Přejít na výpis diskuzí
První z pravidelných updatů pro Total War: Rome II vyjde v pátek
4.9.2013 | Petr Poláček
173 příspěvků
-
Singl absolutně v pohodě na extrém detaily... poté jsme hru přepnul s kámošem do copu a zjistil že je to uplně jiná hra... ze 4 bitev se nám 3 zbláznili a hráli jsme kazdej jinou, za 2h se nám hra 2krat rozesla a kazdej jsme hráli jinou realitu a nesčetněkrát se kousla a už se nerozhejbala.
Doporučuju redakci rozhodně zkusit před vydáním recenze aspon 10h hrát coop kampan. Protože to neni hra která by měla den po vydání... to neni demo... to neni beta... to je naprosto nehratelná alpha. A co nechápu že například bug s 2 ruznejma realitama byl už v shogunech 2, ve fall už byl opravenej a tady se zase vrátil.
Jinak úžasná hra která mě fakt chytla, ale tohle co sem teď zažil během 10 tahů s kámošem v coopu to mi opravdu pochroumalo náladu. Zvlást poté co slibovali ze zde bude uzasnej coop...
ponz. Coop sem hrál za řecké státy... podle fora je možné že tam je tech bugů estě víc něž jinde. -
Doufam ze se zameri na optimalizaci grafickych karet jinak me asi je*ne ... to je hnus velebnosti
-
-
No mne sa vcera podarilo najst aky taky kompromis ked mam vsetko okrem travy a stromov na ultra (extreme je bez sance) a aj tak sa to obcas dost skube ked sa jedna o bitku velkych armad. Avsak radsej lagy nez tie neforemne sive machule miesto krasnej lesklej zbroje.
-
-
u mě to jede krásně dokud vojáci běží po mapě i na exteme, ale jakmile se začnou bít mezi sebou a zazoomuju na ně tak se hra změní ve slideshow
-
-
No jelikož jsou bitvy tak asi minutvou záležitostí - tak to zas takovej problém není ne?? *1* *1* *1* *1* Ne opravdu nevyváženost a stršně všechno hrrrr....není nic lepší než armáda z 15ti paltestama (KTEŘÍ MAJÍ OHNIVÉ STŘELIVO ) *1* kteří za 5 sekund odrvnají třetinu vaší armády (absolutní ignorance při zásahu vlastních jednotek - nebo jsou to nejlepší trefaři v galaxii - naproti tomu moji paltesté zabíjejí bez ohledu na válečnou stranu, jsou to hold tvrdí hoši *1* ) za dalších 5 sekund jednotka padá do "blikavého" módu "jsme připosraní" a bez ohledu kde je můj generál do dalších pěti sekund zdrhají bez možnosti je jakkoliv vrátit do bitvy....ti paltesté jsou terminátoři, prostě sjedou armádu čehokoliv hned a naprosto....
-
-
holt vlhký sen hráčů že by se ty hry mohly vydat cestou většího realismu se nekoná, tohle evidentně není simulátor historických bitev, ale čistokrevná arkáda, že si skoro říkám jestli nechystají port na konzole *1*
-
-
tak to jsme v perdéli pane hrábě, věřím že technické bugy se opraví, ale chyby v základním designu v jádru hry co by vyžadovaly komplet překopání asi dost těžko, to spraví jedině mody. I když přidání volby play arcade/realistic battles by toho řešilo docela hodně
-
Od dob Empire nejdou hry TW moc modovat. A vzhledem k tomu, že autoři Darth modu se teď věnují vlastní hře, tak ani "opravné" mody moc čekat nemůžeme.
-
nezbývá než se modlit aby šla hra dobře modovat a šikovní chlapci a dívky z internetů to opravili aspoň do podoby původního Rome
-
-
-
-
-
-
Šmarjá lidičky po dvou dnech jsem se k tomu konečně dostal a že já ůl si to ještě předobjednal abych tam vůbec měl řecké státy( bez Sparty a Athén bych se ještě obešel když by to bylo vedené jako unifikované Řecko(beztak v té době již význam téměř 0, ale bez Epirusu fakt ne) což by měla být samozřejmost NE něco extra. A potom co jsem půl večera strávil nastavováním aby z toho byla jako hra ne obrázková encyklopedie starověku (a stejnak mě to pořád jede i vypadá hůř než Shogun 2) na mě vybafla arkáda arkád(kam se hrabe Barbarian Invasion bez modů). Bitva to je otázka 3 minut, kde furt něco bliká jak v Las Vegas, jednotky běhají v plné zboji jak Bolt, člověk aby furt mačkal nějaké schopnosti jinak bitva trvá jen 1 minutu a armáda zdrhne. AI v podstatě nezná jiné ammo než zápalné takže vše vypadá jak oslava čínského nového roku. Téměř každá střelecká jednotka je super über a i lehké jezdectvo má problém jí dohnat. A to všechno aby člověk sledoval přes ty MEGA nicneříkající kartičky jednotek co jsou přes půl obrazovky(fakt mě neba pořád je schovávat). HNUS velebnosti JE TO HNUS. A já ůl odinstaloval Shoguna 2.
-
-
Jsem velký fanda série TW, dost jsem se na nový Řím těšil (i když ho na noťasu nerozchodím) a stalo se přesně to, co jsem očekával. Už z preview videí se mně hra nezdála, ta arkádovost z toho přímo sršela a nakonec se tak i stalo... čert vem teď technickou NEoptimalizaci, to se patchem vyřeší, ale celý to pánové z CA dokurvili právě tou arkádovostí a asi rádoby přístupem pro větší masu hráčů. Jako aby peltasti házeli zapálené oštěpy, to mě fakt po*er, koho to dpč napadlo? Jsem dost zklamaný (uvažoval jsem i nad koupí nového PC, abych si nový Řím zahrál, ještě že se tak nestalo :) jak čtu komenty a ptám se kámošů co to hrajou, převažuje v drtivé většině negativní ohlas. Nový Řím mohl být pecka, škoda... *9*
-
-
Co mě nejvíc ere a nepochopím to nikdy a nikde jak může někdo něco tak po*rat když to dřív fungovalo. OK beru když je nějaká nová věc, technologie tak se to hold ne vždy povede a je třeba vychytat mouchy, ale proč kuwa někdo opravuje něco co není rozbité?! Proč nemůžu ovládat pilum? Proč nemůžu odevzdat provincii spojenci? Proč námořní bitvy nejsou ve stylu Shogunu? Proč změna UI? Proč nemůžu měnit formace klávesovou zkratkou, PROČ je Rome 2 arkádovější než původní default Rome ač komunita dala jasně najevo a křičela tady 8 let po větším realismu? atd atd OK spousta těch věcí jsou třeba drobnosti, ale ty dělají celek. OK beru a jsem pro inovace, ale jde právě o to že změna by logicky měla být k lepšímu. Něco vylepšovat. Ne tohle. Osobně to asi šoupnu na půl roku rok do šuplete a počkám zda to nějak patche a mody zachráněj, ale jsem v tomhle trošku pesimista. Ano každej díl byl na začátku jalovej, ale fakt ne takhle.
