Přejít na výpis diskuzí
První z pravidelných updatů pro Total War: Rome II vyjde v pátek
4.9.2013 | Petr Poláček
173 příspěvků
-
Tak já nevim. Já to hrál včera celej večer a jsem vážně spokojenej. Já vim, že to v kontextu toho co tu čtu bude vypadat jako trolling, ale všchno běží, nic se netrhá, AI na strategický mapě je podle mě nejlepší od doby Medieval I. Diplomacie zatim taky o dost lepší. Boj standardní, ale obohacenej s speciální "schopnosti"...
Snad jedině, že tak krajina, aspoň teda v Galii, je hrozně fádní.
Záhada. -
-
JJ taky, vsechno na extreme a jedu uplně v pohodě... ale zkus přepnout do hry 2 hráčů(kampan) a do 10 tahu to vyhodis voknem.
Coz me fakt mrzí když jsme si tu hru s kámošem kupovali hlavně kuli coopu. -
Jako Rome II je ze série opravdu hra, která chytla její potencál slušně za koule, ale místo aby je utrhla, nebo alespoň natrhla - tak je drží a čumí na to jak zapřísáhlej puritán an bandu vožrlejch bisexuálních hipíků na heráku....
Ještě bych připojil takzvané rodiny - nevím jak to je u říma, ale u Makedonie ani nevím kdo velí frakci, proč nemám dědice, proč nemám manželku, proč svatba stojí jak pěchotní kasárny třetí třídy....Ostatní členové rodin zvesela dělají pokusy o atentáty, hra mě o tom ještě zvesela informue bez možnosti se pomstít - moji generálové jsou na 5-10 tahů v kelu, ale když chcu zabít je - tak mě to stojí podporu 3-6 tisíc zlata (což je pro mě fakt hodně) a ještě se to nikdy nepodaří a za dvě kola ti maníci zvesela kráčí světem dál....takhle jsem si to nepředstavoval.... -
Jseš prostě lucker - jedne z těch co má zrovna sestavu u které to záhadně funguje....
Pro mě je strašná noční můra rychlost bitev - taktika je akorát při přípravě armády - jakmila začne bitva samotná - mám tak 1-3min. na to abych něco udělal....bitva mimo město netrvá déle než 7min. se vším všudy....(vlaječky nezmiňuju)....AI na strategické mapě je největší plus, jsem s ní nadmíru spokojen....
Diplomacie....mít takovej problém uzavřít obchodní dohodu je strašný....nezáleží jestli je to kmen o jednom městě, velká říče, vztah neutrální nebo věrný přítel....očividně nikdo nechce moje zboží (asi mají dobrou ekonomiku)....možná by to taky chtělo přidat, alespoň malý přehled vztahů ostatních frakcí k ostatním frakcím....možná to tam je, ale já to nenašel a mám vždy strach co čím kde a proč poseru.....
Makedonské falangy (píkaři) jsou výborné jednotky....přepínání typu zbraně....a konečně můžou rychle běžet aniž bych se po jejich zastavení musel starat o to, že půjdou do formace....prostě drží trochu formaci, a jakmile doběhnou k cíli - zpomalí, nastaví kopí a kosí....naproti tomu hoplitská falanga je směšná....první řada se tváří že dělá falangu....po útoku i směšné barbarské pěchoty se formace rozpadá a pokud nemáte sparťany nebo elitní hoplity bitvu prohrajete....nehledě na to že ve formaci je kosí kde jaká střelecká jednotka (přitom lučištníci by si neměli pomalu ani škrtnout - snad jenom paltesté a to velmi v blízké vzdálenosti....)
