Přejít na výpis diskuzí
Režisér Warcraftu: „Natáčení bylo jako procházka politickým minovým polem,“ ale naděje na dvojku žije
28.2.2018 | Adam Homola
71 příspěvků
-
Nevim, ale mi se ten film moc nelibil, prisel mi takovy detinsky s ceckovym dejem, proste o nicem a to mam warcrafty rad.
-
Warcraft z mého pohledu trpěl třemi hlavními neduhy. Zaprvé je to špatná volba příběhu - všichni chtějí vidět Arthase, nejlépe kdyby případný film kopíroval události z kampaně W3. Zadruhé je to délka a tempo filmu - charakteristika filmů vznikajících posledních 5 let nebo více let; film skončí a já jakožto divák mám pocit, že se děj děl moc rychle, že se v tom nevyznám a že byl celek uspěchaný. Zatřetí je to malý důraz na odpovídající drsnost. Zaznamenal jsem jen málo scén, kdy mi Orkové nebo lidé přišli opravdu nebezpeční tak, jak měli. A to je v rámci atmosféry problém. Jinak ale film považuji za příjemný a viděl jsem ho několikrát.
-
-
Já osobně teda po Arthasovi netoužím, jsem ho už z warcraft loru docela přejezenej, radši bych viděl třeba Válku Prastarých, nebo nějaký příběh s Rhoninem, třeba filmovou adaptaci hned první knihy Den draka. Ovšem se zbytkem těch problémů musím bohužel souhlasit.
-
-
Pokud chceš přitáhnout fanoušky tak jim musíš předhodit to co znají a na to by byl Arthas ideální a možná by se to dokázalo vtěch 2 hodinách i hezky odvyprávět
Válka Prastarých už je pro fajnšmekry co prahnou po více detailech o celkové historii univerza, nemluvě otom že je příběh přes 3 knížky. Jak bys to chtěl zfilmovat když měli problém napasírovat do filmu děj jen jedné knížky.
-
-
-
Ten popis Travise. To je spíše popis Ragnara, úplně ho vidím, jak kouká do stropu a hvízdá si u toho. Borec *3*
-
Pokaždé když se mluví o warcraftu mám jeden ze dvou pocitů. Nostalgie a krásné vzpomínky nebo odpor k tomu co je z toho dnes. No hate, but zkuste si zahrát wow na oficiálním serveru nebo třeba na freečku. Ti hráči co dělali wow wowkem (většina hrála warcraft aspoň od trojky, dvojky) už mají dnes děti a nehrají, takže pro mě je tam vyloženě nepřátelské prostředí plné dětí. Tím je myšleno i dospělých jedinců, kteří jsou na tom mentálně jako 15 puboši bez života.
Film byl vyloženě paskvil, protože zrovna tohle universum nabízí tolik atraktivních příběhů, které by se obešli bez velkých úprav a vole byrokrati a š*línci z toho udělali tohle. To si fanoušci nezasloužili a ostatním je to u zadku. Tak když né pro fanoušky tak proč ten film dělali? To bylo keců a článků. že to dělají lidi co warcraft hráli.... *16* *11* *16* -
-
"Pokaždé když se mluví o warcraftu mám jeden ze dvou pocitů. Nostalgie a krásné vzpomínky nebo odpor k tomu co je z toho dnes. No hate, but zkuste si zahrát wow na oficiálním serveru nebo třeba na freečku. Ti hráči co dělali wow wowkem (většina hrála warcraft aspoň od trojky, dvojky) už mají dnes děti a nehrají, takže pro mě je tam vyloženě nepřátelské prostředí plné dětí. Tím je myšleno i dospělých jedinců, kteří jsou na tom mentálně jako 15 puboši bez života. "
Můžeš mi ukázat tedy Battle.Net, na jakým serveru máš zkušenosti, já osobně má zkušenosti jak s Freečkem, tak s offikem a mám úplně jiné zkušenosti, lidi většinu pracujicí, kteří jsou úplně v pohodě na pokec. Dokonce guildy jezdily i na pivko a společne akce.
Nejsi spíš nevyvinuty ty? -
-
Protože experti z redditu říkali, že staré wowko je boží a nové wowko smrdí, má to spousta lajků a proto to budu říkat taky, abych se jednou stál taky cool a in ledditovým kingem.
