samozřejmě vím, že kapacita je pět a tři můžou být položené, jen jsem to špatně pojmenoval, to jo.
A máš to pomýlené s těmi procenty, protože těch 30% je myšleno na jeden zásah, takže každý zásah jsi měl šanci 30 ku 70ti, že zpomalíš, nehledě na to, kolikrát jsi ho hitnul. -
-
Napokrytí mapy potřebuješ 5 wardů. Baron, drak, tribush na botlajně, ward u wratů a ward na opačné straně od wraitů... to je základní mapcontrol, máš owardované všechny průchozí cesty.
S tím trinity jsem se asi zmýlil, nicméně bylo stále lepší, když jsi protivníka zpomalil nž zrychlil sebe (můj názor).
-
-
-
-
Víš, jenže když vezmeš šampióna, který se nehraje a lidi jej neznají, tak s ním můžeš hodně uspět - lidi jsou blbý a neví co proti němu dělat.
-
-
Nemáš pravdu. Někteří champové se prostě nechodí do současné mety. Jiní jsou prostě slabí, nemají žádný escape mechanismus atd... *9* Existuje prostě pár hrdinů, kteří jsou buďto trochu buffnutí, nebo mají gapclosery, popř. nějaký druh untargetable (fizz ,zed, elise). Proč myslíš, že 2 nejoblíbenější jungleři mají gapcloser? j4 a leesin? protože jsou všude wardy a takový udyr by k enemy ani nedoběhl... tahle hra už umírá a doufám, že se co nejdřív přestane hrát. Je celá akorát dokurvená.
-
-
Souhlasím až s koncem ohledně Doty. Mě zase přijde nudné LoL. Právě kvůli tomu, že stejně používám jenom 2-3 hrdiny a zbytek, co mám rád a chtěl bych hrát, tak neberu buď Bann (Shen či Morgana) nebo mi začnou nadávat do noobů (Temmo, Shaco). A proti sobě pořád ti samí a to je teprve nuda. V Dotě se mi nestalo, že by 2-3 hry byly více jak jeden hrdina stejný jako minule. U LoL je to pravidelnost.
-
-
Tak jako Morganu jsem neviděl bannovanou snad nikdy, a to hraju LoLko od začátku :D
-
-
Morgana se banovala dost v sesion2... teď už jsou ve hře o dost lepší mid champové. Navíc morganu už nesedí do současné mety, kdy se tolik nefarmí, ale mid lajna chodí na gangy. S morganou toho moc negagneš.
-
ale jo, banuje se.
každopádně ty Bany vekoslave jsou na low-mid Elo, high elo má trošku jinej styl banování.
Sort Ban rate
http://www.lolking.net/champions/
-
-
chlapče zase meleš z cesty *3*
-
jn, v dotě to je pěkně různorodý :) no ono záleží, na jakém elo hraješ. Zhruba tak co 200elo rozdíl, to jiné bany ;-) Ale ta nerůznorodost a nebál bych se to nazvat i nevybalancování hrdinů už mě fakt sere (co jsem se i naposled díval na stram z turnajů, tak týmy si pickovali stejný champy i 2 hry za sebou, děs tohleto). A nejsem jediný, spousta hráčů a kamarádů, s kterými jsem se bavil, to také takto vidí. Stalo se mi, že jsem pařil třeba 3 dny, ale další den už jsem prostě neměl chuť tu hru ani zapnout. Beztak lolko půjde za chvíli do kytek a začne se hrát něco jiného :)
-
-
Pravdu díš.
Je všude přewardováno, takže si už moc nezahraju ani Evelynn. Každej novej champ má gapcloser (zdravím Zaca), champové se moc neměněj a když chceš hrát někoho nehranýho (hraju Urgota), tak tě posílaj do pdele.
Nová trinity je sranda, hraje jí snad každej, protože je teď fakt silná. Ten Sheen dává děsný pecky.
Ale stejně tu hru mám rád a hrát jí budu.
Oracle je fail, má trvat max minutu.
-
-
Pořád se tu řeší LoL a DOTA2.