-
-
-
Ahojte :)
Asi budu jeden z mála, kterej tu píše, že se mi hra osobně líbí. Je pravda, že pár věcí bych změnil (např. to, že se nedá přikázat, aby jednotky házeli Lipum jako v v původním Rome a ještě pá věcí) něco bych tam i přidal, ale to je už podle vkusu :) námořní bitvy se mi taky nelíbí, ale s tím jsem tak nějak počítal - za mě byli nej námořní bitvi v Empire a Napoleon, to bylo fakt dobrý :) možná mě tu za můj názor umínusujete a tak, ale jak jsem psal, já jsem se hrou spokojenej :) mám originálku a peněz nelituju, těšil jsem se na ní rok a půl a hru si užívám. Ale asi je fakt, že jelikož se historií Říma věnuji pár let i v osobním životě (ironicky sem se začal o Říím zajímat až po Rome Total war :) ) a tak se mi asi i díky tomu zamlžuje úsudek o hratelnosti a ty chyby prostě přecházím :) hraju to od vydání každej den na těžkou úrověň (normální byla nuda - pro mě :) ) a i v bitvách se spokojen. Doba trvání mě osobně vyhovuje, pohyby a taktika taky a i inteligence nepřátel je na lepší úrovni - opět dle mého názoru :) velká novinka, kterou jsem chtěl mít i v minulých titulech bylo pojmenovávání jednotek na mapě kampaně a její "vývoj", takže jsem tuhle novinku příjemně uvítal :) někdo tu i mluvil o tom, že má problémy s kombinací Nvidia a AMD.. já to mám a v pohodě, zatím :D ale snad ten patch to více nezmrví :) no sem zvědavej za vaše mínusy a "pohrdání", ale já sám za sebe jsem se hrou spokojen a dávám ji jednoznačně + (i když se tam najdou chyby a pár věcí bych změnil :) ) -
-
no mám stejný naázor, zatím poznávám hru za iceny, mám obtížnost normal a asi rozehraju znova na stupeň těžší
-
Mám stejný názor. :)
-
-
Mne to pripadá, že použili veľa nápadov z úspešných módov na jedničku (napr. SPQR, Total realism a najlepší Roma Surrectum). Mám odohraných 20 hodin ROME II a za seba hovorím, že čo mňa naviac zamrzelo tak samotné pozemné boje. Mapy sú obrovské a jednotky mi v nich pripadajú stratené, strašne malé (velkosť mám nastavenú na "Větší"). Boje sú naozaj akrkádové a rychlé skôr pre to, že jednotky sa veľmi rýchlo pohybujú. Zaškrtol som systém boja realistický ale žiadnu zmenu som nezaznamenal. Všetky akoby návody v loadovacích obrazovkách o vedení boja sú zbytočné, pretože tým že sa jednotky ríchlo pohybujú ani není dôvod a čas vymýšlať nejakú taktiku. Pomohlo by spomaliť pohyb vojakov aspoň napolovicu. *1*
-
-
No já si zase občas přidávám rychlost hry, aby to uteklo rychleji a já už mohl bojovat :D jinak jsem asi fakt blázen, ale rád si vychutnávám pohled na dupající vojsko řísmké armády :D já fakt nevím, ale mě ta rychlost bitev přijde prostě ok :D asi mám jiný chutě :D a jednotky mám na max, takže snad 160 :)
-
-
-
-
NO NAZDAR KAM TEN SVET SPEJE *10* sem fakt zvedavej jak to dopadne,,,,,kazdopadne to co sem si zde precetl po par hodinách od vydani me zdesilo *8* tomu se fakt jen tezko veri *8* jak to muze bejt v takovym stavu???a co povazuju za vrchol je fakt ze museli lhat,,,,myslim vyvojare,,,,bo todle není mozny *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
-
Dotaz k videu na steamu kdy lod jede po sousi ci projizdi stavbami me neprijde docela normalni.Namatkou
http://www.youtube.com/watch?v=Ba2vFhvhz8I
Necekal bych to u takoveho ackoveho titulu -
-
Znovu upozorňuji ty co si chtějí hru koupit. Je jedno jaké máte železo, může se stát - jako mě, že se vám to bude sekat na nejnižší nastavení. *14* Je toho plne oficialni forum. + dalšich spousty grafickych problemu.. *5* 2 moji přátelé mají podobné problémy. *16*
-
Něco k nastavení
- stíny co nejvíce dolů(hodně pomůže)
- částicové efekty co nejvíce dolů(sakra hodně pomůže)...tady to někdo pořádně přehnal a znáte takové to pořekladlo.... Méně je někdy více *5*
- neomezená paměť...radši ne-e, ale většího rozdílu jsem si nevšiml
Ano není to po tom všem úplně ono, ale na trošku lepších sestavách či průměrných by to mohlo už jet trošku nesekaně, tak hlavně zkoušet nastavení. Optimalizace se moc nevyvedla.
