Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jenze lidi si vubec neuvedomuji, ze dnesni hry maji mnohem vic obsahu, nez hry treba z devadesatek. Treba akcni hry mnohonasobne. Driv byly hry mnohem tezsi, a ne tak uzivatelsky privetivy, proto dnes kazdymu pripada, ze toho poskytovaly vic a dnesni hry jsou kratsi. Ale to je uplne obracene!
  • Jo, koupe ve sleve to je temer to same jako kdyz to maji z bazaru (3 bazarove nakupy ~= 3 nakupy ve sleve). Horsi by asi bylo, kdyby se bazarova kopie prodala treba 10x, ale to se nestava (mozna u "zmetku")... Az zrusi bazary, bude tohle jejich dalsi "cil" - eliminovat slevy :)

Treba ja, nebyt her ve sleve, bych si vice nez 80% proste nekoupil. Podobne to nejspis je s lidmi, co nakupuji v bazarech.
  • smejki
    1) u knih je bazarový prodej okrajová záležitost
    2) náklady na tvorbu knih jsou několikanásobně nižší než na tvorbu her
    To jsou jediné důvody, proč to nikdo neřeší. Přesto jde o stejný princip a já říkám, že je špatný. Nehledě na to, zda to zrovna u knih je tolerováno, či nikoliv. U autorských děl mají jít peníze autorovi (a přisdruženým smluvním stranám). Hotovo, tečka.

Všem milovníkům pirátění a bazaření doporučuji zkusit nejprve něco vytvořit a pak koukat, jak se to pomalu šíří společností bez jediného halíře, který by připlul k vám. To musí bejt supr.
  • Nevšiml jsem, si, že by to tady někdo zmínil. Nejenže lidé, co si hry kupují v bazarech by je za plnou nekoupili, ale ani ti, co je kupují za plnou a prodávají do bazarů by je nekupovali, kdyby ta možnost odprodeje nebyla. Tudíž by tuplem měli nižší zisky *4*
  • Hairy_Ass
    Mluvím o poměru cena/výkon ne jen o ceně, jako takové.
  • A co to je poskytnuta zabava? Kdyz jsem trouba nic me nebavi, tak mi nic nepomuze... :) Kdyz si treba reknu, mam sp hru akcni adventuru na konzoli dohranou za 10 hodin, ale zkusim ziskat vsechny trofeje, tak najednou mam z 10ti hodinovy hry 100hodinovou! A budeto treba stale zabava, protoze mam cil a chci neco ve hre dokazat. Zabava je ciste subjektivni vec.
  • Znovu hratelnost se odviji od obsahu hry. Kdyz je dnes valna vetsina AAA zalozena na pribehu, i akcni hry ve stylu filmoveho vypraveni, tak je jasne, ze tyhle hry proste cloveka nebudou bavit prochazet je 10x, kdyz uz cely pribeh znaji. Kdo chce hrat hry vickrat, musi si je vybirat. Cim min pribehu, tim vetsinou vetsi "znovuhratelnost". Napr. minecraft ma otevreny svet a pribeh zadny a proto je znovuhratelny a furt hratelny jako prase :)
  • To je podobné ako sťažovať sa, že prerobili kvôli zle načasovanému dátumu vydania. Úplne bezpredmetné. Bazarový predaj je úplne normálna vec, ale mám pocit, že stále viac vydavateľov ho berie ako podvod. Asi sú príliš naučení na to, že nad dielom majú čoray väčšiu kontrolu aj po vydaní. Prostredníctvom online hrania, alebo updatov, DLC a aplikácií typu steam, ktoré zabezpečujú ďalšiu vrstvu kontroly.
  • Ceny jsou sice nizsi nez tomu bylo drive,ale take vetsina her (ted mam na mysli SP hry) maji taky podstatne kratsi herni dobu.Samozrejme ,ze jsou vyjimky a to zejmena rpg hry.
    Takze fakt,ze jsou v dnesni dobe hry levnejsi jeste neznamena,ze je to pro hrace vyhodnejsi v pomeru cena/poskytnuta zabava.
    U primarne mp her je to ovsem zase trochu jinak.
  • "Až totiž vývojáři a vydavatelé uvidí, že se nemohou uživit vydáváním her, které distribuují přes prodejní kanály – a to právě kvůli hrám z druhé ruky – jednoduše přestanou ty hry dělat. "

:-) tak zrovna tady o to bych se vubec, ale vubec nebal. to by se totiz musel chlapec zacit zivit normalni = ve vetsine pripadu velice nudnou a repetitivni praci :-)
  • Zajímalo by mě, co by dotyčný "žvanil" řekl na ránu pěstí do pravého oka. Pokud mě někdo obviní, že jsem horší než zloděj, když kupuji použité hry, neměl by šanci. Zmlátil bych ho do bezvědomí! *16*
  • S článkem docela souhlasím. Další problém který nebyl zmíněn je znovuhratelnost. Asi málokdo bude rozporovat že znovuhratelností se vývojáři moc nezabývají a to je problém značný. I když je hra sebelepší pro první hraní ale při opakovaném hraní je nudná, tak se nelze divit vysokému počtu lidí kteří hru prodají. Proč by hráč hru skladoval doma, když si ji už nezahraje?

Mám spoustu her které neprodám, protože vím že si je zahraji znovu. Hodně lidí asi nebude hrát hry opakovaně i při dobré znovuhratelnosti ale rozhodně by procento prodejů her v bazaru značně klesl. Podivné je, že vývojáři a distributoři slovo znovuhratelnost neznají nebo o něm nechtějí vědět.
  • Ja si za plnou cenu hry taky az na vyjimky nekupuji a ani nekupuji hry v bazarech.
    Ale vzhledem k tomu,ze dnesni hry clovek dohraje povetsinou do 10 hodin,tak se nove hry v bazarech objevuji pomerne brzo po vydani a cena je logicky nizsi.
    A je spousta lidi,kterym se proste cekat nechce a kdyz maji moznost koupit hru chvilu po vydani za nizsi cenu,tak proc by do toho nesli ze?
    Me prijde,ze lidi co si hru koupi v bazaru staveji do uplne stejne roviny jako piraty,coz se mi vubec nelibi i presto,ze bazary nevyuzivam.
  • To teda nejsou. Driv byly hry tragicky nadhodnocene. Dnes se hry pohybuji okolo 1000 a za par mesicu 500Kc a kdyz clovek vychyta akci, jako dela casto EA, tak v obchode ziska i jeste novinky i treba za 250Kc, jako to bylo treba s Mass Effect 2. Ceny her jsou v dnesni dobe nejpriznivejsi, jake kdy byly...
  • ten obrazek vystihuje cele quantic dream
  • Sice jsem po tom nikdy nepatral,ale mam za to,ze v dnesni dobe ,kdy kina az tolik netahnou ,maji dvd/blue ray nezanedbatelny podil na celkovem zisku filmu,i kdyz je to beh na delsi trat.
    Zejmena filmy,ktere v kinech moc uspech nemaji ,maji casto na dvd slusne zisky.
    Ale konkretni cisla fakt nevim.
  • Hairy_Ass
    To ovšem nemění nic na tom, že současné hry jsou v poměru cena/výkon naprosto tragicky nadhodnocené.
  • Souhlasim s prirovnanim ke kniham a jakymkoli dalsim vecem. S podobnou logikou by se mel zakazat preprodej cehokoli.

U SW je jen rozdil v tom, ze se prakticky "neopotrebovava", takze nakupujici v bazaru vlastne kupuje vec v puvodnim stavu, pokud v mezidobi neprestaly fungovat online features....

Pak ale pozaduju, aby mi online mod u Demon Souls fungoval jeste za 10let, protoze jsem "prvomajitel" a kupoval jsem to s touto funkci a ted na to nemam cas. Zajimalo by mne, zda nekde pod carou u her je dopredu uvedeno, jak dlouho online features budou fungovat.

Take souhlasim, ze moznym resenim je Steam, PSN, applestore, Icloud apod.
  • A proc by si meli kupovat hru za plnou? Ja si taky kupuju hry za plnou jen vyjimecne. Vetsinou se vyplati par mesicu pockat a koupit si tak novou hru ve sleve minimalne za polovic ceny puvodni (navic uz jsou vechny patche, dlc, atd.). A pak tu mame samozrejme reedice, platinove edice, atd... Bazarovky nekupuju vubec, nemam proc, kdyz si clovek pocka, ma velice slusne ceny i tak.
  • "Bazarový prodej nás připravil o 5-10 milionů eur“ No.. to ale neni nas problem ze *1*

PS: ted jsem jako captcha dole pod textem "GAY" *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit