Přejít na výpis diskuzí
První ukázka grafického zpracování postapo RPG Wasteland 2
20.7.2012 | Petr Poláček
88 příspěvků
-
tak pro ostrost jsem.. ale barevné spektrum, jak bylo řečeno, mělo jít měnit.. byl bych taky pro něco víc "temnějšího" a bylo by to super
-
Tahleta stará grafika se mi líbí, jenom to tu "starost" kazí přílišná ostrost a víc barev. Pak to nepůsobí ani staře, ale ani nově a to je škoda.
-
looooooool co to je za grafyku????!!!!! vypada to jak z roku 1923!!! na cal of duty to nema ani nahodou!!!
-
ono to bude pochmurné tak říkajíc v druhém plánu - sviňárny, důraz na šedou morální zónu a těžká rozhodnutí.
neměl by ale panovat pocit bezmocnosti a zmaru nýbrž nového počátku ve světě, který je plný vážných situací ale i robotizovaných taťků šmoulů. -
No vidíš, to jsem četl, ale jsem holt hlava děravá... Nevím, možná jsem čekal, že ona přepálenost bude zasazena do pochmurného světa, podobně jako ve Falloutu 2. Víš co myslím, hra depka a občas těžká schíza, a pak člověk přišel do New Rena, rozpoznal nějakou monty pythonovskou náražku atd. A ono to prostě nějakým podivným způsobem fungovalo.
Ale ono to snad nějak půjde i tady. -
jj vsim jsem si :). jak sam vis, ted hraju deus ex HR. jakpak by asi ten vypadal bez jakehokoli post processingu :).
btw u double fine byly taky pre-vizy a taky byly namitky, ale relativne konstruktivniho razu. nekteri by si treba nevybrali zvolenou grafickou stylizaci, ktera souvisi s jednim clenem tymu, ale tu vybral tim jako sef projektu, protoze ji chce. po urcitem doladeni, jako napr. vetsi detailnost atd., ty namitky zmizely. a prozatim to vypada skvele a uz se rodi jasne injoky do plne hry :). -
že tys to nečet!? http://games.tiscali.cz/tema/wasteland-aneb-vse-co-jste-chteli-vedet-o-predchudci-falloutu-59198
taky mi tochu vadí, že koncept arty jsou pochmurné a dost realistické, zatímco wasteland a zjevně i jeho grafická podoba jsou značně komixové. -
Bral bych to tak, že nechtěli naslepo zapínat různý post-process efekty, jen aby ten "screenshot" vypadal líbivěji, protože tím by ta scéna mohla dostat zase jinej feel, kterej ve výsledku obraz ze hry mít nebude. Pokud teď ladí vizuál a mixují ten správný podíl a zastoupení různých efektů, tak aby hra dostala ten správný nádech, který požadují -> chápu, že ukázali spíš toto. Čistě jako základ, na kterým budou stavět.
A mě se to čistě osobně líbí už teď. Jen doufám, že kamerka půjde i zafixovat v izometrický perspektivě, která mi bude vyhovovat. Kdybych uměl dost dobře anglicky na to, abych se za projev v tomto jazyce nestyděl, tak se klidně na nějakým fóru optám. -
"Wasteland je celým svým pojetím velmi komixový a ztřeštěný, takže jistá stylizace (minimálně geometrická) je nutná " - tohle jsem nevěděl a musím přiznat, že mě to trochu štve. Čekal jsem pořádnou depresárnu, artworky tím křičeli. Screenshot sám je ok, ale ta stylizace mi nesedí.
Ale furt se samozřejmě těším... Jen jsem teď poprvé zjistil, co že to vlastně asi bude zač. *1* -
"Also, this particular camera angle is on the low end of a range that the player can adjust upwards to a much more top-down view, for those who prefer that style during game play."
Ale to by pro někoho bylo asi hrozně moc práce najít... -
A nespletl sis náhodou screen a zrcadlo? I když co taky čekat od někoho, kdo hraje jenom Diablo 2 (nic proti němu, taky ho hraju) a "simulátor" simulování (pro méně chápavé: Fifa).
-
komunita ho nesežrala. z asi 80 postů na fóru v příslušném topiči jsou možná tak tři čtyři, které jsou vyloženě negativní. Většina (odhadem 60%) je naprosto spokojená, zbytku se to líbí, ale trošku by stáhli saturaci barev nebo přidali detailů.
-
nevyplývá, že by měla být plně free kamera, ale spíš bude volná jen rotace a při zoomu bude kamera lítat po fixní dráze. Teď vidíš maximální zazoomování, při maximálním odzoomování se kamera víc sklopí a logicky nebude mít perspektivní zkreslení až takovou sílu.
samozřejmě všechno je v interní testovací fází, všechno se může ještě razantně změnit a nikdo to oficiálně až takhle zevrubně nepopsal, nicméně z již zveřejněného jsem to takto pochopil. -
Fargo má očividně problém: kdyby neukázal screenshot, komunita ho sežere, takže screenshot ukázal a komunita ho za to sežrala. Za sebe říkám, že mi to už ve stávající podobě přijde vcelku ok, prostředí je detailní a pokud hra bude mít ten mírně absurdní tón jako původní fallouty, nevadila by mi ani určitá komiksovost.
-
áno tak by sa mi to páčilo, čím bližšie k Falloutu tým lepšie...
ale ja by som to urobil trochu plastickejšia a farby by som až tak nedesaturoval http://oi49.tinypic.com/2jta2p.jpg -
Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc. V článku mě to tak nějak trklo do očí, týká se to tý nastavitelný kamery. Jde jenom o zoom, nebo jak by to vlastně mělo být?
-
Je fakt, že lidi si to (možná chybně) připodobňují s Falloutem, ale když se podíváme, jakou grafiku a paletu barev měl původní Wasteland :) http://www.youtube.com/watch?v=B3PmZ1mgzAk
-
Abychom byli kompletní.
- kamera na tomhle screenu je prakticky na maximálním zoomu, kdy je zároveň úhel kamery nejostřejší. Při odzoomování to bude víc top down a taky se trošku změní perspektiva
- Wasteland je celým svým pojetím velmi komixový a ztřeštěný, takže jistá stylizace (minimálně geometrická) je nutná
- Fargo zvažuje nastavitelnou barevnou paletu (jako to měla Arcania) -
takže nejen textu, ty ani mluvenému slovu nerozumíš. good to know ::palec_hore
-
No, klidně ti to vysvětlím. Unity je hotový engine, který řadu procesů dělá automaticky, prakticky na pár kliknutí. Jestli vývojáři potřebují aspoň na hrubo do hry dostat určité efekty, je to v Unity otázka pár minut, a ne dlouhého programování, jako by hru tvořili s enginem. Takže když se vymlouvají, hra bude vypadat o mnoho lépe, protože tam nejsou zatím postproces efekty a jiné věci, tak není vůbec problém, je tam aspoň v základní formě dát pro potřeby vytípání obrázku na ukázku. Což se divím, že to neudělali, asi se s tím enginem učí teprve za pochodu, a o tom byla i ta reakce, která nevím proč, schytává tolik nekvalitních. Asi z neznalosti, nebo co :)