Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • COD je co se tyce obsahu prevazne multiplayerova hra. Kdyz si vezmes Deus EX 3 (ja ho zatim nehral). Pripada ti co se tyce obsahu hry kratsi nez 1 a 2? Nevim, ale pochybuju o tom. Co jsem zatim cetl, tak trojka je mozna i lepsi nez 1 a urcite ne kratsi nebo o neco ochuzena. No ale vem si jakykoli hry, nejlepsi mas serie. NFS1 jsi si jako hru (kterou by nekdo se snazil dohrat) si ji projel na vsech tratich za ja nevim asi dve hodiny. A ted si to srovnej s dnesnimi NFS a karierami. Srovnej si Arenu a Oblivion. Opravdu je Oblivion tak vyrazne kratsi a mene do obsahu objemny nez Arena? Ani nahodou, jen se jednoduseji hraje a proto je hratelnost rychlejsi, nez u staricke Areny, ktera uz je zastarala...
  • Pořád to samé dokola. Vývojáři a distributoři čekají změnu od zákazníků, místo toho, aby se jim přizpůsobili a změnili se oni. Já třeba nechápu jednu věc. Když se zavádí nová značka hry, proč nepřijdou s nízkou cenou. Tak jak je to u jakéhokoliv nového produktu. A pak, pokud bude hra úspěšná, tak další série mohou být dražší nebo na ně mohou být navázané různé DLC. Prostě toho zákazníka podchytit. Místo toho oni přijdou s Heavy Rain za 1500,-(ne-li víc) a čekají, že si to poběžím koupit. Já nevím, co je to za hru. Nehrál jsem ji. A recenze je pořád recenze. Ať mi dají motivaci. A pokud vyjde druhý díl, tak si ho rád zahraju a zaplatím víc peněz, protože vím, do čeho jdu. Je to stejné jako například série Doom, Half-Life, Metal Gear Solid nebo Resident Evil. Tam jsem ochotnej za to zaplatit plnou cenu, protože vím, do čeho jdu. Stejně tak u některých firem jako jsou Valve, iDSoft, Bioware nebo Blizzard, který i když vydají novou značku, tak vím, že to bude stát za to, protože za tu dobu mají mojí důvěru. Ale stejný přístup přece nemohou čekat i ostatní vývojáři. Udělají jednu dvě hry a už si myslí, že jim zákazníci budou trhat ruce za plnou cenu. Ať se nad tím zamyslí.
  • nic neprodelaly. hru kterou da nekdo na bazar tak si ji koupil za plnou cenu. ja kdyz si koupim hru za plnou cenu a nedam ji na bazar tak to podle nich taky prodelavaji ?.jinak hraci na to maji pravo prodat to dal.
  • smejki
    *15*

autorským dílem je např. designová studie, ale ne auto jako konečný výrobek.
  • Do bazaru putuji i kvalitni hry.Jde o to,ze v nejakem bode,ti hra uz proste nema co nabidnout a u lienearnich SP her je tomu radove mnohem drive nez u MP hry nebo sandbox SP.
  • Ja si myslim, ze kdyby neexistovaly bazarovy prodeje, vyvojari prave takovejch her jako Heavy rain by na tom nejvic tratili.. Mainstreamovy hry jako CoD nebo Halo si koupi spousta lidi, ktery nemaj na hry moc velky naroky a treba ani nic moc jinyho neznaj a necekaj na bazarovej kousek, nebo zlevnenou edici. Ale netradicnejsi hry jako HR, Fahrenheit, atp. by najednou ztratily spoustu potencionalnich kupcu, kdyz by tihle kupci nemeli tu moznost po jednom projiti hry hru prodat, pokud zjisti, ze se jim vubec nelibi. Proste by to neriskovali a koupili neco jistejsiho, tradicnejsiho. A nebo by to proste upiratili...
  • To ze to plati u jedne,navic pomerne specificke hry z toho jeste nedela pravidlo.
    Jesli mi vazne chces tvrdit,ze takovy symbol dnesni zdimacky a minimum obsahu jako je cod,ma delsi kampan nez treba takovy stary HL,deus ex apod. tak me rozesmejes.
  • !!!!!!!!!!!!!!! :D
  • To vis ze proti bazarovemu prodeji aut bojujou jak to jde. Alespon v CR se tak deje a ve zpravach rikali ze je to prej spravne a ze to pomuze ekonomice z krize tak to delaj dal.
  • Já si za plnou cenu koupil první Flashpoint u kterého jsem strávil 2 roky. Od té doby zásadně jen hru v akci pod tisícivku Fallout3 včetně datadisků za 899kč, komplet Crysis za 250kč atd.
    Ono pokud se jim nelíbí bazarové prodeje, tak jak se jim bude líbit, když pudou všichni sosat warez? Kvalitní hry by lidé do Bazaru nedali a vo tom to je *3*
  • Ale to taky neni uplne tak pravda.Chapu,ze pro ne je bazarovy nakupce stejne uzitecny jako pirat,ale davat je do jedne roviny proste neni od nich hezke.
    Navic,rozdil mezi piratenim a bazarem je ten,ze danou kopii,za kterou tvurci dostali zaplaceno vyuziva vzdy jen jeden clovek v danem case,zatimco u piratu je tomu tak,ze jednu nezaplacenou kopii vyuziva stovky a tisice hracu ve stejnou dobu.
    Proste za tu danou kopii,disk,cd key dostali zaplaceno. A vse stoji na predpokladu,ze hrac,ktery si hru poridi v bazaru by si pri absenci bazaru tu hru sel proste koupit do obchodu.
    A ten predpoklad je hodne naivni.
  • prvni mario z nes teda oprava, ale to je jedno :)
  • Je to pravda. Zahraj si Prvniho Maria ze Snes a posledni na Wii. Prvni Mario je kraticky, kdo to umi zahrat na par zivotu, dojede ho snad i za par desitek minut. Hraci doba se ale natahuje s tim, jak moc to neumis hrat... Takhle si vem kteroukoli hru ze serie (na jakoukoli platformu) a uvidis, ze co se meni je pristup k hratelnosti, ktery umoznuje i lidem (co neumi hru tak dobre hrat) ji projit celkem snadno na easy. Proto dnes kazdy tvrdi, dnesni hry jsou kratsi. Nejsou, jen jsou mnohem pristupnejsi a proto snazsi. To je cele.
  • Jj to je dalsi vec kterou jsem ani nezminil je to jak si radi kluci statistici cucaj tyhle veci z prstu :D
  • lipkozzi
    Svojim sposobom ale pre nich ludia, ktori kupuju bazarove hry naozaj maju rovnaky "prinos" ako pirati, kedze sa hraju hru za ktoru od nich vyvojar/vydavatel nedostal ani cent.
    Inak suhlasim, ze je to hlavne o cene hier, ktore sa castokrat az prilis dlho udrzuju na urovni kde boli ked hra vysla. Lenze po nejakej dobe to uz ako nie novinku za tu cenu malokto kupi. Na steame je dobre vidiet ze ked sa nastavi vhodna cena - i ked napriklad iba v ramci kratkodobej akcie - stale sa najde este vela ludi ktori su ochotni si ju zaplatit. Ak by vsak chcel distributor dynamicky reagovat na situaciu na trhu tak to predstavuje pre krabicove hry problem, kedze na ceste od distributora k zakaznikovi sa nachadza kopa uzlov ktore ten proces spomaluju i zvysuju cenu (nehovoriac o skladovych zasobach ktore sa asi predavajuci budu snazit predat za povodnu cenu) . O dost pruznejsie sa to da riesit pri elektronickej distribucii, lenze pri tej zase bazarovy predaj nehrozi a konzolove AAA hry o tomto druhu distribucie mozu este snivat.
  • To je ale jedno.Tady jde o ten predpoklad,ktery tady tvurci prednesli,ze kazdy,kdo hru koupil z bazaru by si pri absenci bazaru tu hru naklusali koupit do obchodu.
    Tady jde o princip jejich tvrzeni.
  • Tak ted uz dokonce tvrdis,ze drive byly hra dokonce kratsi.Bud si tech starych her moc nehral,nebo nevim.
    Samozrejme ,ze vyssi obriznost starsich her na herni dobu ma znacny vliv,ale tvrdit,ze to je jediny duvod a navic jeste tvrdit ,ze byly hry kratsi,to je docela usmevny.
  • U knih bych nemluvil o toleranci. Proste koupis knihu (ne jen licenci nebo pravo k uzivani), mas knihu a prodas knihu. To neni o tom ze to nekdo toleruje. U her je to jinak a chapu to, dokonce chapu ze autorum je to lito ale urcite ne tolik jako distributorum, investorum a marketakum protoze autori oproti nim stejne dostanou kulovy ho*no ale hazet "milovniky" pirateni a bazareni na stejnou uroven je proste spatne. Ja si myslim ze mam pravo vzit krabicku s CD co jsem si koupil a prodat ji dal stejne jako tvurci her maj pravo udelat zabugovanou hru a pak lidem nas*at s opravama chyb.
  • Tak samozrejme,ze ne do kazde hry se neco takoveho hodi.Ale jsou hry,ktere svym konceptem jsou necemu takovemu otevreny,spis jde o to,ze se to vyvojarum asi nevyplati investovat do hry trebas dvojnasobek aniz by museli zvysit cenu hry.
  • Kdyz by chteli a byli ochotni do toho investovat cas a penize navic,tak neni problem udelat nekolik paralelnich linek,k jejichz rozvetveni dochazi u danych rozhodnuti v hlavni(pocatecni) lince.
    Akorat by to zabralo mnohem vice casu,penez a prace.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit