Přejít na výpis diskuzí
Režisér Warcraftu: „Natáčení bylo jako procházka politickým minovým polem,“ ale naděje na dvojku žije
28.2.2018 | Adam Homola
71 příspěvků
-
Jen tak pro zajímavost, co vy jako hráči chcete od filmů, natočených podle hry? Dáváte přednost jen lehké inspiraci, nebo natvrdo kopii, jen s herci a lepšími efekty?
Osobně mám radši, když se filmaři hrou jen inspirují, vypůjčí si universum a atmosféru a přijdou s vlastním příběhem. Moc nechápu, proč bych měl znova koukat na něco, co už jsem viděl ve hře. Hrozně rád bych viděl třeba film nebo seriál Mass Effect, ale proboha jen ne znovu zpracovat hlavní příběh. Jednak by to byla katastrofa, protože to, co funguje ve hře, prostě nemusí fungovat ve filmu a jednak jsme to přece už všechno viděli. Vy byste z toho něco měli? Od takového filmu bych očekával, že mi ukáže něco z toho světa, co hra vynechala. Takže třeba Mass Effect - film o válce prvního kontaktu nebo tak něco.
Co si o tom myslíte vy? Napište mi to do komentářů. *4* -
-
Já jsem u Warcraftu doufal, že to vezme lore a natvrdo ho obšlehne. Z tohohle období je hra, což je ale jen soustava misí s trochou textu a knihy, takže jsem doufal, že to uvidím zpracovaný ve výborném velkofilmovém provedení s doplněním mezer nebo z pohledu jiných postav. Hlavně když se na to čekalo tak dlouho. Ve výsledku to bylo přinejlepším (z mého pohledu) průměrné fantasy s nic moc herci, scénaristickými divnostmi, výraznými změnami vůči lore (což na filmech dle knihy/hry vadí vždy nejvíc) a hodně hrající na nostalgickou strunu hráčů (u mě to brnkání fungovalo).
-
-
tenhle film neměl vzniknout.
je to tragika a špinení hry -
Jestli chtějí dobrý film podle hry, musí vybrat hru s dobrým příběhem. WarCraft má dobrý příběh, ale jeden film je prostě žalostně málo na pouhé uvedení do děje - jasný důkaz, kdy já jakožto lore trochu znalý jsem po filmu musel další hodinu vysvětlovat přítelce, proč, co, kde, jak...
-
-
To je problém s konverzí z her nebo knížek do filmů a nebo naopak. Co totiž funguje (a je žádoucí) v jednom typu zábavy, nemusí fungovat v jiném typu.
Např. knížky si libujou ve velkém množství postav, scén a dialogů, ale ve filmech je na škodu větší množství postav, protože se s nima v tak krátkém období (1,5-3 hod) nedokážete sžít. atd. atd. atd. -
-
Souhlas. Třeba v případě Warcraftu by mi bývalo vůbec nevadilo, kdyby to byl trojhodinový moloch, kde bude trochu víc času na vstřebání různých událostí.
Proto mi vstávají vlasy na hlavě ze zpráv o zfilmování Kantosu Hyperionu nebo remaku Duny.
-
-
-
blizzard toho za svou existenci moc dobrého neudělal, sice kradli kde mohli, ale pak to stejně pokazili svou omalovánkovou stylizací, takže jakýkoliv potenciál byl zabit. Jediné hry které nevypadají vyloženě směšně jsou archaické diablo 1 a 2, takže možná kdyby natočili dark brutal fantasy horor řezničinu s vinem dízlem ala diablo 1, mělo by to nějakou úroveň. Ale sledovat plastikové orky mečující se s platikovými směšně vypadajícími rytíři, to velký úspěch nezažije. Že se to líbilo lidem v asii zas až tak moc neznamená, tam mají své bojovníky lítající stometrů vzduchem s bambusovou tyčí a dělající wun šunt, takže tam baští cokoliv. Ostatně transformátoři se tam taky chytaly.
-
-
Museli by udělat desně kůůl temnej Dark skouls like Horor aby se zavděčily i lidem jako seš ty *5*
-
-
no ne každý je na plastikové omalovánky a 3+ mickeyho klubík atmosféru, ale zase se na to můžeš dívat i se svou babičkou *5* *5*
-
-
Třeba někdy zvikne nějakej ten podobnej film do té doby budeš muset ignorovat a nebo uskrkávat jupík s babičkou na kanapy *12* *5*
-
-
naštvaný warcraft fanboyz jako ty mě nepřestanou bavit. Samozřejmě že odpad budu nadále ignorovat, ale budu také plně využívat svého práva na svobodný projev, bez ohledu na to, kolik neckbeardů kvůli tomu dostane třasavku. Až vyjde kvalitní film určitě se podívám. Do té doby budu hrát kvalitní hry jako dark souls a číst kvalitní knížky jako malaz. PS: moje babička si myslí že warcraft je odpad a radši čte witchera a black company.
-
-
Prej Malaz... tobě tak bude někdo věřit, že si schopnej přelouskat Malaz. Určitě to čteš v angličtině, že?
Pomíjím fakt, že cpeš knihy do fóra o hrách, kde je řeč o filmu. Ty tady něco povídej o boostování ega anonymku. -
Nic proti a já jsem poslední člověk co by mohl bejt "Fanboj" Warcraftu páč sem ho ani nikdy nehrál :D
Byla to jen taková nenásilná legrace na tvojí adresu. -
Dark Souls je takový Mickeyho Klubík po japonsku, oni japonci jsou obecně mistři nevkusu, vždyť celý anime styl je založený na kýči *
-
smrkáček bez vkusu se tu snaží kázat o kvalitě? uvědomuješ si vůbec, jak jsi směšný?
-
-
-
-
-
#sestimsmiř
-
-
hmm warcraftik... pre nas meganadsencov este od cias war2 je to vec, ktora ma neskutocny potencial, obsah, silu, energiu.... tento pojem si zasluzi minimalne bud megaserial na urovni game of thrones alebo filmovu seriu pozostavajucich z mozno aj 8dielov..... mno a samozrejme rezisera nejakeho warcraftoveho srdciara a myslim si ze by to prekonalo uplne v klude aj pana prstenov, hobbita ci game of thrones.... len je to proste megasústo momentalne asi ... uplne by stacilo aj keby okopirovali dej z warcraftu III a mali by o 50% lepsie ohlasy ako mali teraz..... ale film bol ok dost som si ho uzil... povedzme si narovinu.. mohli ho pokafrat poriadne , toto bolo good ! ....... tento film/serial si ziada meganadaneho cloveka rezisera a ako som pisal war3 srdciara.... potom sa mozu zacat lamat rekordy a odpadacky v kínach :)