-
Jo, tak přesně to mě napadlo když jsem četl co Carmack prohlásil o platformě PC.
-
Reakce na "První věc, který si u Rage všimnete, je jak rychle a plynule hra běží."
To je když máš hodně štěstí, když ho máš míň hru zapneš, ale má asi tak jedno fps. Když ho nemáš vůbec hru ani nezapneš. Na většině karet ATI to nejede na některých GeForce se to seká. Bohužel John Carmack nedávno prohlásil, že PC už není hlavní herní platforma. To se to Pan Carmack hezky odvděčil platformě, která ho udělala slavným. -
Proč tak silná slova? Prostě hraje slepecký Doom :)
-
Co já vím, tak si Carmmack stěžoval na to jak jim změna ovladačů rozhasila co předtím fungovalo. Dává to smysl, alespoň myslím že drakonická kritika některých lidí je tady trochu bezzubá.
-
jsi nehrál oblivion nebo co:)?
-
Ty bys měl psát recenze chlape. Plně s tebou souhlasím ve všem. Pro mě je to po dlouhý době zase jednou svěží hra.
-
Ty mraky, který se ti nelíběj, to byla první věc, která mě upoutala po prvním spuštění hry. Tak krásný nebe jsem ve hře ještě neviděl.
-
Tak se nedivim, že se ti to nelíbí. Já už to hraju 14 hodin (čistýho času) a na konci teda ještě nejsem. No rozhodně je to delší než třeba Metro 2033 - teda aspoň pro mě. A zatim se pěkně bavim. Příběh? V Doomu nebo Quaku taky vlastně nebyl a vůbec to nevadilo. Nudnej svět? Asi bych měl začít něco hulit, nebo fakt nevim.
-
Máš pravdu, nebyli schopní to vytvořit. Bioshock Infinite si to doufám dá jako nic:).. AC jedna i dvě jsou dobrý hry, jednička se mi líbila víc, byla jaksi "věrnější". Fakt mě nebavilo lítat na rogalu po renesanční Itálii, to je naprostá zhovadilost. I tak docela dobrá hra, nejlíp se ovšem hraje asi Brotherhood.
Stojim si ovšem za tim co sem řekl prvně. Bez skyboxu ani ránu. -
Myslim, že ne, Time. Stařičkej Assasins Creed, co běží na stejný konfiguraci na polovině fps, opravdu líp nevypadá. Ty mraky jsou skvělý, dávaj scéně hloubku a šťávu. Tak hezký jsem ve hře ještě neviděl a pro obyčejnej obrázek se nejspíš rozhodli z prostýho důvodu - jinak podobnýho efektu nebyli schopný dosáhnout. Ostatně ani nikdo jinej, z toho co jsme zatím viděli. Pokud je pro tebe klíčová featura, že jsou mraky realtime renderovány a tudíž se hýbou, pak je tu prostá rada. Rage nehraj a vrať se k nesnesitelně stereotipnímu AC 1. Nebo radši ke dvojce, která už za něco stála.
-
samo že může. Herní veterán už sem asi taky a Rage mi přijde naprostej průměr.
-
Venkovní prostředí? Ta hra bohužel nemá ani skybox, takže ty obrázky místo pohybujících se mraků to bohužel zabíjí. Čili v tomhle ohledu rage přejíždí i staříčkej Assassins Creed 1
-
A to jsem eště zapomněl na víc věci a to třeba tak jen 10-15 vedlejších Questů. FUJ
Dohrál jsem to za 10hodin a 9minut -
Udělal jsem strašnou chybu že jsem Rage kupoval páč za 1)Strašná Grafika horší než v Crysis, nedodělané atd.2) Herní svět je dost malej a nudnej. 3)Strašně slabej příběh. 4)Jen jeden pořádnej boss a dokonce konec hry je nejhorší co může bejt z celé hry.
Prej pronikni do základny Pravomoci ok jdu tam a během 10min po zabití tak 10 vojáků a 20 mutantů Konec ani žádnej boss nebo nějaky info o pravomoci nějaky šéf pravomoci atd.
Ze začátku se mi ta hra líbila ale čím jsme byl dál tim to bylo horší a nudnější a už jen z toho důvodu že jen 2 města a ani navíc nijak velká.Čekal jsem od této hy mnohem víc a navíc bere 20Gb což je dost na to jak ta hra vypadá. *16* *16* *16* -
Stejně to většina zmrdů co to tady kritizuje má stažený.
-
Musím říct, že ze začátku jsem byl taky poněkud rozčarovaný. Doskakující textury mě dost překvapily. Sice se to u mě děje jen v krajích obrazu, ale mít o něco pomalejší stroj, tak by to hodně rušilo. Navíc jsem čekal akční sandbox, kterej mám hodně rád. Ovšem hra si mě po chvíli získala. Za prvé jsou to vlastně hry dvě, i když auta jsou pak trošičku stereotipní, a za druhé je to zabíjení prostě velice zábavný. Hlavně kuše a bumerangy, ty jsou prostě skvělý. Jen to mohlo bejt delší *9*
-
[2] Co se ale starším hráčům může líbit je fakt, že Rage je víceméně oldschoolovka. Jistě, je tu jakási forma autohealu a ba co dokonce víc, v těle máte ukryt defibrilátor. Jenže na vyšší obtížnost umírat budete a ne nijak zřídka. A defibrilátoru značnou dobu trvá, než se nabije k znovupoužití. Na nejvyšší obtížnost zapomeňte na rambostyl, nepřátelé taky vydrží hezkejch pár ran. Nicméně hra běží na poměrně starých mechanismech. Zkrátka zamiř - vystřel a pokud jsi pomalej, zhebneš. Žádnej sofistikovanej systém krytí, žádná bůhví jaká interakce s prostředím a podobný "vychytávky", žádný omezení na zbraně, který dnes frčej a munice můžete nýst pěknou kopu... Jestli je to pro vás mínus, budiž, ale mně tenhle způsob hraní sednul stejně dobře, jako např. v třetím Doomovi. Rage je mnohem víc ze starý školy než chudák Duke v DNF.
Inventář a menu mi nepřehledný ani kostrbatý nepřišly. Na PC je to v pohodě. Klasicky pod tabulátorem inventář se 4 záložkami. Nevidím v tom problém a zas tak často ho navštěvovat nebudete. Hudba nijak zvlášť nevyčnívá, ale svoji úlohu plní na jedničku. Stejně tak si nemůžu ztěžovat, že z Rage neudělali kompletní sandbox. Je pravda, že mi vadí, jak je v některejch i uzavřenejch lokacích omezen pohyb. Zkrátka neviditelná zeď je na hodně místech, kde by bejt ještě ani nemusela. Člověk se chce jít podívat tam na ten kaňon, jen tak, a nemůže. To mě mrzí jako ostatní. Že je ale jinak Rage lineární mi nevadí. Sandbox je teď možná v kurzu, ale zas se to s ním nemusí přehánět. Přesto Rage není CoD! Mimo jiný za 8 hodin pouze 2 cutscény a obě hned na začátku *2* Děj jako takovej jsem zatím ve hře nenašel a vlastně proč ho tam taky hledat. Je to projednou příjemná změna, že po otevření poklopu Archy nezjistíte, že se na vás a všechno ostatní žene nějaká strašná katastrofa, který je nutný udělat přítrž, a jako na potvoru jste ta jediná osoba, co s tím může něco udělat. Chtěli jste originální příběh? Rage prakticky žádnej nemá - to je svým způsobem originální *1* Za těch 8 hodin ale měly mise nějakou logiku a jakous takous návaznost. Zkrátka velmi dobře ztvárnily to, jak by to asi tak vypadalo, kdybyste se probudily po pádu meteoritu v Arše a vylezly ven. Epic story by to pravděpodobně nebyl a v Rage taky není.
Vlastně se ani moc nedivím, že Rage tolik lidí nedokázal zaujmout a hodnotěj ho jako nudnou hru. Není to ani epic, ani drama a způsobem hraní se to vůbec nepodobá dnešnímu mainstreamu. A víte co? Je to vaše škoda *5* -
[1] No, tak jsem si zase našel chvilku a do Rage se ponořil trochu víc. Kdo říká, že je to nějakej klon Borderlands, je krátkozrakej trouba. První věc, který si u Rage všimnete, je jak rychle a plynule hra běží. To je zkrátka super. Celkovej vizuální zážitek je úžasnej. Pokud stojíte venku, učaruje vás nádherně vymodelovaná krajina. Ruční práce je opravdu poznat. Neméně dobře jsou na tom interiéry. Ve spoustě dnešních her to vypadá tak, že si autoři udělali seznam věcí, co se v daný lokaci asi tak mají nacházet, a nějak je tam naplácali. V Rage když procházím osídlenou garáží, vypadá to, jako by tam skutečně žili lidi, není to žádnej generickej chaos. Grafika jako taková je suprová. Možná na konzolích odradí horší textury a zuby, to se ale počítače netýká. AA je překvapivě nenáročný a textury jsou mnohem lepší. Pár z konzolí se jich dostalo i do PC verze, ale jako celek jsou dobrý. Rozlišení se dá měnit ručně, návody na internetu jsou. Nastavení obrazu se po prvním patchi trochu zlepšilo, ale stále to není ono. V ini souboru jde nastavit prakticky vše, AA, AF, stíny, rozlišení textur, velikost cache v MB... Doskakování textur se mi taky podařilo prakticky eliminovat. Sem tam nějaká doskočí, ale to dávám za vinu především archaický grafice s úzkou sběrnicí a DDR2 pamětmi. Stylizace je jinak dospělá, drsná a špinavá, nepatrně řízlá komiksem - přesně to, co tu chybělo, žádný omalovánky.
Kapitola sama pro sebe je chování protivníků. AI je na dobrý úrovni, za 8 hodin jsem nenarazil na jedinej kiks či omyl. Co je ale naprosto unikátní je způsob, jakým se humanoidi pohybují. Teď opominu akrobatickej klan Duchů, kteří hojně využívají prostředí ke kličkování a ztěžují vám střílení, stejně tak zatraceně živý mutanty. Ale i obyčejnej bandita se chová jako bytost z masa a kostí. Rádi se kryjí a tupě vám nenabíhají do rány, to je celkem samozřejmost, ale způsob, jak se u toho hýbou... Vyběhne z krytu a vy do něj začnete pálit. Zavrávorá, jak se snaží rychle otočit a do krytu se trmácí, div že u toho nespadne, ještě vyvažuje rukama jak se snaží sprintovat, co mu síly stačí - zkrátka přirozeně panicky prchá před kulkami do nejbližšího krytu. Žádná robotická animace, jaká je v dnešních hrách s krycími systémy běžná - všichni naprosto stejně a přesně zalehnou. V kombinaci se skvěle navrženými interiéry to dává přestřelkám neskutečnej náboj a šťávu. Tohle tady dřív opravdu nebylo, velký plus pro id. -
Mno taky sem si hru pořídil neoficiálně a vubec toho nelituju. Rage mě nebaví a to mam Fallout a postapo. rád. Korodorovy to je až do takove míry, že nelze ani přeskočit přez zábradlí...
Po první hodině hraní sem to chcel smazat, pak po dalších třech mě utvrdilo že sem to neměl ani stahovat.
Já bych to ohodnotil maximálně za 5 -
RAGE je taková Carmackova Daikatana *15* *2*