Jinak jednotky mám na vyšším počtu, a krom tohohle vše na max(extreme)...pohoda. -
-
alfa pro vegetaci - vypnout. ta mi poslala mejch 25FPS do jednociferných čísel (AMD HD 5850 btw)
-
sestava?
-
-
Když opomenete grafickou stránku vám se líbí styl hraní ? Mě přijde že už to není taktická hra jako dříve ale arkáda celkově hratelnost od vrhání oštěpu po bitvy kdy v podstatě se mě zdá že Legie a Falanga jsou nejsilnější jednotky z celé hry.
Většinou Keltové, Germáni si moc proti civilizovaným národů moc neškrtnou.
Čekal jsem třeba že Řím nebude mít moc jezdectvo špatné lučišníky ale hodně v pěchotě ale třeba takový Řím má od dobrých lučišníků až po psy a jezdce to mě trochu zaskočilo.
Ty boje jsou takové zvláštní moc namačkaní na sebe a stává se že voják je jak v křeči skrčenej se štítem na opačné straně k nepříteli bokem. Lodě bitvy lodí na to jsem se těšil ale to je strašná tragedie skákání z přídě na příď žádný hákování a lodě se hned rozletí a boj mačkanice tragedie.
Co si myslíte vy takhle o tom ? -
-
A co říkáte na Spartu ... jednotky + vzhled ?
-
-
že hoplitské falangy, jsou v celé hře na úplný nic....ta jejich "formace" nevydrží útok pomalu ani obyčejných sedláků a to nemluvím o tom jak ta formace vypadá....jedinou cestou jak z hoplity vyhrát je, že je nedáte do falangya nebo budou lepší než soupeř a ubijou ho meči....oproti tomu makedonské falangy....to je prosím žůžo....
-
Sparta má celkem dobře zpracované jednotky. Sice má v Rome 2 výraznější roli, než jakou ve skutečnosti v té době měla, ale budiž - holt je populární a mainstream by CA asi usekal ruce, kdyby ji tam nepřidali. *3* Jen jednotka heroes of Sparta, nebo jak se jmenuje, má na tu dobu už spíš romanticky laděné brnění, to používali někdy naposledy za peloponéských válek. *3*
-
-
Magister_Peditum: právě Sparta měla takové slavné období někde 5. stoleté př.n.l. taky jsem si říkal že tam dají Spartu na 100% kvůli oblíbenosti díky filmu 300 :D 200 let tam a zpátky co to je :D
-
-
No mě osobně se líbila Sparta už od mala když jsem se o ní učil poprvé v dějepise. Tak když jsem viděl obrázek spartského vojáka hned se mě líbila jeho výzbroj a hl. ta helma - která se objevuje fe filmu 300 o proti třeba římskému legio. Dál jsem se o to nikdy více nezajímal no a když jsem viděl teď Spartu v Rome 2 tak jsem byl hodně zklamán.
-
-
Ti se mě právě libí :D takhle jsem si představoval Spartskou armádu hl. mě jde o ten tvar helmy ze předu, ale když vidím ten zbytek tak si říkám co to je :D (ne nejsem v tom žádný znalec prozatím).
-
-
-
vis ty vůbec něco o rimske armade v onech dnech???proc by mel mit rim slabe jezdectvo a spatne lucistniky???ses OK???rimska armada byla nejlepší v celem tehdy znamem svete a ja opravdu nechapu proc by teda ve hre mela bejt slaba *1* *1* *1* *1*
-
-
Ano, narod, ktery ani neznal trmeny a musel je okoukat u nepritele mel urcite nejlepsi jezdectvo...
-
-
V antice neměl nikdo třmeny :) to až v 6. století se k nám dostaly a to změnilo celí způsob boje kdy jezdec se zapřel do třmenů a kopí držel pod paží zapřené. Tohle změnilo způsob boje a středověký způsob boje na koni.
Hunové používali nějaké primitivní třmeny jestli se tomu tak dá říkat teda.
-
-
Jasně chápu, do školy chodíš teprve pár dní, takže ti to ještě nijak extra nešrotuje, ale snad každému dojde, že římská armáda byla nejlepší(Vzdorovat dokázala jen jedna galská vesnička na severovýchodě dnešní Francie.), jelikož její vojáci útočili "jako jeden", kdežto její nepřátele byli, především z počátku, neorganizovaná horda.
-
-
To jsou ty hrozné mýty kdy germáni a keltové byli neorganizovaná banda barbarů. Barbaři kteří byli špičkoví řemeslníci kdy časem byla Galie a i Germánie dílny Říma. Taky plno věcí převzali Římané od Keltů a (později od Germánů to už jsem v našem letopočtu tak nějak 3. století)
Podle téhle logiky přejímání potom mohou mít třeba nejlepší vojáky každý národ protože Keltové byli najímáni v celé antice jako výborní jezdci a jako perfektní žoldáci i germáni byli často najímání. Takže v podstatě v Rome 2 by mohl mít antický svět luxusní Keltské žoldáky a v MP by jste balance mohli zabít.
Taky nezapomeň že Řím utrpěl plno drtivých porážek ale jeho výhoda byla profesionalitě a dokonalé logistice kdy dokázali rychle nahrazovat ztráty "není jednoduché uživit a pohybovat velkou masou vojáků k tomu je potřeba dokonalá logistika". To byla hlavní síla Říma. A Germani a Keltové nakopali Římu hodně krát zadnici ale víte ono se to bojuje na jedné straně dokonala logistika a profesionální armáda a na druhé straně kmeny kteří bojují na straně Říma některé proti Římu a potom se tam všechno rube navzájem + brilantní politika Říma to se potom bojuje. -
No, právě vrchol vojenství v té době představovala makedonská falanga a Římané ji porazili jen díky tomu, že s ní bojovali v pro ni nevhodném terénu. Takže je to spíš naopak. Zpočátku hodně vyrovnané nebo dokonce vyšší kvality nepřátel a teprve postupem času se z římské armády stala špička, která neměla konkurenci.
-
-
swice: Ano vím o tom hodně . . . . . proto že se tím zabývám než začneš vyskakovat tak nezapomeň zkontrolovat letopočet :)
-
-
Ok tak když se zajímáš, tak musíš vědět, že Řím lučištníky svoje nepoužíval, ty většinou patřili do pomocných sborů a byli nabírání ze Skýthie a i Krétští a ti patřili k jedním z nejlepších :) proto je tam mají dobrý ;) a co se týká jízdy, tak tu z valný části měli taky naverbovanou :) a jinak říský jezdectvo taky patřilo k těm lepším, co tehdejší svět měl, jen na to tolik nespolíhali ;)
-
-
Tak římské jezdectvo nikdy nepatřilo k nějaké extratřídě. Minimálně v období sledované hrou tomu tak bylo. Například jízdu schopnou čelit Parthům začal Řím vytvářet až někdy ve 2. století po Kr.
-
-
A za to Parthus v hre ma dorbe jazdectvo, ale žeby bolo nejak užastne v porovnaní s ostatným, o trochu lepšie, ale nič extra excelentne.
Trochu ma sklamali s tou diverzifikaciou jednotiek že všetci maju vlastne to isté. tie armady su vlastne len helenske, rimske, keltske a germanske, inak je to velmi hodne rovnake až by som povedal že moc
-
-
jinak s tou realitou a AI je to fakt pruser,,,na zalobu *16* *16* *16*
-
-
-
Ale je tu minimalne jedna nadeje, jeden tym, ktery se pokusi z toho udelat dobrou hru - facebook.com/Rome2TotalRealism?fref=ts :P Porad nechapu jak to CA mohla takle podelat, proc a proc nam vsem tak mazali med kolem huby. Jestli vina pada na segu tak by se na ni meli vysrat a to doslova. A neverim ze hodne hracu chce arkadu. Tahle serie ma silnou zakladnu hracu kteri chteji realnejsi boje a vse kolem toho. Me ty bitvy proste nebavej :x je asi poprvy.