Upřímně , jakožto hráči doty2 od její beta verze po současnost, kdy mám za sebou nějakých 2000 herních hodin, mi přišlo LoLko (hráno během 10/2014), jako šíleně nudná hra. S account levelem jsem se dostal na sedmičku, pak jsem musel odinstalovat , to se prostě nedalo. Primárně mě baví support, když jsem si picknul supp a hrál ho, znamenalo to nudu. Prakticky jediná věc co může supp dělat v LoL, je každý 3 minuty rozhodit wardy - tot vše. Žádnej deny, pull neutrálů, nelze ani moc přebíhat mezi linkama, jelikož creepové jsou naprogramování tak, že ignorují hráče a jdou primárně po věži - pokud je věž tedy pod útokem creepů, nelze je odlákat, na věž nelze dát deny, neexistuje teleport k jiné věži (v dote se lze pomocí svitku jednou za minutu portnout k jakékoliv přátelské budově), k tomu všemu ještě jak degen pro každou věc musíte do báze, což v případě tříminutových ward je dost na ho*no, jungle je zbytečně členitá, není v moci jednoho supporta pokrýt bezpečně více, jak jednu linku a nedej bože že po někom chcete aby koupil wardy, málem vás ukřižujou za jeden last hit a měli by kupovat wardy? Asi jsem se nedostal do jiných skupin kde to ostatní dělají ale popravdě jsem tu chuť se tam dostat ani neměl. Chat zas*anej pí*ovinama, kde se opravdu píše "i o odkvětlý kytce v lese" mě fakt vytáčel. V podstatě není v lidských silách reagovat na zprávy v chatu, když se Vám do toho míchá info o tom, že hráč si koupil tohle,uprdnul si támhle,tamhle se neco děje, támhle se něco stalo, táhmle už ani nechoď :D apod. Systém kde si musíte zahrát pomocí startovních "kejdovních hrdinů" tolikrát abyste si vůbec koupili ty "lepší", mě zrovna dvakrát nenadchnul. Grafické zpracování hry, absence atributů (síla,obrat.,inteligence) a další nedodělky už tu probírat opravdu nebudu, většina z ich už stejně byla zmíněna v předešlých příspěvcích.
LoLko je zkrátka stará beta verze něčeho, co mělo být zapomenuto ale nakonec bylo vydáno :D, nesmysly je to prošpikovaný a pro člověka, kterej od hry čeká něco víc, je to nehratelný a nudný. Věřím že pro děti, který chtějí bejt voděný za ručičku a nedokázali by u doty uvažovat a popřípadě si vítěztví raději nakoupí, je to ideální hra, pro mě ne... -
ježiši to je zase snuška ho.en si tu poměřujete kdo má větší peníz jak nějací tardi. já hraval dotu a ted hraju lol štvě mě deny ale je mě uplně u prcky jestli si někdo myslí že je větší borec z větším perem jen proto že hraje dotu who cares hrajte si co chcete. tyhle srance co je lepší a co horší už jsou všude a uplně k h...
-
http://www.youtube.com/watch?v=ffnTeZBXgYU
-
"A Dude chcel iba svoj tepich."
-
Dota na Warcrafte 3 je omnoho obtiažnejšia a je naozaj pre tvrdých maníkov, Pokiaľ si myslíte že ste v Dote 2 dobrý alebo nejaký stredný, tak vo W3 nieste nikdo. Dota na W3 sa za tých zhruba 10 rokov existencie stala hrou profíkov.
-
-
Ano Dota na WC3 kde člověk musel mít celou databázi banlistu safelistu, dotakeys, ip checker, custom client jen aby si zahrál public bez leavera nebo cheatera....
-
Tipuju tě na klasického hráče na Gareně kterýmu se 2 nerozjede *1*
-
Ne opravdu nechci znova zažít dobu kdy jsem musel používat dotakeys aby se to dalo nějak hrát, děkuju. Pokrok jde dopředu a to o čem mluvíš vychází jenom z nedostatknu možností toho enginu. Kdyby IceFrog chtěl aby hra zůstala tak HC jako v D1 co se týče mechaniky, naprogramuje tak "špatně" i D2 to mi věř.
-
doporučuji zahrát si jedno -ap na battlenetě a potom vystřízlivět z tohoto snu. dota 1 hrájí hráči kterým se líbí víc nebo nechtějí přecházet, ale určitě ne lepší hráči než DOTA 2.
-
-
tak buď na dotu 2 nemajú mašinu alebo ... alebo neviem :D ale na battlenete sa už teraz neoplatí hrať ... oficiále niesu strážené a banlisty nepomáhajú... garena má v tomto ešte aký-taký systém...
-
-
-
Mozno je do nej relativne tazke preniknut ale ked to clovek zvladne tak ma online hru ktoru moze hrat v podstate furt lebo sa v nej nejak extra nic nemeni,jasne sem tam pribudne hrdina,sem tam nieco buffnu alebo nerfnu ale to v zasade nepredstavuje taky problem aj ked ma clovek dlhsiu pauzu a nefunguje tam efekt hlavne dnesnych FPS ako CoD a Battlefield,kde ma clovek pocit ze to musi hrat furt lebo potrebuje nove levely,furt je nejake nove DLC za ktore treba platit a za chvilu dalsi diel v ktorom treba zas levelovat od znova atd,co ja teda neznasam.
-
Denying nesnasim. Povazuju to za negativni herni mechanismus. Fakt jsem rad, ze se v LoL rozhodli ho nepouzivat. DOTA u me tim padem nema sanci.
-
-
no ano, deti v lolku nestihaju denyovat
-
-
deti v lolku zvladaju len do chatu od zaciatku hry flamovat nato je LoL velmi dobre stavane
-
-
Denying povazujes za negativni herni machanismus. Aha, takze to, ze si nemuzes regulovat sam jak moc je linka u nepratelsky baze je negativni? To ze nepriteluv hero kdyz umi dobre lasthitovat se nafarmi a ty mu v tom NEMUZES zabranit je jako v pohode? To ze neumis denyovat je vec druha, ale je potreba si to priznat. Denying je plus a je dobre ze v dote je z vyse popsanych duvodu. Denying je takticka vec ktera je pro hru dulezita, a to ze to LoLko nema, znamena ze je lehci na hrani, coz (tedka bych to nejradsi podtrhnul, ztucnil a ja nevim co) NEMUSI BEJT HNEDKA SPATNE, je to proste o funkci co ma hrac na starost min. Bohuzel tahle funkce je dobra a uzitecna, proto je SPATNE ze v LoL neni.
-
-
Denying vlastních creep sice v LoL není, ale denying jako takový tam je, akorát v jiné podobě. Není to o tom, aby nepřítel neměl, co last hitovat, ale aby si to nedovolil. Harassem, zónováním, tradováním, wardováním, junglerovou pomocí atd. Pokud tohle ovládáš, tak si soupeř prostě nemůže last hitovat, jak se mu zachce, protože buď bude ztrácet CS nebo na lajně prostě nevydrží.
LoL je přizpůsobeno tomu, že tam není denying vlastních creep, takže tam pro něj není místo, takže to logicky nemůže být špatně. Kdyby se např. v dalších patchi přidal, tak by to hru jen rozbilo.
A regulovat si, jak moc je lajna pushnutá jde v LoL taky. -
-
Hele no flame, jak psal už kolega nademnou, v LoL jsou určitý možnosti kontroly lajny taky, ale je škoda, že není deny, jeho absence je chyba hra by byla jednoznačně zajímavější.
Jsem pro, protože bych pak s Critplankem mohl řádit ještě víc :)
Ona vlastně by z toho profitovala i Irelia,...
-
-
Lol, ne, denying opravdu neni jediny herni mechanismus, pomoci ktereho se da regulovat farming power v lajne. :D Pokud je na to hra vyvazena, dobre. Pokud ji chci vyvazit na jiny styl hrani (ne jednodussi, proste JINY), klidne to udelam.
Negativni je to proste v psychologickem smyslu. Zabijim vlastni. Vadi mi to. Prijde mi to otravne. Navic to zdrzuje hru.
Tobe se to libi, v pohode. Mne (a nejen mne) proste ne. Ta tvoje posledni poznamka je uplne mimo, sorry. -
-
Tady nejde jen o Denying, ale i o chování věžek a Creepů obecně. LOL je v tomto směru mnohem jednodušší a lépe zvládnutelný pro nováčka. V Dotě se dá mnohem zajímavěji vyzónovat hráč. V LOL je tato mechanika vyřešená pomocí křoví, ale jakmile se člověk naučí mechaniky creepů, tak se dostane na next level na lajně a hned je srandou každá vteřina. :)
-
Jde prostě vidět, že to neumíš a nestíháš;) Prostě musíš to mít v oku, kdy zabíjet vlastní a kdy ne. Psychologický dopad? Ale kdeže, akorát se tím dobře provokují lidé jako ty, zabijíš vlastní a oni pak vystartují a defacto prachy zadarmo, protože zaútočí bez rozmyslu:) A popiš, jak moc lze ovlivnit v LoL lajny;) Rád se přiučím.