Lidé ve wowku jsou furt stejní, jen někteří lidé rádi zapomínají a pamatují si to co chtějí, -
Určitě tam jsou výjimky a dost lidí mi přišlo sympatických, ale to tak možná v guildě. Drtivá většina dnešních hráčů wow jsou trapáci a trollové.
Ano jezdilo se na guild srazy a pivka a jezdí se i teď, ale dneska bych s těma lidma nešel nikam. Asi to není můj typ lidí, kteří hrají 12 hodin denně wow. To není normální, nenech si namluvit, že je.
Oficiální servery si nepamatuju, max. Drakthul, ale na tom jsme hráli naposledy v roce 2010 asi 3 měsíce.
-
-
-
Bohuzel Warcraft byl kockopes, ktery divak nechapal a pro fanouska to byl nesmyslny spletenec deje, ktery podle lore trval nekolik let, ale ve filmu to byla otazka okamziku. *7*
-
-
Tahle zkratkovitost plati i o LoTR a presto je to velebena filmova trilogie. Treba presun armady od Minas Tirith pred brany Mordoru trval jeden strih filmu a v knizkach tu vzdalenost pochodovali nekolik mesicu... a takovejch momentu je tam hromada.
Warcraftu spis uskodilo to, ze trikovy sceny s orky byly o dost lepsi nez hrane sceny s lidmi, ktere pusobily strasne papundeklove a nejhorsi byla nazeleno natrena Paula Patton, ktera vypadala jak kdyby vypadla ze sceny amatarskeho divadelniho predstaveni.
Tady treba jedna z vystrizenych scen filmu, ktera je pritom uplne skvela a dokazuje, ze orkove byli na tom filmu to nejelepsi...
https://www.youtube.com/watch?v=wLTs5BKNFqo -
-
haha, v Lotr aspon vysvetlili, kdo je hlavni nepritel a jak vzniknul prsten, to ve warcraftu neustale mluvili o felu a nikdo nevedel co to je
-
a jseš si jistý, že tolkien psal každý detail několikaměsíčního pochodu armády od minas tirith k branám mordoru? jestli se nemýlím, je to tak max. na 10 stranách a jsou tam detaily, které ve filmu opravdu být nemusely.
-
-
-
Jsem hráč a fanoušek Warcraftu a film ve mě vyvolal dvojí pocity, jedním byl úžas z toho, že jsem mohl vidět známe tváře a známá místa Warcraft universa i ve filmovém zpracování, ale na druhou stranu jsem byl zklamaný dějem. Bylo tam hodně změň oproti oficiálnímu hernímu lore a to mě zklamalo, protože jsem chtěl vidět příběh hry na filmovém plátně. Také mi přišlo, že se snažili nalít 5 litrů vody do 3 litrové sklenice a proto byli nuceni děj zkrátit o několik částí.
Ať klidně pokračují v dalším filmu, ale podle mě by spíš měli udělat 3-4 filmy na události ve Warcraftu 3 (nepozměněné), Podle mě by to bylo atraktivnější jak pro fanoušky tak i pro neznalce této hry. -
Film byl dost mizernej. Bud meli použít lepší triky nebo udělat počítačově vše. Tady se to akorát děsně mlátilo. Děj nehodnotím, z toho si už nic nepamatuju.
-
-
Tak myslím že furt lepší než Star wars nebo Hobbit ( ale ani s jením z těch filmů sem problém neměl - Hobbit dokonce docela bavil a to i přes tu délku).
-
Cely pocitacove by bylo lepsi, ale bohuzel tak drahy, ze by se to nikdy nezaplatilo. Proto takovy filmy zatim nikdo nedela a kdyz to uz skusili, tezce prodelali (Final Fantasy film).
Jinak triky meli skvely, protoze sceny s orkama byly lepsi nez sceny s hercema, ktery byly naopak vesmes strasny. Nejvetsi probelem byl, ze se jim nepodarilo tyhle dve roviny propojit a sridalo to skvely momenty s uplne prisernejma, jak z televizni pohadky co bezi v nedeli po obede v TV :_) -
já měl problém s tím, že to celý vypadá jak prohlídka Disneylandu, hrady, města. zbroje.. ve hrách od Blizzu je člověk tak nějak zvyklej, ale tohle vypadalo jako kdyby si vzal Letopisy Narnie a navrch nasypal ještě 10 tun růžovýho cukru
-
-
Jedine filmy podle her ktere se povedli byli Postal a Angry Birds a u obou to dle meho bude predevsim proto ze puvodni temata se neberou moc vazne. Prece jenom tocit napriklad film podle Dooma a snazit se ho udelat film pristupny pro mladez, nebo napriklad zde zminovany Warcraft, ktery se stal multikulti pohadkou pro deti, namisto drsne fantasy (hlavne v dobe kdy vetsina fanouska Warcraftu nebo WOW prekrocila tricitku).
Takze filmy podle her ano, ale je potreba pouzivat mozek a ne kravatacky seznam na odskrtavani co vsechno splnuju a jak moc jsem inkluzivni. -
-
ANgry birds ? no to je fakt hodně podle hry :D ale jo prasata tam byli a jaak na animáky neoukám docela pobavilo za mě ani Racthet & Clank špatnej nebyl ono asi záleží v jaké době na to člověk kouká ale u obou filmů bych ocenil další díly
*4*
Postal spíš byl taková satira a parodie na USa všechno zase pobavilo a Zack ward není špatnej b/c herec.
Za mě přihnmouřenýma očima i AC ale to už bylo až moc přehnaně zmodernizované, Prince of persia nebyl špatnej to ale nebylo moc podle hry. -
-
Tak on uz Postal samotny byl parodie, takze to tam dost sedelo (tedy samozrejme druhy dil, jez slouzi jako predloha filmu)
-
-
Tak jo ale to je vyjímka ..
-
-
-
postal? nie dakujem, radsej lobotomiu.
-
jo, Angry Birds jsou v pohode, videl jsem uz asi 10x. i kdyz se to tvari jako detskej animak, je zajimavy, kolik drsnejsich forku tam je.
-
-
Filmy podľa hier sú vo všeobecnosti podľa mňa zbytočná debata, pretože väčšinu času ľudia čo to točia tak na to nemajú natočiť dobrý film, je úplne kvantum zlých filmov ktoré nie sú podľa hry ale v rámci hier sa od toho niečo čaká len preto pretože je to podľa hry ktorú hráči poznajú. Napríklad taký Hitman by kľudne mohol byť natočený ako Bourne ale nebol, prečo? Lebo tí čo to točili na to proste nemali, zlý scenár, zlý režisér, všetko B-čkové a to Bourne nie je scenáristicky nič zaujímavé, generický príbeh o tajných službách, zaujímavé je ako je to natočené, kamera, napätie, súboje na blízko. No a Warcraft z toho čo ja som videl bol asi najlepší herný film, spomína sa sem tam Silent Hill ale ten som nevidel, tie filmy sú zlé lebo ich točia neschopní ľudia a ešte aj musia uspokojovať hráčov, čo je dupľom nevďačná úloha ktorú bežný film nemá.
-
-
mě třeba příjemně překvapil film Assasins Creed, čekal jsem mega propadák ale ve skutečnosti to byl docela povedený dobrodružný film, o třídu lepší než Princ z Persie
-
-
Assasins Creed bol v nejakých veciach zaujímavý(predchádzajúci film toho režiséra je Macbeth so skoro úplne rovnakým obsadením a ten sa mi páčil) ale zdalo sa mi, že veľmi nedržal po kope, Princ of Persia bol úplne priemerný popcorn ktorý v sebe nemal absolútne nič.
-
-
s tím se nedá než souhlasit, já o tom filmu nic nevěděl a pouštěl jsem to s očekáváním, že to bude béčko na úrovni Uwe Bolla nebo právě toho PoP a s překvapením zjistil, že mě ten film i přes ty zmíněné díry ve scénáři dost baví, v kategorii filmy podle počítačových her určitě patří k těm lepším
-
-
-
Nejlepsi film podle her jedine Postal, jestli jsi nevidel, musis okamzite napravit
-
-
Politika. Jasně. To vysvětluje proč to byla taková 3,14čovina.
-
-
Firemní politika. Což nikoho neomlouvá, ani pana Jonese.
-