Přejít na výpis diskuzí
Režisér Warcraftu: „Natáčení bylo jako procházka politickým minovým polem,“ ale naděje na dvojku žije
28.2.2018 | Adam Homola
71 příspěvků
-
Jen tak pro zajímavost, co vy jako hráči chcete od filmů, natočených podle hry? Dáváte přednost jen lehké inspiraci, nebo natvrdo kopii, jen s herci a lepšími efekty?
Osobně mám radši, když se filmaři hrou jen inspirují, vypůjčí si universum a atmosféru a přijdou s vlastním příběhem. Moc nechápu, proč bych měl znova koukat na něco, co už jsem viděl ve hře. Hrozně rád bych viděl třeba film nebo seriál Mass Effect, ale proboha jen ne znovu zpracovat hlavní příběh. Jednak by to byla katastrofa, protože to, co funguje ve hře, prostě nemusí fungovat ve filmu a jednak jsme to přece už všechno viděli. Vy byste z toho něco měli? Od takového filmu bych očekával, že mi ukáže něco z toho světa, co hra vynechala. Takže třeba Mass Effect - film o válce prvního kontaktu nebo tak něco.
Co si o tom myslíte vy? Napište mi to do komentářů. *4* -
-
Já jsem u Warcraftu doufal, že to vezme lore a natvrdo ho obšlehne. Z tohohle období je hra, což je ale jen soustava misí s trochou textu a knihy, takže jsem doufal, že to uvidím zpracovaný ve výborném velkofilmovém provedení s doplněním mezer nebo z pohledu jiných postav. Hlavně když se na to čekalo tak dlouho. Ve výsledku to bylo přinejlepším (z mého pohledu) průměrné fantasy s nic moc herci, scénaristickými divnostmi, výraznými změnami vůči lore (což na filmech dle knihy/hry vadí vždy nejvíc) a hodně hrající na nostalgickou strunu hráčů (u mě to brnkání fungovalo).
-
-
původní hra je braková low taste záležitost a pořádná vykrádačka... to je fakt. Těžko čekat že z takového základu mohl vzejít nějaký úspěch. Když je špatná předloha, kvalitní film nenatočíte, ono se to ostatně nepodaří obvykle ani když je předloha dobrá.
-
-
Já třeba hraju warcraft 1 i dneska a baví mě to. Herní mechanismy jsou jen primitivní verze těch dnešních. A že je to vykrádačka? A co není. To aby se člověk vrátil až k Verneovkám. Třeba Avatar se mi hodně líbil. Hudba a vizuál byl skvělý, ale když se podívám na scénář, tak je jen Pocahontas s modrými indiány na jiné planetě. Ale stačilo to ke štěstí.
Hra je jenom jádro toho příběhu. Na internetu jsou mraky článků, které z toho spolu s knihami udělaly velice doubrou předlohu, která by snesla o hodně lepší zpracování
-
-
škoda že Warcraft no, osobně bych raději viděl Starcraft, nebo třeba Diablo - Inarius a Lilith, zakázaná láska na pozadí epického konfliktu, ani všechny síly nebe a pekla je nedokáží rozdělit, romantika a mega bitvy, uplně to vidim *4*
-
-
SC by nedali, SW by je proste prevalcovaly, jako fantasy meli vetsi sanci.
-
Myslí že když měl úspěch Warcraft tak co by někdo nenatočil jednou i Starcraft a Diábalo proč nee... jednou se určitě dočkáš.
-
-
šak ani WC nemá jednoznačnej příběh, i Orkové jsou legitimní strana konfliktu, ne jen tupý monstra. Ona i přehnaná PC zase opadne až bude příliš limitovat komunikaci. Jazyk se furt vyvíjí.
-
-
to nejsou orci ale směšní plastikoví paňáci co dělají orkům z pořádných fantasy ostudu
-
-
Klído pído, já takovéhle filmy beru jako odlehčení takže za mě áno.