Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tilwaen
    To mohou, pokud alespoň jeden z nich bude Steam používat v offline režimu; nicméně Jejdasek má pravdu v tom smyslu, že kdyby se najednou Gaben rozhodl, že se zebe udělá největšího padoucha na světě a Steam ze dne na den zrušil, tak máme my jako uživatelé velké kulové. A nikdo není schopný předpovědět, co bude třeba za dvacet let, a zaručit už vůbec ne.
  • Tilwaen
    Je srandovní, že se jim nelíbí využívání zdrojů ze strany Steamu a Ty jim nabídneš Linux, na kterém spoustu her musí emulovat *1*
  • Tilwaen
    Čím jede Steam dolů?
  • To, že tobě a hromadě dalších lidí Steam vyhovuje, ještě neznamená, že se nenajdou lidi, kterým vyhovovat nebude. To není žádný hejt, normálně se tomu říká "opačný názor" a směšného na tom nic nevidím.
  • zanedbatelna jiste je ... ale 100x nic umorilo vola ... a kdyz si o 100 zbytecnych procesech (a sorry, Steam jako obchod je urcite fajn, ale ta online buzerace je proste zbytecna) na pozadi reknu, ze jsou zanedbatelne, je z toho slusna zatez.
  • XorxoxTalarius
    Oba dva jsou sluzby prodavajici hry. Tak proc by to neslo srovnavat? Prodavaji nove hry? Prodavaji, tak co?
    A jinak tu nikdo nehejtuje, vedeme dikusi, jestli vis co to je?
  • Linux nemam treba proto, ze na stejne masine i pracuji .. a bohuzel maxko pro Linux neexistuje. Co bezi vsechno na pozadi vim (a spravce programu ve windows ti jeste neukaze vsechno ... porid si process explorer), ale to neznamena, ze chci aby tam bezelo neco, co proste nemusi a cehoz vsechen ucel je me stvat.
  • Já třeba žádné DRM nepociťuju. Steam mi naprosto vyhovuje, hry už nakupuji jedině tam. Mám tam přátele, vidím co hrajou, co doporučují, co ne, vidím co se prodává, co vyšlo. Zkrátka full servis. Asi tak to vidí těch 65 milionu lidí, ne že by jen neměli alternativu.

Každopádně každý podle svého. Jen ten hejt Steamu je směšný, protože Steam prostě funguje a vyhovuje drtivé většině lidí.
  • ale ono to není tak rozdílný, vem si, že GOG už prodává taky nový hry, prostě nezávisláci se spíš nechaj překecat k tomu, aby využili DRM-free, zatímco ti páprdové z herních molochů to furt odmítaj přijmout... a právě proto, že to 65 milionům lidí vlastně ani nevadí (nebo spíš nemaj jinou možnost), se obávám, že se to jen tak nezmění...

jasně, že steam většině nevadí, člověk si prostě zvykne na všechno :P
  • Porovnávat Steam a GOG, to chce pořádnou dávku fantazie. Oboje razí naprosto odlišný obchodní model, obchoduje s jiným artiklem a buduje jinou vizi.

No, Steam vás tu všech pět může hejtovat jak chce, na druhé straně je 65 miliónu aktivních uživatelů s dlouhodobým růstem. GOG? Hanba psát ...
  • Přiznám se, že to mě nenapadlo. Hodí se mít "zálohu" pro strýčka příhodu. Otázka je jestli mi uznají aktivaci sběratelských edic prvního a druhého dílu, když už mám v knihovničce oba díly z různých akcí co pořádali? Jedničku jsem mám dojem dostal automaticky zdarma jako vlastník krabičky a dvojku nedávno rozdávali jako dárek k jakémukoli nákupu. Ale stejně si vystačím jen s EE verzemi, od sběratelek se obsahem nijak neliší a mně hřeje u srdce ten fyzický přidaný obsah. Ne nový skin jizvy pod okem :D Shrnuto podtrženo, díky za informaci ;)
  • GoG asi 120 a Steam tak 30, každopádně GoG jede nahoru a Steam spíš dolu. :D
  • Taky to mám podobně, mám DVD s Empire TW a Napoleon. Už při rozbalení mi bylo podivné, že je tam jen jedno SN na obě hry a během instalace už to jelo přes Steam. Nakonec jsem zjistil, že si to můžu stáhnout online v jiné lokalizaci, což jsem uvítal, protože ruku na srdce, ale ten dabing a cz titulky jsou hrůzné. Nedávno se přidalo ještě CoH, kdy se mi po letech po instalaci a pár hodinách stahování patchů a jejich instalaci nedařilo připojil na relic server a tím aktivovat hru, po chvíli pátrání jsem na forech zjistil, že CoH zmigrovalo na steam.
  • Inštalačky z GOGu sú lepšie v tom, že ich stiahneš, napáliš a viac net nepotrebuješ. Na Steame aj keď si vytvoríš zálohu a napáliš ju, potrebuješ nielen Steam klient(logicky), ale msíš byť online, čiže pripojený k internetu. V offline režime sa to nedá.
  • jasný, na zajišťování mulťáku to je nejjednodušší způsob... ale já právě nic online nehraju :) a přesto mi ten steam nutěj... a to není správné, áno? :)
  • Já naopak ocenuji, že díky Steamu odpadl StarForge a další nesmysly co se objevily klem toho roku 2005. Pokud se nepletu, můžu si stam nainstalovat na jakémkoliv počítači a do něj si instalovat libovolně z knihovny. Jen přihlášený musím být pouze na jednom z nich.

Což chápu, že kdybych měl dva kluky a každý by měl svůj počítač, byl bych rád pokud by mouhli současně používat můj účet a hrát třeba spolu.
  • Tak údržbu registrů a kontrolu běžících programů jsem se naučil dávno před steamem.
  • Pokud vím, můžeš steam vypnout / zakázat firewallem a hrát v offline modu. Ne? Schválně si dejte správce programů, at víte, co všechno na pozadí běží. Steam toho sežere doopravdy minimum.

Když už tolik řvete po nezávislosti, proč nemáte Linux?
  • Je to omezujici radou zpusobu uz svou podstatou. Steam je online DRM. To m.j. znamena, ze pri hrani her zavislych na steamu jsi zavisly na treti strane, kterou nemuzes zmenit, na jejich sluzbach, funkcnosti techto sluzeb a na internetu a to i v pripade, že kupujes singleplayerovou retailovou hru. Driv jsi koupil hru a mohl jsi ji hrat bez omezeni, na nicem a nikom jsi nebyl zavisly amohl sis s ni delat co chtel. GOG se tomuto konceptu velmi blizi.
  • pro mě je největší + to, jak snadno vznikaní groups, dobrá komunikace s přáteli a pozvánky do her, VOIP. Nijak nezatěžuje RAM, nemusím se bát, že ztratím klíč (doufám že zálohu účtů mají dobře pod zámkem a offline).

Taky mám do poliček spíš knížky, takže když si chci něco zahrát, stačí si pustit na chvilku nějaký film a hra je do hodinky nainstalovaná.

Na druhou stranu, vůbec se mi do počítače tahat Origin a přitom je to to samé.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit