Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blue.Shark
    Warcraft z mého pohledu trpěl třemi hlavními neduhy. Zaprvé je to špatná volba příběhu - všichni chtějí vidět Arthase, nejlépe kdyby případný film kopíroval události z kampaně W3. Zadruhé je to délka a tempo filmu - charakteristika filmů vznikajících posledních 5 let nebo více let; film skončí a já jakožto divák mám pocit, že se děj děl moc rychle, že se v tom nevyznám a že byl celek uspěchaný. Zatřetí je to malý důraz na odpovídající drsnost. Zaznamenal jsem jen málo scén, kdy mi Orkové nebo lidé přišli opravdu nebezpeční tak, jak měli. A to je v rámci atmosféry problém. Jinak ale film považuji za příjemný a viděl jsem ho několikrát.
    • Já osobně teda po Arthasovi netoužím, jsem ho už z warcraft loru docela přejezenej, radši bych viděl třeba Válku Prastarých, nebo nějaký příběh s Rhoninem, třeba filmovou adaptaci hned první knihy Den draka. Ovšem se zbytkem těch problémů musím bohužel souhlasit.
      • Pokud chceš přitáhnout fanoušky tak jim musíš předhodit to co znají a na to by byl Arthas ideální a možná by se to dokázalo vtěch 2 hodinách i hezky odvyprávět

        Válka Prastarých už je pro fajnšmekry co prahnou po více detailech o celkové historii univerza, nemluvě otom že je příběh přes 3 knížky. Jak bys to chtěl zfilmovat když měli problém napasírovat do filmu děj jen jedné knížky.
  • Ten popis Travise. To je spíše popis Ragnara, úplně ho vidím, jak kouká do stropu a hvízdá si u toho. Borec *3*
  • Bohuzel Warcraft byl kockopes, ktery divak nechapal a pro fanouska to byl nesmyslny spletenec deje, ktery podle lore trval nekolik let, ale ve filmu to byla otazka okamziku. *7*
    • Tahle zkratkovitost plati i o LoTR a presto je to velebena filmova trilogie. Treba presun armady od Minas Tirith pred brany Mordoru trval jeden strih filmu a v knizkach tu vzdalenost pochodovali nekolik mesicu... a takovejch momentu je tam hromada.
      Warcraftu spis uskodilo to, ze trikovy sceny s orky byly o dost lepsi nez hrane sceny s lidmi, ktere pusobily strasne papundeklove a nejhorsi byla nazeleno natrena Paula Patton, ktera vypadala jak kdyby vypadla ze sceny amatarskeho divadelniho predstaveni.
      Tady treba jedna z vystrizenych scen filmu, ktera je pritom uplne skvela a dokazuje, ze orkove byli na tom filmu to nejelepsi...
      https://www.youtube.com/watch?v=wLTs5BKNFqo
      • KrPa
        haha, v Lotr aspon vysvetlili, kdo je hlavni nepritel a jak vzniknul prsten, to ve warcraftu neustale mluvili o felu a nikdo nevedel co to je
      • a jseš si jistý, že tolkien psal každý detail několikaměsíčního pochodu armády od minas tirith k branám mordoru? jestli se nemýlím, je to tak max. na 10 stranách a jsou tam detaily, které ve filmu opravdu být nemusely.
  • Ta první scéna,jak aktivnou portál a Guldan tam "vysaje" spacegoaty je imho fakt velmi dobrá.O to víc bolí, že jak projdou portálem tak je to neuvěřitelnej Céčkovej brak až do konce...I když je to furt o dost lepší než The Last Jedi. O tom žádná *1* *1* *5*
  • Nevim, ale mi se ten film moc nelibil, prisel mi takovy detinsky s ceckovym dejem, proste o nicem a to mam warcrafty rad.
  • Ten film mel hlavne jednu velkou chybu a to ze vysel pozde v dobe kdy wowko uz nekolik let postupne umiralo vyjit film v dobe druheho datadisku byla by to bomba
    • Říká se že umírá už takových let a furt nic. Divné.

      Jde oto že warcraft jako značka táhne spousty lidí, ikdyž už třeba z tohodle univerza roky nic nehrají. Tím chci říct že aktuální počet aktivních hráčů wowka má pramalý podíl na úspěchu filmu jako takového
    • Jack1947
      Tak všichni ví že slavné Wowko mu bylo velkou inspirací... i tak ten film komerčně nepropadl a přítáhl k tomu lidi co i nehráli.
      • Blue.Shark
        No...vlastně s tím WoWko nemá nic moc společného. Film mapuje počátky herní série a bere informace i z knížek (Posledním strážcem jsem si jistý, nevím, jestli použili ještě nějakou). Děj WoWka se, jestli se nepletu, odehrává až po Warcraftu 3.
        • Kompost
          no skorej by som povedal ze z vacsej casti film mapuje ako sa to presne nestalo v knihe Posledny strazca. ten film je v pohode, len ho clovek musi brat ako volnu adaptaciu. co ma ale desi je ze vydali predtym knihu Durotan ako prequel k filmu ktora uplne preorava co sa stalo v Zrode Hordy. docela overkill.
          • Neřekl bych že Durotan nějak extra překopává to co bylo zmíněno ve Zrodu hordy. Zrod hordy mapuje podobné dějové období ale z pozice přímé konfrontace s Plamenou legií, Durotan se zabývá pohledem outsiderů ke vzniklé situaci. Samozřejmě že si pak novější přírustek upravuje děj oproti příběhu načrtnutém v roce 2006, kdy neměli tolik dodatečných detailů a vazeb pro lepší vykreslení historie.
            • No ale ber to tak že spisovatel dostane nějaké zadání a základní náčrt stavu věcí, což se v průběhu času stále zpřesňuje a přidávají se postavy, které sou v určitém vztahu s již vytvořenými postavami. Příkladem z poslední doby jsou třeba sestry Sylvanass, jména už byly dohledatelné od dob w3, ale veškeré info o jejich životě či současném pobytu byly jen poskládané střípky od fanoušků a často to mělo logické mezery. Až s příchodem warcraft kronik se začalo vytvářet něco jako pevný lore ( nebo aspoň už se od té doby přestalo zpětně šahat do lore aby vše navzájem sedělo na nově vydaný obsah ) Nicméně souhlasím že si některé věci mohli ve filmu odpustit, třeba jako souboj durotan vs guldan.

              Ale jinak musím říct že se mi Durotan knížka dosti líbila jako vykreslení doby kde se sice vládlo silou, ale také se ctily tradice a stále fungovalo určité spojení s přirodou, dalo by se říct že to byli takový indiáni Dreanoru :D . V ledasčem sem si při čtení vzpoměl na knížku Vládce klanu.
            • Kompost
              dostatok detailov? Zrod hordy je 9. vydana kniha, WoW uz bolo vonku nejaky ten piatok. Durotan je absolutne zbytocna a nezmyselna kniha pre samotne univerzum Warcraftu. akurad tak vytvara podhubie pre film. obom by prospelo keby sa volali co ja viem "Utok orkov" a odohravali sa inde.
  • Politika. Jasně. To vysvětluje proč to byla taková 3,14čovina.
    • Firemní politika. Což nikoho neomlouvá, ani pana Jonese.
  • Jsem hráč a fanoušek Warcraftu a film ve mě vyvolal dvojí pocity, jedním byl úžas z toho, že jsem mohl vidět známe tváře a známá místa Warcraft universa i ve filmovém zpracování, ale na druhou stranu jsem byl zklamaný dějem. Bylo tam hodně změň oproti oficiálnímu hernímu lore a to mě zklamalo, protože jsem chtěl vidět příběh hry na filmovém plátně. Také mi přišlo, že se snažili nalít 5 litrů vody do 3 litrové sklenice a proto byli nuceni děj zkrátit o několik částí.

    Ať klidně pokračují v dalším filmu, ale podle mě by spíš měli udělat 3-4 filmy na události ve Warcraftu 3 (nepozměněné), Podle mě by to bylo atraktivnější jak pro fanoušky tak i pro neznalce této hry.
  • škoda že Warcraft no, osobně bych raději viděl Starcraft, nebo třeba Diablo - Inarius a Lilith, zakázaná láska na pozadí epického konfliktu, ani všechny síly nebe a pekla je nedokáží rozdělit, romantika a mega bitvy, uplně to vidim *4*
    • KrPa
      SC by nedali, SW by je proste prevalcovaly, jako fantasy meli vetsi sanci.
    • Jack1947
      Myslí že když měl úspěch Warcraft tak co by někdo nenatočil jednou i Starcraft a Diábalo proč nee... jednou se určitě dočkáš.
  • XorxoxTalarius
    Jedine filmy podle her ktere se povedli byli Postal a Angry Birds a u obou to dle meho bude predevsim proto ze puvodni temata se neberou moc vazne. Prece jenom tocit napriklad film podle Dooma a snazit se ho udelat film pristupny pro mladez, nebo napriklad zde zminovany Warcraft, ktery se stal multikulti pohadkou pro deti, namisto drsne fantasy (hlavne v dobe kdy vetsina fanouska Warcraftu nebo WOW prekrocila tricitku).
    Takze filmy podle her ano, ale je potreba pouzivat mozek a ne kravatacky seznam na odskrtavani co vsechno splnuju a jak moc jsem inkluzivni.
    • Jack1947
      ANgry birds ? no to je fakt hodně podle hry :D ale jo prasata tam byli a jaak na animáky neoukám docela pobavilo za mě ani Racthet & Clank špatnej nebyl ono asi záleží v jaké době na to člověk kouká ale u obou filmů bych ocenil další díly
      *4*
      Postal spíš byl taková satira a parodie na USa všechno zase pobavilo a Zack ward není špatnej b/c herec.

      Za mě přihnmouřenýma očima i AC ale to už bylo až moc přehnaně zmodernizované, Prince of persia nebyl špatnej to ale nebylo moc podle hry.
      • XorxoxTalarius
        Tak on uz Postal samotny byl parodie, takze to tam dost sedelo (tedy samozrejme druhy dil, jez slouzi jako predloha filmu)
        • Jack1947
          Tak jo ale to je vyjímka ..
    • Kompost
      postal? nie dakujem, radsej lobotomiu.
    • ucho
      jo, Angry Birds jsou v pohode, videl jsem uz asi 10x. i kdyz se to tvari jako detskej animak, je zajimavy, kolik drsnejsich forku tam je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit