Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • CRYPT

Zaklinac 1 je pro mne po Mass Effect 2 nejvic Whoa hra co jsem kdy hral. Ten feeling byl famozni. 2ka byla odpad a 3ka je zabavna, ale.... Nebyl jsem z ni tak odvarenej

• Derp_1337

Cítím to podobně. Bohužel Amerika teď frčí na vlně SJW a těm aktivistům vadilo, že většina herců Altered Carbon byla běloši. Proto hlavní postava 2. série asi bude černoch 😐

• malachi

..tak zatial celkom dobré...zvykám si na osadenstvo...knihy som nečítal..ani nebudem..hru som hral po 2x 1 a 2 -teraz idem trojku ale beriem to ako celok  preto som to začal od 1ky  znova pred trojkou ...osobne mi -kupodivu to preskakovanie z doby pred do doby po nevadí a dá sa v tom orientovat celkom lahko...a navyše sú tam vodítka,časť zo strigou ma celkom potešila tesne pred nou som si náhodou pozrel video z hry ,tak som porovnával..dost sa inšpirovali a dobre to dopadlo-spokojnost🙂...idem na 4 čast.:)..ak to bude takto pokračovať -aspon v takejto kvalite  tak kludne aj viac sérií.🙂

• Anon-ym

Včera bylo pozdě. I když mě mrzí změna herce, Joel Kinnaman mi bude chybět.

• bohuzel ta scenaristka si ukousla mnohem vetsi sousto nez na jake staci

• Wolt

Asi tak, aby sebelepsi vojak (Cahir) vymlateu Vilgefortza (ano , to je ten co zabil vyssieho upira Regisa a Geralta zmasteu v Arethuse) ..je trosku mimo misu...

• jindra.veliky

true story, je to spis takovej jednoduchej serial pro teenagery...neco jako arrow nebo driv Smallville a podobny veci...u tech mi stacil jeden dil

• skaven

mna serial nudil, teda zvladol som jednu cast. hercov by som este zvladol, ale tie strasne napisane dialogy, nelogicnost, a ta vojnova scena... Jedinych dobrych 5 minut tej casti bol suboj v Blavikene a napodiv rozhovor geralta s tou mladou zabou, ktora ho odprevadila k magovi.

Ak by bol serial postaveny na tom, tak ok, inac desna nuda.

boj s kikimorom - raz sa to tvari ako voda po lytka, druhykrat je tam ponorena cela kikimora aj s geraltom.

rozhovor geralta s tou princeznou (je 2h po tom ako som to videl a uz neviem jej meno) - cliche a nudne napisane. trapne narubovany sex.

bitka ...skoda hovorit - super kralovna, ktora vyhravala bitky bola prekvapena ze na nich niekto zautocil, a nevedela kolko ma nepriatel vojska. samozrejme povolanie do zbrane trvalo mozno 3 hodiny, lebo nechcela rozrusit Cirillu, aby si chudinka este vecer zatancovala. Nilfgaard ma asi rychlejsie vojsko, ako nemci za 2.svetovej so svojim blitzkriegom. samozrejme po zabiti krala bojovna kralovna sa zosype, lebo preco nie.

boj v meste nelogicky, brany otvorene,vojsko obrancov ziadne? ak nastala mobilizacia(ta 5hodinova evidentne) preco nikto nebranil hradby a brany?

rozhovor s magom nudny a nelogicky

• sankuri

Tak v knihach je nekolikrat popsana jako pale-white a v z polskeho originalu co jsem nedavno cetl by se to doslova dalo prelozit jako belostna, nebo snehobila.

• honcka

Mě teda Vilgefortz nesedl vůbec, resp. jak se nechal vyškolit od Cahira nesedí vůbec do lore knih. BTW kde měla být Fringilla albínka? Jinak osobně bych jí taky spíš dal evropanku, že je přibuznou kněžny z Toussiantu, který mi sedne jako někde knižectví z oblasti Bordeaux. Taky mi nesedla Arethusa, která je v knihách popsána jako nadherné terasy a to s těmi úhoři mohli úplně vypustit, nevím, jak pak na to naklíčujou děj z Času opovržení.

• Derp_1337

PS: 2. řady Altered Carbon by jsme se mohli dočkat prý už v únoru 2020 😀

• Derp_1337

Altered Carbon měl dost dobré CG efekty.

V paměti mi utkvěl třeba útok jednotek CTAC na hlavní postavu (skvělé efekty, jak Takeshi vnímal nepřátelé skrz stěnu dle zvuků, nebo bullet time výstřelů kulek a jak postupně kulka ničila vše v cestě, výstřely ze samopalů co postupně ničili obývací pokoj, atd.) . Dál mě třeba napadá průlet policejním vznášedlem skrz město a okolo mrakodrapů v oblacích.

Všeobecně přestřelky se zbraněmi byly dobře udělány, okolí většinou bylo postupně devastováno výstřely nebo výbuchy výbušnin (třeba když si CTAC zkracoval cestu skrz stěnu) a občas se dokonce objevil i nějaký bullet-time.

Paměti hodný byl třeba ještě souboj policajtky s Takeshiho sestrou v bance s klonama. Klony postupně ožívali a proskakovali skrz skleněná okna, dvě baby bojovali s meči a do toho se na zemi se hromadila nová mrtvá těla, krev a skleněné střepy.

Určitě toho bylo víc.

• Johnny

Nemám rád zaklínače, první hra byla pro mě tragedie, druhá mě bavila asi 5 hodin a trojka asi taky tak...

Nicméně seriál je suprovej! Ale bych uvítal časový údaje.... mele se tam několik příběhů z různých dob a měl sem v tom trošku hokej.

• Carnage666

Já si myslim že díky formě vyprávění můžou v dalších sériích skočit zase v čase kam chtějí a přidat povídky který prozatim vynechali.

• Carnage666

Souhlasím s kritikou na Fringillu, casting hrozný a ty šaty co na sobě měla v posledních dílech... vypadala že to natáčí těhotná (pokud opravdu nebyla).

• sankuri

Za me solidnich 8/10.

Trochu me prekvapil format serialu, ktery asi nesedne vsem, zvlaste lidem kteri necetli knihy asi moc nerekne protoze vicemene pokryva kratke pribehy, ktere se odehravaly pred hlavnim dejem a navic jeste kazdy i v nekolika casovych linkach.

Vizual velmi dobry, CGI me nijak zvlast lacine nepripadaly, naopak byly vice nez dobre, az na ty nilfgardske armory no.

Co se castingu tyce, tam uz je to trochu rozporuplnejsi

Geralt - Kdyz jsem se dozvedel kdo ho bude hrat tak sem byl trochu skepticky, ale Henry ho zahral skvele. Nejake chybicky by se nasly, ale jinak moc dobre. Jen by to chtelo fousy a ne tak vecne nalestene brneni:-) Ciri na druhou stranu byla docela nevyrazna, ale zase tam nemela moc prostoru se projevit. Yenn byla perfektni, ta herecka mi k ni opravdu sedla a vubec jsem tak dobry herecky vykon necekal. Pro me snad byla jeste lepsi nez Geralt. Triss byla totalni pruser. Herecka nemastna neslana, spis trochu jako selka nez elegantni kouzelnice, jestlli by si nekdo zaslouzil do druhe serie vymenit tak to bude ona. Marigold/Jaskier byl skvely, vcetne chytlavych pisnicek, tak neni moc co vytknout:-)

Co se vedlejsich postav tyce - Tissaia vyborna, Vilgefortz usel, Renfri skvela, Cahir velmi dobry, Dryady usly i kdyz byly cerne, maly cerny elf me osobne neprisel nijak zvlast divny, zahrany velmi dobre, ostatni elfove hrozni, Calanthe vyborna, Mysilov dobre zahrany ale vzhledove mi nesedl, no a nakonec jeste Fringilla. Jeji postava byly vice nez dobre napasana a zahrana ale ta herecka? Nejen ze cerna misto temer albinky ale taky xicht jako by vycoudila vcelin a pak ji jeste protahli botoxovou klinikou nekde v Bangladesi.

Nicmene serial hodne potesil i kdyz mohl byt krapet delsi, uz aby byla druha serie:-)

• Gorobilypes

jsem s celou první sérií spokojen

• MidnighT91

Ten koment od Vogona byl perfektní, nechápu proč ho smazali.  Jsem teď nucen jít bojovat za práva kaprů...

• Tak kdyz nemam prachy tak mam mit aspon rozum a scenar tomu prizpusobit. Co je nutilo narvat tam zlateho draka, stejne tak kdyz uz tam chteli Sodden tak na to mohli usetrit prachy a necpat tam zbytecnou bitvu o Cintru, ktera navic byla tak nesmyslne sestrihana, ze Ciri pobihajici po chodbach hradu si ani nevsimne, ze se jeji matka vratila z bitvy LOL...

BTW a co trpaslici ? Ty jsem nezminoval, protoze ti herci za to nemuzou, ale opravdu si nekdo dokaze predstavit jak tihle ,,trpaslici,,  v bitve u Breny dokazou v sevrenem siku pochodovat skrz nilfgardske vojaky ?

Proste tvurci toho serialu nemaji prachy ani soudnost

• Derp_1337

Knihy a filmy/seriály jsou 2 dost odlišná média. Historie prokázala, že co funguje v jednom, nemusí fungovat v druhém. Ono prostě nejde všechno v knize do posledního detailu převézt do seriálové/filmové podoby.

Chápu, že fanoušci si přejí, aby režisér a scénaristi nějak zajistili, že ta kompletní konverze z jednoho druhu média do druhéhu bude fungovat, ale zatím se to nikomu dlouhodobě nedaří udělat.

PS: Pokud víš, jak to udělat, tak se ozvi Hollywoodu. Budeš první komu se to podaří a určitě ti za to zaplatí milióny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit