Resident Evil Village – recenze nového dílu kultovní hororové série
-
"Protože já si třeba nějak nevybavuji, že by starší hry byly nějak hardcore obtížné."
Hmm, to já si zase vybavuju, že v časopisech bývaly běžně návody na hry, hlavně na dungeony a adventury. Některé i na několik dílů, např. pro Wizardry. A skutečně to nebyly návody jen k tomu, jak hru ovládat. Představa, že bys dneska u RPG/adventur potřeboval návod k tomu, abys mohl hru dohrát, je úsměvná.
-
stálo-nestálo. redakcia dostane kľúč k hre a má termín, do ktorého musí byť recenzia vonku, inak nabudúce hru platí z vlastného + tlak konkurencie. ak padne embargo na recenzie dnes a ja vydám recenziu o tri dni, lebo som, zbytočne, hral ťažšiu obtiažnosť... mám smolu. recenziu mi už nikto neprečíta (rozumej, že počet klikov je zanedbateľný).
kruté pravidlá trhu, o ktorých už hovorili viaceré redakcie, nie len tá gamesácka.
-
Zní to dost otřesně. Lovit, rybařit? To zní jak nějaký klon šílené střílečky typu Far Cry plná ubisoft aktivit.
-
Díky, nebudu to raději číst 😀
-
Nevim asi jsem opravdu už starý ale, zvyknul jsem si na jiný styl her, a bohužel nemám pocit uspokojení když dohraju soulovku, jako když dohraju třeba výše zmiňovaného Zaklínače na Pochod smrti...
-
V čem jsou Soulovky extrém? Vždyť tam se dá běhat i pár hodin bez umření a fakt nemusíš tisíckrát chcípnout, než vychytáš jedno kombo. Souls hry jsou právě přesně ten případ hry, která není těžká, jen se ji musíš naučit hrát (trošku pochopit co od tebe čeká a jak se to hraje, kdy použít jaký předmět, apod) a ne jen rubat attack tlačítko jak ve Witcherovi. Pak tam umíráš míň než v nějakým Doomovi.
Docela mě překvapuje, když někdo kdo chce od her trošku výzvu nadává, že tohle je prý těžké :-D
-
Asi tak...když vidím jak všechny itemy světélkují už na dálku, nebo mají charaktery milion hp a zdaleka nestačí ,,jedna do hlavy", tak mám pocit, že kdyby dnešní rozmazlené dítě 2-3 krát zheblo ,,na jedničku,, tak by tu hru odinstalovali, místo toho, aby je to donutilo se víc snažit....Pak je tu druhej extrém a to ty debilní soulovky, kdy člověk musí jak zaseklej kolovrátek tisíkrát chcípnout, než se mu podaří na trefit ty půlsekundy na kombo, nebo kryt. Divím se jak z toho může mít někdo dobrej pocit
-
Pocitově mi přišli 1 a 2 o dost delší než trojka ale tak je to dávno 😀
-
Ono je spíš těžší je hrát zpětně, jde vidět, že je člověk dneska rozmazlenější:) Ale je fakt, že ta obtížnost byla velmi často způsobená špatným level designem, ovládáním, mechanikama apod. Ale to dnešní vodění za ručičku je zase druhý extrém.
-
Recenze od Pavla mám nejradši, ale u téhle lituji, že jsem si jí nakonec přečetl, jelikož je tam těch spoilerů fakt dost. Každopádně i tak díky za ní!
-
Presne ako pises...naviac, aj v pripade, ze by recenzent disponoval dostatkom casu, znamenalo by to investovat dalsich 20 hodin hrania a vystupom by bol jeden odstavec v recenzii... uplne neproporcne. To uz skor dava zmysel urobit ako follow up gameplay video na tazkej obtiaznosti
-
A není to jenom tím, že už máš prostě nahráno více her (více zkušeností) a jsi i trošku starší?
Protože já si třeba nějak nevybavuji, že by starší hry byly nějak hardcore obtížné. Maximálně některé měli fakt špatné ovládání, se kterým se muselo zápasit, ale to tka nějak z principu není plus. Taková ta představa, jak Fallout 1 byla extra náročná hra, co vyžadovala tři diplomy a měsíční školení jen pro spuštění hlavního menu jsou prostě mimo. Vždyť uznejeme, že jsem ty hry hráli (a dohráli) jako malá děcka. Jak to mohlo být náročné?
-
To není moje tabulka ;-) Podstatné je, že vyvrací mýtus o tom, že Residenti byli "přece ty dlouhatánské hry a nyní nám servírují rychlokvašky".
-
Kolik myslíš, že je taková hodinová mzda za zrecenzování nějaké hry? (když do toho započítáš i to hraní hry). Představa, že někdo bude jen kvůli recenzi hrát hru podruhé a tím si to prakticky srazí ještě na polovinu (peníze dostane stejné, jen ho to bude stát dvojnásobek času) je imho nereálná. To už by ten čas strávil výhodněji u hlaváku s nataženou rukou a škemráním o drobák a vydělal by víc.
-
RE som nikdy nehral ale táto časť má krajšie záporačky 😍
-
SPOILERY ???? SPOILERY ??????????????
-
Chybí ti tam Code Veronica
-
Spoiler na 4 roky starou zalezitost... imho to uz neni na autorovi, aby bral ohledy i na tyhle ctenare a musis vzit zodpovednost na sebe, zes to nehral a holt si cist jen verdikty recenzi.
Vyvaruj se Kotaku, tam pribehovou navaznost mezi 7 a 8 resi docela dost.
-
Tak jestli ta hra navazuje na sedmičku, asi se o ní musí recenzent zmínit. To udělal bez spoilerů. Co víc chceš? Označit potenciální spoilery, který tam nejsou?
-
Tak ono je balance a balance...Jak jdu léta s vývojem her čím dál více si všímám, že jsou víc a víc ,,jednoduší,, asi aby je dnešní rozmazlené děti nepřestali hrát, když by se ,,zasekli,, na prvním problému, kde by byli nuceni používat mozek, nedej bože skill...