-
jo to je prave natom to nejhorsi, jak zminil Chob Torko bude zabavnejsi ale jak pro koho rozhodne Torku nebudou rozumet deti od 10-15 co dominuji wow takze vyhoda. A co se tzce Questu tak budou paradne spracovane a ne jenom klasicke zabij,prines :) viz. vidko http://www.youtube.com/watch?v=YAr7cWhDp-s a co je hlavni utahnout to i stare sunky na kterech se da parit wow ale na vidku je to na max detailech.
-
No vidis. Ja si zase nevsim reklam u LOTRA. Znamena to ze nebyly? (btw LOTRO je dlouhodobe druhou nejvetsi MMORPG, co se tyce platicich hracu,v Evrope. Mame -li tedy verit hernim webum),
Nebudu se hadat. Ale jednu otazku pokladam uz ponekolikate-cim tedy podle vas WOW na lidi tak zapusobilo? Cim konkretne si ty lidi ziskalo? A nerikejte mi ty ohrane fraze o novinkach na scene MMORPG. Managment to nebyl,novinky zadne neprineslo,svet byl podle postu zde pro vetsinu lidi neznamy,grafika pro jedny stylova,pro druhe na zvraceni(v kazdem pripade ale nenarocna na hardware-coz podle me byl jeden z hlavnich duvodu uspechu teto hry). Odpovi mi uz nekdo?
I kdyz mozna radeji ne. Tohle je forum o jine hre....
*3* -
DODATEK: Pisu to halvne proto, ze jsem strasne alergicky na prohlaseni, ze WOW mel uspech, protoze byly reklamy a ten svet kazdej znal. Ten svet znalo par set tisic PC hracu maximalne a vetsina z nich ho urcite nejak zvlast nemilovala. Warhammer mel pri spusteni desetkrat tolik reklam a svet je to mnohonasobne znamejsi a nic. A Lord of The Rings Online mel reklamy taky a ten svet znal KAZDEJ, minimalne z filmu. Tak jak to, ze to nehraje tricet milionu lidi? Hratelnost.
Jinak at to neni uplne oftopic: Rift mi prave priopmina "ten starej WOW." -
"Skutecny" marketing zacal nekdy v dobe TBC. Televizni reklamy, hvezdy, medialni masaz. Pred startem tak maximalne na kazde vystave pousteli renderovane intro, ktere bylo samozrejme super, ale to vsechna renderovana intra od Blizzardu prece. *5* Cekaci fronty, ze hra byla vyprodana atd. prece neznamena, ze musela mit super marketing, ktery lidem vymyl mozky, a tak to museli hrat. Jak naznacoval post, naktery jsem reagoval. To platilo mozna o tri ctyri roky pozdejc, ale rozhodne ne pri startu.
Jinak ja hral Ultimu Online vcelku dlouho, Everquest a v te dobe EQ II a v den (vlastne primo v tu hodinu), kdy jsem u kamarada zkusil WOW, jsem Everquest II zrusil. Pisu to jenom jako prikald cloveka, ktery si zadnyho marketingu nevsiml, svet nijak zvlast neznal a naprosto ho nebral, jiny MMO znal a hral WOW jenom kvuli te hratelnosti. Ano, nic revolucniho tehdy neprinesl, jenze to Warcraft (II III) taky ne, Diablo mozna trochu, jenom proste to, co bylo bezne v jinych hrach, zpracoval WOW naprosto dokonale. V tom je ten figl vlastne vsech her od BLizzardu, ne v reklame v televizi vedle jogurtu a Arielu. -
Nebyl marketing? No nevim,nechci se hadat. Je to uz davno. Je ta hra byla neskutecne ocekavana i u nas. A vsichni o ni vedeli. Matne si vzpominam na hodinove cekaci fronty pokud jste se chteli dostat do hry. Servery byly preplnene od sameho zacatku a trvalo to snad nekolik mesicu.
A ze si ty nepamatujes jmeno nejakeho mesta neznamena,ze svet Warcraftu nebyl znamy. Znamejsi RTS v te dobe snad ani neexistovala. Me WoW tenkrat celkem bavil,ale zadna extaze se nekonala prave proto,ze nic noveho hra neprinasela. Alespon ne pro me. ale chapu ze novi hraci,kteri o MMORPG do te doby slyseli maximalne tak z rychliku ,museli byt v extazi -
ZAM Hosts Rift Free Trial Key Giveaway
The key will allow you to play Rift for free from Friday, April 8 at 10 a.m. PDT through Monday, April 11 at 10 a.m. PDT.
http://www.zam.com/story.html?story=25912
Kdyby mel nekdo zajem testnout. -
Hrál sem to celkem chvilku, takže nemůžu posoudit jaký je endgame obsah, ale děsně mi vadí možnost 5-ti? (teď uz nevim) buidů, stejně jako mi to vadilo u wowka.Sem zastáncem unikátní třídy a ne že prepnu na cokoliv když se mi to hodí. A celkově ten trend mmorpg hry zlehčovat(co se týče orientace v questech), prostě nabrat milion questů kouknout na mapu a běžet tam kam to ukazuje tam neco zabít,sebrat,použít...Chybí mi tu prozkoumávání a hledání, které není zapotřebí. Celkove Rift není určitě spatná hra, ale po letech co hraju mmorpg prostě nenabídne moc novinek, které by mě u hry udrželi a ta jednoduchost vyexpení a questování je proste přehnaná.
-
nevím ti ale kamarádi tady z čech hráli betu wowka a ač jsem nikdy nebyl nějaký velký milovník warcraftů, rozuměj hrál jsem jen jednou trojku, toť vše...tak i hloupoučkého arthase jsem si pamatoval, neb je to jedna z ústředních postav...takže docela lituju toho, že si to nepamatuješ :)
wowko se mi od začátku nelíbilo, začal jsem ho hrát asi až po dvou letech existence a jen z donucení, že ti hajzlové kamarádský to všichni hráli a nechtěli hrát jiné skvělé hry :p
je to mo dobrá onlinovka to jo, ale nic nového tam není leta letoucí, a ano, proto to po x letech skutečně nudí, i když musím připustit, že jsem se v té hře nudil poslední rok, že jsem ale držák! -
Ja som netvrdil, že to WoW použilo ako prvé, iba že to tam je tiež, len v horšej forme. To že sa každá nová MMO prirovnáva k WoW je normálne (WoW je najznámejšie MMO), pričom RIFT sa s inšpiráciou z WoWka nijako netají.
-
Ale blbost (ohledně toho WOWu). Marketing na začátku žádný nebyl, rozhodně ne u nás, známý svět? Nenech se vysmát, hrál jsem všechny Warcrafty, ale neměl jsem ponětí, co je Stormwind nebo Arthas, byla to prostě jedna z mnoha a mnoha strategií, rozhodně to není tak, že bych znal svět nazpamět, a tak byl nadšenej z toho, že tam můžu opravdu běhat. A grafika se mi od začátku nelíbila. Přesto jsem po prvních deseti vteřinách hraní věděl, že tohle budu hrát. Ta "super, uber vychytávka" je hratelnost. To je celé. Je to (bylo) vypilované, promakané, akční, okamžitě to reagovalo a mělo to atmosféru jako prase. Ve stejné době (zhruba) vyšel Everquest II, který byl hezčí, větší, měl mnohem větší jméno, mnohem známější svět a mnohem silnější marketing a nic.
-
Je fakt, že si vybavuju, jak tu předchozí garda recenzovala LOTRO v nějakým brutálně nízkým rozlišení / nastavení, což u tak pohledný hry docela zamrzelo. Minulej čas je každopádně na místě *3*
-
protoze lidi neznaj nic jeneho nez jen same wow,wow,wow... :)
-
To neprineslo ani WoW. A prosim! Pokud chces tvrdit ze WoW prineslo neco noveho,tak jmenuj konkretni veci!
Proc je kazde forum o nove online plne reci o WoW? -
Tak isto to môžeš spraviť vo WoW s druidom. Chceš tanka, prehádžeš talenty, dáš formu medveďa a máš tank, chceš útok na blízko, dáš formu tigra, chceš liečiteľa, nieje problém, takisto z neho môžeš mať aj kúzelníka s formou sovy. Akurát že je to blbo riešené, keďže za prehadzovanie talentov sa musí platiť a samozrejme musíš mať pre každú formu zvlášť výbavu.
Chcem len povedať, že RIFT síce veľa nových nápadov neprináša, ale aspoň vylepšuje to, čo odpozeralo od konkurencie. -
a poprosil bych neurazet jak pisu nejsem cech.
-
Nechapu proc lidi odsuzujou Rift kdyz vysla ta hra nedavno, je jasny ze tam jsou neake chybky si myslite ze nebudou zadne patche nebo co ? WoW jak zacinalo bylo taky asi na stejnem miste jedine pvp co tam bylo je WSG, postupem casu tam pridali AB a AV ale jinak nejlepsi WoW bylo klasicke wow TBC jeste sel ale WOTLK a CATA uplne WoW posral a je to uz prome Blbost, Rift me poradne chytlo ostatni mmo hry me tak moc nechyli jako tohle jo mozna DC universe bylo zezacatku pekne ale pak nuda. Ale kdyby si aspon Blizzardi vzali priklad z Warhammer Online kde maj spickove PVP vyvazeny a zabavny jako svin tak by me WoW jeste bavilo ale chodit 2x tejdne stejne raidy je fakt onicem, chodit do stejneho raidu znovu a znovu je prome otravny a kdyz tam padne vec co chci a jeste ji nekdo ukradne a me z toho chytne malem infarkt ( davam priklad ) to neni prome, Jo takove SWTOR az vyjde to podle me natre WoW je zabavne ma snad prez milion vic RPG prvku nez wow a co se tyce dungeonu ne pokazde jsou stejne a to se me liby ze dungy se meni a pvp jim dela firma co delala pvp ve Warhammer online takze ja mam jasno, Rift budu hrat dokud tu nebude SWTOR a pak se budu smat jak chudaci lidi hrajou porad dokola wow a porad dokola stejne Q a ja si muzu pokazde splnit ten samej Q jinak :)
-
Ma tahle hra co nabidnout i ciste PVE hraci? A servery jsou nejake RP bez PvP? Dik za odpoved.
-
Dobre,omlouvam se. Asi jsem prestrelil . V pohybu to prece jen vypada o poznani lepe nez na screenech. Nicmene je pravda(a to snad nepopres),ze TISCALI velmi casto tipa (nebo uz muzeme pouzit minuly cas?)obrazky na medium/low detaily,coz by podle me v recenzi byt nemelo.
-
Me nic neprislo, ten klic na vikend posilaj vsem?
-
Noob = newbie = nováček
Takže ano, hráč na malém lvlu je noob.