Přejít na výpis diskuzí
Retrospektiva GOGu oslavuje hry bez protipirátské ochrany
9.1.2014 | Ladislav Loukota
76 příspěvků
-
Nemá? Donutil jsi mě udělat něco, co jen tak nedělám - přečíst License Agreement:
"Valve hereby grants, and you accept, a limited, terminable, non-exclusive license and right to use the Software for your personal, non-commercial use (except where commercial use is expressly allowed herein or in the applicable Subscription Terms) in accordance with this Agreement, including the Subscription Terms. The Software is licensed, not sold. Your license confers no title or ownership in the Software. (...) All title, ownership rights and intellectual property rights in and to the Software and any and all copies thereof, are owned by Valve US and/or its or its affiliates’ licensors."
"DISCLAIMER (Zmenšeno programem na lowercase, omlouvám se za malá písmena na začátku vět):
valve and its affiliates and service providers expressly disclaim (i) any warranty for steam, the software, and the subscriptions, and (ii) any common law duties with regard to steam, the software, and the subscriptions, including duties of lack of negligence and lack of workmanlike effort. steam, the software, the subscriptions, and any information available in connection therewith are provided on an "as is" and "as available" basis, "with all faults" and without warranty of any kind, either express or implied, including, without limitation, the implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose, or noninfringement. (...) also, there is no warranty of title, non-interference with your enjoyment, or authority in connection with steam, the software, the subscriptions, or information available in connection therewith. this section will apply to the maximum extent permitted by applicable law."
"to the maximum extent permitted by applicable law, neither valve, its licensors, nor its or their affiliates, nor any of valve’s service providers, shall be liable in any way for loss or damage of any kind resulting from the use or inability to use steam, your account, your subscriptions and the software including, but not limited to, loss of goodwill, work stoppage, computer failure or malfunction, or any and all other commercial damages or losses. in no event will valve be liable for any indirect, incidental, consequential, special, punitive or exemplary damages, or any other damages arising out of or in any way connected with steam, the software, the subscriptions, and any information available in connection therewith, or the delay or inability to use the software, subscriptions or any information, even in the event of valve’s or its affiliates’ fault, tort (including negligence), strict liability, breach of contract, or breach of valve’s warranty and even if valve has been advised of the possibility of such damages. these limitations and exclusions regarding damages apply even if any remedy fails to provide adequate recompense."
Vážně na to nemá nárok? -
Jedna vec me ted sakra sere na steamu, a to asi uz 2 roky: VOIP , ktery nejde vypnou!
Z neochopitelnych duvodu se to v nektrych hrach zapina a nekterych ne! V dnesni dobe! -
A dochtori se boji, ze si jejdasek svym jednanim poskozuje mozek
-
Gabe jednou prohlasil, ze steam necha radsi padnout, nez by ho prodal. Jestli na tom bude trvat, je to casovana bomba, az zestarne. A na co vsechno ma narok, treba v oblasti soukromi, nebo jake ti dava zaruky, to si laskave precti ve smluvnich podminkach, ktere jsi odsouhlasil.
-
Ja mam linux, pouzivam ho nekdy od roku 97. Offline mod je jen docasny. Po case te to nepusti hrat hru, dokud te online neoveri. Trapne to mam hlavne u jednoho notebooku, ktery poustim jen obcas, takze prihlaseni je vzdy expirovane a casto jsem s nim mimo online pripojeni, to si pak proste nezahrajes.
-
Hru z GOG mozem kludne nainstalovat aj cez virtualbox alebo vmware player. Sam som tuto moznost uz vyuzil u hry ktora nesla na W8. Tak isto aj krabicove verzie starych hier.
-
Ja si tam koupil treba kolekci adventur od LucasArts (Dig, Loom..).Takze se pocitam do toho stada 65 milionu. ale jinak patrim spis k odpurcum Steamu. Oproti Gogu je to slabota (z meho pohledu samozrejme) :)
-
jo to bude fajn, chci nějaký hry půjčit bráchovi a od něj si zahrát taky nějaký hry ale steam pořád používáme ve stejnou dobu nebo jsme oba v práci takže na tuhle funkci se těším. Jsem rád, že někdo takhle podporuje herní průmysl, snažím se sehnat i věechny hry který jsem v mládí napirátil takže mi zřejmě nezbude než jít na gog, ne že bych proti němu něco měl, ale když už mám origin, steam a uplay, achjo..... doufám že to neskončí tak, že budu mít téměř stejné množstcí klientů jako her
-
Ano, klidně by mohlo. Říká se tomu sociální síť. Rád jsem v kontaktu s ostatními lidskými bytostmi ty oslíku.
Na Steamu mám kolem 200 známých. Většina jich tam má přes 200 her. Zhruba 15 her z toho Steam bezvýhradně vyžaduje. Tak a teď mi pověz proč si tam lidé hry kupují a hrají, když jsou vlastně tak nešťastní? Jen blábolíš, nic víc. -
Ano a jeste by ti to mohlo reportovat kdy jdou jist a kdy jdou na zachod, abys nahodou o neco neprisel.
A ne, predstav si, ze tech 65 milionu lidi proste nema jinou moznost, jak si ty hry zahrat, nez si tam Steam nainstalovat. To neznamena, ze vse 65M je z nej na vetci.
Mas nejaky podklad pro tvoje tvrzeni? To je totiz stejna logika, jako tvrdit, ze vsem vyhovuje, ze poskytovatel pripijeni k elektricke energii je CEZ. Ale to, ze CEZ vlastni kabely a tudiz musis mit smlouvu o pripojeni jen s CEZem uz nezminit... -
taky nekupuji jen to, co je v největší slevě. odvíjí se to od toho, kdy chci danou hru hrát. výjimečně i nějakou hru předobjednám nebo koupím v den vydání. nákupem her kromě vlastního zabavení sleduji i podporu jejich tvůrců v další práci... no a k otázce, kolik jsem toho hrál. to se velmi špatně vyčísluje. odhadem by to snad těch 30 % být mohlo. uvidím, jak s tím seznamem pohnu letos. spíš většinu her hraju tak s tříletým zpožděním, což má i svoje výhody :)
edit: no a až steam spustí tu family cosi věc, tak jistě někomu můžu udělat radost :D -
To je uplnej nesmysl, z pravniho hlediska nema Gaben na neco takovyho narok.
-
dotaz, to je fakt úctyhodné číslo, ale kolik si z nich hrál? Já osobně si hry kupuju nezávisle na slevě když si jí prostě chci zahrát, ale tohle nakupování do zásoby moc nechápu, je mi 28 a ač pařím hodně tak doposud jsem nehrál ani polovinu toho, co máš na steamu, pokud ovšem nepočítám x variací tetris z digiher... ale zas na druhou stranu já sbírám známky, někdo hry, ale zatímco cena známek stoupá tak cena her rapidně klesá a nikdo netvrdí, že tu steam bude věčně
-
jinak teda já:
205 GOG
628 Steam
v rámci podpory DRM free her se snažím kupovat určité věci spíš na GOGu, ať mají lepší statistiky k přesvědčení dalších vydavatelů.
jinak co teprve takový Humble Store. člověk má většinou k dispozici Steam verzi i DRM free verzi... -
to záleží na tom, na jaké video se odkazuje.
-
Taky tam občas bývají super akce, to se musí nechat :-)
-
GoG má lepší, ale to je subjektivní názor. :D
-
Kdyby jiní distributoři nabízeli takové služby, jako nabízí Steam, tak by s nimi pravděpodobně také nikdo neměl takový problém *4*
-
Ze Steamu je pomalu herní Facebook a nikdo si vůbec neuvědomuje, že je to DRM. Ale když jde o jiné DRM, tak přichází pohroma.
-
proc zde vlozena youtube videa nemaji v ovladacim panelu moznost prepnout do full-screen rezimu? covek tak musi zbytecne prechazet primo na stranku youtube