Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ach jo ty časy kdy jsem neuměl anglicky ani savovat takže moje sezení s touhle hrou se skládala z toho do jakého tábora nejdál doběhnu, nebo sbírání a kouření mého přídělu v tom hašíšáckém táboře :D
  • CrocoRay
    Ale když si vzpomenu na jedničku, tak si nemůžu pomoct, ale ta doprovodná hudba mi hodně moc sedí k tomu ponurému světu a hodně dotváří tu temnou atmosféru. Nevím do jaké míry za to může nostalgie, ale pořád mi to vyvolává silnější pocity než kterákoliv jiná hra :-)
  • Na Gothic 2 mám z dětství krásný vzpomínky - třeba první návštěva lesa před Khorinisem. Ujdu pár metrů kolem hradeb a bác! stádo chňapavců. Tak chcípnu, načtu to a jdu víc doleva a flák! stínová šelma. Tak to zase načtu, objedu šelmu a vyskočí na mě skřetí průzkumník :D Taky jsem zapisoval kombinace do sešitku LLPPPLP - levá, pravá.
  • Gothic je skvely, legenda zanru. Dneska sa uz take hry nerobia... Ale uz ked v Gothic v retru, skuste nabuduce Fallout1/2, pre mna najlepsie hry vobec :)
  • Pro me rozhodne nejlepsi hra! Jednicka jak dvojika dohrana mockrat snad vsemi zpusoby. Pokud jste na tom podobne a hledate vyzvu doporucuju si dat ty Navraty. Info: http://www.gothicz.net/mod/navraty/
    Ja si v tom pripadam skoro jako kdyz to hraju poprve, obtiznost nabobtnala do opet problematickych vysin a cesta nekromanta se mi vazne libi. Tuny novych vymozenosti na kazdym kroku a je videt ze to delal nekdo kdo ma tu hru rad.
    • Dolero
      A co teprve Návraty 2 *4*
      http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=358&t=17444
      Je dobré říct, že tvůrci Návratů spolupracují i s tvůrci System Packu a také s tvůrci L'Hiver módu a DirectuX 11 *4*
      • No jo, ale kdy bude nejaka finalni verze? Tzn. DivX 11 + mega texture pack + System pack + Navraty, ktere budou vzajemne kompatibilni.
  • Pozerám až teraz, ale kým je Bezmenný slabý drží meč v oboch rukách, no ako sa zlepšuje, stáva sa z neho frajer začne ho držať v jednej. Napr obojručák najskôr ťahá po zemi a ku koncu ho zdvihne a nosí pred sebov.
  • Škoda, že firma dopadla jak dopadla.

Dříve byl Gothic velká hra a techniky byl na srovnatelné úrovni jako ostatní hry. Dnes mají starý engine a je vidět, že malý rozpočet. Také to podle toho vypadá. Nemají na start nového velkého projektu, který by mohl nějak vypadat.

Proč nekusí KS anebo hledat investora? Jako WH. Díky tomu WH má nový projekt na skvělém enginu.
  • Jo a škoda třetího dílu. Graficky vypadá na max supr. Hustá vegetace kde byl problém něco najít a opravu pěkný svět. Jen to mělo chyb jako máku a zásadně zjednodušený bojový systém :(

Bohužel i s modifiakcí bojového systému to nešlo. Hra byla dělána na ten jednoduchý systém a hráč měl být schopen vymlátit celou vesnici. Poté to bylo utrpení.
    • No dneska jsem si pod vlivem tohohle videa nainstaloval Gothic III (první Gothic co jsme našel ze své sbírky plných her z Levelu, mi). Nainstaloval jsem poslední komunitní patch, zapnul možnost vyvážení, a upřímně tam kde jsem dřív vymlátil na 4.úrovni celou vesnici, mám teď na 6.úrovni problém když se na mě vrhnou 2 orkové.
      • Jo to bylo veliké zklamání na začátku trojky, když se vybila celá vesnice od Orků. To by v dvojce nešlo. A pak mě prase rypákem urýpalo, to jsem pookřál.
        Každopádně jednička by se dnes už asi lidem nelíbila, dvojka je stále hratelná a asi nejlepší a trojka i dnes krásná. Dohrál jsem to naposledy v roce 2010 s kom. patchem a to byla nádhera. Jestli to ještě vylepšili, časem to dám znovu, až pořídím nějaký stroj.
        • Památné Divoké Prase! *16*

Pak to patchem pořešili. Hlavní problém byl, že často opakovalo ten agresivní útok, kdy na hráče nabělo a několikrát rychle zarylo kly do hráče a byl konec. ale ta grafika byla ve 3 v dané době fakt supr. Dohled super a hlavně vegetace. Měl jsem problém ty prasata najít, protože jsem neviděl přes porost kde jsou.. (měl jsem kliku, že jsem hru na novém mega pc)

Také soudtrack byl povedený. Jako u všech gothicků. https://www.youtube.com/watch?v=DLyqSQhS6E0

Opravdu škoda, produkční hodnoty velké ale vydali to moc brzo a také ty zásadní ústupky (jako jiný boj atd..)
          • V kterem patchi?
            kdyz jsem to dohral v roce 2008 s community patchem 1.6X, tak souboje byly proste utrpenim.
            Na 6 urovni jsem zabil dva draky a na 60 urovni me lehce sejmul goblini saman za 50 exp.- staci 2-3 ohnive koule a i pres nejlepsi zbroj je clovek kozka. Zebricek nejsilnejsich potvor vypadal tehdy asi takto - 1. Orci saman 100 exp. 2. Goblini saman 50 exp. 3. Vlci se svym "hop hop" utokem. 4. Prasata. To, ze protivnici utocili po jednom s vyjimkou strelcu jenom podtrhovalo zoufalost hry. Nejhorsi pri souboji bylo, kdyz jste stali vyse nez protivnik, coz odporuje pravidlum zdraveho rozumu.
            • http://s.g3cpt.de/manual/CP_1_7x_Manual.pdf

strana 18. Tedy byla to volitelná součást hlavního modulu.
  • tak zrovna engine je dneska nejmensi problem, kdyz jsou vsechny ty velky/hlavni v podstate zadarmo
  • Gothic jak 1 tak 2 sem nikdy s mysi nehral paradne se ovlada pravou rukou na sipkach a leva na ctrl
    • Přesně *4*
    • Dolero
      Taky ho tak hraji doteď.
      Levý malíček na Ctrl, prsteníček na Alt a palec na mezerníku. A šipky klasika. Když tak někdy sáhnu nahoru po číslech, když chci vytáhnout jinou zbraň či runy/svitky. Dvojku hraji stejně. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit