Přejít na výpis diskuzí
PS4 se bude v JPN/USA prodávat už letos za cenu přes 400 dolarů
7.2.2013 | Petr Poláček
95 příspěvků
-
to je slusna cena, kdyby to na sobe melo jabko, tak by stejna krabice stala trojnasobek
-
-
A ty myslis ze sony to prodava s minimalnim ziskem? Ono vicemene vsechno je predrazeny na troj-ctyrnasobek. *3*
-
-
Pokud ja vim tak je to dotovany a prodelavaj...
Tohle je nazor naprosto neznalyho cloveka... -
-
Jo. Kdyz to byl hiend hw tak jo. Ale tohle bude lowend HW. Staci si sestavit na nakym eshopu PC s tim apu od amd. Neni problem se do 400 dolaru vejit. A to jsou maloobchodni ceny, sony to bude brat od vyrobce se znacnou slevou.
-
-
Miserius: nedelej si trapas, je to normalni APU od AMD, x86 architektura.
Honza: ja nemluvim o tom co je vykonnejsi nebo lepsi nebo o optimalizaci. Mluvim o tom, ze kdyz vznikl PS3 a Xbox360 tak v nich byl drahej hw. To APU od Amd co prezentovali ted je lowend cili levnej hw. -
-
Miserius: nesmysly placas ty, pokud jsou ty predpovedi spravny a je tam to APU tak je to normalni x86/x64 PC ty "znalce".
-
2eeeee - dobrej vtip, vazne *1*
-
@eeeee: Tys ještě neviděl PC s 8GB RAM? uff..
-
Olololol: Budiž to beru jako padný argument.
eeeee@tiscali.cz: Pokud čtu správně "8GB DDR5 RAM (speed unknown), VRAM {listed below in GPU}" . Nejsem si zcela jist rozdílů mezi DDR3 a 5, ale já mám víc, bratr má víc, a několik mích spolužáku na IT též. A pochybuju, že jsme jediní vzhledem k tomu, že je to docela levná záležitost. -
Ty jsi docela vtipalek kamarade :D Hrajes si tu na znalce a placas naprosty nesmysly
-
Neni, ukaz mi pc, ktere bude mit ram jako ps4.
-
-
Jenže ty tu porovnáváš jabka s hruškama. Nemůžeš dávat dohromady konzoly s PC. Na první pohled jasně vidim, že PC je mnohem výkonější, ALE (velké ale) konzole má stále stejnej HW, kterej se nemění. To že je to dneska není hiend, neznamená, že to není pokrok. Hry na konzole jsou tudíž 100% optimalizovaný na 1 HW sestavu a proto tam poběží dobře, kdežto v PC portu je často "optimalizace" sprostý slovo a prostě se to seká. Tyhle konzole znamenají, že se zase herní scéna pohne dál. Nemam rád konzole, nikdy sem žádnou neměl a pokud někdo nepředloží důkazy proč bych si měl nějakou koupit, tak to neudělám. Ale vítám to, že je tu nová generace konzolí, protože se zase hneme z místa. Pravda za pár let budeme zase stagnovat, ale co se dá dělat. *3*
-
-
vygoogli si "direct to metal programming"
-
Dukazy?
-
-
Dalsi profik, tohle nema nic spolecnyho s PC architekturou
-
-
-
-
-
A já zae přináším spekulaci, že v ČR konzole vyjde taky letos a bude se prodávat okolo 10tis za základní verzi. Verze s větším diskem bude o cca 2, možná 3tis dražší.
:) -
-
A to se vyplatí! *3*
-
-
Cena konzole možná pěkná, ale taky by mě zajímalo co ceny her. Jestli budou pokračovat s takovými srandovními cenami jako 1700Kč za hru na PSN?
-
Takže u nás 12 000 kč
-
Já počkám až to řekne oficiálně Sony, až ukáže všechny verze a až bude koncová cena pro ČR. Vše ostatní je zcela irelevantní a akorát člověka nasere to, že to bude mít nejenom dražší, ale i později. Tudíž já bych počkal:)
-
To zas bude kvůli Xbox vs PS flamewaru na diskuzích nečitelno
-
To mi prijde jako docela fer cena. Kolik u nas vlastne stala PS3-ka v dobe vydani?
-
-
Já si dokonce pamatuju, že PS3 v době vydaní u nás stála 19000, myslím že PS4 se vejde do 16000. Každopádně nedávno jsem si koupil PS3 jako doplněk mého vykonného PC a mám na tom PSku už 13 her koupených a všechny jsou "console only", takže s tím si ještě nějaký čas vystačím a možná až za pár let půjdu do levné PS4 :).
-
v článku na idnesu z roku 2007 je cena PS3 17600,- *8*
-
Soudě podle článku z games.cz byla doporučená cena od Sony v době vydání stanovena na Kč 16.810,- (http://games.tiscali.cz/byznys/uvedeni-playstation-3-na-evropsky-trh-29893). Kolik skutečně stála v obchodech netuším.
PS4 tipuju tak na 14.999 korunek. Ty roky záruky holt nejsou zadarmo. -
-
15 už je hodně, navíc vhledem k tomu, kolik dnes stojí PS3/360, ale nedivil bych se ( u nás v ČR).
-
-
Tak dobrá, za 13.999,-. Ale níž už nejdu *15*
-
-
:D
(furt moc) -
-
Přihodím k tomu ještě jednu PS4 hru dle vlastního výběru. To už se vyplatí, fakt *1*
-
-
-
Ja si jen pamatuju, ze to bylo az moc na to, abych v ty dobe nad koupi vubec uvazoval. Nakonec se k nam domu dostala PS3-ka asi pred jednim - dvema lety v poliposukcni verzi. A to kvuli cca peti hram, co rozhodne stoji za zahrani. Jinak PS4, kdyby byla doprovazena releasem Last Guardiana a stala by 400$, to uz bych se na ni minimalne s bratrem slozil.
-
-
-
kolem deseti tisíc myslim
-
-
To je nějaký levný ne? Zvažuji koupi...
-
-
je to levny ..ale to je tak schvalne..oni pak na tobe vydelaji pres hry a free to play :)))
-
V ceskych si priprav tak 13000. *3*
-
-
tak 19900 spis :-d
-
-
Jestli to nebude nějaká ta verze bez hardisku,povídaj se různý věci
-
-
nová konzole využije systém cloudového hraní od firmy Gaikai...takže by tam nemusel bejt *9*
-
-
Taky jsem si říkal, že kdyby se to vzalo čistě jenom přepočítáním kursu, tak to není špatná cena. Očekávám ale částku úplně jinou. Přece jen DPH a dlouhatánská záruka dokážou zázraky.
-
-
Čím nižší počáteční cena, tím slabší hardware a kratší "morální" životnost konzole... Doufám že 1080@60p bude standard, protože jinak by to nebyl řádný next-gen.
-
-
Ps4 udajně utáhne 4K rozlišení (při 30fps) a 1080 je tedy na 60fps samozřejmost u všech her, takže o budoucnost bych se nebál, ale jak říkám, zatím to jsou vše jen spekulace....
-
-
4K v 30 epileptickych FPS v low detailoch je teda vyhra ozaj a na kolko si musis kupit 4K TV ktora stoji tak povedzme 19,000 euro. konzle su ...nebudem tu nadavat.... ktore podavaju epileptickych 20 az 30 FPS v najnizsich detailoch ako to robi ps3. niektore hry idu priam 20 fps a prekresluju bez vsync je to odpad. konzola ps3 je dobra len ako bluray prehravac alebo na blbnutie sluzby HOME ale aj to ide tak 20 az 25 fps a je to spomalene ako internet v roku 1993 je to des a hruza. ale ved za 5 korun hw z toho sa neda spravit zazrak. ps3 mala mat povodne ohlaseny vykon 1,8 teraflops a kolko ma? VRAJ 240 gigaflops to je cca 8 x menej... vsetko co je aj na konzole aj na pc vyzera na PC asi 4 x krajsie a ide 12 x plynulsie :D ale nevadi... inac viete kolko ma ohlaseny vykon PS4? ano 1,8 teraflops :DDD aka nahodicka :D bude to asi 2 x silnejsie mozno ako ps3 ani to ne asi :D ale v najhorsom pripade to mozes pouzit ako podlozku pod kyvajuci sa stojik, alebo to darovat detom do detskeho domova nech sa s tym ohadzuju.
-
Zas tak samozrejme bych to nevidel, z 13 her co mam na PS3, tak ve Full HD jedou asi 4 hry a zbytek v nejakych 1270*720, coz neni ideal.
-
-
Me se libi jak kazdy CoD jeden v Full HD i na konzolích :D
-
-
CoD naopak kvuli 60 fps jede i v mensich rozlisenich ... (treba black ops 2 jen v 880x720)
-
-
-
-
-
No nech sa paci, ked nevymyslaju so specialne na mieru sitym HW tak je to zrazu lacne :) A teoreticky z toho mozu tazit aj samotne PC porty.
-
-
levne? ani bych nerek kolik stala v dobe uvedeni PS3 a kolik stal v te dobe notebook a kolik stoji notebooky dnes? Snda si nikdo nemyslel ze by se prodavala dnes konzole za dvacitku *1*
-