Přejít na výpis diskuzí
První z pravidelných updatů pro Total War: Rome II vyjde v pátek
4.9.2013 | Petr Poláček
173 příspěvků
-
to mě teda řekni kde. Ani Google to nezvládl
-
Mne to pripadá, že použili veľa nápadov z úspešných módov na jedničku (napr. SPQR, Total realism a najlepší Roma Surrectum). Mám odohraných 20 hodin ROME II a za seba hovorím, že čo mňa naviac zamrzelo tak samotné pozemné boje. Mapy sú obrovské a jednotky mi v nich pripadajú stratené, strašne malé (velkosť mám nastavenú na "Větší"). Boje sú naozaj akrkádové a rychlé skôr pre to, že jednotky sa veľmi rýchlo pohybujú. Zaškrtol som systém boja realistický ale žiadnu zmenu som nezaznamenal. Všetky akoby návody v loadovacích obrazovkách o vedení boja sú zbytočné, pretože tým že sa jednotky ríchlo pohybujú ani není dôvod a čas vymýšlať nejakú taktiku. Pomohlo by spomaliť pohyb vojakov aspoň napolovicu. *1*
-
no mám stejný naázor, zatím poznávám hru za iceny, mám obtížnost normal a asi rozehraju znova na stupeň těžší
-
:-D
-
Tak jestli si hrál předchozí díly tak ta rychlost boje je šílená a další věci jak jsem psal bitvy lodí největší tragedie.
Oštěpaři (peltasté) mají dostřel jak hrom a ohnivé oštěpy. Když jsem sledoval tu BETU tak jsem viděl kartičky Peltastu a rikam si kde má lučišníky protože ohnivé střeli strašně dlouhý dostřel tak jsem si myslel že je to chyba kartiček že je tam bojovník s kopí ale přitom je to označení lučišníka.
Až z dalších videích BETY jsem poznal že jsou to fakt Peltasté a nejedná se o chybu jsem čuměl jak vyoraná myš.
Tahle hra když opomenu grafiku je hrozně odfláknutá to Napoleon nebo Shogun 2 je mnohem lépe udělaný a zábavnější.
Námořní bitvy kdy Napoleon má velký možnosti lide se na lodi chovají jako živý reálně se pohybují a Shogun 2 to samé různě rozdělený jednotky vypadá to že žijí že ta loď je reálná.
Rome 2 šílený paskvil na moři obdélníky a na tom jak pěst na oko obdélník jednotek všechno a šílený způsob boje kdy z přídě na sebe skáčí všechno umění. To se na mě nezlobte ale naproti Napoleon a Shogun 2 je to šíleně zmrvená hra. (To pořád nemám namysli optimalizaci a podobně ale propracovanost hry která šíleně zaostává za svými předchůdci)
Se mě brutálně líbí http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nWk_kYXZrNA#t=72 -
Na Googlu. *1*
-
Podle mě bitvy moc zrychlený nejsou, to je prostě otázka vkusu. Někomu vyhovuje, když se bitva odehrává 5 minut a někdo (já) si to užívá, když se může bitkovat třeba 20 minut.. záleží, co máš za jednotky, protože je jasný, že s římským vojskem o síle 2 000 vojáků bude bitva trvat méně proti 500 vojáků.
Co se týká arkády, tak jo i ne, záleží na tom, co se ti líbí. Mě to jako arkáda nepřijde. Tolik zkratek tam zase není a hra není tak jednoduchá, po chvíli hraní se v tom dá docela slušně orientovat. Capture point je docela dost velká kravina, která je prostě fakt nereálná :D když někomu obléháš město a naopak, máš tam body (vlajky), který když obsadíš, tak jsi vyhrál. To není ale žádná novinka, tohle je ve všech dílech TW. Jen je to novinka v tom, že to je i v bitvě mimo město. Stalo se mi to ale jen jednou a to když jsem obléhal město a on na mě zaútočil s jinou armádou - město už neobléháš, ale máš jakýsi bod, kterej musíš uhájit. Výhoda pro útočníka, ale nevýhoda pro obránce, protože nemůžeš využít terén :) jakmile se posuneš jinam a mimo bod, tak ti ho obsadí a je konec.. velká nereálná to věc! :D to by mohli odstranit -
me by teda zaji zajímalo jak to je s tou arkadovosti???opravdu ty bitvy trvaj par min,??a jak sou jako zrychleny???jak to je s téma capture point???
-
podpálit jim studio *1* *1* *1*
-
zdravim, poradí někdo kde sehnat češtinu ?
-
asi tak napoleon je supr,,,s shogunem zadne zkusenosti nemam bo me japonsko nelaka a radsi si zahraju evropu na pocatku 19.stoleti,,,,,je taky pozoruhodny k jakymu doslo co se tyce grafiky posunu mezi empire a napoleonem kdy empire je este stara škola ale napoleon je sou uplny graficky orgie/o tridu neb 2 vyse/,,,,roto nechapu co se stalo ze ta grafika je zas nekde uplne jinde a ta arkadovost???KTEREJ CU.RAK,,,todle naridil???ja bych navrhoval podpálit studio creativ asembly *1* *1* *1*
-
Mám stejný názor. :)
-
Ahojte :)
Asi budu jeden z mála, kterej tu píše, že se mi hra osobně líbí. Je pravda, že pár věcí bych změnil (např. to, že se nedá přikázat, aby jednotky házeli Lipum jako v v původním Rome a ještě pá věcí) něco bych tam i přidal, ale to je už podle vkusu :) námořní bitvy se mi taky nelíbí, ale s tím jsem tak nějak počítal - za mě byli nej námořní bitvi v Empire a Napoleon, to bylo fakt dobrý :) možná mě tu za můj názor umínusujete a tak, ale jak jsem psal, já jsem se hrou spokojenej :) mám originálku a peněz nelituju, těšil jsem se na ní rok a půl a hru si užívám. Ale asi je fakt, že jelikož se historií Říma věnuji pár let i v osobním životě (ironicky sem se začal o Říím zajímat až po Rome Total war :) ) a tak se mi asi i díky tomu zamlžuje úsudek o hratelnosti a ty chyby prostě přecházím :) hraju to od vydání každej den na těžkou úrověň (normální byla nuda - pro mě :) ) a i v bitvách se spokojen. Doba trvání mě osobně vyhovuje, pohyby a taktika taky a i inteligence nepřátel je na lepší úrovni - opět dle mého názoru :) velká novinka, kterou jsem chtěl mít i v minulých titulech bylo pojmenovávání jednotek na mapě kampaně a její "vývoj", takže jsem tuhle novinku příjemně uvítal :) někdo tu i mluvil o tom, že má problémy s kombinací Nvidia a AMD.. já to mám a v pohodě, zatím :D ale snad ten patch to více nezmrví :) no sem zvědavej za vaše mínusy a "pohrdání", ale já sám za sebe jsem se hrou spokojen a dávám ji jednoznačně + (i když se tam najdou chyby a pár věcí bych změnil :) ) -
mna udivuje skor ako kazdy kto pozna total war hry proste musi vediet ze ked to startuje tak oznamuju ako to poladili a nakoniec je to zabugovane ako prasa to je proste vzdy tak ale aj tak si to kupia a znova a znova budu picovat ze je to zabugovane co takto pri dalsom diely si proste pockat pokym to opatchuju a az potom to kupit zrejme aj lacnejsie
-
Zdravím,
měl bych dotaz, jak funguje ten systém senátorů/patríciů/bůhvíčeho? Je mi k něčemu vyšší počet senátorů na mé straně nebo ten % vliv? krom toho že si pak můžu dovolit si jich víc ztrácet při svatbách/adopcích/vraždách? Hraju za římské Julie a jsem zhruba v 1/3 hry, takže je to spíše formulovaný na lidi v polovině
Dík za odpovědi ;) -
Co mě nejvíc ere a nepochopím to nikdy a nikde jak může někdo něco tak po*rat když to dřív fungovalo. OK beru když je nějaká nová věc, technologie tak se to hold ne vždy povede a je třeba vychytat mouchy, ale proč kuwa někdo opravuje něco co není rozbité?! Proč nemůžu ovládat pilum? Proč nemůžu odevzdat provincii spojenci? Proč námořní bitvy nejsou ve stylu Shogunu? Proč změna UI? Proč nemůžu měnit formace klávesovou zkratkou, PROČ je Rome 2 arkádovější než původní default Rome ač komunita dala jasně najevo a křičela tady 8 let po větším realismu? atd atd OK spousta těch věcí jsou třeba drobnosti, ale ty dělají celek. OK beru a jsem pro inovace, ale jde právě o to že změna by logicky měla být k lepšímu. Něco vylepšovat. Ne tohle. Osobně to asi šoupnu na půl roku rok do šuplete a počkám zda to nějak patche a mody zachráněj, ale jsem v tomhle trošku pesimista. Ano každej díl byl na začátku jalovej, ale fakt ne takhle.
-
Tady ještě napoleon ....
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SbK_4idhqUo#t=321
Proč tady v těchto hrách je to krásně reálně propracované že to vypadá jak skutečně živě. A ROME 2 jsou to jenom obdélníky s formací vojáku co skáče z přídě na příď.
ROME 2 je hrozne odflákla hra když vidím Napoleona a Shogun 2 -
Toho si všichni všimněte !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Hák přitáhnutí lodi a lezení po lodi)
SHOGUN 2
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=cdSPz04yi4k#t=189
Takhle jsem si představoval ze budu bojovat v ROME 2 a ne tuhle frašku šílenou . . . . .
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=96R5dqIa8i8#t=701 -
Nejvíce jsou sprasený námořní bitvy jsem se tak těšil na luxusni antické bitvy na moři a takovýhle kalibr jsem nečekal. To i starý hra jako Rise of Fall která je stará tak 8 let ma propracovanější bitvy na moři.
Přitom Empíre bylo dobrý na moři i Shogun 2 nebyl vůbec k zahození tam to vypadalo dobře. Já nechápu proboha co dělali že to takhle pohnojili ty námořní bitvy jsou až k pláči je to fakt smutná tragedie a zrovna ROME 2 moje nejoblíbenější doba jak já jsem se radoval nad ROM 2 když měla vyjít.
Teď jsem fakt těžce zklamaný *11* -
ty kde ziješ? :D sa spamätaj..
a tvoje zazitky z bitiek ma dorazili :)