-
-
Ja vas o nicem presvedcovat nebudu. Ocividne hardcore priznivci, cili je kazda debata marna. Milionkrat muzu zopakovat, ze to neni o stihani a stejne se jen provokativne dozvim, ze nestiham a podobne bludy. A tak je to s jakymkoliv argumentem pri hovoru s vasi sortou lidi.
Znovu muzu akorat zopakovat, ze se mi ten mechanismum nelibi a nevyhovuje mi, vy si muzete tupe zopakovat, ze to je proto, ze ho neumim, protoze tento agresivni zpusob uvazovani je jediny, ktery znate a je to. Jinam bysme to nedotahli. -
-
uz je LoL dlho len o tom kto co counter pickne a to tvori tak tristvrtinu dopadu na linku ked riot konecne raz vytvori hrdinu s napadom tak komunita to zabije cele s tym ze je op a idu si dalej hrat to co odkukali od PRO hracov ktory hraju len to co bolo buffnute v patchi cele LoL a jeho taktika farmit farmit farmit predtym sa pobit v lobby o picknutie "OP" hera a potom prist na turnaj mat kopu reci o taktike a byt rozbity koreicanmy ktory aspon nejak vedia ...
-
Hraji jak LoL, tak Dotu a v LoL je prostě nesmyslně nastavené, že jakmile mi mlátí do věže a má málo HP a já stojím u ní, tak defacto je její osud zpečetěn a nemám to jak ovlivnit atd.
-
-
-
Neboj se, mam nahrano dost na to abych vedel ze je x hernich mechanismu jak regulovat lajnu, ale tohle je ten NEJHLAVNEJSI.
Psychologickym smyslu, zabijim vlastni :D :D. Ne sorry, ale na tohle se nedá říct nic jinýho. Pochopím to, když by si hrál já nevim... X-Winga a střílel do povstalců, i když nesnášíš impérium, ale tohle jsou kecy. Prostě si přiznej, že si nestíhal denyovat. Já taky nejsem žádnej přeborník v denyování, ale aspoň netvrdím voloviny, že denyování je špatnej herní mechanismus, když vím, že není :).
Otravné ti to přijde, ano, protože je to těžší na hraní, ale to neznamená že je to špatná herní mechanika proboha.
Zdržuje to hru? V čem jako? Bez komentáře tohleto :D
Já tady jenom řeším to, že ty říkáš že je to špatná herní mechanika. Není, ty jenom prostě nestíháš deynovat, proto radši hraješ LoLko, který je jednodušší a tam to po tobě hra nechce. To je v pořádku, za to se nemusíš stydět. Ale prosimtě, nevykládej tady lidem, že denyování je špatná herní mechanika, když... ještě jednou - není. -
-
Pro pobavení proč je deyning klíčovej: http://www.youtube.com/watch?v=4TUd7BON-xQ
Snad po tomhle videu i ty pochopíš jak důležitá herní mechanika to je a jak to kompletně mění chod lajny *3* -
-
zkouknul jsem video a celej ten tvůj slavnej denying je fakt padlej na hlavu. Ti champové tam běhají jako dva kokůtci a střílejí si do vlastních creepů. PECKA, fakt hele... Vůbec do sebe nejdou... přijde mi to dost trapný ;-) v lolku se prostě řežou hrdinové od začátku, nevšímají si vlastních creepů a tak to má být. Pokud chceš druhému zamezit ve farmení, musíš ho přehrát (zabít, donutit opustit lajnu) a ne trapně naklikávat svoje creepy *11*
-
-
-
-
-
-
Jezis, kdyby jste hrali Honko tak si ani neskrtnete...
Sice ho pekne doj*** temi patchemi.. Spousta hrdinu nehratelnych nerflích, ze za chvilku jim budou brat i barvu..
Jediny, co je na dote 2 dobre, ze hra se da vyhrat i s retar*** ve 4 .. Ale je to desne pomale. -
-
Jediný co je na Honku dobrý že to mělo na začátku dobrej vzor na okopírování 1:1. Oproti tomu je i to LoLko přehlídka kreativity a nápadů *11*
-
-
ja myslim ze honko není spatny, pokud mas zdravy ruce a nemas zenskou *3*
-
-
když je to teda byla přesná kopie doty (ano už tvůrčí um se ukázal a dokázali vydat pár "svých" hrdinů) tak to špatná hra být nemůže. Ale nemění to nic na tom že to je ukázka lenosti autorů vymyslet svojí hru. Žádná jiná Moba hra to nedělá tak okatě a má alespoň pár svých nápadů.
-
-
Když to byla*
-
-
-
-