Přejít na výpis diskuzí
Red Dead Redemption 2 už na Steamu nevyjde – proč by si měla 2K zřídit vlastního klienta
8.8.2017 | Adam Homola
85 příspěvků
-
Torrent, zdar... nejsem zvědavej na to mít zabraný gigabajty dat steamem, uplay, origin, battlenet, GOG atd., ještě si pamatovat hesla a do každýho hlásit svojí kreditku...
-
-
Kreditku nikam hlásit nemusíš, že to děláš, je tvůj problém.
-
-
Jenom teď mám asi 4 klienty. Je to mor. Ale jestli si Steam účtuje 30 %, tak je naprosto chápu a je spíš chyba Steamu, že tu vzniká takový chaos.
-
-
Presne tak. Steam je super klient ale nedivim se ze velke firmy nechcou platit vypalny. Podle mne je 30% uzera a za to je kriminal. Nebo alespon nemoralni obchodni praktika.
-
-
Nevím, mám Steam, protože bez něj to posledních pár let prostě nejde a Origin, protože Inquisition a Andromeda na Steamu nejsou. GOG Galaxy je volitelná a z GOGu tedy vždy stahuji jen instalační soubory. Ostatní klienty ignoruji. Hry od Ubisoftu jsem díky tomu již pár let nehrál, ale co tak koukám o moc jsem nepřišel. A s GTA jsem skončil u trojky, protože čtyřka chtěla, abych se zalogoval snad do pěti různých hovadin typu Social Club apod.
-
A jsi si Adame jist, že těmi 30 procenty ? Ta částka mi přijde poměrně vysoká a divil bych se kdyby byla velká studia ochotná platit Steamu tolik...
-
-
Těch 30% NENÍ pravda.. Autor článku má pravdu jen částečně. Různí vývojáři a distributoři mají různé ceny - mám info lidí co na Steamu hry prodávají.
30% je +- u indie scény a malých vydavatelů, kterým se to i tak vyplatí (snadné prodeje + žádné další náklady na distribuci). Je jisté, že velcí hráči a AAA hry mají lepší podmínky pro prodej, než 30%
-
-
Par let zpatky jsem nadaval na steam, proc si mam instalovat dalsi hovadinu do PC, kdyz si chci jen zahrat blbou hru. Nepotreboval jsem jej ani v minulosti a nepotrebuji jej ani ted (receno v minulosti). Drive jsem hraval SP hry a MP strilecky jako COD, kde jsem opravdu zadnej steam nepotreboval. Na gaming friends jsem pouzival xfirea jinak TeamSpeak jako asi vetsina. Doba pokrocila a protoze se steam nacpal vsude a originalky byly primo svazany se steamem postupne jsemse s nim smiril. Dnes je steam (xfire uz nezije, TS na ustupu, kdyz tu mame Discord) moje hlavne centrum pro hry a pratele. Ubisofti hry nehraju, takze nepotrebuji ten jejich balast, co ale hraji hodne je BF1 a mam i spoustu dalsich her od EA na jejich originu. Coz je zbytecny balastuplne k h*vnu, akorat je narocnej jako prase, vBF pri vyskoceni jakehokoliv okna skacou fps dropy atd... Komunikace s prateli - vtip, ani nevidi, ze jim nekdo ingame pise zpravu. Takze uplne zbytecne nutne zlo... Battle.net dalsi chujovina, bohuzel zasenutno, kdyz si chci neco zahrat od blizzardu jako treba heartstone nebo ted zkousejici wowko.
Suma sumarum, chci jen podotknout, ze za vsim je business a penize, bohuzel koncovy uzivatel, ten ktery vysoli love je o*ebavan kde se da a pokud ma zajem o produkt dane firmy, musi proste hold prijmout jejich balast... Ted je otazka, zdali je to fer ci nikoliv
Jeeste pripominka, nejsem fanouskem GOGu, ale kdyz uz nic, neni nutnosti ten jejich program mit nainstalovan, ale muzu instalovat primo z browseru, coz je v dnesni dobe fer -
-
Tak BattleNet byl dávno před Steamem
-
-
Battle.net existoval, když on nebyl na světě. :) Mimochodem, první Battle.net běžel na jednom PC. :))
-
-
-
Hrůza a děs...tak si jejich hru nekoupim no. Kašlat na ně, už jejich social club je ptákovina. Podporuju jenom Steam, kde mam přátele a spoustu her. AC nekupuju kvůli Uplay, chvíli sem ho zkoušel a člověk se nemůže ani kouknout na profil kamaráda nebo vidět co má za hry. Hlavně honem honem nacpat tam naše hry, ale to že klient nefunguje jak má a je vlastně úplně k hovnu nám nevadí. A to nemluvim o tom, že UBI teda má hry na Steamu, ale zárověn k tomu se vám při zapnutí zapne i Uplay, takže hraju přes Steam kterej zapne Uplay a ten zapne hru *11* *11* *11*
-
Rockstar je asi nejdebilnější firma, pro níž je x-dalších logovacích blbostí rájem, který s radostí implementují :) Škoda, že jim už zrušili Games for Windows, u toho měli zřejmě největší extázi.
-
-
Představuji si je nějak takhle: https://www.youtube.com/watch?v=rja7tCtxSN4
-
A ještě maj tu drzost, dělat si z těch všech socialních fenoménů a oje*ávek moderní doby ve svejch hrách srandu a na druhou stranu je sami vesele aplikovat do praxe *1* *16*
-
-
mám jen jednoho klienta a to mi stačí ... pirátskou zátoku *2*
-
-
...tak ale doufam, ze poradne herni delo alespon za padesat, jinak to neberu...
-
-
Coo? Za 50 tak možná monitor, 40" 4K Eizo a to nejlip hned 3 vedle sebe *1*
-
-
Jak u čeho, já bych si třeba nekoupil hru jako Inside kterou za 2 hodiny dohraju a už nikdy nezapnu
-
-
Když sem si před časem řekl, že nebudu podporovat všemožné klienty, myslel sem si že příjdu o dost her které bych si chtěl zahrát----roky letí, sice sem si pár her nezahrál ale můj backlog je tak velkej že omrzím těch pár her které mě na steam nechtějí přidat....nechcete moje peníze ze steamu? fajn, dostanou je jiní...a mě teda vůbec nebude mrzet že si nezahraju.....třeba. Mass Effect Andromeda... :D
-
Pro me osobne je "client app" to nejorsi co sebou nese vetsina dnesnich her a to ji treba v pripade Blizzardi verze hodne vyuzivam. Zacinam to brat jako nutne zlo, protoze cim dal cateji jde vsude videt "login with facebook" a tento smer me desi jeste vic *1* *1* *1*