Přejít na výpis diskuzí
Red Orchestra 2: Rising Storm - recenze
28.6.2013 | Tomáš Jung
123 příspěvků
-
Osmička jak vyšitá. Žehrám nad tím, proč již nelze udělat "těžkopádný" multiplayer, kde zbraně kopou, zranění jsou zranění, žádný úkryt nevydrží věčně atd. Naposledy jsem toto zažil u Vietcongu. Ač jsem pak více než dva roky hrál druhý díl CoD, který mě královsky bavil, tady to bylo jiné kafe. Vítěz byl rád, že vyhrál o jeden frag, geniální rozdělení tříd vedlo ke spolupráci, taktiky se musely neusále měnit, a bylo i v chatu méně nenávisti. Němci, Slováci, Češi, Poláci, Španělé... všichni si sedli. I když se hrálo 32vs32 ma mapě Stream :) Uznávám, že Battlefield má rozhodně něco do sebe, ale realističnost se zasekla v půlce cesty. To samé Counter, CoD, Warface... Aspoň jednu hardocre bojovku bez F2P, nápověď, velkého levelingu. Ale asi to už nemá mezi hráči místo.
-
-
Fúúúha, to boli časy na Pterodon STREAM server v 64 ľuďoch na Vietcongu. CTFko - aj keď Vietcong nebol zas až tak reálny, ale tie postupy s úplne cudzími hráčmi boli fantastické, bez voice chatu parádna koordinácia.
-
Zapoměl jsi na ARMU?
-
-
Jo díky :)
-
-
-
Spolu s Ro2 moja najobľubenejšia multiplayerovka. Je fajn, že to spojili dohromady a tak si hráč môže vybrať podľa nálady či chce bojovať v mrazivom Rusku, alebo v pálivej džungli. K dokonalosti snáď už chýba len japonský tank na nejakých väčších mapách.
-
Jen takovy detail, recenze je pekna.. ale chci se zeptat v jake skutecne valce autor byl?
viz. veta...
"Nemůžete si oddechnout a zvolnit ani za odolnou překážkou - musíte být pořád v pohybu, přesně jako ve skutečné válce."
----------------
Myslim ze neni na miste srovnavat hru a realnou valku. At je to sebelepsi simulator, realna valka je uplne neco jinyho.. a proto mi prijde srovnani RO2 (ackoliv verim, ze je to skvela hra) s realnou valkou trochu smesne *4* -
-
V žádné válce jsem skutečně nebyl. Tohle je čistě popis taktického chování na bojišti a ne srovnávání s realitou.
-
-
"popis taktického chování na bojišti" ... podle tebe je taktické se neustále někam řítit, ani na chvilku neoddychnout?
Víte, že bitva trvala celý den / dny? Podle Vás by za 5 minut bylo po všem.... oháníte se tu výpověďmi veterání. Možná byste měli přestat koukat na americký dokumenty a vzít do ruky knížku ;-) -
-
Někam se řítit není taktické. To je tvůj výraz. Zásadní je nezůstávat na jednom místě moc dlouho, přesouvat se z krytu do krytu. Nedat šanci nepříteli snadno odhalit tvojí pozici. To je taktické.
-
-
Tak já to převedu na hru, aby to i ostatní, co mě mínuskujou pochopili.
Kulometčík by měl zůstat někde vzadu a najít si místo, odkud může svý spluhráče krýt. Samozřejmě, že jde o to, převzít iniciativu a zatlačit nepřítele někam, kde ho potom vybiješ. Jenž to potřebuješ i takový hráče, kteří budou kempit a likvidovat nepřátele, kteří tě budou chtít "flanknout". Potřebuješ aby sniper likvidoval nepřátelský kulometčíky. A hlavně neustále spolupracovat, jeden člověk kryje druhého.
tohle všechno ve hře selhává. snipeři si hrajou za sebe, kulometčíci v první linii a pálej jen od boku. Hráči se běží do capzone, když umřou, běží znovu. Vůbec jim nevadí, že 10m před ním umřej jeho spolubojovník, klidně běží na jeho místo.....je to tragédie -
-
Palpatine: Koridory to rozhodně nejsou! Jde se pohybovat po celé mapě. Dokonce i předělávky klasik (Stalingrad) byly záběnější, než originál z 1. dílu, který se hrál stále stejně na stejných místech. Jak jsem psal výš, chce to menší počet hráčů.
-
Kallessin: Ty děláš, jakoby během 2.sv. neexistoval výcvik... Reálné taktiky v RO2 používat jdou, ale kvůli koridorovým mapám jsou úplně k ničemu
-
Sice to také není reálný boj, ale v airsoftu jsem s mým týmem dávali důraz na taktiku, vzájemné krytí a díky několika lidem, kteří ve skutečné válce byly, jsme používali i taktiku běžně používanou v reálném boji. Problém je, že dneska si nikdo (kromě těch co tam opravdu bojovali) neumí představit boje 2.sv.v. Už jen proto, že dnes je opravdu trend poměrně rychlého postupu, vyřešit boj co nejrychleji. Taktika se přizpůsobila výzbroji, lokalitě a protivníkovi. V druhý světový, ale bojovalo moc a moc lidí, kteří byli normálně kuchaři, řidiči, právníci a nevím co ještě. V jejich podání musela taktika vypadat úplně jinak. Už jen proto, že měli prostě jeden život. Žádný respawn. Ikdyž jsem hrál několik her, terý byli co se týče životů a lehkosti umírání poměrně hardcore, pořád mám v hlavě, nevadí, umřel jsem, v druhý bitvě to zkusím znova.
Nejlepší pocit zranitelnosti jsem zažil s jednou partou známých když jsme hráli battlefield Vietnam s hodinovým respawnem.
Ale jak je to vždy - Dobrý systém a herní mechaniky dávají tu možnost, ale je na každém hráči jak jich využije (často bohužel špatně) - btw sry za chyby
-
-
-
-
-
Smesne to neni, jelikoz v te hre se vsichni chovaji jako ve skutecne valce, protoze hra vas nuti se takto chovat. A myslim, ze clovek ani nemusi byt ve valce, aby z dobovych realii a vypovedi vojaku pochopil jak to ve valce vypadalo. Asi zijes ve stredoveku, kde si nevytahnul nohu z vesnice kde ses narodil, jinak nedokazu pochopit tvuj komentar.
-
-
Dobre tedy.. ja pisu ze stredoveke vesnice a ty z ustavu retardu.. protoze jinak mam z tvyho komentare furt pocit, ze kdyz clovek odehraje 200 hodin v RO (nebo BF nebo COD), tak prezije i v realne valce..
-
to je právě velká blbost. Myslim, že by hře prospělo, kdyby měl hráč na mapu jen kupříkladu 3 životy. Pak by si sakra začali hráči hlídat, aby neběhali jak degeni před hlavně kulometů (zkušenost z 200 hodin RO2 a 300 hodin RO1). Válka je o "kempení", hledání slabých míst protivníka a vždycky zvítězí ten, kdo dokáže použít mozek (a svaly).
To spíš děcka okoukaj americký válečný filmy a pak to praktikujou ve hře....sice se za to dobře sbíraj fragy, ale radost ze hry je malá.
Opravdu nepamatuju, kdy jsem naposled narazil na někoho, koho by napadlo krýt kamaráda, zatím co útočí, nebo se běží schovat za nějaký kryt...přitom taková primitivní záležitost. -
-
Boze ctu tve komentare a myslim, ze ty si na tu hru nastvany tak jako ja na Bf, to ale nechapu proc mas nahranych tolik hodin. Ja mam neco pres 100 hodin ale je to pro me nej strilecka na trhu.
-
-
na hru nejsem naštvaný, mám ji velice rád. Ale kvůli hráčům jsem ji přestal hrát. Nikdy jsem si s ní neužil tolik zábavy, jako když jsem začal hrát RO1 s BOH. Hru jen prostě sráží na kolena pár mechanismů a je to velká škoda.
RS asi měli úplně Tripware svěřit komunitě. Když porovnáte Darkest Hour s RO1 je to nebe a dudy. Když sleduju reakce ohledně RS v porovnání s RO2, vychází mi z toho jen rozšíření původní hry.
-
-
-
-
-
Po dlouhých letech zase střílečka u které vážně uvažuji o koupi.
-
-
Tak si ji kup, stoji par korun
-
-
No, pro mě jako jednoho z mnoha nezaměstnaných, momentálně bez jakéhokoliv přísunu financí, je i těch 14€ celkem dost *4*
-
-
Staci jeden den na brigade, tohle proste beru jako vymluvu. :)
-
-
Pravda no *4* Jen se na konci června se brigády těžko shání. Ale hned jak něco najdu, tak se tahle hra objeví v mé Steam knihovně *3*
-
-
Díky moc, v pondělí tam asi zkusím zavolat a poptám se.
-
uvidis jak se ti to bude hodit . Co se tyce prace pusobej i v mimo Prazskych lokalitach ,ale nemzuzu ti zarucit ,ze ti to bude zrovna vyhovovat . Jenak se jedna prevazne o logistiku .
-
Z Prahy bohužel nejsem, sice se snažím tam sehnat práci, ale brigáda by se mi tam asi nevyplatila. Bych pravděpodobně víc projezdil než vydělal. Ale kdyby jsi mi poslal ten odkaz (prambora@seznam.cz), tak bych byl vděčný. Kouknu jak by to vycházelo.
-
no kdyz jses Rapl tak se nedivim ,ze na takove brigady chodis . Ja se s kolegou nahore bavim seriozne a o zadnem podomnim prodeji se tu nebavim . Pouze se jsem chtel pomoct ,ale asi se pridam k tobe a budu vylocovat sajrajt na diskuze a budu si pripadat desne cool .
-
Copa-k: Jo, nejlépe agentura D2D, chodit po domech jako ocas celý den a přemlouvat lidi na jiného poskytovatele elektřiny / plynu... A pak každodenní vymývání mozků v práci lol
-
pokud jsi z prahy a mel bys opravdu zajem tak napis meil a ja ti poslu odkaz na agenturu kde te vezmou hned . Penize dostenes po kazdem od pracovanem tydnu nasledujici patek .
-
-
-
-
-
-
Lituji že v době RO1 jsem hrál sra*ky CoD a CoD2
-
-
vtedy ešte CoD za niečo stálo
-
rači buť rát, že si ušetřil peníse.
-
-
píše se PENlSE
-
-
-
S recenzí se nedá nesouhlasit.Prostě nadprůměrná a poctivá hra za solidní cenu, ale musím souhlasit, že původní Stalingrad mám mnohem raději.
-
Dekuji za recenzi, hra je bozi, jen dodam ze chybi mapa Betio, kterou zatim nevim proc nepridali. :(
-
-
Není tam protoze jedna strana byla ve vyhode vice nez druha. Stejna tak jako ostatní chybející mapy ci tunely na Iwo Jima. Proste balance.
-
-
Tak jinak, ukazte mi v tuto chvili lepsi hru nez je Ro2/Rs? Myslim historickou strilecku, muze byt ale i ze soucasnosti.
Kopete tady do hry, ktera si to vubec nezaslouzi. -
-
Call of Duty 1 !!
-
Modern warfare 1 a 2 a 3.
Black ops 1 a 2.
Medal of honor
Battlefield 3
Mám pokračovat? -
-
radsi ne :D i kdyz modern warfare 1 je podle me nej cod, ale tim ten tvuj vyber hasne.
-
-
Tohle neni historická střílečka, ale MP titul. Tak je ho potřeba řadit.
Za mě na 1. místě - Project Reality - mod k BF2
2. místo - CS:GO
a ve skrytu duše doufám v nový Unreal / Quacke ... ale to ted neni v trendu a určitě to neni konzolová hra (nerad bych byl, kdyby ji konvertovali, jako se to stalo s BF) -
-
lol ty seš mimo
-
-
Red Orchestra 1 a Darkest Hour, obě zmiňované jsou úplně jiný level než RO2. Dobrá byla i první America's Army, nevím jestli se to ještě hraje.
-
-
to jsou jen keci Fanboys...už jen vyklápění zpoza rohů a překážek je ohromný krok vpřed na rozdíl od RO1. Problém je v tom, že ty mapy jsou pro menší počet hráčů. RO2 je lepší po všech stránkách (classic mod)
-
-
Vyklánění je tak možná jediná věc, která je napřed oproti RO1. V classic módu jsou divně rozložené classy, všechny zbraně máš v nejočesanějších verzích (krátké zásobníky = kravina) a ta zásadní věc - classic nikdo nehraje... Navíc classic neřeší problém špatně navržených map a než hrát ty nové mapy = remaky z RO1, tak si raději rovnou zahraju RO1 / Darkest Hour / Darkest orchestra, kde jsou ty mapy zábavnější díky více zbraním a vozidlům...
-
-
Obe dve mam, ale moc lidi je uz nehraje :(
-
-
Darkest Hour se v poslední době hraje dost na to, že pár měsíců nejel browser. 29th server pro 60 hráčů bývá po večerech plný, pak je tam jeden server s tankovými mapami a ještě jeden nový polský
-
-
Diky, tak ja se nejaky ten vecer na to kouknu, Darkest hour je hodne skvely.
-
-
-
-
-
Tož nevím, já jsem si říkal, že Rising Storm je celkem fajn, ale teď jsem si dal pár hodin Darkest Hour na serveru 29th, sice to trošku lagovalo, protože je to v Americe, ale musím říct, že je to pecka největší *5* Teď už asi asi na Rising Storm ani nevzpomenu. Darkest Hour má sice zastaralou grafiku, ale ta atmosfére, zvuky a hratelnost to vše vyvažují. Jo a taky se mi nestalo, abych na publicu viděl tolik teamplaye jako tam. Až výjde Festung Europa, tak si dám v práci měsíc dovolenou, nakoupím pytel žrádla a budu u toho zalezlý do zblbnutí *1*
-
-
U starých her je stejně problém dosáhnou věrohodnosti. Fyzika a dohled atd. tam často bývá omezen přitom to hraje v realitě velkou roli.
Škoda, že recenzovaná hra to nevyužívá jak by mohla. -
jojo ti kluci umí :)
-
Ted jsem to zkusil a parada, uz tam sice neni tolik hracu, ale je to perfektni hra a nelagovalo mi nic.
-
-
Navíc jednička měla některé technické chyby zbraní například PPŠ-41 má střílet z otevřeného závěru, SVT-40 má po dostřílení nábojů otevřený závěr atd.
-
-
Takových drobností je tam určitě víc, ale nějak mi to nevadilo, naopak mi hodně vadí Mkb 42 v Red Orchestře 2, neexistuje žádný důkaz, že by se ta zbraň objevila ve Stalingradu, navíc v té době to byla extrémně raritní zbraň. Kdyby neměla tak obrovský vliv na hratelnost, tak to neřeším, ale on je to nejlepší kvér ve hře, který často rozhoduje bitvy a autoři ho očividně dali do hry, jen aby to bylo víc cool, když je to i na krabici... Naopak tam chybí Mg 42, která u Stalingradu byla použita
-