Přejít na výpis diskuzí
První obrázky ze Zaklínač 3 ukazují Geralta na koni a na lodi
6.2.2013 | Petr Poláček
137 příspěvků
-
Jasne a kun se bude jmenovat Klepna, jak jinak. :-D
-
-
všichny geraltovi koně se jmenovali Klepna. zajimalo co by se stalo kdyby si koupil hřebce _
by by to Klepnák ? *15* *15* -
-
Klepna...
-
Jmenoval by se Klepáč *3* Jméno hodný Geraltova koně...
-
-
-
Pffft zmiňovat Skyrim v přítomnosti skutečného RPG. Já upřímně doufám, že to Skyrim nebude připomínat vůbec ničím, snad jen atmosferickým prostředím, což je jediný prvek Skyrimu, který zaslouží pochvalu.
-
Teď jsem si trochu porovnával Witchera s ostatními legendami rpg z mého osobního žebříčku a asi jsem přišel na to, co mi tam vlastně chybí (například oproti Gothic, moje srdcovka). Hrajeme za Geralta. A neberte mě špatně, já tu postavu miluju a je to skvělej pocit hrát za někoho, komu jste drželi palce 7 knih (leč během té poslední už trochu uvolněněji...). Ale když já hraji Witchera, dokážu ho hrát jenom jedním způsobem, s jedněmi dialogy, jedním způsobem rozvržení stromu schopností, podle toho, jak podle mě má Geralt fungovat a jaký má být. Nedovolím si s tím charakterem mávat do jiného směru než do toho, jak ho znám z knížek. Tam, kde si v jiných hrách můžu vkládat do role hrdiny sebe, tady fetišisticky sleduji svého oblíbence.
A u hry je to trošku škoda.... *9* -
-
To vidíš jako fanoušek z literární předlohy (já také). Kolik jiných her tohle může o sobě říci??? Jinými slovy, ano, tak to je, kolik her tohle o sobě může říci?:-) A ostatní, ti si mohou hrdinu vtělit jak chtějí. No problémo.
-
-
No, nějak vlastně nevim, jak se k třetímu zaklínači mám stavět. Samozřejmě se hrozně těšim (první dva díly totálně zbožňuju), ale trochu se bojím toho otevřeného prostředí. Nějak si totiž nemůžu vzpomenout na otevřenou hru s dobrým příběhem (ne, to fakt Skyrim nebyl). A zaklínač vždy byl o příběhu
-
-
Fallout New Vegas ?!
-
-
To jsem nehrál, takže nemůžu soudit :-)
-
-
Podle mě to není tak docela pravda. Zaklínač 1 měl super příběh. Dvojka podle mě už nijak skvělej příběh neměla - dvojka byla taková příběhová skládačka a systém větveného vyprávění nebyl pro silný příběh vhodný. Příběh jedničky je podle mě jeden z nejlepších ve hrách obecně, dvojka byla super hra, ale ne moc příběhem. Takže jestli ve trojce příběh dál rozvolní a vyplní zajímavý svět zábavnou hrou, budu spokojen.
Kvalitní příběhy jdou uělat i v otevřeném světě, třeba Dark Brotherhood ve Skyrimu má velmi slušnej příběh, totéž vrahové a zloději v Oblivionu nebo hlavní dějová linie Morrowindu. Ale faktem je, že Bethesda ten příběh rozděluje jakoby do uzavřených misí, což je logické. Hráč totiž mezi nimi může jít kamkoliv a dělat cokoliv, a kdyby tam byl silný příběh typu Zaklínač, tak v tom hráč bude mít hokej. Lidi to často nechápou nadávají v Elder Scrolls na slabý příběh. Jsem zvědavý, jak se s tím Poláci popasují. -
-
Je fakt, že ve dvojce šel příběh spíš na pozadí a celé to vyplňovaly spíš dílčí questy (ale zas originálně navržené). Ale pořád šlo o to, teď něco udělám, abych se posunul blíž k cíli.
Zatímco TES na mě spíš vždycky působil atmosférou, jo, půjdu se kouknout támhle a na (povětšinou) trapné dějové úkoly se vykašlu. Neříkám, že je to nutně špatně, ale mě se to omrzí tak u páté jeskyně, a určitě bych to nechtěl v Zaklínači. A navíc přehnaně dlouhé cestování, z jedné strany obrovské mapy na druhou, dějové dynamice příliš nepřidává.
Ale třeba se Polákům podaří zaplnit svět zajímavými místy a hlavně zajímavými charaktery (což dost schází TESu) a vznikne z toho super hra. Zatím se ale bojím, aby to kluci s tím podlézáním Američanům (kteří na Skyrim berou určitě víc než na Witchera) trochu nepřehnali. -
-
Na dnešní tvorbu ve hrách jsou oba díly příběhově míle před konkurencí. Dvojka pokračuje tam,kde jednička skončila a z pouhého atentátu se vyklube originální dílko.Příběh se krásně uzavírá až v poslední kapitole a popravdě,když je to hrál poprvé vůbec jsem netušil jak to skončí. Rozhodně plus,že hra nějak nevykrádá ostatní díla a jede si svoji cestou a další plus je minimální množství klišé,které se např. v Skyrimu objevovalo po tuctech.
-
-
Vždyť jo, oba díly Zaklínače miluju a oba hlavně kvůli příběhu. Jen ve dvojce mi přišel příběh trochu upozaděný (tedy kromě začátku a finiše) a spíš se vše soustředilo na menší dějové celky. Ale nic proti tomu, Flotsam byl úžasný a všechny místní problémy podařené, kapitola v táboře byla dobrá, ale přišla mi trochu natažená... Ale hlavně oceňuju, že je to hra, kde rozhodnutí mají význam
-
-
-
Zaklínač 1 super příběh??? To je vtip???
Posun od hodně pitomoučký fanfiction z prvního dílu k plnokrevný a samostatný zápletce z dvojky byl jeden z těch nejlepších kroků, který mohli v CDPR udělat...
EDIT: Ne že by mě ty mínusy nějak vadily, ale ze statistickýho hlediska by mě celkem zajímalo, kolik z těch mínuskářů četlo předlohu *3* . -
-
Souhlas, to jejich vytrhávání celých scén (dokonce i s totožnými dialogy) z knih a vydávání to za pokračování Geraltova příběhu mě štvalo převelice. Stejně tak i postavy z knih, který tam nacpali jen proto aby tam byly.
A Zaklínač 2 má výborný příběh, je pravda, že aby ho člověk plně docenil musí ho dohrát dvakrát, ale tu "šířku" událostí, běžících na pozadí moc jiných her nemá. -
-
Je fakt, že rozhodnutí a jejich dopady má druhý díl úžasné vymyšlený. Jen bych řekl, že místy (hlavně ve vojenském táboře) děj trochu ztrácí dynamiku a vše trvá trochu déle, než by mělo. Škoda, že se nepodařilo udržet laťku z Flotsamu.
A u jedničky musíš brát v potaz, že si páni tvůrci museli předejít fanoušky předlohy a dát jim něco, co znají. Jinak si stojím za to, že jednička má (a nebavíme se o finále, ale o celém průběhu) děj strukturovaný tak, že více vtáhne. Ale to neznamená, že je lepší nebo horší než ve dvojce -
Jmenoval jsi přesně to, co jsem měl na mysli, díky! *5*
Příběh v jedničce byl dělanej stylem: "Vyber všechny highlighty předlohy, lehce je uprav, zamíchej a trošku to zahusti nějakým centrálním dějem, kterej sice z předlohy přímo není, ale k originalitě má asi tak daleko, jako Nilfgaardský státní zřízení k demokracii"
-
-
Zaklínač jedna měl super příběh, navíc příběh, který tě nutil jít dál. Dvojka byla trochu rozsekanější a spíš spoléhala na zajímavější (dospělejší) questy. Líbilo se mi obě
-
-
Věčná debata o příběhu Zaklínače 1... problém je, že hodně lidí nepochopilo závěrečnou pointu, takže jim příběh nedává smysl. Neznám moc herních příběhů, které jsou tak zajímavě vymyšlené, jako Zaklínač 1. Ale tady bych to už neřešil, bavíme se o trojce.
-
-
Ale ne, snad ne další "já to pochopil a vy ne" argument. *1*
Osobně neznám nikoho kdo by tu závěrečnou pointu nepochopil, ale pro mně to zkrátka není žádný "redeeming" faktor. I vzhledem k tomu, že to co říkáme Alvinovi nakonec nemá žádný vliv na to jak se vyprofiluje.
-
-
-
-
-
tiež si myslím že ten veľký svet bude iba na škodu :/... v jednotke stačila jedna jaskyňa takto sa budem pol hodinu plahočiť pustinou bez toho aby som sa konečne dozvedel nejaký zvrat v deji... už v dvojke to bolo až únavne naťahované vedľajšími questami ktoré neboli z ďaleka také zábavné a originálne ako v jednotke...
-
-
Originalne questy v Zaklinacovi 1? Neviem akeho Zaklinaca si ty hral, ale dvojka mala teda vedlajsie questy o moc lepsie. V Z1 to bolo same "dones mi toto, prines nieco tam, najdi tychto 10 veci a dones, a pod." Niekedy to nebol zaklinac ale skor aportovaci pes. *15*
-
-
ako keby toto bola "originálna" zábava... zabíjanie 120 harpijí, behanie do kobky pre obhliadnutie tela, druhá návšteva aby som si musel kúpiť v meste lekárske nástroje a vďaka ním som mohol z toho istého obhliadnutého tela vytiahnuť kúsok kovu... následne sa zasa vrátiť do tej istej kobky aby som získal praporec "korouhve"... doniesť kryštál, doniesť ružu a súboje v kockách a mlátičky? tak toto tu teda ešte vážne nebolo... a to že tá mapa mala už aj tak dosť veľkú rozlohu že som sa z jedného miesta musel presúvať na druhé bola dobrá otrava... hlavne keď questy boli väčšinou na jednom a tom istom mieste ale nedali sa splniť naraz... teda ano pardon dali... ale iba ak som dostával questy v správnom poradí... v 1tke mi to také zlé s vedľajšími questami neprišlo... nebolo to stále iba o akcii...
každý má vlastný názor ale teda ja ti neviem akého zaklínača si hral ty :D... -
-
Tak to co si popisal je podla mna urcite zaujimavejsie a pridava to do hry adventurne prvky, nez "Fedex" questy v Zaklinacovi 1, ktore CDPR uznal ze ich bolo v hre dost a preto do 2 spravili pestrejsie vedlajsie questy, aby vyhoveli hracom. Kolko ludi tolko chuti, ale podla toho co citam, by si mal najradsej v hre asi fast travel, alebo mal vsetky veci najradsej hned pri sebe, a vobec ako keby ta celkovo to hranie otravovalo. Pacilo by sa ti keby si sa nemusel vobec vracat ale len linearne isiel vpred aby si to mal co najskor za sebou? :)
-
-
-
-
-
Jinak v zaklínači dvě si vystřelily s Assassin creeda , třeba ve trojce si vystřeli ze Skyrimu viz ty helmy:)
-
-
Jak si vystřelili z Assassins Creed? To mi asi uniklo...
-
-
Geralt našel mrtvého asasina u rozbitého vozíku se senem a řekl: "Oni se nikdy nepoučí :)
-
-
Spíš to bude tak, že Skellige je...ehm, silně inspirovaný vikingskou érou a kulturou (se kterou rohatý helmy údajně nemají nic společnýho, ale je to zažitej stereotyp) *3*
-
-
Vypujčím si výrok někoho z minulé diskuze: Shut up and take my orens!
-
Grafika vypadá krásně detailně a na to že to samozřejmě ještě není finálně nasvícené a nemá to ještě dodělaných spoustu efektů to už teď vypadá úžasně.
Na druhou stranu v těch obrázcích nevidím takovou tu typickou slovanskou atmosféru, ale ta už nebyla k vidění ani v Zaklínači 2. Tohle mi hodně připomíná výtvarnym zpracováním spíš Skyrim tzn. takovou tu pseudo-severskou něco grafiku, ale na druhou stranu ta mapa má být hodně veliká tak třeba se tam objeví i lokace podobné svým výtvarným zpracováním Zaklínači 1.
Když bych to měl provnat třeba s tím videem od Warhorse, kde ukazovaly jejich herní prostředí, tak tam jsem měl s toho zpracování daleko lepší pocit. Já vím že to je historické RPG a tohle fantasy, ale přesto mi tady na těch obrázcích něco chybí. Připadá to jenom mě že ta výtvarná stylizace už není taková dobrá jako v Zaklínači 1 ? -
-
Souhlasim, ve dvojce mi ta slovanská kultura chyběla taky. Hlavně 4. kapitola (jedničky) a příběhy jak vystřižený z Erbenovy Kytice, to byla paráda.
-
-
Což bylo přesně to jediný, co tam bylo "slovanský".
-
-
No jestli se to bude odehrávat na Skelige tak to bude mít posun od pobaltské slovanské kultury ke skandinávské.
-
-
Ten odklon od grafickýho ztvárnění jedničky je dost znatelnej. Je vidět, že se soustředí na americkej trh, kde dávaj přednost větší sytosti barev. Já bych osobně dal přednost stylizaci z jedničky. Ale vem to čert, těšim se moc.
-
-
Jé, fňukání nad barvama je asi jediný z tradičních diskuzních témat, který u Zaklínače zatím chybělo *1*
-
Všímavý postřeh.
-
-
REDAKCE: Geralt se nebude nikam dívat BĚHEM divokého honu, ale PO divokém honu: Je to název reje duchů, který pronásleduje, ne nějakého lovu, kterého se účastní ;)
-
-
Taky jsem o tom přemýšlel, ale ona to může být slovní hříčka - tj. že Geralt honí divoký hon, nebo narážka na tu loveckou mezihru. Může to znamenat víc věcí.
-
Jo, máš pravdu, taky mě to zezačátku zarazilo, ale kdybych se na to díval hnidopišsky, tak to taky může být "během (hry) Divokého honu", tudíž v průběhu dalšího herního Zaklínače s podtitulem Divoký Hon. Ale to tvoje je samozřejmě logičtější, to se nehádám ;)
-
-
true that ;)
-
-
-
Cítím ve vzduchu nejlepší RPG hru a zárověn trilogii všech dob, nicméně mi nedá spát myšlenka na to, jak moc náročné to asi bude vzhledem k tomu že to vypadá stejně jako dvojka, která má sice perfektní grafiku ale podle toho taky vypadají požadavky... Přesto že je hra krásně vyladěná a jede na malé detaily na kdejaké šunce, tak bez těch světel a stínů by to ztratilo atmosféru... Takže v hlouby duše doufám že ten engine vyladí pro rozsáhlé oblasti natolik aby to jelo stejně dobře jako dvojka a nebylo to o moc náročnější, nerad bych kvůli tomu znova upgradoval...
-
-
Za rok ta hra bude vypadat jinak.
-
Obávám se, že upgrade bude nutný. RED3 bude oficiálně nextgen engine. Tyhle screenshoty jsou údajně bez polishe efektů, textur, světel atd.
-
-
Bez textur? Tak to vypadá teprv suprově
-
-
asi neznáš slovo "polish" aneb dodělání, upravení, zdokonalení. Tohle je údajně jen základně upravenej hrubáč.
-
-
To samozrejme znam, ale napsal jsi, ze to je bez textur *2* Pochopil jak jsi to myslel, jen to je napsany tak ze to pusobi jako ze to nema polish efektu a textury *3*
-
-
-
-