Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Tak jsem to znova rozehrál s modifikací Gothic ½ — SystemPack jak psal Dolero.

Jen je již novější verze, než na kterou je odkaz z českého fóra. Návod na českém fóru je ale platný i pro novější verzi:
    Zde je odkaz na stránky modifikace: http://worldofplayers.ru/threads/36519/
    Zde odkaz na to české fóru kde je ten návod: http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=140&t=17830

Jak se někdo ptal jestli byl boj víc než klikačka tak byl. Zrovna jsem to připomněl...
    Je dokonalé jak postava neumí máchat mečem ale přesto je možné provádět navazující seky (sekne do lev, poté do prava a tak pořád dokola). Jen ale nutné načasovat mačkání kláves jinak se zasekne a nepovede se to. To je vymakaný. Také je možné provést úskok, když na vás postava běží.
    Tedy jsou zde poté možností složitějších kombinací a navíc je nutné mačkat čudlíky určitou rychlostí. Ne moc rychle ani moc pomalu.
    • Dolero
      Jelikož rusky neumím téměř nic, co ta novější verze oproti té starší obnáší?
      Vím totiž, že chlapci od SP makají na vylepšení enginu G2A tak, aby místo určitého počtu objektů před hráčem zobrazoval asi 2× tolik. Třeba taková modifikace Juran se mi i na mém stroji, vůči starému Gothicu 2A velice výkonnému, trošku trhá (20 FPS již považuji za trhání), jelikož je v té modifikaci na rozdíl od základní hry nekonečný dohled (takže vidíš přes celou mapu, vypadá to fakt úžasně) a je v ní obrovský počet objektů, větší, než zvládá engine. Ale nevím, jestli to obsáhli již v té verzi 1.1. Doufám, že když dělal MaGoth aktualizaci, tak se zastaví i na fóru kvůli update infa. :)

Jinak Gothic 1/2 měl vždy výjimečný bojový systém. Člověk měl opravdu pocit, že v ruce jeho hrdina drží meč a když se sekne do protivníka, tak se meč opravdu zasekne. Navíc pomocí šipek ovládal směr (takže doleva, doprava, vpřed s kombem), takže s odstupem považuji bojový systém G1/2 za jeden z nejlepších, co vznikl - je opravdu hloupé od Piraní, že se tohoto stylu vzdali a udělali ty zrůdnosti v G3 a R2/3 i přes to, že se jim v Risenu 1 povedl systém soubojů, jenž byl v některých směrech lepší než ten z původních Gothiců.
      • Keyz
        Netuším co tam je navíc. Je to prostě novější (tedy asi nějaké fixy anebo drobné úpravy podle translátoru). Je lepší mít vždy aktuální verzi. Tak jsem to bral :) Jinak v menu to hodí kolem 20 FPS a ve hře to je již OK.

Ten boj byl opravdu skvělý. Dnes máš většinou sek / spešl sek a to je celé. Hlavně ta nutnost mačkat určitou rychlostí čudlík byla skvělá a tak nějak logická. Prostě jsi navazoval útoky na sebe. Dávalo to smysl.

Navíc když jsi chtěl hovořit s huličem který právě hulil, tak to nebylo jako jinde kde NPC ihned všeho nechá a začne reagovat. Borec rychle dohulil špeka a poté začal reagovat *15*
        • Dolero
          Tak stačilo akorát starou verzi SP odinstalovat (sám instalátor nové verze mi to nabídl) a nainstalovat novou. V nastavení hry sem si ničeho nového nevšiml, takže to bude spíše oprava některých možných bugů a zřejmě nové možnosti v nastavení systému Ini :)
  • Mart9
    Strašně mě mrzí, že mě tenhle skvost před x lety minul. Teď, když o tom vidím nějakou zmínku, vždycky mě to strašně láká vyzkoušet a zažít si to, ale vím, že bych si to s omezeným volným časem bohužel tak neužil. Snad to bude ještě funkční, až budu v důchodu.
    • Me to taky minulo, ale zahral jsem si to pred par lety, kdyz bylo velke RPG sucho a i tak to stalo za to a nelituju ani minuty, kterou jsem nad timhle skvostem stravil.
      • Mart9
        Mně to minulo, protože RPG obvykle nehraju, ale tohle asi byla špica hra. Proto mě to mrzí a nechci si pokazit zážitek tím, že bych to hrál pár hodin týdně.
    • Nikdy si to neužiješ tak jako v době kdy to vyšlo anebo kdy to hrála většina.
      Později již budeš narážet na grafiku, ovládání atd.. Prostě si zvykneš na jiný styl a ten pak u starších her je zcela jiný. Také nebudeš tak překvapen propracovaností, protože to nebudeš hrát v době, kdy to vyšlo aby jsi citíl a viděl, ten rozdíl oproti jiným dobovým hrám.

ten kec, že nikdy není pozdě je kec. Je pozdě, ale pořád lepší něž nic. Tak by to mělo být. Stejně jako první sex, když ho máš ve 30 tak to bude také zcela jiné, nebo řidičák, práce, škola atd. Případně válka. Když zažiješ válku je to jiné, než když o tom zpětně čteš.
  • fakt Samopše? Tam jsme tak před 20 lety byli na škole v přírodě.. svět je malý *1*
  • Dotaz na znalce.

Proč se Gothic 1,2 tak málo modifikuje a není nějaká komplení edice modifikací? Jestli mají nepřístupné soubory, tak to by stejně němělo zamezit tomu aby někdo vydal pečlivě vybranou modifikaci, která by obsahovala lepší optimaliziací, grafiku atd.. jako tomu bývá jinde, kde je jedna "must have it" modifikace. Dnes to musím sám sám řeší, co tedy stáhnu a jestli to jde dát nějak dohromady...

Jasně, hra neměla nikdy takovou reklamu jako pozdějí tes a další hry ale přesto...
    • Takto modifikacia pre Gothic 2 : NOTR sa blizi a vola sa Navraty 2.0 Kompletne vylepsena grafika, bude fungovat DirectX11, pouzite HD textury ako v linkoch co si zahliadol,STOVKY pridanych questov,nove brnenia,zbrane,moznost pouzivat stity,pouzivanie akrobacie,zvysenie obtiaznost,niekolko novych lokacii.... a mohol by som pokracovat este dlho :) Na mode sa pracuje uz niekolko rokov a bude to najvacsi Mod aky svet Gothicu uzrel vydanie zatial vyzera na Maj alebo v lete 2015. Bude v Anglictine, a ked sa najde dostatok ludi na CZ preklad tak aj v cestine.
      Momentalne je dostupna verzia 1.1 ktoru som dohral a bolo to uzasne, v hornickom udoli si mal 3x viac skretov ,palili po tebe kusami, mali odstupnovane ranky podla farby atd... Bola to jedna velka jizda tak sa velmi tesim na Navraty 2.0 :)

Pokial nechces velmi cakat, tak odporucam Navraty 1.1 alebo L'Hiver Mod(odkazy uvedene nizsie)
      Na obe mozes aplikovat DirectX11 ;)
      • CIBI, jak je to se System Packem? Vím, že je kompatibilní s Návraty, ale nevím, jestli s L'Hiverem :)
    • Dolero
      Gothic 1/2 se modifikují velice hodně. Akorát to není tak právě populární jako třeba Skyrim, jenž je pro dost lidí nehratelný bez modifikací a tudíž jsou dost žádoucí (což Gothic naopak je, zatím žádná modifikace nebyla lepší než základní hra).
      Od různých menších modifikací po obří projekty jako je datadisk Návraty pro G2A, Juran či Khorana a Velaya.
      http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=358&t=17444
      Pak třeba různé textury, jenž hru znatelně předělávají do modernějšího hávu...
      https://www.youtube.com/watch?v=SdqXup3-CQQ
      Různé optimalizační a vylepšovací pluginy...
      http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=140&t=17830
      A co se týká kompletu modifikací, napadá mě třeba "Gothic 2: České módy" :)
      http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=140&t=18167
      • Keyz
        To jsi neměl psát. Jsem nucen to znova rozehrát :)

Bude to doufám fungovat dohromady. Ten mód na grafiku a mód který přidá 16:9 atd. na který je zde také odkaz.
        • 14/03/2015 vysiel anglicky preklad, celkom vhod miesto Polstiny :)
          Tu mate link panove : www.moddb.com/mods/lhiver-en-edition/downloads/lhiver-en-edition-09
      • Ten Dx11 mod s HD texturama vypadá famózně.
        • Prave som nahodil dalsie video , kde sa mozete pozriet ako vyzera Gothic 2 v DirectX11 + HD texture pack tentokrat Valley of Mines a Jharkendar :)
          https://www.youtube.com/watch?v=15wx6pQw-aM
          Vsetkym Gothic 2 fanusikom odporucam pockat na dokoncenie Navratov 2 niekedy okolo Maja 2015 by to mohlo byt. Navraty budu v sebe obsahovat mnohe mody,ci uz graficke alebo pluginove,takze to bude All in One, nehovoriac o obrovskem mnozstve pridaneho obsahu. Este na to fuknut DirectX 11 mod ,ktory s nim bude kompatibilny a Voala, je vymalovano :) Mozeme sa opat vratit do sveta Gothic na modernych masinkach a vo Full HD :)
          • jnsCZ
            Tak to je bomba! Musím vyzkoušet
  • to sem hraly s kamosama na zakladce to byla super parba to este ty hry byla vyzva a byly tezke ne jak dneska far cry 4 dragon age a dalsi kokotiny *12* *12* *12* *12* *12* *12* *12*
    • CO TO JE ZA KOKOTENKO??? pred kazdym soubojem save boze tyhle decka co nic neumi hrat by vubec nemely poustet k PC ja to hral skoro bez save *5* *5* *5* *5*
      • RIZEN RIZEN to je mental to neni RIZEK ty kokotenko nauc se anglycky *1* *1* *1* *1*
        • Kamo i simpanz ma vice IQ jak ty.
          • Alespoň používá vlastní jméno...
          • Mel by ses oholit, vypadas jak bezdomovec.
            • a hele mame tu klona co si mysli ze mit vousy znamena bejt hned bezdomovec. Bez si stoupnout na zastavku v ostatnim klonum co vypadaji jak devcata.
        • Naučte se k_rva psát, z toho by jeden blil....
  • ted dorusta generace co tuhle hru hrala když jim bylo 14, tak ji mají za legendu.Obvzlast u nas v cechach je Gothic nesmirne popularni, zejména proto ze první dil vysel v cestine. jen bohužel, jak ukazala serie Risen je uz tahle hratelnost trosku mimo, skoda ze to v Piranha bytes nepochopily a delaji porad to same dokola jen v bledemodrem. U me osobne boduje vice serie TES, která dokázala prestat celou herni historii a porad to je jedno z nejprodavanejsich rpg. I když je fakt ze třeba Gothica 3 mam taky moc rad:)
    • CrocoRay
      Té generaci, co bylo tehdy 14 teď pomalu táhne na 30, tak nevím jestli dorůstáním myslíš zrovna tohle :-)

Ale na první i druhý Gothic mám dobré vzpomínky. První Gothic bylo snad moje první RPG a já osobně to hrál v angličtině, i když přiznávám, že jsem tehdy anglicky moc neuměl, protože ve škole jsem se dal na němčinu a angličtinu jsem začal až později ve svém volném čase a teď jsem zaměřený už spíše jen na tu angličtinu, ale to je vedlejší. Jde o to, že tehdy jsem ani té hře moc nerozuměl a hrál to s návodem, takže jsem si dost domýšlel, ale to mi tehdy ani tak nevadilo a i přesto mě hra hodně chytla svou ponurou atmosférou a celkově zpracováním. Dvojku už jsem hrál s češtinou a taky moje oblíbená hra, kterou jsem snad dokončil 7x či kolikrát. Trojka mi špatná nepřišla a taky jsem ji dohrál, ale podle mě už neměla tu atmosféru jako první a druhý díl. Graficky sice mohla být o hodně vyspělejší, ale měl jsem pocit, že jí něco chybí a už není tak prošpikovaná do detailu jako její dva předchůdci.

A riseny jsem dohrál všecky tři, i když musím uznat, že ke dvojce jsem si musel najít cestu až napodruhé, protože při prvním hraní mě znechutila svým odlišným zpracováním a i po dohrání se mi moc nelíbil vývoj postavy, který mohl být propracovanější, ale i tak to nemění nic na tom, že i u hraní dvojky jsem pak docela bavil. Já proti Piranha bytes nic nemám :-)
      • No vzdyt jo..dnesni tricatnici uz dorostli do doby kdy si muzou dovolit povazazovat něco za legendarni.
        • CrocoRay
          Jop, chápu. Jen bych to spíše formuloval, že je to už generace těch odrostlejších než dorůstajících :-) Ale chápu tě, neber si to nějak osobně, že tě opravuju. Nemyslím to špatně, že bych chtěl působit hádky nebo tak *3*
          • V poho, ja jsem uz krapet staršího data, tak tricatnici jsou pro me dorustajici *1*
  • Jak se vám bojovalo s orky?

V prním díle byly orkové více brutálnější než ve druhém. V 1 udělal zvuk a poté tuším 3x rychle seknul a to byl problém. ve dvojce jto již šlo lépe. Tedy 1 byla v bojí více HC. Tedy tak to vidím.
    • jnsCZ
      Ve dvojce se dali snadno likvidovat orkové kolem starého tábora - stačilo jednoho vylákat a pak vyběhnout po nějakým tom obléhacím stroji, kde se měli tendenci bugnout a pak je šlo snadno oddělat :)
      • To byl taky zpusob jak honit expiky hned jak ses dostal do kolonie :D
  • Njn Gothic je klasika, i kdyz jsem kdysi nadaval na zmrseny inventar, neexistence vahoveho omezeni, kdy jste tahali stovky predmetu, na ovladani a hloupou mapu, moznost ziskat lepsi brneni pouze v urcite fazi hry, kdyz se kolem vali spousta mrtvol, ze kterych by slo zbroj sebrat. No a proti dnesnim hram, ktere vychazi je stale proste bozi.
    Jinak tvrdit, ze G3 je po patchich dobra hra je proste kec. Ja jsem to dohral s community patchem tusim 1.62 v roce 2008 a troufam si rici, ze ta hra je neopravitelna. Uz jenom to, kdyz se s Xardasem bezi na konci pres pul mapy s 50 Orky za zady, protoze je to nuda je zabijet, je neskutecny opruz. G2+NOTR je to nejlepsi, co bylo z Gothicu kdy vydano.
  • další hra, kterou si spousta lidí plete s rpg, pritom je to defakto akční mlátička
  • Díky této hře když vyšla myslím že u levelu jsem začal hrát na pc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit