Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paul_cz

Knihy mám načtený podobně jako Vašek, možná víc. A musím říct že mi ty změny přišly takřka univerzálně k horšímu, často eliminující emocionální dopad a pointu těch povídek. A přitom je spousta těch změn zcela zbytečných, k převedení do TV formátu nebyly potřeba, jen holt Lauren a její tým chtěli být kreativní aniž by chápali předlohu. Například vystřihnout Meč Osudu a setkání Ciri s Geraltem v Brokilonu byl nebetyčný nesmysl, který pak likviduje pointu Něco Víc. A tak by se dalo pokračovat dlouho. Je to škoda, potenciál byl nezměrný, ale využit jen z malé části. Snad se zadaří u dalších sezón více, ale teď už nejsem optimista, jako jsem byl před shlédnutím první sezóny.

• nightborne

Jo, měl sem to celkem podobně. V těch časovejch linkách aby se prase vyznalo a to to mám taky načtený. Varlobrnění mi vadilo upřímně pořád dost, protože hrozba Nilfgaardu je docela stěžejní hybatel celýho děje a mám problémy jí věřit, když vojenská síla vypadá jak navlečená do nakrájenejch pneumatik.

A fakt nikoho neštval Vilgefortz? Vzhledem k tomu, co se od něj v budoucnu čeká za činy, bych osobně potřeboval, aby působil jako o trochu větší frajer a ne někdo, od koho bych čekal, že se mi pokusí prodat zaručeně nepřilnavou pánev.

Nicméně... Geralt, Ciri, Yena a překvapivě i Marigold v klídku, soundtrack super, choreografie povedená, CGI... však víme, ale co už, překousl bych. Kdybych na to měl lepit číslo... tak tak... šest a půl. Ale potenciál to podle mýho názoru pořád má, tak šup s druhou sérií.

• Anon-ym

Dobrá připomínka. Od Netflixu jsem toho viděl hromadu, ale je pravda, že většinou dělají věci, co nepotřebujou CGI vůbec (HoC, Crown, OITNB, Maravelovky) nebo to CGI za moc nestojí (Wu Assassins). Přemýšlím, jestli v Umbrella Academy nebo Altered Carbon bylo něco. Ale je divný, že na tohle nenajali nějakej dobrej VFX team nebo že šetřili. Ten drak vypadal, jak něco z 90tek)

• Počkat a kde mají CGI co stojí za to? Mně se CGI ani moc nelíbilo v Stranger things(který jinak stál za to). Ale nejsem odborník na seriálu netflixu....

• Anon-ym

Souhlas s recenzí. Hlavní mínusy rozhodně nekvalitní CGI (což mě extrémně překvapilo, protože to měl být flagship seriál Netflixu) a občas dost podivný casting (hlavně Triss vypadala jak nějaká tetka ze statku), ale hlavní postavy byly solidní (a Cavill, kterýho jsem se bál nejvíc byl nakonec naprosto úžasnej). Navíc se to drželo knih poměrně pevně (nějaké změny se samozřejmě daly čekat, přece jenom seriál nejde udělat jedna ku jedné - škoda ale Brokilonu, ztracená příležitost).

Kvalita se díl od dílu hodně měnila, ale dal bych tomu solidních 7/10 s tím, že to má vysoký potenciál pokud se v 2. řadě poučí z kritiky, vrazí to do toho víc peněž a zvolní tempo. Extrémní plus za velmi povedenou hudbu (snad brzo vydají OST).

Jinak jsem mluvil s pár lidma, co Witchera neznají (ani knihy, ani hry) a většina se v tom byla schopná zorientovat, takže se my Witcheroznalci možná bojíme trochu zbytečně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit