Přejít na výpis diskuzí
Retrospektiva GOGu oslavuje hry bez protipirátské ochrany
9.1.2014 | Ladislav Loukota
76 příspěvků
-
nevím jak u ostatních, ale mně už ze zásady vadí, že je to DRM a že se předpokládá, že kdyby tam žádný nebylo, tak bych to ukradl...
jedinou skutečnou výhodu, co steam má, jsou automatický aktualizace (který si ale jiný lidi třeba zas vypínaj), ale to je minimálně pro mě osobně všechno -
Uz jsem psal jednou, hru ktera vyzaduje steam si bez steamu proste nezahrajes a kdyz se tam nemuzes skoro dva mesice prihlasit, tak jsi proste v prdeli. Tady si stahnu instalacku a vic neresim.
-
96 Steam
61 GOG
Ovsem GOG neustale roste :)
P.S.: Vim ze si se neptal mne, ale napsal bych to same co Keyz. -
Jo jo. Třeba na aukru je několik prodejců, kteří se žíví prodáváním kódů pro elektronickou distribuci a tak za pár korun rozprodávají krabičky. Nezkoumal jsem to podrobně, ale možná to budou prodávat i s médiem. Pouze bez toho kódu.
-
Jak tě Steam omezuje že nemáš "svobodu v manipulaci s hrou"? Neber otázku jako provokaci. Opravdu mě to zajímá. Sám používám steam téměř denně a nemám vůči němu žádnou zásadní výhradu. Pozitiva pro mne naprosto převládají. A to, že nemám krabičku v poličce, jak někteří rádi poukazují, pro mne znamená, že ušetřím místo doma. Srovnávám to například s audio CD, které se mi někde válí zahrabaný ve sklepě.
-
tak tak, steam jsem si založil až ve chvíli, kdy jsem si koupil v krabici Deus Ex HR a zjistil, že si to bez steamu nezahraju (jo, je to na tý krabici napsaný, ale tenkrát jsem tomu ještě nerozuměl a nechápal, že když mám fyzický DVD a steam je obchod s digitálníma hrama, že je mi to DVD vlastně bez steamu k ničemu)
takže na steamu mám jen pár novinek (Tomb Raider, Bioshock Infinite a pár dalších, protože neexistuje legální alternativa), na GOGu kolem 200 koupenejch her -
Jestli ti nevadí mít krabicovku doma, můžeš si ji koupit a použít klíč k přidání do knihovny GOGu. Funguje to u současných zaklínačů a počítám s tím (doufám :-)), že u trojky to půjde taky.
http://www.gog.com/witcher/backup -
spatne vlakno fugg
-
staci rict!
http://i.imgur.com/dlZXjiH.jpg -
staci rict
http://i.imgur.com/dlZXjiH.jpg -
O mnoho více na Steamu. Staré hry nesbírám do kolekcí jen některé co jsem hrával a hodně jich již mám v krabicích. Protože nové a novější hry jsou hlavně na steamu, tak nemám na výběr.
-
můžeš sem dát pro porovnání, kolik máš her v knihovně na GOGu a kolik na Steamu? zajímal by mě poměr.
-
Mám za to, že u nových her by to nemuselo fungovat tak dobře. Současná nabídka GOGu cílí spíše na "srdcaře", pamětníky a jiné Hráče. U nových her je většina zákazníků s trochu jiným přístupem (či vztahem) ke hrám. Možná se mýlím, ale vidím to takhle.
P.S. Nic proti podpoře GOGu koupí Z3, ale do domu mi smí akorát ve sběratelské krabičkové verzi :D -
Jo borci. Pro mě lepší jak Steam. Je to bez ochrany a tedy mám svobodu v manipulaci s hrou. Obchod je přehledný to samé fórum a vždy mi odpověděli v pohodě a rychle.
Snad se to rozšíří.
Hovadské achievementy na steamu nepotřebuji abych machroval a hra na to, že hry tam jsou vlastně bez ochrany když ochrana je steam je komická. -
A dneska přidán Bloodnet, jupí! *4*
-
Muj nejoblibenejsi obchod. Jen skoda, ze na evidentne fungujici model, nejsou schopni nalakat i ostatni vydavatele s novymi hrami. Nicmene hned, jak bude na gog k predobjednani Zaklinac 3, tak kupuji.