Paltesté a zápalné střelivo - jak geniální :D A nakonec transportní lodě....no to nemá slov....představoval jsem si to jako ty nejslabší lodě ve hře, ale ještě pomalejší, a mnohem více zranitelné....ne oni jsou sice pomalé, ale jsou to pěkně velký krávy....měl jsem takhle "flotilu" s generálovou trirémou a čtyřmi základními loděmi s paltesty....protivník 8-9 transportních lodí - výsledek bitvy?? Dvě lodě na ústupu - Já - dvě rozbité lodě od teranování, jedna v plamenech a tři na útěku.... Asi tak nějak.... -
-
Peltasté a zápalné střelivo? tak to je hodně drsný :D
-
v diplomacii když klikneš na stát tak se ty dostanou jinou barvu červená - oranžová ........... to je vztah k ostatním, rychlost bitev se dá řešit zpomalením času :-D pak si člověk užije nějakou tu podívanou, no obchodní dohody jsou pro mě taky záhadou, asi člověk musí trochu podmáznout jednatele a trochu jsem zaplaval ve spokojenosti měst, vedl jsem válku na britských ostrovech a moje města šla rapidně do mínusu, po ovládnutí a podrobení nepřetal a míru města byla v -70 nespokojenosti a pomalu to šlo nahoru, hraju za valečnickej národ kterej má i v popisu že miluje války, to znamená že pokaždé když budu válčit města půjdou do mínusu spokojenosti ? nemáte někdo radu ?
-
-
jasně :D myslíš to třetinovou rychlost bitev?? :D Tak jedině tak si vychutnáš nějou šarvátku to je pravda, ale taktice to nepomůže.... S těma barvičkama jsem si nevšiml....Hold asi zmlsanej ze Šogůna....
Podmáznout?? :D Za co?? :D Já jsem rád, že si sem tam něco postavím....válka mě stojí sot peněz....Hraju za Makedonce a v Thrácii, kterou mám pod kontrolou celou mi spokojenost nikdy neklesá, když válčím....musíš vzít v potaz, že spokojenost je v rámci provincie - nikoliv města....nepočítají se města pod kontrolou nepřítele, ale když máš např. v provincii dohromady 4 města - z toho 2 ovládáš - jedno posléze dobiješ - tak klesá pořádek, kvůli dobívání a samozřejmě i město není zpočátku veselé, že má nového vlastníka....chce to rychle dobít - uklidnit situaci a pokud možno přestavět budovy - pokud jsou jiné kultury a pod. to byl problém u mě - neměl jsem na to prachy :D tak jsem boural....to stojí jenom pěti kilo :D -
-
začínal jsem s jedním regionem v britanii a dobil 3 ostatní během 10 tahů, asi je pravda že ta 10 letá válka se lidem moc nelíbila, poté jsem dobil wales a teď se snažím dobít irsko a musím říci že jsem za celou serii TW neřešil takovejhle problém, srážka na moři je neuvěřitelně nákladná a když se tam setká 35 a 35 lodí tak ztráty jsou obrovské nehledě na to že s e to dost špatně ovládá, takže vylodění na jiném břehu a s podporou namořnictva se také 2x nepovedlo a tady opravdu ai musím pochválit
-
-
-
-
-
Chci se optat jestli to je nastavením grafiky a nebo to je čistě tak ve hře? Prostě mám jednotku legionářů a vůbec není vidět že by měli oštěpy v ruce za štítem nebo tak.. najednou zaútočí a hle oštěpy lítají ...
-
-
U legionářů a dalších jednotek s podobnou funkcí nejsou oštěpy vidět už od dob Rome 1.
-
-
Mě přijde dost velká škoda....
-
-
neni to zadny bug proste to tak je, neco takoveho bylo i v rome 1 ale tam ty ostepy nesly hazet za pohybu myslim
-
-
Ale viete čo je na tom všetkom najvtipnejšie ? (z grafickej stranky, frame dropy, nizky rate, neda sa zoomovat na jednotky lebo uz je z toho foto montáž)
ze aj ludia čo maju GTX Titan si to nemožu poriadne zahrať a toto mi nejde do hlavy, je to cele sposobené zlou optimalizáciou z jednej polovice ale z DRUHEJ ?!
NVIDIA A AMD! neviem či ste postrehli ale zatial nie je oficialny driver ktory by podporoval tuto hru, ako je možné že po rokoch developmentu neboli schopný nič robiť preto aby v den vydania hry existoval aj funčkný driver ? ... to je akoby chceli aby o nich cely internet hovoril aj ked z HATU ale aj tak, ved aj negatívna reklama je reklama že pán Rytmus ?! -
-
Jako to moc nechapu na cem to chcete hrat? Mam HD 5870 vse na max a hraju bez sebemensich potizi,zadne dropy,nizky rate nic takoveho neznam. Asi to chce mit originalku
-
-
Ne, je to o špatné optimalizaci - já mám tedy starší stroj a před rokem upgradovanou graf. kartu (ale též nic extra Nvidia GTX 550ti) - hra mi vyhodila nejvyšší nastavení - což mě udivilo....šlapalo to chvilku dobře - ale pak ty skoky FPS....teď hraju na nejnižší jen s vyšším počtem vojáků v jednotce....není to zase tak hrozné, ale mám alespoň stabilní FPS a můžu v klidu hrát....jen když v bitvě mám kameru přesně v jedné konkrétní výšce tak vojáčci vypadají jak z minecraftu :D sem tam se tomu i zasměju....
-
-
Tu je screen z mojho nastavenia: http://cloud-2.steampowered.com/ugc/1101417089856373099/AD7EDAAEB1D47580802FE6CD12AA13DB60C8D64B/
-
Ja mam GTX 560Ti 448 cores a tiez mi hra vyhodila najprv ze extreme a ja cely naradosteny bezim do bitky a tam siva machula utoci na modreho minecraftaka (rozumej vojak v kruzkovej zbroji na cosi co nema zbroj *4* ) nastastie sa mi podarilo to nastavit tak ze kruzkova zbroj je kruzkova zbroj a vojacikovia aj ako tak vyzeraju, ale za aku cenu. Vacsia bitka alebo obliehanie mesta sa musi zaobist bez maximalneho zoomu, inak si mozem kludne otvorit ACD See, nastavit slideshow na 5-10 sekund a vyjde to na rovnako.
-
Tak sám přiznáváš..karta je hodně slabej odvar ..po těch tryznách co sem četl máš vlastně kliku, že valíš a že si to užíváš :)
-
-
Jsou lidi z mnohem slabším počítačem - co hrajou na daleko lepší detaily než já....možná bych to zajel na něco lepšího, ale nebudu se stresovat....a tak 4GB RAM a 2,4Ghz procesor o čtyřjádru je podle minimálních požadavků u téhle hry tak na střední s plno detaily na vyšší....a ta graf. karta sice není z nejlepších, ale rozhodně to není žádná tutinka....
-
-
-
Zrovna na tohle ma originalka vliv:-),
-
-
taky jsem parkrat stahnul a muzu te ujistit ,ze ma.
-
-
Urcite:-))
-
A hrajes to v okne 800x600 ze?:)))
-
-
-
-
Porotze sega odmitla vydat nvidii a amd soubory hry, doufam ze je brzy daji
-
-
Na foru nvidie vcera psali ze uz se na to divaji a ze mame cekat.
-
AMD a Nvdia by mohly jako odměnu za pomoc se vykašlat na ovladače a mistři od Segy by se je mohli udělat sami.
-
-
-
podpálit jim studio *1* *1* *1*
-
-
me by teda zaji zajímalo jak to je s tou arkadovosti???opravdu ty bitvy trvaj par min,??a jak sou jako zrychleny???jak to je s téma capture point???
-
-
Podle mě bitvy moc zrychlený nejsou, to je prostě otázka vkusu. Někomu vyhovuje, když se bitva odehrává 5 minut a někdo (já) si to užívá, když se může bitkovat třeba 20 minut.. záleží, co máš za jednotky, protože je jasný, že s římským vojskem o síle 2 000 vojáků bude bitva trvat méně proti 500 vojáků.
Co se týká arkády, tak jo i ne, záleží na tom, co se ti líbí. Mě to jako arkáda nepřijde. Tolik zkratek tam zase není a hra není tak jednoduchá, po chvíli hraní se v tom dá docela slušně orientovat. Capture point je docela dost velká kravina, která je prostě fakt nereálná :D když někomu obléháš město a naopak, máš tam body (vlajky), který když obsadíš, tak jsi vyhrál. To není ale žádná novinka, tohle je ve všech dílech TW. Jen je to novinka v tom, že to je i v bitvě mimo město. Stalo se mi to ale jen jednou a to když jsem obléhal město a on na mě zaútočil s jinou armádou - město už neobléháš, ale máš jakýsi bod, kterej musíš uhájit. Výhoda pro útočníka, ale nevýhoda pro obránce, protože nemůžeš využít terén :) jakmile se posuneš jinam a mimo bod, tak ti ho obsadí a je konec.. velká nereálná to věc! :D to by mohli odstranit -
-
Tak jestli si hrál předchozí díly tak ta rychlost boje je šílená a další věci jak jsem psal bitvy lodí největší tragedie.
Oštěpaři (peltasté) mají dostřel jak hrom a ohnivé oštěpy. Když jsem sledoval tu BETU tak jsem viděl kartičky Peltastu a rikam si kde má lučišníky protože ohnivé střeli strašně dlouhý dostřel tak jsem si myslel že je to chyba kartiček že je tam bojovník s kopí ale přitom je to označení lučišníka.
Až z dalších videích BETY jsem poznal že jsou to fakt Peltasté a nejedná se o chybu jsem čuměl jak vyoraná myš.
Tahle hra když opomenu grafiku je hrozně odfláknutá to Napoleon nebo Shogun 2 je mnohem lépe udělaný a zábavnější.
Námořní bitvy kdy Napoleon má velký možnosti lide se na lodi chovají jako živý reálně se pohybují a Shogun 2 to samé různě rozdělený jednotky vypadá to že žijí že ta loď je reálná.
Rome 2 šílený paskvil na moři obdélníky a na tom jak pěst na oko obdélník jednotek všechno a šílený způsob boje kdy z přídě na sebe skáčí všechno umění. To se na mě nezlobte ale naproti Napoleon a Shogun 2 je to šíleně zmrvená hra. (To pořád nemám namysli optimalizaci a podobně ale propracovanost hry která šíleně zaostává za svými předchůdci)
Se mě brutálně líbí http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nWk_kYXZrNA#t=72 -
-
Ti peltasti mají fakt moc dlouhej dostřel, až jsem se sám divil, to by měli nějak snížit, hned by to bylo lepší :) a jak říkám - mě rychlost bitvy i vyhovuje :) to je ale zase takový, že tisícovce hráčům se to líbí a další tisícovce zase ne :) sem zvědavej, co s tím dnešní patch udělá :)
P.S. námořní bitvy v Empire a Napoleon byly fakt skvělý!! :) Rome je v tomhle zaostalej :) -
-
další k pousmání..:o)
-
-
-
-
-
-
s timhle by se mělo panove cosi udelat,,,,todle není první pripad,,,,to je na zalobu od tech co si to koupili v predobjenavce a dostali za to todle,,,a vůbec ted me doslo ze vlastne všici co sme si to koupily by sme to mely resit hromadne podanou zalobou *1* *1* *1* *1* *1* *1* todle jo ZLOCIN a nehoraznej PODVOD *16* *16* *16*
-
-
Holt příště si dvakrát rozmyslíme než koupíme zajice v pytli (předobjednávka) a raději si počkáme až na recenze a případně na nějaký ten patch.
Investor tlačí na výrobce, aby dodržel termín vydání. Celkem často se stává, že práce ještě nejsou dokončené v termínu. Pak tu jsou dva základní přístupy ja to řešit:
A) Vydaj to v termínu nehotové a pak nějakej čas budou zuřivě opravovat a dodělávat. To je tento případ.
B) Posunou termín vydání na dobu, kdy bude práce více méně hotová.
Která varianta je pro hráče lepší? Je to A,protože máš možnost se rozhodnout jestli počkáš na "finální" verzi a nebo budeš s většími nebo menšími problémy hrát nedodělek.
-
-
Tohle CA neomlouvá od toho že hra je nehratelná na nejnižší nastavení. Je to ostuda. Vydat takto neoptimalizovanou hru a příště si hru sosnu abych viděl jak to pojede a koupim třeba za měsíc, jestli vubec koupím
-
-
Tvůj problém ale nemají všichni. Já si jedu i na vyšší, akorát nesmím zazoomovat na bitevní vřavu :)) spíš mi vadí občasné bugnutí tlačítek během diplomacie a dlouhé čekání na tahy.
-
-
Máte oba pravdu, ale není zrovna OK, že rha vypadá hůře než Shogun 2 a pokud vezmu, že pak datáč byl optimalizovanej velice dobře, tak tohle vypadá hůře a optimalizace je prostě blbá :-) A nezazoomovat na jednotky...no když člověk pouští u TW bitvu, tak se vždy těší na to jak do vřavy naběhne a bude se na to koukat, rotovat a dělat všechny ty psí kusy(zvlášť když třeba hodinu stráví jen na taktické mapě, protože do bitvy nemusí...třeba díky převaze armád co jdou do akce).
A nevím kolik lidí to testovalo, ale někdy je možná lepší 5 - 10 lidí, co ví jak ty chyby hledat a kde je hledat než horda, která čeká co vypadne a hromada neduhů jim uteče. A po tomhle bych na místě vedení CA vyhodil vedoucího testerů, protože zodpovědnost za lidi padá na jeho hlavu. Dotali prodkut, měli ho otestovat, po otestování měli říct, že to má asi fakt blbou optimalizaci a hru prostě vrátit. A programátorům, pokud tam zůstanou bych teda prémie rozhodně nedal.
Jen proboha lidi, zase to tak s tou nevraživostí nepřehánějte. Tyhle kouzy jsou časté...jednou se na hru všichni těší a pak je zklamání a tak hromada nadávek. Pak(Left 4 Dead 2) se div že nezačně vyhrožovat autorům dáním na budku, bojkotováním, psaním petic... Aby ti co nejvíc žvanili a protestovali si to nakonec koupily. Jo bylo to brzo a nebylo to tak ehm temné, ale dobré to také bylo? Bylo a očekávání CoD se nekonal, protože kdyby ano, tak by se spíš nečekalo na to, kdy konečně ohlásí trojku.
Prostě to tak nehoťte, hold si můžete říct, dal jsem za na na Steamu cca 1500, tak jsem hold vyhodil tak trošku(zatím) peníze oknem *3* Jsou horší věci, třeba si váš křeček zlomí ťapajznu... -
Muj problém? To je jejich problém že shogun II jede na ultra a tady na nejnižší se to seká v kampani mapě 10 fps *1* . Zkrátka jsou to hov*da. Uspěchané datum vydání a ladit to budou za běhu přitom optimalizace je na 1 místě.
-
-
Ono jak se to veme .. spousta hráčů zase brečela že to vychází tak "pozdě" ...
-
-
Důvod byl spíš ten, že lidi chtěli Rome II a on byl místo toho Shogun 2 :-)))
-
-
-
Nesmis zazoomovat? :D Tak to jsi asi spokojeny ze nevidis da se rict to nejlepsi, me teda tohle vadi a vim ze kdyz mi jede shogun 2 na ultra, tak rome 2 by mel taky a ja teda chci aby tomu tak bylo a co nejdrive. Hlavne doufam ze to opravi a je mi jedno jestli nvidia nebo ca, ale hlavne at se tak stane...
-
-
-
Příště to chce něco takové na testy hry: http://www.inallthewriteplaces.com/wp-content/uploads/2011/08/monkey-typing-simpsons.jpeg
-
Nejvíce jsou sprasený námořní bitvy jsem se tak těšil na luxusni antické bitvy na moři a takovýhle kalibr jsem nečekal. To i starý hra jako Rise of Fall která je stará tak 8 let ma propracovanější bitvy na moři.
Přitom Empíre bylo dobrý na moři i Shogun 2 nebyl vůbec k zahození tam to vypadalo dobře. Já nechápu proboha co dělali že to takhle pohnojili ty námořní bitvy jsou až k pláči je to fakt smutná tragedie a zrovna ROME 2 moje nejoblíbenější doba jak já jsem se radoval nad ROM 2 když měla vyjít.
Teď jsem fakt těžce zklamaný *11* -
-
Toho si všichni všimněte !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Hák přitáhnutí lodi a lezení po lodi)
SHOGUN 2
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=cdSPz04yi4k#t=189
Takhle jsem si představoval ze budu bojovat v ROME 2 a ne tuhle frašku šílenou . . . . .
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=96R5dqIa8i8#t=701 -
-
Tady ještě napoleon ....
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SbK_4idhqUo#t=321
Proč tady v těchto hrách je to krásně reálně propracované že to vypadá jak skutečně živě. A ROME 2 jsou to jenom obdélníky s formací vojáku co skáče z přídě na příď.
ROME 2 je hrozne odflákla hra když vidím Napoleona a Shogun 2 -
-
asi tak napoleon je supr,,,s shogunem zadne zkusenosti nemam bo me japonsko nelaka a radsi si zahraju evropu na pocatku 19.stoleti,,,,,je taky pozoruhodny k jakymu doslo co se tyce grafiky posunu mezi empire a napoleonem kdy empire je este stara škola ale napoleon je sou uplny graficky orgie/o tridu neb 2 vyse/,,,,roto nechapu co se stalo ze ta grafika je zas nekde uplne jinde a ta arkadovost???KTEREJ CU.RAK,,,todle naridil???ja bych navrhoval podpálit studio creativ asembly *1* *1* *1*
-
-
-
-
v minule diskuzi okolo Rome 2 nekdo psal ze je to narocny stejne jako shogun 2. :D kazdej total war je v den vydani po(kurvcenzura)ser jak arma (ustalene rceni). Pamatuju si jak mi demo Shoguna 2 jelo na min detaily na nakych 20fps momentama. No a sestavu mam furt stejnou a kdyz dneska zapnu Shoguna tak si muzu dat ultra a zoomovat jak chci a je to plynule. Necekam ze bude hw narocnost i po odladeni stejna jako u Shoguna 2 ale zlepsi se to. Kazdopadne ikdyz se na hru moc tesim a sem fanda serie od prvniho Rome, tak to necham par mesicu ulezet nez se objevi nejaka akce na steamu
-
historie se opakuje a ja se nepoucil a mam to:) stejne problemy jak s vydanim empire. Nechapu jak se to mohlo stat a kde berou drzost nam lhat o optimalizaci atd. Shoguna hraju na ultra bez problemu (i se starsi grafarnou , nez mam ted!) a v rome 2 mam dropy z 60 na 10 (v jedne "delsi bitve" se mi zniceho nic zacal pohyb vsech vojaku kousat, jako v par bitvach empire-..). Nehlede na hnusny vyhlazovani a retardujici opravdu "umelou inteligenci". Zatim jsem nastesti nehral bitvy mimo mesto, tak jsem jeste nezazil na vlastni kuzi demenci s branenim vlajecek. bitvy trvaj smesne kratce, vojaci sou na speedu a padaj jako mouchy. v ntive nema vubec sanci taktizovat, vse se semele desne rychle a verim ze maj aspon vojaci pekne animace. Ale v te rychlosti pohybu a zmeti je vubec nemuzu rozpoznat :d Ted cekam ze vydaj nakej patch, kterej tu hru jeste vic "rosez*re" a treba nepujde ani zapnout, viz jeden update empiru.. No tohle je posledni hra kterou jsem od CA koupil hned po vydani, priste pockam tak min pul roku.. jako kamos, ktery se mi ted smeje :d
BTW, pokud vyslu par jednotek po 3d mape a stisknu mezernik abych se koukl na jejich budouci lokaci, spadne mi fps o 30-40 :d