Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Staršněj průšvih. Snad nedopadne LotR podobně.. 

• lito

Jinak vlasy Triss jsou dle mého naprosto přesně dle předlohy. Triss za mě palec nahoru.

• TheSuffering

Jo, tak u toho jeho "hmm" jsme se doma také náramně bavili.

• TheSuffering

No já si zase naopak myslím, že Cavill je to jediné pozitivní na celém seriálu.  Co já nemůžu opravdu vystát, je ten tragický vizuální styl. Říkal jsem si chvílemi, jestli to netočili na Barandově.

• drasta

Nahodou Cavill je jako zaklinac uplne genialni! Pokazdy kdyzse snazi hrat vic tak je to k potrhani a jeho genialni "hmmm" me vzdyckuy dostane do kolen. Ten serial se mi opravdu docela libi. Je to proste takovy prijemny becko stejne jako knihy.

• Ale to já se nad většinou vizáží dokázal povznést. Problém byl, že kdykoli jsem se já "povznesl", poslal mě nějaký scénaristický kiks rychle zpátky na zem. Jasně, že co člověk to jiný vkus. Samozřejmě také nelze přenést 100% knih na úplně jiné médium. Ale čeho je moc...

Čarodějky jsou v knihách celkem popsány. Nevím jak si kdo představoval Triss, nebo Fringillu, ale málo komu se líbí. V případě té druhé opět casting trochu více mimo. Tahle Fringilla by určitě nepotřebovala magii aby zamaskovala vlastní červenání. A ještě jsem nenarazil na fantasy kde by byl černý elf nebo trpaslík.

"Nízký" rozpočet by nevadil. Detaily typu kouzelného křoví na Soddenském "pahorku", nebo zlatá ještěrka Willentretenmert, přecházím s lehce zvednutým obočím. :-) I když v případě prvního opět vyvstává otázka: proč?

• rudysakal

Jedna velká nevýhoda je, že Cavill je moc velká hvězda, která zastiňuje děj a všude vyčnívá. Taky jsem si nevšiml, že by někdy přestal hrát roli "Supermana", jakkoliv (poctivě) se na roli připravoval a nestačí ani to, že je to fanda knih o Geraltovi.  Cavilluv výkon v Supermanovi chválim, ale považuji za drzost přijít za scenáristkou a říct: chci hrát Geralta a ne neberu jako odpověď. Třeba v Pánovi prstenů chtěl herec Christopher Lee hrát ve filmu Gandalfa (jako velký fanoušek Tolkiena), ale dostal roli Sarumana. Gandalfa si zahrál Ian McKelle. Prostě na to neměl vyzáž. Koho bude hrát Cavill příště?: Obi-Wan Kenobiho?! Black Pantera? Když si to bude přát, tak asi ano :)

Serial se podobá poslední serii Hry o trůny, respektive vyvolává stejné pocity :(

Třeba od "DC" serial Swamp Thing byl rozhodně lepší, ikdyž se nepovedl, tak jak si mnozí představovali

Avšak naděje umírá poslední a není vše ztraceno. Poláci si jistě s chystaným seriálem Witcher dají víc práce a nebude to rychlokvašný produkt jako je ten s Cavillem na který jak doufám brzy zapomeneme. Bojím se, že se streamovacími stanicemi jsou filmy a seriály odsouzeny k průměrné produkci za cenu rychlého uspokojení poptávky po daném tématu :(

Tady je  ještě pár odkazů na recenze (5,3 na Meta?!)

https://www.metacritic.com/tv/the-witcher

https://ew.com/tv-reviews/2019/12/20/netflix-the-witcher-review/

• Kdyby ten serial mel jediny problem v tom, ze carodejky nejsou dostatecne krasne, tak by to byl luxus...tady je problem ve scenaristce, ktera predelava co nemusi a navic k mnohem horsimu...takze s takovou Vilgefortz ani hlavni zaporak nakonec byt nemusi, treba ho udela z Cisare nebo si vymysli uplne novou postavu....

• bohuzel je to tak, naprosto nepochopitelne dejove a charakterove zmeny oproti predloze

• risa2000

Amen.

Kdekoliv měla scenáristka potřebu se odchýlit od předlohy, tak vyrobila nějakou hovadinu, počínaje cpaním nebělochů kamkoliv, a podzápletkami typu "úhoři" konče.

• Obsahuje spoilery.

Pro někoho kdo knihy nečetl je to chaos, ale pravděpodobně se líbí. Pro někoho kdo knihy četl je to totální paskvil. Seriál sice má své momenty a dokáže bavit. Ale každý lepší hned zabije nějakým nesmyslem. Jako prázdninové zpestření ujde, jinak průměr 50%.

Obyvatelstvo jiné barvy pleti přeskočím. To je kapitola sama pro sebe. Geralta vcelku vystihli, i když obzvlášť ze začátku působí až příliš prkenně. Marigold je správně "užvaněnej", bohužel působí spíš jako americký středoškolák, než věhlasný "středověký" bard. Yennefer tak půl na půl. Stejně jako zbytek seriálu, má své momenty, ale jako celek to moc nefunguje.

S dalšími magicky a nadpozemsky krásnými čarodějkami to jde do kopru úplně. Aretuza, pro lásku Boží proč? Z prestižní placené školy magie, udělali Bradavice napájené neúspěšnými adeptkami přeměněné v úhoře! Namísto elfského paláce, mauzoleum. A aby toho nebylo málo, ještě překopali celý systém magie světa. To bolí. Stejná, ne-li větší hrůza byl Brokilon. Tomu k "dokonalosti" chyběli jen dřevěné palisády se zapálenými pochodněmi.  Než tohle, měli se Brokilonu vyhnout úplně.

Bitva u Soddenského pahorku. Bitva pěti armád na otevřeném poli jižně od Jarugy, kde za velké podpory mágů a také velkých ztrát poprvé sjednocený sever zastavil mocný vpád Nilfgardu. Heh. Co jsme dostali? Guerillovou selskou válku s hrstkou Nilfgarďanů a 24 mágů. Na nesmyslném místě u nesmyslného mostíku. Mostíku který by měl umožnit přepravu těžkého vojska, koní a válečných strojů? A nešlo by ho třeba zničit? Anebo bránit protější stranu? Vilgefortz jeden z nejmocnějších mágů, který s magickou tyčí zmydlil Geralta a sám by byl pravděpodobně schopen zastavit ozbrojenou divizi, jde bojovat s Cahirem na meče a dostane nakopáno? A Cahir? Šlechtic, elitní čestný voják, budoucí Geraltův přítel, je tady stejně jako celý Nilfgard fanatický vrah.

Prvoplánové erotické scény, zbytečné, nesmyslné a absurdně brutální vraždy. "Ochutnávka" Calanthé. Snaha za každou cenu šokovat, namísto vyprávět příběh. Který se samozřejmě většinou odehrál jinak, jinde a s jinými postavami. Ciri bylo při pádu Cintry 11 let. Na konci ságy zhruba 17.  A tak dále... S původní předlohou to má společného pramálo až zhola nic. Jen jména a velice hrubou a matnou kostru základního děje. 

Nicméně, viděl sem, přežil sem, někdy se i bavil. Nebyla to taková katastrofa jak sem původně očekával. Bylo to o fous lepší. Nic pro ortodoxní fanoušky knižní série, ale má to něco ze zaklínačské atmosféry.

• Derp_1337

Tobě se nelíbil 2. díl?? To máš fakt zvláštní názor, většina hráčů ho přijala velmi pozitivně.

• Johnny

tak to já se jednicku snazil hrát.... fakt jo... ale je to fakt děs... fakt se to nedalo hrát.  Ale pokud to někoho baví tak tim líp pro něj :)

• tomekbobek

Za mě seriál OK. Sice ta zkratkovitost je někdy trochu hustá, ale čekal jsem horší :D

• honcka

Jinak v povídce se Renfri zmínila o Tridamském ultimátu a motivace jít na trh byla, když  se Geralt dozvěděl, co to je a že gang bude zabíjet rukojmí na trhu dokud Stregobor nevyleze z věže a tomu chtěl zabránit a nakonec to bylo zbytečný, že Stregonor Renfri řekl, že osod vesničanů je mu ukradený a klidně  si je může povraždit.

• lito

Jindra Kavilů je skvělý Geralt. Fakt kloubouček. Mnohem lepší než herní Geralt. Mnohem blíže knížkám, užívám si ho. Jde vidět, že tu postavu má rád. Někdy je to moc dobré, někdy průměr, někdy slabší. Ve finále to mohlo dopadnou mnohem hůře a myslím si, že to bude lepší a lepší v dalších řadách. Za mě lepší než poslední tři řady Trůn.

• Sylar

Pokial viem tak aj v druhej knihe je to černoch, proste v kazdej knihe je v inom tele takze tutok to (výnimočne) dáva zmysel :)

• moody

Jeste k tomu Blavikenu...motivace jit na trh byla vize (Renfri mu rekla, ze si bude muset vybrat)...nesel tam nikoho rozsekat, jenze jeji chlapi tam na nej cekali a dali mu na vyber, bud zabije Stregobora nebo oni zabijou jeho, kdyby na nej nezautocili, tak by je nezabil. Nechtel zabit ani Renfri, ona mu rekla ze bude kazdeho zabijet dokud Stregobor nevyjde, on ji chtel okouzlit a ona na nej zautocila a nakonec ji zabil jejim nozem az po jejim utoku...takze v podstate sebeobrana 😀

• moody

Ja knizky necelt a hry jsem hral chvili...serial me ale bavil a tesim se na druhou serii.

Nemam ve zvyku behem sledovani cehokoliv, jak Vasek pise "chatovat s nekym na facebooku" nebo neco podpbneho. Soustredim se na to, co sleduji. To, ze vse nemusi byt hned jasne, povazuji subjektivne naopak za velky klad. Libi se mi filmy, serialy, cokoliv u kterych se musi premyslet. Po poslednim filmu Star Wars, kde jsou dialogy vylozene hloupe a napsane tak, aby je pochopilo desetilete dite, jsem presne neco takoveho potreboval. Konecne ma nekdo kuraz nevodit divaka za rucicku!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit