Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Reseni by bylo delat hry ktery clovek nedohraje a nezahodi po 10ti hodinach hrani ale na to kuci az na vyjimky dneska proste nemaj.
  • To fakt nedoslo ani Brabenovi, ze "vyrobci z bazaroveho prodeje nemaji ani cent" je blbost?!... to jako fakt nechapou, ze kdyz si koupim hru a tu prodam, tak si pak prave muzu koupit DALSI hru za plnou cenu, jinak bych si ji treba nekoupil, ale az ve sleve ?... To si fakt mysli, ze kdyz nekdo hru po dohrani proda a prida si treba jen tri stovky a koupi si jinou, ze by si jinak zase koupil za litr dalsi?... Tak tohle zase nechapu ja, ze tohle oni nechapou... jinak souhlas, skonci to vsechno na el.prodeji...
  • Tak budeme rači pirátit atˇnezatěžujeme vývojářům havu *9*
  • S pujčováním her se to má tak:
    jsme 3 kamaradi a mezi sebou si pujčujeme, zbytek stáhneme.
    avšak každý z nás průměrně jednu nebo dvě hry do roka koupi nebo ji dostane k hardware.
    Ja dostal pujčenou Far cry, a dvojku sem koupil sám, stejne tak s Call of chuarez,
    V praxi to znamená že pokud si hru nechci nechat kvuli multiplayru nebo datadiskum tak jsem z 1/3 pirát, ale snažím se. Třeba si představte i Machinarium po amnestii sem koupil, proč ne, ale tenhle chlap chce mit 100% ne jen 33%. Neříkám že by mi to nevadilo být v jeho kuži, ale tohle neni dobrý nápad. Řešení je multiplayer a bonusový obsah který (nejen pro prvního majitele) drží hru ještě nepustit ale držet se jí. Řešení by bylo linearní snižování cen, každý měsíc o část na určitou dobu (3roky).Uživatelu steamu by bylo jistě 3x vic kdyby se daly darovat použité hry a sem tam by jistě taky tihle lidi koupili na oplátku kamarádovi co jim dával svoje. Jinak by warezili a nemeli by k tomu ani vztah, mluvim tu o
    efektu kartiček hokejistů, které se kupují vlastně jen proto že snimi jde kšeftíkovat. A že ta licence už pak nevydělává? ona taky nemá, puvodní majitel ji vyměnil za jinou, (ma na to svaté právo, je jeho)stejně jako kartičku, Jen mužou byt rádi že se kartičky nekopírují 1:5000000 za 10hodin, zadara, přes torrent/warez.
  • Brabene, az udeas konecne aspon remake Elite, tak to bude super. Za ten bych dal i dva litry a ani ho nechtel nikdy prodat. Protoze hra co vydrzi pres sto hodin, si to zaslouzi... Jenze ono nic... takze, diky aspon za egosoft... *9*
  • Typicky priklad toho, ked sa riesi nasledok problemu a nie jeho pricina :) (ak cena AAA hry je cca 60 dolarov, v euro mene to bude 60, teda vysledna euro suma bude 83 dolarov). Z tohoto clanku mam pocit, ze spolocnostiam lezi v zaludku viac bazarovy predaj nez priratstvo, co je celkom zaujimave :)
    • Reakce je to stejna jako : " Soused ma kravu. Moje prani neni Mit dve kravy nebo alespon jednu. Alebrz, jak zajistit to aby sousedovi krava chcipla. " Tento druh mysleni ma velmi hluboke koreny. Navic je zde jeste jeden skryty hacek ktery uz objevil hudebni prumysl. Pro nahravky plati licence nejakych 50let. Cimz se velmi brzy kousky nap. od Presleyho stanou volne siritelne. Zkratka pravnici zastlupjici velke korporace miri casove daleko. Take silne lobuji (rozumej podplaci )za prodlouzeni licenci! Protoze je dnes jasne ze herni prumysl se co do objemu vyrovnal s hudebnim ci filmovym je treba si zajistit "pravo" na to aby za software ktery napise garazova firma dnes, mohl vybirat vlastnik (ci poverena spolecnost) jeste za 200 let. Jak praxe ukazuje Shakespare se hraje doted. Prece bychom nechteli zit v prostredi kde je si mozne stahnout a pouzit libovolne audio/vizulani/herni dilo stvorene pred 50 lety a bavit se zdarma. Nene. To by delal pak kazdy a kultura by prece chatrala a co pracovnich prilezitosti by tak zmizelo. Nene to by neslo ... .
  • Za chvíli přijdou automobilky a zakáží mi prodat moje ojeté auto, protože tím budu brzdit prodeje aut nových. A po nich stavební firmy, přece nebudu prodávat svůj starý byt a blokovat jim tak možnost postavit zájemcům nový. Kam to půjde dál doplňte sami.
    • Neporovnavaj hrusky s jablkami. Sotfware vlastni vyrobca, cize je stale majitelom aj ked si kupis hru. Ty si kupis iba licenciu na pouzivanie hry. Licencia je pre jednu osobu alebo jednu domacnost. Takze dalsie poskytovanie disku s hrou je nepovolene. Na diskoch mas napisane okrem ineho Prisny zakaz prenajmu disku, cize poskytnutie disku inej osobe.
      • No to se dá lehce vyřešit. Automobilky už nebudou prodávat auto samotné, ale jen licenci na jeho používání, např. pro jednu osobu, takže si budete muset dokoupit DLC pro spolujezdce. Když je to normální u výrobců softwaru, tak proč to nezavést i jinam. No a pak už to nebude porovnávání hrušek s jablky.
      • Ano, kupujes pouze licenci na uzivani software, a tuto licenci by jsi mel mit pravo zase prodat, stejne tak jako auto, ci jine veci... protoze tato licence opravnuje uzivat software osobu, ktera je jejim drzitelem. Nejsou to tedy hrusky a jabka... za licenci bylo radne zaplaceno, stejne jako za automobil, ktery kdyz prodas uz nemuzes uzivat a licenci stejne tak. V obou pripadech jsou na tom vyrobce software i auta stejne - jejich vyrobek bude uzivat nekdo jiny a oni uz z toho neuvidi ani korunu a to je spravne, protoze ani jeden z nich neposkytoval zadny novy produkt. Nedelejte porad ze software nejakou vyjimku od jinych produktu a nehajte ty zlodejeske navrhy, uplne staci ze platime pri koupi kazdeho media poplatky jenom proto, ze je na nej mozno nahrat nelegalni software - to je na hlavu.
  • Nechápu, svět je naruby *9* Osobní skušenost : 7 z 10 hráčů v ČR hry stahuje přes warrrez, přitom 6 z nich neumí na svém PC provádět ani záladní údržbu, ale hledat linky, a používat downloadry zvládají s přehledem,- vytvářejí tak obrovskou šedou zónu která je tolerována už jen proto, že bezpečnostní situace státu jde dlouhodobě s kopce, a těmito "drobnostmi" se nemá čas zabývat.
    Fakt je ten, že je dnes warrrez komunita tak otevřená, že i malé dítě pomocí běžných vyhledávačů, a bez nutnosti registrace hravě nalezne links na cokoliv.
    -A co na to producenti ? - místo aby si ten čas udělali sami, a pokusili se pomocí regionálních IT firem něco změnit, radějí vytváří stále nové nástroje jak té hrstce platících hráčů znepříjemnit život.
    Nabízet softwear bez licence je tresné, majitelé uložišť to ví, a závadné linky odstraňují, musí je však na to někdo upozornit. Policie na to nemá čas, řeší jen to nejhorší-pedofilii a pod., občan s toho těží - nebo ho to nezajímá, a producenti her nechávají většinu svých tržeb ležet na chodníku, buzerují a ždímaj ty co chápou že normální je platit.
    Závěrem chci teda říc...pane D. Braben strčte si své teorie do...
    PS. Nejsem zaryrý odpůrce warrrezu jako takového, jako odpověď na např. DRM - proč ne, nechceš moje peníze ?!- nedostaneš je. Problém je, že většina war komunity stahuje ze zásady vše a vždy *10*
  • prosím vás pekne môžete mi v krátkosti ozrejmiť kto je tento pán menom Davida Brabena ? lebo ja nemám ani poňatia totižto
    • V prvnim odstavci clanku se pise: David Braben, tvůrce legendárního Elite a řady dalších her, které produkuje jeho studio Frontier Developments.
      • ano to je mi jasné, asi som natvrdlý ale stále mi to nič nehovorí :(
        • A co takhle napsat jeho jmeno do googlu? Nic? Dobre :) Co si jeste pamatuju, tak David Braben byl v dobe osmibitovych pocitacu velice uznavanym vyvojarem, neco jako Sid Meier, Peter Molyneux, nebo John Carmack. Hlavne za svou hru Elite, coz byl velice komplexni (na tu dubu, i na dnesni vlastne) vesmirny simulator, kde jsi mohl hrat za jakou roli sis vybral, pirat, obchodnik, hledac pokladu, atd. Dneska uz tak znamy neni, protoze od dob Elite a pokracovani podobne uspesnou hru nevytvoril. (ale stale pracuje na Elite 4).
          • ďakujem , uja google som použil , ale keď jedoducho nemáš ani poňatia kto to je , tak ti ani ujo google nepomôže :)
  • Outsider! Kde je?!?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit